zmarzlo Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 46 zatem odsyłam. Zapas w tali jest, ale pochodzę w niej tak jak jest, bez przeróbek i zobaczę jak się będzie układać. Następnym razem sprawdzę też rozmiarówkę long, ale obawiam się, że rękawy będę dużo za długie i trzeba będzie dużo ciąć. Przy 48 dobrze byłoby (tak myślę, jeżeli błędnie to wyprowadźcie mnie z niego) skrócić je o jakieś 0,5 cm. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 W 48 zostawiłbym rękawy tak jak jest, ewentualnie przedłużył lekko lewy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 46 zdecydowanie zbyt krótka, 48 całkiem OK tylko lewy rękaw do lekkiego wydłużenia i ma sporo za wysoko umieszczony guzik - na to już nic nie poradzisz. Jeżeli Ci to nie przeszkadza to ok ale jeżeli dostrzegasz ten problem to poszukałbym innych marek bo potem będzie Cię to doprowadzać do szału ilekroć założysz tę marynarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Czy zestawienie spodni w pepitke z kamizelka w drobną kratę to błąd? Obie są w kolorze zbliżonyn do szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Panowie, proszę o podpowiedź- czy coś z tej dwurzędówki SuSu będzie czy zwracać? Szczerze to mam wątpliwości co do samego fasonu- strasznie dużo tej marynarki i zastanawiam się czy warto? Generalnie to mam wrażenie że jest dużo obszerniejsza niż marynarka jednorzędowa tym samym rozmiarze (czy zawsze tak jest czy mi się tak trafiło?), nawet rękawy wydają się bardziej workowate. Na ostatnim zdjęciu model Traveller. Fason mam wrażenie bliższy ciału i mniej workowaty (plus ładniejsze, szersze klapy), ale z kolei średnio podoba mi się tkanina (subiektywnie jest sztuczna w dotyku chociaż wełna 100%). Zastanawiam się czy zamówić jeszcze jeden egzemplarz tej pierwszej marynarki- a nóż wymiary będą lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Moim zdaniem on jest dale nieco zbyt obcisła na plecach. Rękaw wyglądają w porządku. Marynarka zyskałaby na proporcjach, gdyby była 2-3 cm dłuższa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Długość jest ok,nie podobają mi się zapadnięte ramiona na ostatnim zdjęciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Dla mnie plecy wyglądają ok. Natomiast wydaje się, że można by ją trochę popuścić w talii i ewentualnie w biodrach. Zgadzam się z @Servetch, że brakuje jej trochę długości i że rękawy leżą w porządku (wymagają skrócenia). Przy gładkich marynarkach można rozważyć skracanie górą - to trudniejsza i droższa przeróbka, ale dobry krawiec sobie poradzi, a nie ma ryzyka że rozjedzie się wzór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Zdecydowanie zbyt krótka, odeślij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Kwiatkowski Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Mam do was pytanie, szyje granatowy garnitur na ślub i wesele swoje. Marynarka będzie miała ostre klapy i będę jeszcze szył kamizelkę. Chciałbym aby była 1 rzędowa, szara w kratę POW. Chciałbym żeby była również z klapami tylko nie wiem jakie będą najbardziej pasowały. Czy takie same jak w marynarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manolete Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 @Michał Kwiatkowski zastanów się dwa razy, zanim zamówisz zestaw z takimi samymi klapami. Nie mam dużego doświadczenia w tej dziedzinie, ale na moje to klapy pod klapami wyglądają dobrze tylko na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Kwiatkowski Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 @Manolete z drugiej strony sama kamizelka bez klap wygląda jak by czegoś jej brakowało Poczekam może ktoś jeszcze się wypowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarzlo Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 On 5/10/2019 at 9:46 AM, Zajac Poziomka said: 48 całkiem OK tylko lewy rękaw do lekkiego wydłużenia i ma sporo za wysoko umieszczony guzik - na to już nic nie poradzisz. Jeżeli Ci to nie przeszkadza to ok ale jeżeli dostrzegasz ten problem to poszukałbym innych marek bo potem będzie Cię to doprowadzać do szału ilekroć założysz tę marynarkę Dopóki nie przeczytałem — nie zauważyłem tego, także dzięki! 😂 Według Ciebie, aż tak źle wygląda czy tragedii nie ma? On 5/9/2019 at 7:59 PM, Servetch said: Ja bym chyba sprawdził 94 i minimalnie skrócił rękawy. On 5/9/2019 at 9:34 PM, blekit said: Na przyszłość na Twoim miejscu sprawdziłbym odpowiednik w rozmiarówce long. Panowie, myślicie, że 94L rozwiązałby „problem” wysokiego guzika, dlatego propozycja tego rozmiaru? 😄 Rozmawiałem z SuSu, dopytałem o wymianę 46 na 94L i w razie czego zwrot, nie ma najmniejszego problemu. Jeżeli 94L ma być jeszcze lepszy to czemu nie spróbować. Martwi mnie tylko długość rękawa, musiałbym skrócić ok. 3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 Rozmiar "L" obniży guzik i, co istotniejsze, wydłuży marynarkę o te brakujące centymetry. Rękawami bym się nie przejmował - skracam górą właściwie w każdej marynarce i nigdy nie miałem problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 11 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2019 48 minut temu, Michał Kwiatkowski napisał: @Manolete z drugiej strony sama kamizelka bez klap wygląda jak by czegoś jej brakowało Poczekam może ktoś jeszcze się wypowie W prostocie siła! Krawat, poszetka, może jeszcze kwiat w butonierce - to jest sporo ozdobnych elementów. Dodatkowe linie klap kamizelki wystające spod marynarki (lub tylko wybrzuszające bardziej tors) to może być trochę za dużo. Jeżeli jeszcze kamizelka ma być ze wzrokiem to wg mnie będzie too much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solrac Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 Witam, Zakupiłem taki oto płaszcz firmy LANCERTO w rozmiarze 182/50: https://www.lancerto.com/pl/plaszcz-czarny-embrace-ku054218000003-czarny.html Proszę o poradę, czy rozmiarowo wszystko okej, czy dobrze leży i czy go zostawić czy odesłać. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 Szukać tęższych czy są OK? To jest pierwsza przymiarka, więc zakładam, że z czasem będzie trochę lepiej. (Nie zamierzam ich nosić ani z tymi spodniami, ani skarpetami.) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 Ja bym oddał. Na pewno się nie zejdzie. Podejrzewam, że są ciasne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 Zdaję sobie sprawę, że się całkiem nie zejdzie, ale czy powinienem się tego w ogóle spodziewać? Na forum znajdują buty z V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2019 (edytowane) To jest Twoja decyzja. Jednym to nie przeszkadza, dla innych dyskwalifikuje takie buty. Z mojego doświadczenia- jeśli miałem takie rozwarcie, buty były jednocześnie zbyt ciasne i nawet po wielu latach czuję, że to nie był mój rozmiar. Jak będzie u Ciebie, nie wiem. Edytowane 12 Maj 2019 przez mosze Literówka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 9 godzin temu, Dyjamentowski napisał: Zdaję sobie sprawę, że się całkiem nie zejdzie, ale czy powinienem się tego w ogóle spodziewać? Na forum znajdują buty z V. Jeżeli jest Ci w nich wygodnie i V nie przeszkadza to zostaw. Zawsze możesz powiedzieć, że to "Berlutti" i V nigdy się nie zejdzie. A na serio to wygląda taka V nieestetycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 OK. Dzięki za poradę. Próbuję rozmiar większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 13 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2019 11 minut temu, Dyjamentowski napisał: OK. Dzięki za poradę. Próbuję rozmiar większe. Dorzucę jeszcze z własnego pola walki, że mając takie rozwarcie zawsze mocniej zawiązuję sznurowadła "bo przecież mówią, że się trochę zejdzie!". W efekcie drętwieją mi stopy, luzuję sznurowadła, ale za chwilę znowu ściskam "bo może się zejdą" 😀 W efekcie buty z takim rozwarciem odstawiam na półkę! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 Zwłaszcza w lotnikach taka v-ka razi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 28 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2019 Panowie, poszukuję inspiracji z czym zestawić taką dwurzędówkę. Jakieś pomysły mam, ale chętnie bardziej doświadczonych wysłucham. Sent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi