Koval Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 To efekt nieprawidłowego prania/zaszlamionej pralki (IMO); w tym wątku - był opisany podobny problem i sposoby jego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 6 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2022 Ashby czy Bedale - która jest luźniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 dobry pasek, z jednego kawałka skóry, kolor koniakowy/kamelowy, szerokość ~3cm - gdzie taki znajdę? sklepy które znam mają szyte, a chciałbym w jednym kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 Poszukujesz paska z kruponu, musisz wpisać w google - pasek do spodni z kruponu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 i trafisz do Milera 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 ja mam nienoszony, w kolorze koniakowym od Milera i mogę go oddać za darmo spełnia 2 z 4przesłanek podanych przez @Krzysiek_W jest koniakowy/kamelowy i ma 3 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 21 minut temu, eye_lip napisał: Poszukujesz paska z kruponu, musisz wpisać w google - pasek do spodni z kruponu;) wpisałem i @Szydlowskiwykrakał - a Millerowego nie chcę 14 minut temu, Szydlowsky napisał: i trafisz do Milera 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 7 minut temu, dunlop napisał: ja mam nienoszony, w kolorze koniakowym od Milera i mogę go oddać za darmo spełnia 2 z 4przesłanek podanych przez @Krzysiek_W jest koniakowy/kamelowy i ma 3 cm może jeszcze pozostałe 2 kryteria będzie miał Vistuli i złożę sobie dwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 Cześć, mieliście do czynienia z taką cienką gumową podeszwą? Są one wytrzymalsze od skóry? Szukam trzewików na deszczowe dni i trafiłem na takie. Mam tendencję do ścierania czubków podeszwy i zastanawiam się, ile takie coś wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 7 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2022 5 godzin temu, Krzysiek_W napisał: dobry pasek, z jednego kawałka skóry, kolor koniakowy/kamelowy, szerokość ~3cm - gdzie taki znajdę? sklepy które znam mają szyte, a chciałbym w jednym kawałku https://www.kreis-ledermanufaktur.de/belts https://www.ludwigschroeder.de/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Hej, wełna Merino w kolorze białym na letnio-wiosenne spodnie również na wysokie temperatury, gramatura 290, tak czy nie? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Nie zaryzykowałbym. Kiedyś upaprałem takie spodnie podczas mierzenia. Bawełniane pozostają świeże przez 3 dni (do 4-5, jeśli ma się szczęście). Wiem, że wełna nie przyjmuje tak łatwo zabrudzeń, ale z kolei bawełniane można łatwo wyprać. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Godzinę temu, mosze napisał: Nie zaryzykowałbym. Kiedyś upaprałem takie spodnie podczas mierzenia. Bawełniane pozostają świeże przez 3 dni (do 4-5, jeśli ma się szczęście). Wiem, że wełna nie przyjmuje tak łatwo zabrudzeń, ale z kolei bawełniane można łatwo wyprać. W życiu bym o tym nie pomyślał, zapomniałem ze białe spodnie lubią się brudzić a z wełnianymi może być problem, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 33 minuty temu, michasacuer napisał: W życiu bym o tym nie pomyślał, zapomniałem ze białe spodnie lubią się brudzić a z wełnianymi może być problem, dzięki! Druga rzecz, tkaninę już masz czy dopiero jesteś na etapie poszukiwania/zamawiania? Pytam, bo o taki kolor jest dosyć ciężko. Owszem, znajdziesz masę off-whit'ów, ecru, ivory, prawie białych, ale klasycznej bieli ze świecą szukać. Co się tyczy podatności na zabrudzenia, podpisuję się pod opinią @mosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 2 godziny temu, JDC napisał: Druga rzecz, tkaninę już masz czy dopiero jesteś na etapie poszukiwania/zamawiania? Pytam, bo o taki kolor jest dosyć ciężko. Owszem, znajdziesz masę off-whit'ów, ecru, ivory, prawie białych, ale klasycznej bieli ze świecą szukać. Co się tyczy podatności na zabrudzenia, podpisuję się pod opinią @mosze Dopiero szukam, mam już próbki u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Da się w ogóle uzyskać czystą biel na wełnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Kupiłem moje pierwsze zamszowe buty, niestety na boku jednego znajduje się taki jasny ślad, to coś poważnego? Zwrócić je, czy da radę to naprawić renowatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2022 Tego nie da się kosmetykami zatuszować - Zwócić! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Zapytam kolejny raz, ma ktoś namiar na bawełnę 200-300g białą która nada się na spodnie? Przeszukałem internet i jedyne co odpowiada tym wymogom to bawełniany drelich ale jest on dość surowym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Godzinę temu, michasacuer napisał: Zapytam kolejny raz, ma ktoś namiar na bawełnę 200-300g białą która nada się na spodnie? Przeszukałem internet i jedyne co odpowiada tym wymogom to bawełniany drelich ale jest on dość surowym materiałem. z bawełną jest niewiele lepiej niż z wełną, sam poszukuję oczywiście w ofercie MTM/bespoke biała bawełna się znajdzie (czy to Brisbane Moss czy Carnet), ale przy obecnym kursie Euro cena jest mało atrakcyjna. Oferta na Alledrogo czy w hurtowniach tkanin online nie rozpieszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Calówki z Sartolane ze skóry licowej: https://sartolane.pl/koniakowy-skorzany-pasek-calowka-tannerie-degermann-1 https://sartolane.pl/brazowy-skorzany-pasek-calowka Szukam opinii na temat użytej skóry. Miałem paski 35mm z licówki od Sartolane ale skóra mnie rozczarowała- wyglądała w mojej ocenie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Baranil to topowa skóra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Co sądzicie o takich Carlosach? Do czego by pasowały, jakiego koloru spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 Granatowe buty, mimo uniwersalności tego koloru w innych elementach garderoby, nie są, moim skromnym zdaniem zbyt praktyczne. Pasować będą z pewnością do szarości, pewnie z bardziej rzucającymi się w oczy kolorami też będą fajnie współgrały, pytanie czy masz odwagę nosić np. pomarańczowe sztruksy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 10 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2022 20 minut temu, papiez_ napisał: Granatowe buty, mimo uniwersalności tego koloru w innych elementach garderoby, nie są, moim skromnym zdaniem zbyt praktyczne. Pasować będą z pewnością do szarości, pewnie z bardziej rzucającymi się w oczy kolorami też będą fajnie współgrały, pytanie czy masz odwagę nosić np. pomarańczowe sztruksy. Pomarańczowe sztruksy na pewno nie. Lubię szare i ciemnoszare spodnie we wzór np. herringbone, mam jeszcze beżowe i ciemnobordowe, ew. klasyczne jeansy ale tutaj chyba by nie współgrały z oxfordami. Są to spodnie chino zaprasowane w kant, chyba pasowałyby pod względem formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi