Servetch Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Oddać. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 A jakieś konkretne cechy które to powodują? Nauczę się lepiej rozpoznawać na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Widzę, poza nadmiarem materiału tam się robi jakiś taki "dziubek" na końcu ramienia, jakby poduszka uciekała w górę. Co może być przyczyną? Dziwna konstrukcja marynarki w tym miejscu?Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Na moje oko jest po prostu za szeroko. Nie wiem czy właśnie o tym mówisz, ale poduszka wyraźnie wystaje poza Twoją linię ramion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Widać wyraźnie, że Bytom dochowuje wierności "tradycji krawiectwa" i nadal pcha tej watoliny pół kilo na każde ramię. Poza tym, jak 90% społeczeństwa, masz prawe ramię niżej niż lewe, czego Bytom (ani żaden inny producent RTW) nie bierze pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 4 minuty temu, lubo69 napisał: Poza tym, jak 90% społeczeństwa, masz prawe ramię niżej niż lewe Pierwsze widzę/słyszę. Czy jest to syndrom wleczenia zwierzyny do jaskini ? @JakubAnderwald, jak dla mnie to pomijając ramiona ta marynarka jest 1-2 rozmiary za szeroka w klatce i talii. Nie opiera się na niczym i wygląda jak luźny, bezkształtny materiał. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Pierwsze widzę/słyszę. Czy jest to syndrom wleczenia zwierzyny do jaskini ?Zapytaj dowolnego krawca męskiego, choć nie wiem, czy uzyskasz wyjaśnienia o charakterze antropologicznym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Nie wiem czy 90%, ale u mnie w ogóle kula ramienia jest trochę zrotowana do przodu, przez co też i niżej, i prawa ręka wydaje się dłuższą i muszę mieć dłuższy rękaw. Odkryłem dopiero u macaroni tomato Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Oo widzę, że kolega też zdecydował się na marynarkę Piacenza w promocji w Bytomiu ;). Ja niestety musiałem swoją odesłać, bo rozmiar który standardowo jest na mnie ok - 176/96 okazał się za ciasny w talii... Niestety ktoś aktualnie podebrał mi 176/100 i zastanawiam się czy jest sens brać 176/104, w końcu na lato lepiej mieć luźniejszą marynarkę, która ma trochę powietrza między naszym ciałem a materiałem. co do samej marynarki to widzę, że doświadczyłeś tego samego problemu co ja - szerokie, wypchane ramiona. Wg mnie Bytom się poprawia, fajne tkaniny, ladne marynarki ale jednak caly czas problem z tymi zbrojonymi ramionami. Nawet zacząłem o tym czytać i widziałem, nawet tu na forum, że istnieje możliwoścć częściowego wyprucia tych poduszek u krawca. Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Czy nie ma sensu się w to bawić bo popsuje się konstrukcję marynarki? dorzucam swoje zdjęcie do podglądu jak na mnie wyglądał 176/96. Co sądzicie? Osobiście uważam, że chyba ze wszystkich RTW Bytom leży na mnie wmiarę najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 Można jak najbardziej usunąć poduszki, a nawet wszyć inaczej rękaw. Efekt jest jednak trudny do przewidzenia - czasami wychodzi świetnie, a czasami marynarka ląduje na dnie szafy. Oczywiście można się dalej bawić, poprawiać itp. Kwestia czasu, środków i umiejętności krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 27 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2019 1 minutę temu, xkoziol napisał: Cały zestaw bomba! mierzyłem marynarkę w sklepie a wczoraj było 37*C we Wrocławiu, więc proszę o wyrozumiałość xD Pytam o proporcje marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Gwiazdka w talii mówi "oddaj mnie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 7 minut temu, JakubAnderwald napisał: Gwiazdka w talii mówi "oddaj mnie". Tak też zrobiłem, pytanie czy decydować się na 176/104 przy braku 100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Moim zdaniem 176/104 będzie sporo za duże. A poza tym, w takie upały lepiej nie zakładać dżinsów bo jajka ugotujesz. Z powodu upałów odsłaniasz łydki a na dupę zakładasz zbroje, mało logiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Dla mnie często przeskok ze 104 na 108 to za duża różnica i wolałbym 106, więc zmiany o 8 rozmiarów bym nie robił - wyjdzie Ci worek, który nawet po poprawkach będzie miał dziwne proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Dla mnie często przeskok ze 104 na 108 to za duża różnica i wolałbym 106, więc zmiany o 8 rozmiarów bym nie robił - wyjdzie Ci worek, który nawet po poprawkach będzie miał dziwne proporcje.Jakub, na zdjęciach które wrzuciłeś już marynarka 104 jest zbyt szeroka w ramionach. Jeśli wolisz 106 to pewnie na innej konstrukcji / z innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 To prawda, co konstrukcja to inny rozmiar. Bytom niestety pomimo wprowadzenia lepszych wzorów tkanin i szerszych klap dalej robi kwadratowe ramiona Terminatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 28 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2019 Wszystko zależy od sylwetki. Dla mnie Bytom i Vistula RTW w rozmiarze 176/96 w sylwetce wyszczuplonej (Bytom) lub super SLIM (Vistula / Lantier) jest bardzo dobrze. Nie zgodzie się także co do ramion. Tutaj podobnie, wszystko zależy od sylwetki. Efektu zbroi brak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 @cineos u mnie podobnie, wydaje mi się, że rzeczy z Bytomia RTW leżą na mnie całkiem nieźle. Mam pytanie odnośnie kamizelki, którą zobaczyłem na stronie Vistuli: https://vistula.pl/kamizelka-rockville-vistula-red-1 Cena całkiem niezła, skład bawełna / wełna, wygląda całkiem nieźle, jedyne co mi się nie podoba to dość wąskie klapy i na modelu wydaje się, że ta kamizelka jest za krótka... Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 Tam na zdjęciach sesji produktowych 90% marynarek i kamizelek jest za krótkie dla modela. Vistula ma darmowe zwroty. Co do tkaniny to mam marynarkę z tego materiału, jest to mieszanka wełny i bawełny od portugalskiej tkalni Somelos. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 11 minut temu, Cineos napisał: Tam na zdjęciach sesji produktowych 90% marynarek i kamizelek jest za krótkie dla modela. Vistula ma darmowe zwroty. Co do tkaniny to mam marynarkę z tego materiału, jest to mieszanka wełny i bawełny od portugalskiej tkalni Somelos. I jesteś zadowolony? Muszę przyznać, że w tej kamizelce tylko trochę te klapy wydają mi się za wąskie... Zdecydowanie bardziej podobają mi się te ze sklepu 4Gentlemen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 @kubaba5 wszystko zależy od proporcji. Ja noszę 46/48 i szczerze mówiąc to lubię rozmiar klap (szczególnie w kamizelkach), które większość osób na forum zapewne nazwałoby mikroklapami. Nie należy przesadzać, klapy prawie na całą szerokość ramienia też nie wyglądają dobrze. Oczywiście im ktoś ma więcej w barach, tym na więcej może sobie pozwolić. Te na modelu, który podesłałeś, moim zdaniem mieszczą się w granicach normy. Inna sprawa, że kamizelka jest wyraźnie zbyt krótka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 4 godziny temu, Manolete napisał: ...Inna sprawa, że kamizelka jest wyraźnie zbyt krótka. Nie przesądzałbym. Vistula słynie z tego, że prezentuje na modelach o wzroście 188/190 garnitury/marynarki w rozmiarze 48/50. Zakładam, że w przypadku kamizelek jest tak samo, więc przy wzroście 182 i mbiej długość może być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2019 Oczywiście. Prezentacja na modelach - wysokich, szczupłych chlopcach - nie jest żadnym punktem odniesienia. Trzeba przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 2 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2019 Zamówiłem u Zacka garnitur MTM na mój ślub i muszę ich pochwalić za szybkość realizacji i obsługę (ze względu na różne perypetie z mojej strony zobowiązali się, że garnitur uszyją w 6 tygodni, a był gotowy już po 4). W zasadzie jedyny problem jest ze spodniami, prosiłem o nogawkę o szerokości 20 cm, ta ma pewnie koło 18,5 i spodnie źle się układają. Kazałem poszerzyć od połowy uda w dół, trochę materiału będzie zebrane wokół bioder, spodnie będą skrócone, a od wewnętrznej strony prawej nogawki zniknie naddatek materiału, który się uwypuklał w okolicy kroku. Czy Waszym zdaniem można zrobić coś jeszcze? Marynarka jest chyba okej, skracam rękawy o 1 cm, fałda poznańska też ma zniknąć. Wszelkie sugestie mile widziane, szczególnie w stosunku do spodni dzięki z góry. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi