Zajac Poziomka Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 28 minut temu, Jackuzzi89 napisał: @alabuz, odpowiadając na drugie pytanie: jak zamawiałem kamizelke w Bytomiu, to bardzo spodobały mi się guziki - poprosiłem o kilkanaście dodatkowych i dostałem od ręki za darmo. Kolega nie pytał się o to, gdzie można dostać kilka dodatkowych guzików do zamówionej kamizelki, tylko o to gdzie można kupić w Warszawie rogowe guziki. @alabuz kiedyś można było kupić w sklepie Szarmanta. Nie wiem, czy po "rebrandingu" nadal jest to możliwe, ale może warto zadzwonić i się dowiedzieć. Jeżeli Ci się nie spieszy, to zawsze jest internet, np. eBay albo tkaniny.net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr K. Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 1 godzinę temu, wally napisał: @Mr K. Jeśli już ma być mucha to ja bym założył szarą w kratę POW np. https://www.poszetka.com/product-pol-3908-MUCHA-JEDWABNA-KRATA-KSIECIA-WALII.html Czarna nie pasuję na dzień, granatowa będzie się zlewać z garniturem, a bordowa będzie zbyt przyciągać w takim zestawie uwagę (weź pod uwagę, że mucha już sama w sobie jest bardzo charakterystyczna). Szara nadaje odpowiedniego tonu i randze wyrażenia a przy tym ani się nie zlewa, ani nie przykuwa zbytniej uwagi. @Zajac Poziomka Świetna mucha niestety niedostępna :/. Może coś w ten deseń? Proszę o poradę: https://manufakturamuch.pl/mucha-jedwabna-srebrna Ta mi się bardziej podoba: https://manufakturamuch.pl/mucha-welna-szara-niebieska-kratka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Wełniana na ślub nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Godzinę temu, Mr K. napisał: @Zajac Poziomka Świetna mucha niestety niedostępna :/. Może coś w ten deseń? Proszę o poradę: https://manufakturamuch.pl/mucha-jedwabna-srebrna Ta mi się bardziej podoba: https://manufakturamuch.pl/mucha-welna-szara-niebieska-kratka Niespecjalne te muchy, napisz może wiadomość do Embassy of Elegance czy nie uszyją Ci muchy z tego materiału: https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-jedwabiu-w-krate-PoW/750 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calth Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Zakupiłem w MangoOutlet taką marynarkę. Niestety jest za duża. Da się ją jakoś przerobić (żeby się przy okazji opłacało) czy pozostaje tylko zwrot? Wymiana na mniejszy rozmiar nie wchodzi w grę z tego powodu że mniejszego rozmiaru nie ma. Jeżeli przeróbki są możliwe to czy zwykła krawcowa sobie z nimi poradzi czy lepiej poszukać kogoś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Ja bym odesłał. Przy cenach outletowych mango prawdopodobnie nieopłacalne. Nie zastanawiałbym się nawet czy możliwe. Osobiście nie widzę sensu w przerabianiu rozmiarów. Na rynku jest tyle produktów, że prędzej czy później można dobrać coś, co wymaga jedynie umiarkowanych korekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suszin Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 Taka mucha na własny ślub (dopiero uczę się wiązać) czy jednak za pstrokato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja-Bo Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 Mam prośbę o poradę. Własny ślub. Zestaw: - garnitur: SuitSupply Lazio (ciemnogranatowy) - buty: Berwick 3010 (czarne) - koszula: biała, kryta plisa, spinki - mucha: najprawdopodobniej granatowa Pytanie o pasek - nie mogę za bardzo wyszukać nigdzie jaki powinien być pasek. Na pewno czarny Ale jaka szerokość, ze szwami/bez szwów? No i jaka klamra na taką okazję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 25 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2017 Szanowni Państwo, kupiłem chinosy Benevento X-Press Regular z udem szerszym o 3cm i podudziem o obwodzie 48cm (niestety masywne nogi wykluczają nawet sklepowe 'regulary'). Spodnie będę skracał o ok. 3-4cm. Zastanawiają mnie jednak te fałdy z tyłu - czym to jest spowodowane? Przesadziłem z tym powiększeniem uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil9998 Napisano 26 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2017 Czy ta marynarka jest za krótka? Według pani w sklepie trochę tak, a według rad na stronie Mr.Vintage jest ok i sam już nie wiem. Mam w sklepie zamówioną dłuższą ale wtedy rękawy na pewno będą za długie i będzie trzeba je skracać. Sorki za spodnie, od kompletu aktualnie się skracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2017 @kamil9998, dla lepszej oceny zrób zdjęcie trzymając aparat niżej bo zdjęcie z góry zaburza proporcje. Lepiej też ocenić poprawność długości marynarki ze zdjęć pleców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil9998 Napisano 26 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2017 Dzięki za odpowiedź, nie wiem czy zdjęcie pleców będzie pomocne, ale ciężko je zrobić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2017 Dnia 26.07.2017 o 13:13, kamil9998 napisał: Czy ta marynarka jest za krótka? Według pani w sklepie trochę tak, a według rad na stronie Mr.Vintage jest ok i sam już nie wiem. Mam w sklepie zamówioną dłuższą ale wtedy rękawy na pewno będą za długie i będzie trzeba je skracać. Sorki za spodnie, od kompletu aktualnie się skracają Wg mnie jest krótka, ale do przyjęcia. Jednak faktycznie lepsze byłoby zdjęcie z oddali, to może przekłamywać proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 31 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2017 Jakbyś nie miał spodni to spod marynarki wystawały by jądra - za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2017 No! Z takim argumentem to trudno polemizować... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisifur Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 Witam serdecznie. Ostatnio zakupiłem Havane rozmiar 54 jak na zdjęciu i chciałbym poznać waszą opinie. Na pewno rękawy do skrócenia i trzeba zebrać nadmiar materiału z pleców bo jest go zdecydowanie za dużo. Ramiona i sama długość marynarki wydaje mi się poprawna. Wydaje mi się również, że rozmiar 52 mógłby być już za krótki. Jakieś inne sugestie? Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi i wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lansky Napisano 1 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2017 Witam wszystkich serdecznie, chciałbym się poradzić który rozmiar Waszym zdaniem najlepiej będzie oddać do poprawek krawieckich. Kompletnie nie mam wyczucia więc liczę na konstruktywną pomoc, a może i nawet krytykę. Proszę się nie przejmować różnymi odcieniami, kwestia padania światła. 182/100 182/104 188/104 I co sądzicie o takiej koszuli, kupiłem w zasadzie bez większego namysłu? Krawatu jeszcze nie mam upatrzonego. Zdjęcia wrzuciłem w takiej formie ponieważ nie chcę zasypać tematu tyloma zdjęciami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 @Lansky Proporcji na podstawie tych zdjęć nie podejmuję się ocenić (są zrobione z bliska i z góry). Głównym problemem wszystkich tych modeli są mocne ramiona - w pierwszej dodatkowo brzydko wybrzuszone w górę; pozostałe marynarki chyba są (wyglądają na) zbyt szerokie. Kiedyś nosiłem takie marynarki, obecnie wszystkich się pozbyłem lub przerobiłem. Popatrz na zdjęcia modeli na stronie Suit Supply - tam masz wiele przykładów ładnych lub wręcz idealnych linii ramion. Modele zapewne noszą marynarki o rozmiar za małe, ale w wątku CMDNS są przykłady ze świata rzeczywistego - np. kolega @blekit, na którym marynarki SS leżą z reguły idealnie. Oczywiście nie chodzi o to, aby kupić garnitur z SS; po prostu porównaj sobie, do czego trzeba dążyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suszin Napisano 11 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2017 Panowie, podpowie ktoś? Taka mucha na własny ślub (dopiero uczę się wiązać) czy jednak za pstrokato? Jako alternatywa zastanawiam się nad granatowa muchą z grenadyny fina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 12 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2017 Z góry przepraszam za jakość zdjęcia. Potrzebuję waszej porady dotyczącej marynarki z MD, którą zamówiłem na wyprzedaży. Zawszę z moją szczupłą sylwetką i wzrostem 180 cm kupuję rozmiar 46 w ciemno i jest dobry ale w tym przypadku mam wrażenie, że coś jest nie tak z tą marynarką a nie do końca wiem co. Sama marynarka jest bez podszewki w składzie bawełna+len. Wasza zawsze profesjonalna opinia pomoże mi podjąć decyzję o ewentualnym zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 12 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2017 Całkiem długa ta 46 jak na wzrost 180. To jest plus. Ja mam 176 i marynarki MD 46 mam na styk. Może zdjęcie Ci ją tak pozytywnie wydłużyło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2017 @grzechu26, żeby była możliwa jakakolwiek ocena, to aparat musi się znaleźć w odległości przynajmniej kilku metrów od Ciebie i na wysokości ramion. Taka perspektywa zakłamuje proporcje. No i w przypadku oceny marynarki przydatne jest zdjęcie z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 12 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2017 Mierzyłem te marynarki. Są długie, mają bardzo ładne proporcje ale w porównaniu z innymi MD z tegorocznej kolekcji wymagają z reguły (imho) zebrania nadmiarów na szwach tylnych, zwłaszcza w okolicach wszycia rękawów no i skracania samych rękawów. U Ciebie może dodałbym lekkie taliowanie. Poza tym - zazdraszczam, na mnie tak ładnie nie leżała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 12 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2017 @O.v.K.- pamiętasz może, ile miały po plecach bez kołnierza? I w jakim rozmiarze? Dla mnie to cenna informacja, bo większość marynarek mam MD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 12 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2017 Będę kupować te dwie marynarki: http://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_jackets/havana-szary-gładki/C1078.html?cgid=pre_order_jackets http://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_jackets/havana-jasnobrązowy-gładki/C1071.html?cgid=pre_order_jackets Ot taka potrzeba uzupełnienia zimowej garderoby o jasne kolory. Potrzebne mi do tego jakieś formalne, najlepiej granatowe spodnie. Jedna para powinna sprawę załatwić. Jaki materiał? Flanela albo dość gładka wełna? Raczej nic innego mi do głowy nie przychodzi. Nieformalne pomijam, bo tu sprawa prosta i oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi