john220 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 13 minut temu, wally napisał: Hm ciekawe. Lecą do mnie teraz dwie aktówki. Ta tutaj i koniakowa (sztywna) od poszetki. Jedna z nich zostanie, druga wróci do sklepu. Mam nadzieję, że w rzeczywistości nie będzie to aż tak workowate, bo podoba mi się kolor tej skóry. Cytuj
MarekPZN Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 3 godziny temu, pablocito napisał: Nie, no Panie takie atrybuty sportsmeńskie! Cymes! Bardzo cymes, ale mam spore wątpliwości czy razem. Cytuj
JakubAnderwald Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 Mam podejrzenie, że jeśli na zdjęciu ze sklepu ugina się trochę, to w rzeczywistości będzie uginać się jeszcze bardziej. Chyba, że nie zwrócili na to uwagi i nie poprawiali ułożenia aktówki podczas sesji. Cytuj
stebastiano81 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 W dniu 17.06.2020 o 18:26, john220 napisał: Co sądzicie Panowie o tej aktówce? Nie spodziewam się super jakości, ale może ktoś miał produkt tej marki albo zwyczajnie chce się wypowiedzieć. Mam tę aktówkę. Skóra jest dość sztywna, jak trzymam ją pustą w ręku to się nie ugina. Już ją trochę ją używam, ale mogę powiedzieć, że jakościowo jest dobra. Podejrzewam, że model na zdjęciu trzyma inny model tej samej aktówki, z innej skóry, orientowałem się w tym temacie przed zakupieniem tej brązowej. Załączam Wam zdjęcie jak wygląda już po kilku miesiącach używania. Generalnie polecam. 1 Cytuj
john220 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 Właśnie idę do paczkomatu ją odebrać. Wygląda naprawdę dobrze po tych kilku miesiącach. Pielęgnujesz ją czymś regularnie? Cytuj
john220 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 Tak was tylko przestrzegę na przyszłość. Przynajmniej w moim przypadku towar jest wybrakowany i nie spełnia moich oczekiwań. Faktycznie jest giętki jak worek, ale z wypełnieniem nie powinno być problemu. Jednakże stan przysłanej aktówki pozostawia wiele do życzenia. 1. Przebarwienie na tyle. 2. Cała skóra porysowana. (do usunięcia w większości, ale to nieśmieszny żart) 3. Zagięcie skóry na zamknięciu. Trwałe i głębokie. 4. Nieprzyjemny zapach. Leci reklamacja. Ps. Mniejsza aktówka dla mojej lubej (od @poszetka.com ) bez zarzutu. Gruba skóra, równe szwy i ogólne porządne wykonanie. Polecam gorąco. Ostatnie zdjęcie dla porównania. 1 Cytuj
pi_senny Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 W tej cenie chyba prędzej poszukałbym czegoś z Garment Project. Cytuj
john220 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 Proszę, może wcześniej nie znalazłeś. Cytuj
Manolete Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 Czy to nieestetyczne zagięcie będzie widoczne, gdy but będzie na nodze? Świadczy ono o niskiej jakości, czy też może w sztybletach to normalne i nie ma się czym przejmować? Cytuj
pablocito Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2020 Jeżeli nie będą za duże i stopa wypełni but, to się rozprostują. Jak będzie luz to może się łamać. Warto wtedy pomyśleć o wkładce podnoszącej stopę i tym samym zmniejszającej luz w bucie. 1 Cytuj
Dubbing Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2020 Czy zwężanie spodni sztruksowych w pasie może sprawiać jakieś problemy z uwagi na strukturę materiału? Cytuj
Aras Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zwężałem. Nie było problemów. Problemy pojawiają się, gdy chcesz je poszerzyć albo wydłużyć. 2 Cytuj
Piotr.L Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Panowie, takie trzy sprawy: 1. Białe(!) sneakersy. Możecie polecić jakieś bardzo podobne do tych z Suit Supply? Chciałbym znaleźć w cenie 300-400 zł. Tak zapytam jeszcze - te z Suit Supply warte swej ceny? 2. Gładkie T-shirty bez napisów i logo marki (okrągły dekolt) dostępne w wielu kolorach. Jaką markę/marki możecie polecić? Dobrze gdyby były lekko dopasowane. Znalazłem fajne Christiana Berga – co myślicie o marce? Dla przykładu -> Christian Berg 3. Czy możecie polecić kogoś kto przywróciłby pasek od zegarka do stanu używalności (zapach)? Próbowałem zrobić coś sam (woda z sodą), ale nie pomogło. Jest to w sumie nowy pasek (Morellato), bo po wymianie zegarek nosiłem raptem kilka miesięcy. Szkoda wyrzucić pasek i wydawać pieniądze na kolejny. Trochę zegarek już leży, a chciałbym w końcu ponosić. Cytuj
eye_lip Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 2. Calzedonia3. Skoro był noszony kilka miesięcy to nie jest nowy, a jak śmierdzi to należy go wyrzucić. 1 Cytuj
Mamrot Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Godzinę temu, eye_lip napisał: 2. Calzedonia Nie wiem czy kiedyś mieli, ale obecnie nie mają koszulek w ofercie. Cytuj
eye_lip Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zawsze mieli i nie sądzę aby coś się zmieniło to ich core. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 @Piotr.L 1) trochę ponad budżet - Archibald London. Do 15.07 jest preorder na m.in. białe sneakersy ze skóry kangura 2) polecane mi kilkukrotnie Tchibo - ich koszulki z materiału Jersey są bardzo dobre 3) j.w. jeśli już przeszedł potem to raczej do kosza. Ważna jest impregnacja i dbanie o pasek po gorętszych dniach. Cytuj
pi_senny Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 4 godziny temu, Piotr.L napisał: 1. Białe(!) sneakersy. Możecie polecić jakieś bardzo podobne do tych z Suit Supply? Chciałbym znaleźć w cenie 300-400 zł. Tak zapytam jeszcze - te z Suit Supply warte swej ceny? https://www.zalando.pl/garment-project-type-sneakersy-niskie-white-gac12o00g-a11.html https://www.zalando.pl/garment-project-type-tenisowki-i-trampki-white-gac12o009-a11.html Z taką promocją, w tej cenie nie znajdziesz lepszych, zatem nawet się nie zastawiaj. Cytuj
Piotr.L Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 3 godziny temu, eye_lip napisał: 2. Calzedonia 2. Jak napisał Mamrot - na ten moment rzeczywiście nie ma w ofercie koszulek. 3 godziny temu, eye_lip napisał: 3. Skoro był noszony kilka miesięcy to nie jest nowy, a jak śmierdzi to należy go wyrzucić. Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: 3) j.w. jeśli już przeszedł potem to raczej do kosza. Ważna jest impregnacja i dbanie o pasek po gorętszych dniach. @eye_lip Czy Pan tak na poważnie? Tak się mówi przecież... Druga rzecz, to naprawdę myślicie, że nic się nie da zrobić? Taki pasek wytrzymuje 2-4 lata, a z tego co poczytałem, to podobno można paski uratować. Szkoda by było wyrzucać i wydawać pieniądze (może nie duże, ale jednak). Jeśli przyjdzie mi kupić nowy pasek, to tak - będę musiał od razu jakiś środek zastosować i dbać szczególnie w letnim okresie. Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: @Piotr.L 1) trochę ponad budżet - Archibald London. Do 15.07 jest preorder na m.in. białe sneakersy ze skóry kangura 2) polecane mi kilkukrotnie Tchibo - ich koszulki z materiału Jersey są bardzo dobre 1. A nawet dużo ponad budżet i więcej niż Suit Supply. hehe 16 minut temu, pi_senny napisał: https://www.zalando.pl/garment-project-type-sneakersy-niskie-white-gac12o00g-a11.html https://www.zalando.pl/garment-project-type-tenisowki-i-trampki-white-gac12o009-a11.html Z taką promocją, w tej cenie nie znajdziesz lepszych, zatem nawet się nie zastawiaj. O, właśnie właśnie przed chwilą wyżej post o tej marce przeczytałem. Dziękuje! Tylko nie wiem jaki rozmiar - 43 czy 45... Cytuj
Mamrot Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 4 godziny temu, eye_lip napisał: Zawsze mieli i nie sądzę aby coś się zmieniło to ich core. Bywam sporadycznie w miejscach gdzie Calzedonia jest oddzielona od Intimissimi i Tezenis, w tej pierwszej marce męskich koszulek nie spotkałem, stąd moja wątpliwość. Tam gdzie otworzyli oddzielnie Intimissimi Uomo, w dotychczasowym Intimissimi też męskich koszulek nie zauważyłem. Niby właściciel wszystkich marek ten sam, ale asortyment rozdzielony. Koszulki z Intimissimi z bawełny są O.K. natomiast te z micromodalu lubią się podciągnąć i nie mają zamiaru z powrotem samoistnie opaść. Cytuj
eye_lip Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2020 2. Sprawdź w outlecie. Ja zawsze w Factory kupuję, tam koszulki to stała oferta ( pod marką Tezenis, sklep brandowany Calzedonia ) Co do paska to poważnie. Cytuj
Dain Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2020 Drodzy Panowie, ostatnio pytałem o pogrzeb, teraz pytam o ślub i wesele. Mam garnitur brązowy dość ciemny. Miałem go na swoim ślubie. Doradzono mi taki, gdyż jestem rudy i miał lepiej pasować do mnie niż klasyczny granat, o którym mówiono, że jeżeli go założę to zginę w tłumie granatowych gości, a w tym będzie wiadomo, że to ja jestem panem młodym. OK, nie w tym rzecz. Rzecz w tym czy dobrym pomysłem byłoby go ubrać na ślub i wesele w charakterze gościa? Czy nie uzyskałbym efektu, ze będę zbyt widoczny jak na gościa. I w ogóle czy taki kolor może się nadać na ślub i wesele? Czy jednak powinien być granat? Do niego planowałbym klasyczną białą koszulę i krawat bądź muchę? Czy to by jest dopuszczalne czy raczej nie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. A garnitur wygląda tak Cytuj
pablocito Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2020 Z dwojga złego lepiej już iść w brązowym garniturze jako gość, niż jako pan młody. Jeśli jesteś gościem, to moim zdaniem teoretycznie brązowy ujdzie, ale mimo wszysko nie szedłbym w garniturze o dwa rozmiary za dużym. Jeżeli szukasz okazji do kupna nowego dobrze leżącego garnituru, to jest to dobra okazja. Cytuj
Piotr.L Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2020 W dniu 28.06.2020 o 17:10, pi_senny napisał: https://www.zalando.pl/garment-project-type-tenisowki-i-trampki-white-gac12o009-a11.html Z taką promocją, w tej cenie nie znajdziesz lepszych, zatem nawet się nie zastawiaj. Buty już przyszły. Właśnie takich szukałem. Wracając jeszcze do tematu paska od zegarka, to jak Panowie o niego dbać, czego używać? Co jaki czas około powinienem konserwować (mam jeden zegarek)? Cytuj
Papuć Opublikowano 4 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2020 Krótko,zwięźle i na temat: Czy te spodnie można poszerzyć w pośladkach? Mam duży odstający tyłek i mnie opinają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi