niegoslav Napisano 17 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2015 Axel1964 - ja bym celował w koniakowe full brogues, ewentualnie odcień ciemniejsze (pełny brąz, jeszcze nie tak ciemny jak czekolada), ew. jakieś zamszowe/licowe monki (oczywiście również brązowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 17 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2015 Kolor burgund też nie byłby zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 18 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2015 Czy ma któryś z kolegów doświadczenia z butami firmy Rozsnyai i chciałby się niemi podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Czy do koszuli z krytą plisą można nosić krawat, czy nosi się tylko muchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Można śmiało nosić krawat. W końcu jak założysz krawat to skąd będzie wiadomo, że koszula jest z krytą plisą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Wystarcyz rozpiąć marynarkę do siadnaia i pochylić się przy stole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 A wiecie ile osób zwróci na to uwagę? Chyba tylko koledzy z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idaan Napisano 20 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2015 Czy lniany krawat jest ok do tweedu na tę porę roku? Jakoś wszędzie piszą, że to raczej letnia opcja, ale mnie bardzo pasuje fakturą. Dodam, że krawat jest dość gruby, a nie lekki jak zwykle lniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Panowie, czy w naszym pięknym kraju można gdzieś kupić lniane marynarki w przystępnych cenach (400-500zł)? Ewentualnie drożej, ale to już by była dla mnie ciekawostkaDziękuję za pomoc Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Massimo Dutti na allegro lub w sklepach w czasie promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 22 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2015 Właśnie wczoraj przyglądałem się lnianym marynarkom z Massimo. Są śliczne, ale 800 zł (cena wyjściowa) bym za nie nie dał. Czekam na przeceny, wtedy na pewno się w jakąś zaopatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axel1964 Napisano 22 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2015 Dzięki za odpowiedź odnośnie koloru butów pasujących do spodni. Mam jeszcze dwa pytania Co myślicie o tych paskach? http://vistula.pl/paski/pasek,id-67548 http://vistula.pl/paski/pasek,id-66209 Kupować czy ewentualnie zaopatrzyć się gdzie indziej? Jeśli tak to gdzie? Chciałbym jeszcze zapytać czy jeśli klapy garnituru w najszerszym miejscu mają 7,5 cm to odpowiedni będzie krawat o szerokości 6cm czy raczej tradycyjnie 8cm? Wiem, że ciężko to ocenić nie widząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Właśnie wczoraj przyglądałem się lnianym marynarkom z Massimo. Są śliczne, ale 800 zł (cena wyjściowa) bym za nie nie dał. Czekam na przeceny, wtedy na pewno się w jakąś zaopatrzę. Przyglądałeś się również informacjom o składzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Co myślicie o tych paskach? http://vistula.pl/paski/pasek,id-67548 http://vistula.pl/paski/pasek,id-66209 Kupować czy ewentualnie zaopatrzyć się gdzie indziej? Poszukać gdziekolwiek indziej tylko nie w sieciówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Przyglądałeś się również informacjom o składzie? Co nie tak ze składem? Z mojego doświadczenia większość marynarek Massimo ma lepszy skład niż Bytomia (nie mówię tu o garniturach a raczej mniej formalnych marynarkach). Mnie często stylistycznie nie odpowiadają więc mam tylko jedną z wyższej linii. Szybko spojrzałem teraz na kilka lnianych i wygląda na to, że tylko jedna ma 10% poliestru... w podszewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Co nie tak ze składem? Z mojego doświadczenia większość marynarek Massimo ma lepszy skład niż Bytomia (nie mówię tu o garniturach a raczej mniej formalnych marynarkach). Mnie często stylistycznie nie odpowiadają więc mam tylko jedną z wyższej linii. Szybko spojrzałem teraz na kilka lnianych i wygląda na to, że tylko jedna ma 10% poliestru... w podszewce. Byłem w MD (warszawa) w weekend. Marynarki faktycznie 100% len. Podszewka w większości to poliester i elastan w różnych kombinacjach procentowych. Jeśli znalazłeś tylko 10% poliestru to widziałeś chyba najlepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Poliester w podszewce nie cieszy, ale nie jest to tragedia - ich letnie marynarki mają szczątkową podszewkę na plecach, z reguły (w marynarkach, które mam) wykonaną z akceptowalnych materiałów (wiskoza, bawełna itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 @mosze, nie chcę wypowiadać się na temat marynarek, które posiadasz. Te, które widziałem 2 dni temu w warszawskiej Arkadii mają podszewkę na całych plecach. Przy cenie ok 800 zł takie rozwiązanie to już wg mnie tragedia ale ludzie różnie reagują na letnie temperatury więc możliwe, że poliester w podszewce nie będzie dla kogoś niedogodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pin54 Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Szukam dla siebie garnituru. Aktualnie będzie to jedyny garnitur, dlatego chciałbym aby był w miarę uniwersalny - najbliższe wydarzenia to ślub i wesele (nie moje) i obrona pracy dyplomowej. Po wielu przymiarkach chyba najbardziej do gustu przypadł mi Bytom. W sklepie mierzyłem model o oznaczeniu BE1-01-50A-W, na stronie internetowej jest podobne oznaczenie http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-be1-01-50a-221-k-3331-16670-p (wydaje mi się, że różnica jedynie w tym, że ten który mierzyłem ma podwójne rozcięcie z tyłu - mi akurat głównie chodzi o kolor - zakładam, że kolor jest ten sam) Drugi o którym myślę to stara kolekcja (w dobrej cenie) http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-oslo-3-167-k-1998-10347-p Moje dylematy związane są z tym czy przypadkiem ten pierwszy nie jest ciut za jasny. Drugi z kolei musiałby być kupiony przez internet - przy czym w mojej rozmiarówce spodnie są za duże o 1 rozmiar (około 4 cm) - przy zakupie w sklepie byłaby możliwość zamiany na spodnie z mniejszego modelu (na 99%). Przy zakupie przez internet spodnie zwężałby krawiec - nie wiem czy taka korekta (4cm) jest możliwa i czy nie zmieni fasonu spodni. Jeżeli chodzi o cenę to podsumowując, zakup przez internet będzie ok 200 zł tańszy (chodzi o koszt przeróbek, promocję w sklepie, zakup koszuli itd.) Co o tym sądzicie, która opcja byłaby lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 @mosze, nie chcę wypowiadać się na temat marynarek, które posiadasz. Te, które widziałem 2 dni temu w warszawskiej Arkadii mają podszewkę na całych plecach. Przy cenie ok 800 zł takie rozwiązanie to już wg mnie tragedia ale ludzie różnie reagują na letnie temperatury więc możliwe, że poliester w podszewce nie będzie dla kogoś niedogodny. Lniana marynarka z pełną podszewką (jakąkolwiek) to jest nieporozumienie. Lniana marynarka to wg mnie jest "gniecuch" na upały - ma być maksymalnie przewiewna. Co do cen - marynarki MD na Allegro generalnie sprzedają się w okolicach 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Byłem w MD (warszawa) w weekend. Marynarki faktycznie 100% len. Podszewka w większości to poliester i elastan w różnych kombinacjach procentowych. Jeśli znalazłeś tylko 10% poliestru to widziałeś chyba najlepszą. Pobieżnie zerkając na stronę na lniane: przynajmniej połowa z nich nie ma nic sztucznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axel1964 Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Poszukać gdziekolwiek indziej tylko nie w sieciówkach. A jaka jest różnica między paskami ze stylowepaski a firmy michaelis lub profuomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Przyglądałeś się również informacjom o składzie? Przyglądałem się. Zainteresowała mnie przede wszystkim marynarka mniej więcej (nie pamiętam dokładnie) pół na pół bawełna/len z minimalną podszewką. Nie przypominam sobie żadnego poliestru, a zawsze to sprawdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 23 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2015 Przyglądałem się. Zainteresowała mnie przede wszystkim marynarka mniej więcej (nie pamiętam dokładnie) pół na pół bawełna/len z minimalną podszewką. Nie przypominam sobie żadnego poliestru, a zawsze to sprawdzam. Ja akurat na taką nie trafiłem. Po prostu zwracam uwagę na skład podszewki, ponieważ kilka dni wcześniej widziałem 100% len (z zewnątrz) i poliester/elastan wewnątrz w marynarce, która ma być letnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 24 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2015 Stopy długie na 29cm, sprzedający (Ortigni) informuje, że długość wkładki wynosi 29cm dla rozmiaru 44,5 i 29,3cm dla 45 - czy rozmiar 44,5 może być ciasny, czy jest szansa, że po czasie się dopasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi