zixart Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Czy płaszcz ze 100% kaszmiru będzie cieplejszy niż ze 100% wełny? Co powiecie o kaszmirze jako materiale na płaszcz zimowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Na pewno jest to dobry wybór, tylko przy takiej gramaturze albo będzie to bardzo kiepski kaszmir (=kiepski wybór), albo cena będzie pięciogwiazdkowa/pięciocyfrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 Nie mam takiego płaszcza, ale z tego, co czytałem, wynika, że kaszmir będzie zbyt delikatny (szybkie zużycie/zeszmacenie płaszcza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 Do płaszcza tylko jako dodatek do wełny, ale nawet ten dodatek powoduje że plaszcz jest cieplejszy i milszy w dotyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 W temacie po angielsku: http://www.askandyaboutclothes.com/forum/showthread.php?88150-BB-Golden-Fleece-100-Cashmere-Overcoat-A-Wise-Choice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 (edytowane) To może na konkretnym przykładzie. Jestem tuż przed zakupem tego płaszcza, przede wszystkim ze względu na kolor: http://eu.suitsupply.com/en_PL/coats/blue-overcoat/J293.html?start=12&cgid=Coats Dużo chętniej (połowa ceny) kupiłbym ten płaszcz w wersji 100% wełna, niestety nigdzie ale to nigdzie nie mogłem znaleźć niebieskiego/granatowego (nie navy blue) płaszcza (Crombie poza moim zasięgiem finansowym), jedynie szary: http://eu.suitsupply.com/en_PL/coats/grey-overcoat/J297.html?start=24&cgid=Coats Czy dobrze rozumiem, że odradzacie zakup tego pierwszego płaszcza? Co powiecie o drugim? EDIT: jestem po lekturze (dziękuję @lubo69) i coraz mniej przemawia do mnie pierwsza opcja chociażby ze względu na to iż nie posiadam auta i poruszam się komunikacją miejską więc ten materiał faktycznie mógłby się okazać zbyt delikatny. Edytowane 26 Listopad 2014 przez zixart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 Mam ten pierwszy płaszcz (wrzucałem zdjęcie w nim w CMDNS). O trwałości jeszcze się nie wypowiem, ale go bardzo lubię, ciekawa "włoskowata" struktura. Mógłby jednak być nieco dłuższy i raczej nie będę go nosił jako podstawowego okrycia, bo boję się wyświecenia i wytarcia materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Co prawda mam pytanie o koszule damske, ale subforum "kobieca elegancja" jest raczej martwe, więc może tutaj prędzej doczekam się odpowiedzi. Moja dziewczyna nosi koszule z Wólczanki i E.Berg w rozmiarze 34. Jaki rozmiar powinna zamówić ze sklepu TM Lewin? Z ich tabeli rozmiarów wynikałoby, że takie rozmiary jak 34 polskich firm ma ich rozmiar 10, ale wydaje mi się, że to jednak podejrzanie dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgryziak Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Co prawda mam pytanie o koszule damske, ale subforum "kobieca elegancja" jest raczej martwe, więc może tutaj prędzej doczekam się odpowiedzi. Moja dziewczyna nosi koszule z Wólczanki i E.Berg w rozmiarze 34. Jaki rozmiar powinna zamówić ze sklepu TM Lewin? Z ich tabeli rozmiarów wynikałoby, że takie rozmiary jak 34 polskich firm ma ich rozmiar 10, ale wydaje mi się, że to jednak podejrzanie dużo... Standardowo 34 EU to 6 UK (i rozmiary rosna analogicznie o 2 wartosci potem) ale pytanie czy chcesz dopasowywac rozmiar czy wymiary konretnej bluzki. Moze to kwestia kroju i większego dopasowania, pewnie trudno stwierdzić chyba że ktoś ma praktyczne doświadczenia (jego partnerka kupuje tam koszule np.). Ja raczej kierowalbym sie wymiarami jeśli rozbieżność jest tak znacząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spami Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Z powodu wszechobcnej mody 'slim' będac w opozycji poszukuję spodni casualowych/weekendowych krój regular chino /5pocket w intensywniejszych odcieniach niebieskiego (indygo/kobalt/). Gdzie szukać takich produktów z możliwą wysyłką? Bytom jak dla mnie jest na granicy slim/regular. Czy ktoś może powiedzieć coś o kroju i rozmiarówce spodni od Tyrwitta? Jak z kolorystyką adekwatna do tej na ekranie monitora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Spodnie z CT o kroju regular są bardzo workowate. O ile nie masz bardzo masywnych ud (jak kulturysta lub osoba z naprawdę sporą nadwagą) - odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Spodnie CT mają wysoki stan (pod pępek). Po zwężeniu nogawek od dołu (oryginalnie mają chyba 23-24 cm) robią się bardzo sympatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Panowie co powiecie o koszulach Mango? Teraz mają zniżkę w outlecie internetowym. Wychodzi 80 zł za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafus Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Co prawda mam pytanie o koszule damske, ale subforum "kobieca elegancja" jest raczej martwe, więc może tutaj prędzej doczekam się odpowiedzi. Moja dziewczyna nosi koszule z Wólczanki i E.Berg w rozmiarze 34. Jaki rozmiar powinna zamówić ze sklepu TM Lewin? Z ich tabeli rozmiarów wynikałoby, że takie rozmiary jak 34 polskich firm ma ich rozmiar 10, ale wydaje mi się, że to jednak podejrzanie dużo... Moja żonka nosi koszule z polskich sieciówek w rozmiarze 34 ( np.H&M ) , zamówiłem jej ostatnio w CT dwie koszule w rozmiarze 6 i są większe niż rozmiarówka 34 w Polsce - jak dla mnie w CT 6 UK= 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 W CT to wiem, że są większe, pytałem o TM Lewin - bo z tabeli TM Lewin wynika że ich 10 jest zbliżona rozmiarem do 6 w CT... No nic, zamówiliśmy rozmiar 8, jak przyjdą to napiszę czy dobrze wybraliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Dodam że dużo zależy od tego, czy dziewczyna ma, eee... duże niebieskie oczy;) Koszule CT (i chyba pozostałych firm brytyjskich oferujących kolekcje damskie) szyte są na kobiety z małym biustem. Powyżej B trzeba brać rozmiar a może i dwa większą, bo nie dopinają się w klatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Proszę o info jakiej długości preferujecie/powinny być nogawki dżinsów? Zasada podobna jak w bardziej formalnych czy materiału powinno układać się więcej na bucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2014 Panowie co powiecie o koszulach Mango? Teraz mają zniżkę w outlecie internetowym. Wychodzi 80 zł za sztukę Wracając do pytania, jak byście widzieli tę koszulę pod krawatem, z garniturem/marynarką etc? Chodzi o jej wygląd na zdjęciu. Prezentuje się jakoś tak... zwiewnie? http://www.mangooutlet.com/PL/p0/mezczyzna/odziez/koszule/koszula-slim-fit-tekstura-w-paski/?id=23007011_AO&n=1&s=prendas_he.cardigans_he&ident=0_color15_0_1417259217259&ts=1417259217259 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 Chcę w CT kupić bosmankę (http://www.ctshirts.co.uk/Navy-Italian-wool-cashmere-classic-fit-bridge-coat?q=4kudk4||OC098NAV|||||||||||||&t=basket_product_text_basketitem) i mam problem z doborem rozmiaru. Na stronie piszą, że rozmiar jest "to fit chest", więc powinni zostawić nieco zapasu, z drugiej strony boję się, że będzie bardzo ciasna: mam 97 cm w klacie i idealnie odpowiada to rozmiarowi 38. Zastanawiam się, czy nie będzie bezpieczniej zamówić rozmiaru 40, ponieważ zamierzam ją nosić na marynarkę. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z ich płaszczami albo garniturami? Będę wdzięczny za poradę, bo do jutra jest 15% zniżki i chciałbym się załapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 To jest classic fit, 38 powinno być OK. Mam również 97 w klatce. Marynarka tailored fit (już nie mają takiego fasonu) w rozmiarze 38 leży jak ulał, a slim fit 40 wymagała wizyty u krawca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 Dostanę gdzieś w Warszawie taki sweter? A może ktoś ma ten od CT i może cos o nim powiedzieć?http://www.ctshirts.co.uk/mens-casualwear/mens-knitwear/Navy-marl-shawl-collar-cable-cardigan?q=gbpdefault||kh074nav|||||286,|||||||| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 Chyba nie dostaniesz. Mam dokładnie ten i szary. Jest po prostu genialny. I bardzo ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Koledzy, niedługo mam konwent organizacji, do której należę, a poprzedzają ją jej jubileusz. Sugerowanym strojem jest garnitur. Więcej niż jednego nie zabiorę, więc zastanawiam się nad dodatkami. Pytanie jest takie, czy na urodziny lepiej użyć mniej formalnego krawata i fikuśnej poszetki wetkniętej jako puff, bo urodziny to rozrywka i nie koniecznie wszyscy będą formalnie czy jednak iść w stronę formalności i złożyć białą poszetkę po prezydencku, bo przecież kiedyś noszono nawet fraki i smokingi? Chciałbym uniknąć wyglądania tak samo na jubileuszu i konwencie, a na konwent użyję raczej białej by wyglądać profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 A jak inni członkowie organizacji podchodzą do jubileuszu? Jako do rozrywki czy okazji bardzo formalnej? Jeśli ogół traktuje to jako rozrywkę, to poszedłbym w wersję z mniejszą formalnością. Jeśli nie, to możesz się pokusić o białą poszetkę z kolorowym rulonikiem, mniej formalnie, ale dyskretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Jakie spodnie na okres jesień/zima? Zastanawiam się nad sztruksem, ale dawno nie nosiłem spodni z tego materiału i nie wiem jak wypadają w aspekcie komfortu cieplnego. Myślę jeszcze o wełnianych, ale jak na razie to nie mój poziom. Czy oprócz tych dwu są jeszcze jakieś spodnie w sam raz na aktualne przymrozki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi