fdurkee Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Panowie, otrzymałem dziś zamszowe oxfordy Meermin. Buty piękne, ale mają pewną wadę - w obcasie jest szpara o długości ok. 3mm: Czy ma to jakieś znacznie, poza estetycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Uspokoję cię; jeśli chodzi Ci o zaznaczenie - to nie jest wada, a miejsce łączenia/schodzenia się pasa skóry. Ten temat był już kilkakrotnie na forum poruszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fdurkee Napisano 1 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Uspokoję cię; jeśli chodzi Ci o zaznaczenie - to nie jest wada, a miejsce łączenia/schodzenia się pasa skóry. Ten temat był już kilkakrotnie na forum poruszany. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fdurkee Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Chcę zamówić spodnie w jednym z internetowych mtm. Miarę ściągnę z wełnianych garniturowych spodni, które, bez dwóch zdań, leżą na mnie najepiej z całej mojej garderoby. Czy te wymiary będą grać też z innymi materiałami niż wełna? Np. bawełnianym twillem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Męskie wymiary przy ciele mogą się nie zgadzać tylko w jednym wypadku, który przez grzeczność pominę (poza tym mogą się jeszcze nie zgadzać np. wymiary złowionej ryby, ale to już, jak mówią obcokrajowcy, another kettle of fish). Jeśli zmierzysz wełniane odd trousers, jeansy i kreszowy dres mierzące tyle samo, wynik będzie taki sam, trzeba tylko w użytkowaniu wziąć poprawkę na kurczliwość materiału po praniu i rozciągliwość w trakcie noszenia. Bawełna zawsze się skurczy, mniej czy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 sugerowałbym jeszcze porównać krój spodni - dres i spodnie do garnituru o tym samym wymiarze nie muszą koniecznie dobrze pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 No tak, oczywiście - założyłem, że miara to nie tylko pas i długość, ale także stan i szerokość nogawki w co najmniej dwu miejscach, lepiej trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 Jeśli zmierzysz wełniane odd trousers, jeansy i kreszowy dres mierzące tyle samo, wynik będzie taki sam... Lubo - chyba trochę 'przedobrzyłeś'; jeśli zmierzysz skakankę, sznur od szlafroka i kawałek drutu mierzące tyle samo - wynik też będzie taki sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 W rzeczy samej - w takim razie o co chodzi w pytaniu fdurkee? Ja zrozumiałem, że chce zmierzyć pasujące mu spodnie, a potem znaleźć w sieci spodnie o identycznych rozmiarach, ale z innego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 co do zasady zgoda, ale za bardzo uprościłeś wcześniej szanse na powodzenie są duże, ale nie ma gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fdurkee Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 No tak, oczywiście - założyłem, że miara to nie tylko pas i długość, ale także stan i szerokość nogawki w co najmniej dwu miejscach, lepiej trzech. Zgadza się. Z tego, co widzę na stronie potrzebne są: szerokość w biodrach, wysokość stanu z przodu i z tyłu, długość nogawki z zewnątrz i wewnątrz, szerokość nogawki w udzie, kolanie i dołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2014 No właśnie. Jeżeli zatem znajdziesz w sieci spodnie, których wszystkie wymiary są identyczne i których zastosowanie ma być podobne (z dresem przesadziłem, pewnie powinien być luźniejszy w nogawce) to możesz się moim zdaniem pomylić tylko w następujących wypadkach: mierzyłeś spodnie z wysokim stanem na szelki, a kupiłeś na pasek, mierzyłeś białe a kupiłeś czarne i Twoje chude łydki (to tylko przykład ) zostały optycznie podkreślone, mierzone spodnie nosiłeś z półbutami a nowe chcesz nosić z trzewikami i cholewka zaczepia o nogawkę itp. itd. Do tego dochodzi wcześniej wspomniane kurczenie i rozciąganie. Jeżeli te czynniki nie mają miejsca, ja nie widzę możliwości jak dwie pary spodni o klasycznym kroju, identycznych wymiarach i podobnym wykorzystaniu, jedne z wełny a drugie z bawełny, mogą znacząco różnie leżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 3 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2014 W najbliższym czasie będę na dwóch koncertach muzyki klasycznej w ramach festiwalu Wratislavia Cantans. Zazwyczaj do podobnych wydarzeń wkładam smoking, ale te odbędą się w kościołach. Gdzieś czytałem o jakiejś starej zasadzie, że niezależnie od wydarzenia, mężczyźnie nie przystoi smoking w murach kościoła. Prawda to? Zrezygnować i wkładać ciemnogranatowy garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Na początek napisze, że nie noszę smokingu i nie słyszałem o takiej zasadzie. Mimo wszystko gdy sobie wyobraziłem sytuację, to wybrałbym garnitur. Nie wiem dlaczego, ale smoking kojarzy mi się z "wesołą" imprezą (wesele, sylwester, gala nagród) i odbieram go jako strój, jak to ująć, rzucający się w oczy, i przez rzadkość spotykania takiego ubrania być może ???"krzykliwy"???. To tylko moja opinia i mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 I od razu humor lepszy Chciałem podkreślić, że to co napiszę jest tylko moim odczuciem, a nie radą wynikającą z wiedzy/doświadczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Mojej żonie wcisnęli w sklepie to: http://sklep.gino-rossi.com/pasty-i-impregnaty,gino-rossi-renowator-do-zamszu-nubuku-i-tekstyliow-200-ml-203-k-29657-208722-p.html Do czego to służy? Wstępny test wykazał, że nie jest to nano protector do zamszu/nubuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Wychodzi na to, że jest to 'bezbarwny utrwalacz koloru'?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Mojej żonie wcisnęli w sklepie to: http://sklep.gino-rossi.com/pasty-i-impregnaty,gino-rossi-renowator-do-zamszu-nubuku-i-tekstyliow-200-ml-203-k-29657-208722-p.html Do czego to służy? Wstępny test wykazał, że nie jest to nano protector do zamszu/nubuku. Jest to ginorossowy odpowiednik tego - http://multirenowacja.pl/renovator-250ml-renowator-pasta-do-zamszu-nubuku.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Czyli "odświeżacz" wypłowiałego zamszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Powoli poszukuję klasycznego dwurzędowego płaszcza typu Chesterfield w kolorze camel. Cena do 1000 euro, ale jak da się za połowę, to też chętnie. Tu gdzie mieszkam zimy są krótkie i lekkie, płaszcz będzie pewnie służył 5-10 dni w roku; chciałbym więc, żeby posłużył mi do emerytury Na jakie marki warto zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Nie do końca to, o co Ci chodzi, ale na markę warto zwrócić uwagę: http://www.countryattire.com/crombie-men-s-covert-over-coat-lovat-a0083ctgr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Dzięki! Właściwie to zdałem sobie sprawę, że to pytanie bardziej pasuje do wątku "Gdzie można kupić". Będę wdzięczny za przeniesienie, tak dla zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamer7772 Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Witam! Kupiłem ostatnio niebieską koszulę w drobny prążek (mankiet ścięty, kołnierzyk półwłoski) Mam jednak mały problem: nie zauważyłem że jest z krytą plisą. Do czego mogę taką koszulę zastosować? Czy będzie pasowąć do krawata, czy wyłącznie do muchy?Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Będzie pasować spokojnie do krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Jak sobie radzicie z niewielkimi rysami na skórzanych butach? Da się tego typu rysy pozbyć? Coś w ten deseń, ewentualnie ciut bardziej wyraźne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi