Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co prawda ostatni raz w Teatrze Wielkim na operze byłem ze cztery lata temu, więc może się coś zmieniło, ale wtedy granatowy garnitur i biała koszula z krawatem czyniły mnie całkiem eleganckim. Smokingów z tego co pamiętam wielu nie widziałem, natomiast strojów typu casual niestety tak. Podsumowując najlepiej moim zdaniem byłoby założyć smoking, ale jeśli sytuacja zmusi do marynarki klubowej to i tak pewnie znajdą się tam mniej odpowiednio ubrani...

Opublikowano

Z ciekawości - na co poszedłbyś do opery zobaczyć ile jest smokingów, a ile dżinsów i swetrów? :D Ja miałbym ochotę na "L'enfant et les sortilèges" Ravela albo "Porgy and Bess" Gershwina, ale niestety nie wystawiają tego w tym sezonie. :( Może załapię się na Traviatę w czerwcu. :)

Pozdrawiam, Dr

Opublikowano

Klubowa marynarka w Operze? Nie, nie, nie.

Temat opery jest moją zmorą, bo chadzam często do naszej Wrocławskiej i zobaczenie garnituru jest nie lada wyzwaniem.

Jak Ci tu pomóc... może któryś z posiadanych się nada, kratka chyba lepsza niż klubowa z dwojga złego.

Opublikowano

Wybieram się na Wesele Figara:-)

Jeszcze 3 dni - może znajdę bardziej odpowiedni zestaw na środowe wyjście.

Pożyczę Ci ten garnitur, ale błagam nie idź w marynarce klubowej do opery. :?

Ubrań, kobiet i aut (to ostatnie z pewnymi odstępstwami) nie pożyczam ;p

Jak pisałem mam 3dni, tylko i aż!

Opublikowano

Jak goździk w butonierce wytrzymuje transport pod płaszczem?

Raczej nie kiepsko. Temperatura plus ciężki zimowy płaszcz. Sugerowałbym przynieść w opakowaniu ze sobą i w toalecie/szatni/na schodach dopiero wpiąć/

edit: w dawnych latach po to między innymi krązyły kwiaciarki po knajpach, bukiet dla pań, dla panów kwiat do butonierki

Opublikowano

edit: w dawnych latach po to między innymi krązyły kwiaciarki po knajpach, bukiet dla pań, dla panów kwiat do butonierki

Nie wiem jak w Warszawie, ale w Łodzi i obecnie można je spotkać w niektórych lokalach. Niestety zawsze z różami, a tych w butonierce nie noszę.