Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@hawk

Tylko też pytanie o zachowanie materiału. Np. jasnoszare spodnie flanelowe, trochę błotka i kurzu zawsze złapią, ale jak to wyschnie - nie ma śladu. Czyścić w ogóle nie muszę. Dla porównania dodam, że mam biały płaszcz z lnu. W ogóle się nie brudzi.

Na ten płaszczyk z SuSu mam chrapkę, mierzyłem na żywo, piękny jest, a został moj rozmiar jeszcze :D

Nie wiem tylko, czy za czas jakiś po prostu nie będzie on miejscami pożółkły, etc, choćby wskutek wsiąkania wody z deszczu.

Opublikowano

Musisz wziąć pod uwagę fakt, że obok smogu w czasie zimy jest też problem w KrK ze sadzą. Tradycyjne piecyki wyrzucają jej w powietrze spore ilości, więc może też sporo spaść na taki ładny płaszczyk. Nie mam pojęcia jak zachowa się tkanina po kontakcie z deszczem czy innymi zabrudzeniami to wyjdzie w praniu :-D

Aha i nie myśl, że zniechęcam Cie do zakupu, jeśli Ci się podoba to kupuj...

Opublikowano

Panowie, 

właśnie dotarły do mnie buty na zimę - yanko kopyto g 960 rozmiar 7uk, posiadam również yanko garniturowe na kopycie f 915 z tym że o rozmiar większe tj. 8uk - kopyto jest znacznie węższe, dlatego palce nie dochodzą do końca. Chciałem Was zapytać, czy macie ktoś z Was ma podobne zestawienie? Zimowe 7 uk wydają się być dobre, jednakże boje się, że po jakimś czasie zaczną nawiedzać mnie nieprzyjemności związane ze zbyt małymi butami.

Opublikowano
40 minut temu, Awopiotr napisał:

@Harth jeżeli klapy będą szersze od krawata o 0.5 cm to nie wpuszczą Cię do kina lub muzem?

Daj sobie spokój z dokładnymi pomiarami! Takie różnice nie mają praktycznego znaczenia.

A jakie mają? :)

Dopytuję ponieważ mam marynarki o szerokości klapy od 6 do 8 cm. Przez to nie wiem jaką optymalną szerokość krawatów dobrać.

Opublikowano
22 minuty temu, Harth napisał:

A jakie mają? :)

Dopytuję ponieważ mam marynarki o szerokości klapy od 6 do 8 cm. Przez to nie wiem jaką optymalną szerokość krawatów dobrać.

Uśredniając, wybierz 7 cm - zawsze możesz dandysowsko lekko wysunąć węższą końcówkę przy szerszych klapach :-D

Opublikowano
3 godziny temu, blekit napisał:

Celuj w krawaty o szerokości 8.5-9 cm, w ostateczności 8 cm. Cieńsze to raczej tylko knity.

Albo krawaty Vistuli :). Na moje nieszczęście tylko takie mam. Po za tym ostatnio kupiłem 4 garnitury w Vistuli z klapami do max 8 cm... Jeszcze wtedy nie wiedziałem że klapy powinny być szersze :(. Stąd moje dylematy.

Opublikowano

Kupiłem niedawno okazyjnie marynarkę uszytą z materiału włoskiej firmy Guabello. Skład to 97% wełna i 3% "other fibers". Co może to oznaczać i dlaczego nie jest konkretnie wymienione czy to poliester czy np bawełna. Marynarka jest we wzór pinstripe, czy to może nitki, które tworzą ten wzór są z innego włókna?

Opublikowano

Mam problem ze zwrotem w Talinder.
Zamówienie zwróciłem czekam na zwrot pieniędzy. Strona www już nie działa. Infolinia wczoraj działa dziś jest zajęta. Ktoś wie może coś więcej?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Sprawdzałem przed chwilą, jest sygnał na infolinii. Pewnie miałeś pecha i nie udało Ci się dodzwonić.
Masz rację. Udało się dodzwonić. Sprawa rozwiązana.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
50 minutes ago, Harth said:

A jak to rozpoznać? :-)

Tego Ci nie powiem, sam nie wiem. To kwestia zaufania do sprzedawcy. Dlatego bezpieczniej kupować od producentów lub renomowanych sklepów, lub chociażby od znanych kolegów na forum, a wystrzega się tzw. okazji. Ze samych zdjęć, krawat wygląda zacnie. Ale podrabiacze są coraz sprawniejsi.

Opublikowano
W dniu 30.11.2017 o 12:00, BrotherM napisał:

Ma ktos doświadczenia z plaszczami w tym kolorze w polskiej pogodzie? Tj. mam na mysli czy się nie będą brudzic, chocby od deszczu.

https://eu.suitsupply.com/pl/coats/złamana-biel-płaszcz-dwurzędowy/J537.html?cgid=Coats&prefn1=size&prefv1=54

kolor rewelacja, ale nie na Polskie warunki. Gdziekolwiek się nie obetrzesz zostaną plamy. Aż szkoda, bo płaszcz świetny.

Opublikowano
16 godzin temu, Giacomo123 napisał:

Ma ktos doświadczenia z plaszczami w tym kolorze w polskiej pogodzie?

Kupiłem ten płaszcz od razu jak weszła zimowa kolekcja, ale nie odważyłem się w nim jeszcze wyjść :) Mam te same obawy