pablocito Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 [mention=1783]mayor[/mention], a nawet jak popatrzą na wypchane z przodu spodnie, to będą wiedzieli "co ona w nim widzi". Jak to Kochanowski ujął pięknie którejś fraszce, że pewien gospodarz "miał bindasz tak dostały, żeby był nie wlazł w żadne famurały".[mention=1345]R50[/mention], piterek i saszetka cinkciarza, na krótkim paseczku to faktycznie sprawdzone rozwiązania Spodniokieszeniowcy nadal 2:0, właściwie 3:0 Ale popatrzcie:aktówka, torba, teczka, torba weekendowa - super.Portfel niesiony w ręku - ok.A coś pośredniego - obciach. Czy to jest jakoś uwarunkowane kulturowo?Nie zastanawialiście się nad tym? Nie odczuliscie nigdy tej luki i braku takiego akcesorium? Zaznaczam, że nie jestem marketerem badającym potrzeby rynku i nie wkleję zaraz linku do cudownego produktu, ale chętnie bym sam sobie coś podobnego zamówił, albo zrobił gdyby nie przywodziło na myśl wspomnianego globtrotera albo podpewexowego cinkciarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 20 minut temu, pablocito napisał: Nie zastanawialiście się nad tym? Nie odczuliscie nigdy tej luki i braku takiego akcesorium? Naturalnie. Jednak zazwyczaj, gdy sięgnę po nie z nadzieją, że będzie wyglądało to tak: Mam wrażenie, że jest inaczej: 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 No i zawsze zostaje coś z większą klasą niż torba Boss. Przynajmniej No logo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Ja doradzę spodnie z wyższym stanem, po dwie zakładki i obszerniejsze kieszenie. Potężna różnica w pojemności (bez wypychania) w porównaniu z dopasowanymi flat-frontami 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 4:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Elegancko i praktycznie: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 (edytowane) Ja też miałem podobny dylemat, a potem kupiłem małą torbę na ramię (rozmiarów mniej-więcej tabletu albo Kindle'a) i przestałem się nad tym zastanawiać. Edytowane 4 Czerwiec 2019 przez tadamdam Dodano zdjęcie innej torby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Trochę późno, ale jest ratunek: http://alieokazje.pl/produkt/buty-ze-schowkiem/ Wersji męskiej powinien się podjąć sklep patine.pl na kopytach mistrza. Patynowanie wykona wiadomo kto. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 @zimmermann, lepiej by to wyglądało gdyby odkleic zielone nalepki z ceną .[mention=16676]tadamdam[/mention], rozumiem: coś większego niż, torebka, taka mała teczka. Ta jest typowo sportowa, ale mogłaby być skórzana i to już byłby jakiś trop.4:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 To nie do końca to o co chodzi, jak rozumiem, ale nosiłbym: http://www.dyemondgoods.com/shop/allbags/outlandgreen 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 To nie do końca to o co chodzi, jak rozumiem, ale nosiłbym: O to to to. Tak na prawdę to nie wiadomo o co chodzi. Chodzi o natchnienie i pomysł. Ten jest nardzo ciekawy. A nosiłbyś tylko jako plecak, czy jako torbę na ramię też? Bo tu stajemy przed sednem problemu, czyli źródłem obciachowości takich rozwiązań. Czy nie tkwi ona właśnie w rodzaju sposobu noszenia? Torebka na pasku - za bardzo przywodzi na myśl damską. Saszetka na krótkim pasku - cinkciarz.Plecak (i to z materiału używanego nie dość, że przez armię to jeszcze szwajcarską i z elementami ze skóry) - męska rzecz, można nosić Dziękuję[mention=247]Lubo69[/mention].4:2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 P. S. Na stronie nie podają wymiarów. Jak duża musiałaby być, żebyś ją nosił bez uszczerbku na stylistycznym honorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 W moim odczuciu jedynym "historyczno-klasycznie" uzasadnionym kierunkiem jest kierunek militarny, czyli wszystko co rozmiarami pasuje do mapnika / raportówki itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Notorycznie noszę telefon, gotówkę, bilon i klucze w przednich kieszeniach spodni (w tylnych nigdy). Jeśli spodnie są luźniejsze i dobrze skrojone, to jak zauważył @Servetch, zawartość (nawet smartfon!) nie będzie się oznaczać. Pomagają też w tym wewnętrzne sub-kieszonki (pocket within pocket) W przypadku jeansów oczywiście będzie się zawartość oznaczała, ale to z kolei element stylu, więc OK. Wspomniane przez @mayor rozwiązanie z kieszonką ukrytą w gurcie z przodu jest fajne - podobne rozwiązanie, tylko na dużą mniejszy "bagaż" (bilon, karty kredytowe) mam w niektórych spodniach RTW Zanelli. Tutaj przykładowe spodnie z taką kieszonką - można ją wypatrzyć na górnej krawędzi pasa, przy dokładnym oglądzie w powiększeniu. https://www.yoox.com/pl/13356678JR/item#dept=men&sts=sr_men80&cod10=13356678JR&sizeId=6&sizeName=54 Czasem noszę też rzeczy w torbie na ramieniu (np. picie, chusteczki, gdy wychodzę z dzieckiem). Nie widzę w tym nic niemęskiego (czy np. tak klasyczna rzecz jak "listonoszka" jest niemęska?) trzeba natomiast dobrać styl torby do reszty stylizacji - jakby właśnie gość ze zdjęcia pokazanego przez @pi_senny założył torbę z posta @tadamdam, to byłoby OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Jeżeli mam tylko portfel (płaski od Milera) i ajfona - to w kieszeni, trudno, niech wypycha. Jeżeli więcej pierdół - https://www.eastpak.com/eu-en/shoulderbags-c130/delegate-cloud-navy-4c7440-pEK26E22S+00+999.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Myślę, że podstawową obawą jeśli chodzi o plecak jest chęć uniknięcia tego:Od niedawna noszę Kankena No 2 ze skórzanymi wykończeniami, jako plecak, na ramię i do ręki. Oczywiście nie do garnituru. Wygląd ma klasyczny, a parciane paski eliminują sportowo-trekkingowe skojarzenia.W niedalekiej przyszłości zapewne problem rozwiąże się sam: telefon, Apple Pay, e-obywatel, niezbędne klucze i już. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Panowie, bardzo dziękuję za opinie i porady. Były konstruktywne i pomocne. Mam dzięki Wam rozeznanie w terenie. Pozdrawiam i miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 9 godzin temu, lubo69 napisał: Od niedawna noszę Kankena No 2 ze skórzanymi wykończeniami, jako plecak, na ramię i do ręki. Oczywiście nie do garnituru. Wygląd ma klasyczny, a parciane paski eliminują sportowo-trekkingowe skojarzenia. W niedalekiej przyszłości zapewne problem rozwiąże się sam: telefon, Apple Pay, e-obywatel, niezbędne klucze i już. Plecak jest dobrym rozwiązaniem, ale w środkach masowego tranzytu trochę przeszkadza.Dodatkowo jest ryzyko ,że można zostać potraktowanym jak turysta - zamiast 2 dolary za hot doga $6, dlatego chodząc z plecakiem lepiej ustalić cenę przed zamówieniem.Pederastka jest OK szczególnie w czerwcu kiedy jest Pride Month tylko nieco za mała, nerka i kołczan prawilności tylko dla chudych, gdyż dobrze odżywionych pogrubia.Ja nosze taki tote bag ,który dostałem w NBC do garnituru niezbyt pasuje ,ale do letnich marynarek/spodni jest OK.Jest miejsce na parasolkę,kontener z wodą,okulary i ewentualnie drobne zakupy, kieszonka na portfel,klucze fajki i zapalniczkę, można nosić za uszy albo na ramieniu.Tylko muszę pamiętać ,że w niektórych miejscach lepiej nie eksponować loga MSNBC (odwrócić torbę).Na szczęście w NY nie ma zbyt wiele takich miejsc Staten Island,West Williamsburg, Boro Park,Brighton Beach Rego i Ozone Park, a i tak nie ma w tych okolicach nic ciekawego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Ja wtedy biorę telefon do prawej przedniej kieszeni spodni, klucze do lewej przedniej i tyle. Dokumentów nie biorę, płacę telefonem, klucze mam też ograniczone do minimum (jeden klucz plus czip do bramy bloku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 @mayor, ciekawa opcja ale chyba bym się z tym dobrze czuł w polo, szortach i espadrylach. Oczywiście mówię tylko o sobie. Czy mógłbyś wrzucić jakiś przykład "pederastki ok" choćby za małej? Pytam bez złośliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaosu Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Dobry wieczór, Proszę o pomoc w ocenie mojej pierwszej koszuli która ma być dopasowana. Zamówiona w Henderson Shirts mtm. Miałem dużo wątpliwości mierząc się, poza tym jestem nowy w tych tematach. Dziś tj. w czwartek mija mi termin zgłoszenia chęci darmowych poprawek dlatego przepraszam, że tak późno i proszę o szybkie odpowiedzi. W koszuli czuję się komfortowo, w pierwszej chwili rękawy zdawały się ciasne ale nie miałem problemów z mobilnością (teraz widzę że na zdjęciach koszula jest trochę wyciągnięta ze spodni bo robiłem różne skłony ). Wydaje mi się że długość rękawa jest dobra, szerokość barków też ok (lub akceptowalna - wątpliwości na zdjęciu tyłem lewe ramię). Kołnierzyk czuję na szyi ale chyba tak ma być. Podałem wymiar 35, a jak wiecie w Polsce takie koszule są do kupienia tylko w dziale dziecięcym (jeśli w ogóle) dlatego wcześniej nie wiedziałem jak to jest mieć kołnierzyk opinający szyję. Moje wątpliwości: - wysokość pachy - nie odczuwam dyskomfortu tylko jestem trochę zaskoczony, wydaje mi się że jest wysoko, - kołnierzyk się nie schodzi nad guzikiem, - pogięcie kołnierzyka; fiszbiny i rogi - czy to jest do bezproblemowego wyprasowania? - mankiety - nie wiem czy jest określona zasada, że domyślnie się zapina na pierwszy/drugi guzik - w moim wypadku na drugi jest bardzo ciasno, nie wiem czy źle zebrałem wymiar czy własnie tak została uszyta żeby na pierwszy guzik był ok, - materiał jest prześwitujący moim zdaniem całkiem mocno, wybrałem twill 115mg/m2 - czy takiego efektu powinienem się spodziewać? Z góry dziękuję za wszystkie komentarze i za wyrozumiałość dla początkującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 13 godzin temu, pablocito napisał: @mayor, Czy mógłbyś wrzucić jakiś przykład "pederastki ok" choćby za małej? Pytam bez złośliwości. "Pederastka" albo "Pedałówka" to nazwa jakiej używano w czasach PRL dla niewielkiej ,płaskiej torby męskiej na krótkim pasku, noszonej na przegubie dłoni wykonanej często ze "skaju" /"skai" czyli materiału syntetycznego określanego obecnie dumnie "skórą ekologiczną".Według miejskiej legendy w czasach nieboszczki komuny waginosceptyczni dżentelmeni nosili takie saszetki/kopertówki jako znak rozpoznawczy i symbol przynależności do środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 Wiem, wiem. Mój dziadek i tato nosili takie, choć "prawdziwe, skórzane, nie jakiś tam skai". Ale do tego stopnia stały się one ikoną epoki słusznie minionej, że dla wielu są z definicji nie OK. Prosząc o przykład miałem nadzieję na powiew świeżości i przejaw czyjegoś dizajnerskiego może nie geniuszu, ale choćby talentu. Sam poszukam i jak coś znajdę przedstawię do opinii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 8 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2019 Długość marynarki akuratna czy 1-2 cm za krótka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2019 Mnie w oczy nie razi, ale ciężko ze zdjęcia oceniać - tzn. musi być zrobione z dystansu i z aparatem na odpowiedniej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi