Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jest to nowoczesność a la Zara ;) Dziadkowość też nie. Powiedziałbym, że są w miarę spójne z klasyką, ale że trendy to trendy, to np. klapy nie są bardzo szerokie (ale też nie skandalicznie wąskie), a marynarka całej tylnej części ciała nie zakrywa (do czego akurat ja i tak jestem przyzwyczajony, bo z wieszaka nic o naprawdę przepisowej długości nie kupię, a na bespoke mnie nie stać). A, no i te lniane mają stębnowanie w innym kolorze (np. błękitna ma granatowe), a to już kwestia gustu i przeznaczenia takiej marynarki.

Opublikowano

Warto jednak nadmienić, że rozmiarówki w przypadku 70% rabatu są bardzo mocno "zdziesiątkowane". Trzeba trafić. Ja kupiłem w RC na takiej zasadzie dwie rzeczy, obie były ostatnimi sztukami.
powodzenia!

Opublikowano

Pytanie:

Czy ów garnitur http://eu.suitsupply.com/en/suits/washington-blue-stripe/P3871.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Washingtonbędzie pasował jako codzienny do pracy/na praktyki (używany zamiennie z dwoma innymi - ciemnogranatowym i ciemnoniebieskim) oraz do założenia na egzamin na uczelni/rozmowę kwalifikacyjną? Z tego co mi się wydaje, jest to dosyć dyskretny prążek, wiec bardziej oficjalny, a mniej biznesowy,aczkolwiek mogę się mylić ;)

Opublikowano

Warto jednak nadmienić, że rozmiarówki w przypadku 70% rabatu są bardzo mocno "zdziesiątkowane". Trzeba trafić. Ja kupiłem w RC na takiej zasadzie dwie rzeczy, obie były ostatnimi sztukami.

powodzenia!

Dlatego też byłem zaskoczony, że znalazł się rozmiar 98 :) ...który i tak poszedł do wydłużenia rękawów ;)

Opublikowano

Pytanie:

Czy ów garnitur http://eu.suitsupply.com/en/suits/washington-blue-stripe/P3871.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Contemporary-Washingtonbędzie pasował jako codzienny do pracy/na praktyki (używany zamiennie z dwoma innymi - ciemnogranatowym i ciemnoniebieskim) oraz do założenia na egzamin na uczelni/rozmowę kwalifikacyjną? Z tego co mi się wydaje, jest to dosyć dyskretny prążek, wiec bardziej oficjalny, a mniej biznesowy,aczkolwiek mogę się mylić ;)

Mam takowy. Bardzo sobie go chwalę - używam regularnie w biznesowych sytuacjach, na co dzień. Bardzo uniwersalny, a przez deseń (prążek) nie jest zbyt formalny w polskich realiach.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

pierwszy wynik w Google: WARSZAWA RC [/size]OUTLET. 00-648 W-wa ul. Marszałkowska 45/49[/size]

Pomyliły mi się sklepy, czytając post kolegi Roberta byłem przekonany, że chodzi o P&C - stąd zaskoczenie i pytanie ;)

Opublikowano

U mnie z kolei pani pomyliła poliakryl z poliamidem, przekonując, że marynarka z akrylem w składzie... nie będzie się mechacić :D

Tez wybrałem sie do prochnika jak zobaczyłem ta marynarkę gdzieś w internecie, no ale niestety skład tragiczny :/

Opublikowano

Dałbym głowę, że jeszcze z miesiąc temu buszowałem po RC w Złotych... Demencja w takim wieku? :o

Rzeczywiście na początku w Złotych Tarasach było RC bezpośrednio nad VG, ale około dwóch lat temu VB przeprowadził ekspansję i rozrósł się o drugi poziom, przejmując powierzchnię po RC.

Opublikowano

Chyba nie ma (na pewno nie było) czegoś takiego - taki mają model biznesowy. Jest outlet z niesprzedanymi kolekcjami, ale o mocno ograniczonym dostępie (nie zawsze czynny i do tego nie wysyła do naszej Ojczyzny).

Opublikowano

Rzeczywiście na początku w Złotych Tarasach było RC bezpośrednio nad VG, ale około dwóch lat temu VB przeprowadził ekspansję i rozrósł się o drugi poziom, przejmując powierzchnię po RC.

Pewnie pomyliło mi się z Arkadią. Czyli jednak demencja ;)

Opublikowano

Szukajac formalnej koszuli pod muche, do garnituru, w paru sklepach w ofercie jest takowa, ale.. ma sklad 80%bawełna 20%plastik. Oczywiscie panie zachwalają, ze ten dodatek plastiku nawet lepszy od 100% bawełny - bo "koszula bedzie lepiej wygladała na całonocna impreze" - pewnie chodzilo o gniecenie.
Czy ktos nosił taki skład w koszuli? Czy już 20% poliestru/poliakryu mocno pogorsza "przewiewność"?  Czy może jak przy płaszczach, dodatek poliestru, wydłuża żywotność, jesli nosimy go intensywnie?

Koszule mam upatrzoną 100% cotton, 2ply, to bardziej moje refleksje.

Opublikowano

Szukajac formalnej koszuli pod muche, do garnituru, w paru sklepach w ofercie jest takowa, ale.. ma sklad 80%bawełna 20%plastik. Oczywiscie panie zachwalają, ze ten dodatek plastiku nawet lepszy od 100% bawełny - bo "koszula bedzie lepiej wygladała na całonocna impreze" - pewnie chodzilo o gniecenie.

Czy ktos nosił taki skład w koszuli? Czy już 20% poliestru/poliakryu mocno pogorsza "przewiewność"?  Czy może jak przy płaszczach, dodatek poliestru, wydłuża żywotność, jesli nosimy go intensywnie?

Koszule mam upatrzoną 100% cotton, 2ply, to bardziej moje refleksje.

Kupiłem kiedyś taką przez nieuwagę. Koszmar. Niby to tylko 20% ale nie nadawała się do noszenia.