tryhp3 Napisano 24 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2022 @musa19 a taki bloger starszej daty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2022 Znaczy zaczął blogować zanim forum powstało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 24 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2022 Zanim internety wymyślono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 28 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2022 Czy koszulka typu Polo, powinna mieć rozcięcia na dole po obu bokach? Ostatnio zauważam trend, że koszulki Polo mają wykończenie jak t-shirt. Skąd ta zmiana fasonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2022 Historycznie powinna (a tył powinien być ok. cal dłuższy), żeby podczas gry w tenisa koszulka nie wychodziła ze spodni. Zmiana fasonu (u niektórych producentów, bo ja nadal widzę te tradycyjne) zapewne wynika z faktu, że tego typu koszulki, jak T-shirty, często noszone są bez wkładania w spodnie; wtedy ten ogon wygląda nieco dziwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 29 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2022 15 minut temu, lubo69 napisał: Historycznie powinna (a tył powinien być ok. cal dłuższy), żeby podczas gry w tenisa koszulka nie wychodziła ze spodni. Zmiana fasonu (u niektórych producentów, bo ja nadal widzę te tradycyjne) zapewne wynika z faktu, że tego typu koszulki, jak T-shirty, często noszone są bez wkładania w spodnie; wtedy ten ogon wygląda nieco dziwnie. Tak zwany "ogon tenisisty" chyba już definitywnie zniknął. Koledze chyba chodzi o pozostałość po nim, czyli rozcięcie między frontem i tyłem lub jego brakiem, jak w T-shirt. Z moich obserwacji wynika, że firmy które od lat je produkują stosują rozcięcie z wyjątkiem polo dedykowanych do golfa. Wykończenie bez rozcięcia stosują firmy typowo sportowe, najczęściej w koszulkach z materiałów syntetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2022 O to mi chodzi. Koszulka kupiona jako nowa miesiąc temu, tył o cal dłuższy niż przód, jak napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 29 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2022 20 godzin temu, lubo69 napisał: O to mi chodzi. Koszulka kupiona jako nowa miesiąc temu, tył o cal dłuższy niż przód, jak napisałem. Tak, wiem o co Ci chodzi, ale to wymierający gatunek. Ja mam ponad dwadzieścia koszulek, kilkanaście z firm kojarzonych z polo i prawie żadna tego nie ma. Nie twierdze że w ogóle nie ma, ale jakoś na nie nie trafiam. Od lewej trzy Lacoste, Mcneal, Drake's. Jak widać tylko żółta ma szczątkową pozostałość. Koledze prawdopodobnie chodzi o takie wykączenie jak w koszulce Madcup. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 30 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2022 W dniu 29.05.2022 o 16:10, Mamrot napisał: Jak widać tylko żółta ma szczątkową pozostałość. Ja sprawdziłem moją szafę i praktycznie wszystkie mam wykończone jak jak ta żółta począwszy o Bytoma, przez Medicine po Lidla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2022 Bo to jest atrybut wyłącznie topowych marek. Jeszcze C&A tak robi. Tylko oni w ogóle nie wykańczają dołu połówek. Wiem, co mówię. Kiedyś miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 1 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2022 Pytam, bo w Lacoste praktycznie tylko classic fit ma rozcięcia, slim występuje z takimi tylko w przypadku krytych guzików. Coraz częściej przeglądam produkty i widzę że ich brakuje. Stąd moje pytanie. Czy polo mc neal to dobra jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 2 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2022 20 godzin temu, Łukasz N. napisał: Czy polo mc neal to dobra jakość? To zależy od porównania do innych marek. Jak porównamy do Lacoste, to moim zdaniem nie, jak porównać do podobnych cenowo, czyli do 100PLN to jest O.K. Trzyma fason po wielu praniach, nie traci koloru, łatwo się prasuje, ale jest za krótka. Jak ktoś taką długość akceptuje to powinien być zadowolony. Ja następnej nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 2 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2022 Lacoste jest warte uwagi? Czasami na ZL zdarzają się akceptowalne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 2 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2022 Mam kilka koszulek polo Lacoste i moim skromnym zdaniem warto je kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 2 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2022 Ja mogę potwierdzić, że posiadam T-shirt'y basic Lacoste (bawełna + 3% Elastanu) i po tylu praniach co przeszły są idealne dalej. W mojej opinii Lacoste ma bardzo dobrej jakości rzeczy w porównaniu do innych modowych marek (GANT, Polo Ralph Lauren, Guess, Calvin Klein - które dla mnie nie różnią się od H&M, choć czasem i H&M nie chciałbym obrażać) Polo dopiero nabyłem, ale wiem że lepiej wygląda niż z Massimo Dutti, tylko cena x3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 3 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2022 To muszę przetestować, dzięki. Zamówiłem na próbę z ostatniego rzutu na ZL fioletową Polo Ralph Laurent. Jak nie podejdzie to poleci zwrot. A Lacoste na ibood w tej chwili jest za 210 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 3 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2022 8 godzin temu, eduardo napisał: A Lacoste na ibood w tej chwili jest za 210 zł. Cena wprost proporcjonalna do długości 🙂 W polo Lacoste jest problem z rozmiarówką, jest przypadkowa i spotkałem się z niedoróbkami. Noszę rozmiary od 5 do 4 wszystkie w fasonie regular i czasem 4 jest luźna a 5 przyciasna. Albo koszulka 5 jest dobrze dopasowana, ale coś jest nie tak z rękawami, jak kładę ręce na kierownicę ściągacze się wżynają. Są też niedoróbki typu różne długości wszycia kołnierza, najczęściej po stronie guzika jest krótszy o 1,5\2 cm i to takie egzemplarze w sklepie firmowym. Warto wpaść do sklepu firmowego, bo część asortymentu jest w promocji i jest taniej niż w sąsiednich sklepach wielomarkowych posiadających ten sam asortyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 5 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2022 Nie znalazłem właściwego wątku do tego pytania, jak jest to wskażcie proszę Szukam marki w której będę mógł dość regularnie kupować chinosy. Zwykle, gładkie, bez kantów, w kilku podstawowych kolorach.Kiedyś kupowałem w Bytomiu na promocjach po 100-200 zł sztuka. To już chyba nie wróci, ale nadal szkoda mi płacić 500-700 zł za spodnie RTW. Nie szukam jednorazowej promocji, ale raczej firmy w której będę mógł kupować spodnie przez najbliższe kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2022 Charles Tyrwhitt non-iron. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 5 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2022 Dzięki, a gdzie je kupować? Bezpośrednio od producenta czy jakiś sklep w Polsce który ma stałą ofertę i darmowa / tanią dostawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 6 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2022 @JakubAnderwaldTutaj możesz zerknąć -> Przedmioty użytkownika maju202 - Spodnie - Allegro.pl Może trafisz z rozmiarem. Ja coś tam zamawiałem, chyba nawet nie które miały na metkach wcześniej wspomniane non-iron. Ale wszystkie odesłałem. Tkaniny typu non-iron są z reguły sztywne i nieprzyjemne w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 7 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2022 Ogon w polo wcale nie zniknął i ma się bardzo dobrze. Na fotce prezentuję dzisiejsze wdzianko Pink Pony Laurena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 8 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2022 Ja ostatnio z TK wyszedłem z polówkami marki Gant i U.S. Polo Assn. Ogon też w nich występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2022 Koszule od Milera jak wypadają jakościowo w porównaniu z Suit Supply, Poszetką, Macaroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sad_mad Napisano 9 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2022 Gdzie w internecie można polować na okazje, jeśli mowa o zakupie butów? Przeglądam regularnie Yoox, a także oczywiście sklepy typu Klasyczne Buty, jednakże na razie bez sukcesów. Herring ma stosunkowo fajne ceny, ale po dodaniu kosztów transportu ta atrakcyjność spada do zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi