Pan Janusz Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Nadają się do dziennego, zwykłego, roboczego, przez co rozumie się mniej zobowiązujący w kwestii formalnej garnitur, ogólnie im ma być bardziej formalnie tym bardziej w stronę wiedenek bez ozdób należy iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młodzieniec Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Bierzmowanie krewnego- koszula biała czy błękitna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Biała, ale moze byc też błękitna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Zelowanie porządnie schodzonych butów to raczej nie najlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Kiedyś na forum widziałem zdjęcie opisanej marynarki weekendowej. Charakteryzowała się dodatkowym guzikiem na klapie umożliwiającym zapięcie marynarki pod szyją. Czy ktoś kojarzy gdzie może znajdować się to zdjęcie? Szukam go już 2h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 http://www.tweed-jacket.com/GALLERY%20P ... llery.html Podpowiem: guzik + tweed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Super, dziękuję ślicznie Capo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Zelowanie porządnie schodzonych butów to raczej nie najlepszy pomysł. Chyba, że alternatywą jest ich wyrzucenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 W Wółczankowym Lambercie pojawiły się koszule z kołnierzykiem zapinanym na dwa guziki. Mam dość długa szyję i w zasadzie taki krój mi odpowiada anatomicznie Czy taki kołnierzyk jest wystarczająco formalny? Na co dzień chodzę w garniturze - pracuję w branży finansowej z dużą ekspozycją na senior management klientów i obawiam się, że kołnierzyk na dwa guziki to jednak "fashion statement"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 I tak ich nie widać pod krawatem, a jak przez to się zgrabniej układa kołnierzyk, tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Witam kolegów. Dziś kupiłem ciemnogranatową wełnę na 3-częściowy garnitur z dwurzędową kamizelką. Koncept już mam, chciałbym tylko zapytać jakie klapy kamizelki będą najodpowiedniejsze do klap marynarki (szerokie na 11cm peak lapel). Skłaniam się raczej ku klapom również w szpic, nieco zaokrąglonymi. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Moim zdaniem kołnierz szalowy, nie za szeroki, będzie pasował najlepiej. Przykład, jak dla mnie, bardzo udanej kompozycji: http://macaronitomato.blogspot.com/2011 ... krate.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Widziałem już tę kamizelkę, ja zdecydowałem się na uszycie jej tyłu również z materiału i na 3 rzędy guzików. Zapięcie będzie trochę niżej niż w zaprezentowanym linku. Podoba mi się połączenie peak lapel z kołnierzem szalowym marynarki. Dzięki za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafar Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Witam wszystkich zaczynam przygodę z elegancją właściwą mężczyznom chciałbym na forum znaleźć porady odnośnie ubioru i stąd moje pierwsze pytanie: szukam butów eleganckich choć nie tak bardzo oficjalnych więc wybór padł na Broguesy. W sklepach jest to co jest, na szycie na razie mnie nie stać. znalazłem coś takiego http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140682243975&var=440041482174&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en#ht_2280wt_1139 - cena przystępna, ręczne szycie (ponoć), skórzana podeszwa bardzo dobrej jakości. Obawiam się tylko czy będą pasować... Co myślicie o tych butach i o tej firmie - nie mogłem zbyt wiele znaleźć na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Z innej beczki zapytam. Nie macie może jakiegoś patentu by koszula nie wybrzuszała sie pod swetrem i optycznie "pogrubiała"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Z innej beczki zapytam. Nie macie może jakiegoś patentu by koszula nie wybrzuszała sie pod swetrem i optycznie "pogrubiała"? Noszenie dopasowanej koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Bingo! Wielkie dzięki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Witam wszystkich zaczynam przygodę z elegancją właściwą mężczyznom chciałbym na forum znaleźć porady odnośnie ubioru i stąd moje pierwsze pytanie: szukam butów eleganckich choć nie tak bardzo oficjalnych więc wybór padł na Broguesy. W sklepach jest to co jest, na szycie na razie mnie nie stać. znalazłem coś takiego http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140682243975&var=440041482174&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en#ht_2280wt_1139 - cena przystępna, ręczne szycie (ponoć), skórzana podeszwa bardzo dobrej jakości. Obawiam się tylko czy będą pasować... Co myślicie o tych butach i o tej firmie - nie mogłem zbyt wiele znaleźć na ich temat. witaj, w tych butach z cała pewnością ręcznie były wiązane sznurówki ... podeszwa nie jest szyta ręcznie, właściwie nic tam nie jest szyte ręcznie. Przygody z butami nie polecam zaczynać od zdalnego kupowania bez miary .. pozdrawiam D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 Ja bym ich tak od razu nie skreślał. Ocenić jakości skóry po zdjęciach się nie podejmę, ale to GYW (o ile można wierzyć zdjęciom) i do tego w miarę przystępny cenowo i wizualnie niebrzydki. Tak swoją drogą pamiętam jak rok temu zacząłem wymieniać buty na klasyczne. Z rozmiarem trafiłem bodajże już za drugim razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbert Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Jest ktoś w stanie rozpoznać co Sarkozy nosi w klapie marynarki ? Ten element pojawia się niemal na każdym zdjęciu i od dłuższego czasu intryguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Jest ktoś w stanie rozpoznać co Sarkozy nosi w klapie marynarki ? Ten element pojawia się niemal na każdym zdjęciu i od dłuższego czasu intryguje. http://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9gion_d%27honneur http://www.nytimes.com/2008/05/11/fashi ... alier.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2012 A te ze strony Markowskiego? Sam mam na nie chrapkę, podoba mi się kopyto 191 (jedne z niewielu lotników, które nie są "kwadratowe"), jednak szukam póki co zamszowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Pisałem już o tym. Kopyto 191 jest chyba hołdem złożonym Umie Thurman. Przeciętny mężczyzna nie włoży w takie buty stopy. Ja mam wąskawe F, stopę 272mm, 8 u Markowskiego na kopycie 191 rozchadzam z uporem godnym lepszej sprawy do dziś - długość OK, ale tęgość... Kozioł, na długość 7,5, ale naprawdę ostrzegam przed tęgością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Mam balmorale Markowskiego na 191. Stopa 275mm, but 8.5, wkładka w bucie markowskiego to ok. 280mm. Owszem są dosyć smukłe, ale dają radę. Koziol jak chcesz to przymiarka w Warszawie jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 2 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Kto poleci jakieś przyzwoite (najlepiej sprawdzone) gotowe lotniki? Niekoniecznie GYW, raczej Blake - również niekoniecznie Minichino, wydaje mi się, że za 120€ można pozyskać coś lepszego (mogę się mylić?). Do, powiedzmy 200 - 250€. Jeżeli ktoś również przerobił jakieś ogólno-dostępne double monkstraps też poproszę o info - to moje najbliższe dwa zakupy. http://www.septiemelargeur.fr/home-en.html może znajdziesz coś interesującego tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi