RadekM Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Ja trzymam poszetki w drewniany pudełku. Podobnie jak kolega Bażant składam dwukrotnie na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Ja co do zasady też, ale czasem mi się utworzy jakiś żelazny zestaw i poszetka nie opuszcza brustaszy jednej marynarki przez wiele miesięcy. Też nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 U mnie podobnie jak wyżej, ino naście razy mniej poszetek Trzymam wszystkie w jednym z pudełek, w których jedną z nich kupiłem (i była tam rozłożona). Raczej luźno wrzucone. Czasem wpadają pod żelazko, żeby pozbyć się natrętnych zagnieceń. Jak składałem to zawsze potem miałem widoczne miejsca, gdzie była złożona i jakoś tak zaprzestałem procederu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Ale paski zwinięte i ułożone, wcale nie jesteś taki cool Koźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2015 Oprócz tego nie noszę melonika i laseczki, Wyrazy współczucia dla laseczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 27 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2015 ... a ja tak (leży ich tam dość dużo). Oprócz tego nie noszę melonika i laseczki, czasem puszczam bąki i nie jeżdżę karocą. 20150526_233943.jpg Przynajmniej powiedz, że szafa jest ręcznie robiona na specjalne zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Gdzie w Warszawie skrócę krawat? MM Krawaty już nie funkcjonuje, jakiś inny adres godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Jak pod względem jakości wyglądają koszulki polo CT? Mam akurat kupon na 10 "pałndsów" i nie wiem, czy warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2015 Dyskusję o rozmiarze smokingu i butów z Suit Supply przeniosłem: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1566-suit-supply/page-50#entry166675 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Zixart, ja skracałem u swojej "regularnej" krawcowej przy Pl. Wilsona. Zrobiła to jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Drugie podejście do poszukiwań niedrogiej marynarki do codziennych chinosów i jeansów. Tym razem poszedłem za radą i przeglądnąłem MD na allegro. Oto co mnie zainteresowało i prosiłbym o opinię, albo o wskazanie drogi, jeśli poniższe propozycje nie są trafione 1. http://allegro.pl/massimo-dutti-marynarka-szara-bawelna-len-46-i5318469275.html 2. http://allegro.pl/massimo-dutti-nowa-marynarka-granatowa-46-i5384566476.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Druga chyba ok, ale z tego zdjęcia ciężko się zorientować. Pierwsza ma udziwnione kieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Zixart, ja skracałem u swojej "regularnej" krawcowej przy Pl. Wilsona. Zrobiła to jak należy. Czy mógłbyś przybliżyć mi adres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Zixart, Plac Wilsona 4, przy Słowackiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Druga chyba ok, ale z tego zdjęcia ciężko się zorientować. Pierwsza ma udziwnione kieszenie. A nie będzie zbyt elegancka na codzienne wyjście? Co rozumiesz przez udziwnione kieszenie w tej pierwszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Z kieszeniami cofam, źle spojrzałem - kieszenie są normalne. Ta granatowa to raczej rzeczywiście marynarka garniturowa, nie blezer. Wszystko zależy od Twojego stylu i dodatków; wielu z nas nosi takie marynarki na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 co do MD - jak pamiętam, to obie występowały w komplecie ze spodniami (do kupienia jak zazwyczaj były oddzielnie). Tych szarych marynarek jest dość dużo w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Jestem dopiero na początku przygody z nieco bardziej eleganckim stylem, na etapie koszuli, chinosów i brogsów Dlatego mam wątpliwości co do takiej marynarki jak ta granatowa, mimo, że pewnie byłaby idealna na wieczorne wyjście. Na początek szukam czegoś luźniejszego. Rozumiem, że ogólnie obie są w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Ta szara jest bardziej casualowa, ale szukałbym dalej. Tą jodełkę połączyć ładnie z chinosami to już pewna umiejętność w doborze faktury i koloru. Popatrz za jakimiś modelami z nakładanymi kieszeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Z tego co patrzę to aktualnie w moim rozmiarze na allegro z nakładanymi kieszeniami od MD znalazłem jedynie coś takiego, ale kolor mi raczej nie odpowiada: http://allegro.pl/marynarka-massimo-dutti-rozm-46-nowa-bawelna-braz-i5405162394.html Poczekam jeszcze i spróbuję znaleźć coś innego. A jaka jest jakość lnianych i bawełnianych marynarek od Mango? Warto w ogóle się nimi interesować? Na jakie inne marki warto zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Zixart, Plac Wilsona 4, przy Słowackiego. Dziękuję! Rozumiem, że bez obaw mogę oddać swój ulubiony jedwabny krawat do skrócenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 Póki co pani krawcowa żadnego mi nie zepsuła, więc myślę, że możesz zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2015 A jaka jest jakość lnianych i bawełnianych marynarek od Mango? Warto w ogóle się nimi interesować? Na jakie inne marki warto zwrócić uwagę? Jak kiedyś Styleman napisał na forum: jedyne dobre mango, to owoc Miałem w rękach jedną marynarkę tej firmy i niestety nie mam dobrych wspomnień. Jak zależy Ci na czasie, to możesz poszukać czegoś w Peek&Cloppenburg lub Royal Collection, czasem na wyprzedażach trafiają się w miarę sensowne. Choć MD na Allegro to chyba obecnie najlepsza relacja jakości do ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Panowie, gdzie dostanę w miarę tanie, przyzwoite jakościowo knity?Szukam czegoś na wzór tego lub tamtego ;Dhttp://allegro.pl/dziergany-krawat-typu-knit-chattier-wys-w-8h-i5149714905.htmlhttp://allegro.pl/dziergany-krawat-typu-knit-chattier-wys-w-8h-i5149716534.html http://allegro.pl/nowy-granat-niebieski-prezent-knit-krawat-i5037918926.htmlDziękuję za pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 30 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2015 Elegancki Mężczyzna, ale lepiej, zamiast na stronę (o którą swego czasu była tu niezła burza ), udać się do sklepu stacjonarnego w Warszawie obok Dworca Centralnego. W cenie, jeśli dobrze pamiętam, ok. 60-70 zł dostaniesz krawat, który nie będzie poliestrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi