Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, wally napisał:

Hm ciekawe. Lecą do mnie teraz dwie aktówki. Ta tutaj i koniakowa (sztywna) od poszetki. Jedna z nich zostanie, druga wróci do sklepu. Mam nadzieję, że w rzeczywistości nie będzie to aż tak workowate, bo podoba mi się kolor tej skóry.

Opublikowano
W dniu 17.06.2020 o 18:26, john220 napisał:

Co sądzicie Panowie o tej aktówce? 

tbs-305-v.brown-1.jpgtbs-305-v.brown-4.jpg

Nie spodziewam się super jakości, ale może ktoś miał produkt tej marki albo zwyczajnie chce się wypowiedzieć.

Mam tę aktówkę. Skóra jest dość sztywna, jak trzymam ją pustą w ręku to się nie ugina. Już ją trochę ją używam, ale mogę powiedzieć, że jakościowo jest dobra. Podejrzewam, że model na zdjęciu trzyma inny model tej samej aktówki, z innej skóry, orientowałem się w tym temacie przed zakupieniem tej brązowej. Załączam Wam zdjęcie jak wygląda już po kilku miesiącach używania. Generalnie polecam. 

IMG_7119.jpeg

• Like 1
Opublikowano

Tak was tylko przestrzegę na przyszłość. Przynajmniej w moim przypadku towar jest wybrakowany i nie spełnia moich oczekiwań.

Faktycznie jest giętki jak worek, ale z wypełnieniem nie powinno być problemu. Jednakże stan przysłanej aktówki pozostawia wiele do życzenia. 

1. Przebarwienie na tyle.

2. Cała skóra porysowana. (do usunięcia w większości, ale to nieśmieszny żart)

3. Zagięcie skóry na zamknięciu. Trwałe i głębokie.

4. Nieprzyjemny zapach.

Leci reklamacja.

Ps. Mniejsza aktówka dla mojej lubej (od @poszetka.com ) bez zarzutu. Gruba skóra, równe szwy i ogólne porządne wykonanie. Polecam gorąco. Ostatnie zdjęcie dla porównania.

IMG_20200619_161249.jpg

IMG_20200619_161333.jpg

IMG_20200619_161259.jpg

• Like 1
Opublikowano

Panowie, takie trzy sprawy:

1. Białe(!) sneakersy. Możecie polecić jakieś bardzo podobne do tych z Suit Supply?
Chciałbym znaleźć w cenie 300-400 zł.
Tak zapytam jeszcze - te z Suit Supply warte swej ceny?

2. Gładkie T-shirty bez napisów i logo marki (okrągły dekolt) dostępne w wielu kolorach. Jaką markę/marki możecie polecić? Dobrze gdyby były lekko dopasowane.
Znalazłem fajne Christiana Berga – co myślicie o marce?
Dla przykładu -> Christian Berg

3. Czy możecie polecić kogoś kto przywróciłby pasek od zegarka do stanu używalności (zapach)? Próbowałem zrobić coś sam (woda z sodą), ale nie pomogło. Jest to w sumie nowy pasek (Morellato), bo po wymianie zegarek nosiłem raptem kilka miesięcy. Szkoda wyrzucić pasek i wydawać pieniądze na kolejny. Trochę zegarek już leży, a chciałbym w końcu ponosić. :D

Opublikowano

@Piotr.L

1) trochę ponad budżet - Archibald London. Do 15.07 jest preorder na m.in. białe sneakersy ze skóry kangura :)

2) polecane mi kilkukrotnie Tchibo - ich koszulki z materiału Jersey są bardzo dobre

3) j.w. jeśli już przeszedł potem to raczej do kosza. Ważna jest impregnacja i dbanie o pasek po gorętszych dniach.

Opublikowano
4 godziny temu, Piotr.L napisał:

1. Białe(!) sneakersy. Możecie polecić jakieś bardzo podobne do tych z Suit Supply?
Chciałbym znaleźć w cenie 300-400 zł.
Tak zapytam jeszcze - te z Suit Supply warte swej ceny?

https://www.zalando.pl/garment-project-type-sneakersy-niskie-white-gac12o00g-a11.html

https://www.zalando.pl/garment-project-type-tenisowki-i-trampki-white-gac12o009-a11.html

Z taką promocją, w tej cenie nie znajdziesz lepszych, zatem nawet się nie zastawiaj. 

Opublikowano
3 godziny temu, eye_lip napisał:

2. Calzedonia

2. Jak napisał Mamrot - na ten moment rzeczywiście nie ma w ofercie koszulek.

3 godziny temu, eye_lip napisał:

3. Skoro był noszony kilka miesięcy to nie jest nowy, a jak śmierdzi to należy go wyrzucić.

Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał:

3) j.w. jeśli już przeszedł potem to raczej do kosza. Ważna jest impregnacja i dbanie o pasek po gorętszych dniach.

@eye_lip Czy Pan tak na poważnie? Tak się mówi przecież...

Druga rzecz, to naprawdę myślicie, że nic się nie da zrobić? Taki pasek wytrzymuje 2-4 lata, a z tego co poczytałem, to podobno można paski uratować. Szkoda by było wyrzucać i wydawać pieniądze (może nie duże, ale jednak).
Jeśli przyjdzie mi kupić nowy pasek, to tak - będę musiał od razu jakiś środek zastosować i dbać szczególnie w letnim okresie.

Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał:

@Piotr.L

1) trochę ponad budżet - Archibald London. Do 15.07 jest preorder na m.in. białe sneakersy ze skóry kangura :)

2) polecane mi kilkukrotnie Tchibo - ich koszulki z materiału Jersey są bardzo dobre

1. A nawet dużo ponad budżet i więcej niż Suit Supply. hehe

16 minut temu, pi_senny napisał:

O, właśnie właśnie przed chwilą wyżej post o tej marce przeczytałem. Dziękuje! Tylko nie wiem jaki rozmiar - 43 czy 45...

Opublikowano
4 godziny temu, eye_lip napisał:

Zawsze mieli i nie sądzę aby coś się zmieniło to ich core.

Bywam sporadycznie w miejscach gdzie Calzedonia jest oddzielona od Intimissimi i Tezenis,

w tej pierwszej marce męskich koszulek nie spotkałem, stąd moja wątpliwość.

Tam gdzie otworzyli oddzielnie Intimissimi Uomo, w dotychczasowym Intimissimi też męskich koszulek nie zauważyłem.

Niby właściciel wszystkich marek ten sam, ale asortyment rozdzielony. 

Koszulki z Intimissimi z bawełny są O.K. natomiast te z micromodalu lubią się podciągnąć i nie mają zamiaru z powrotem samoistnie opaść.

Opublikowano

Drodzy Panowie, ostatnio pytałem o pogrzeb, teraz pytam o ślub i  wesele. :)

Mam garnitur brązowy dość ciemny. Miałem go na swoim ślubie. Doradzono mi taki, gdyż jestem rudy i miał lepiej pasować do mnie niż klasyczny granat, o którym mówiono, że jeżeli go założę to zginę w tłumie granatowych gości, a w tym będzie wiadomo, że to ja jestem panem młodym. OK, nie w tym rzecz. Rzecz w tym czy dobrym pomysłem byłoby go ubrać na ślub i wesele w charakterze gościa? Czy nie uzyskałbym efektu, ze będę zbyt widoczny jak na gościa. I w ogóle czy taki kolor może się nadać na ślub i wesele? Czy jednak powinien być granat? Do niego planowałbym klasyczną białą koszulę i krawat bądź muchę? Czy to by jest dopuszczalne czy raczej nie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

A garnitur wygląda tak

garnitur.jpg

Opublikowano

Z dwojga złego lepiej już iść w brązowym garniturze jako gość, niż jako pan młody. Jeśli jesteś gościem, to moim zdaniem teoretycznie brązowy ujdzie, ale mimo wszysko nie szedłbym w garniturze o dwa rozmiary za dużym. Jeżeli szukasz okazji do kupna nowego dobrze leżącego garnituru, to jest to dobra okazja.

Opublikowano
W dniu 28.06.2020 o 17:10, pi_senny napisał:

https://www.zalando.pl/garment-project-type-tenisowki-i-trampki-white-gac12o009-a11.html

Z taką promocją, w tej cenie nie znajdziesz lepszych, zatem nawet się nie zastawiaj. 

Buty już przyszły. Właśnie takich szukałem.

Wracając jeszcze do tematu paska od zegarka, to jak Panowie o niego dbać, czego używać? Co jaki czas około powinienem konserwować (mam jeden zegarek)?