swordfishtrombone Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Z czym nosić ten krawat? Kupiłem go pół roku temu, ale jakoś już zapomniałem, po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Lniana kremowa marynarka i niebieska lniana koszula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Ale to wełna, wygląda mi raczej na krawat jesienno-zimowy. Przeszkadza mi trochę to zestawienie szarości z ciepłymi odcieniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Do mniej formalnych marynarek i garniturów z widoczną fakturą? Flanela, hopsack, jaśniejsze granaty i średnie szarości, brązowe guziki. Z brązowymi marynarkami może być odrobinę smutnawo, chyba że z jakimiś jaśniejszymi. Do zestawów z granatową marynarką chyba lepiej będzie pasować koszula błękitna zamiast białej. W sumie całkiem uniwersalny krawat, chociaż faktycznie bardziej zimowy . EDIT: na przykład coś takiego; stonowane odcienie będą się lepiej zgrywać http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-half-lined-jasnoszary-kurza-stopka/P3652.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Szary http://eu.suitsupply.com/pl/suits/hudson-niebieski-g%C5%82adki/P4714.html?cgid=Suits 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2016 Dzięki - faktycznie, byłem chyba zablokowany, bo wyobrażałem go sobie wyłącznie z białą koszulą. Muszę przeprosić się z błękitnymi i wzorzystymi koszulami... Kiedyś nosiłem tylko takie, od ponad roku noszę tylko białe, ech... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 http://www.massimodutti.com/pl/wyprzeda%C5%BC-obni%C5%BCki/marynarki/marynarka-ze-sk%C3%B3rzan%C4%85-aplikacj%C4%85-c1403294p6986027.html?colorId=710&categoryNav=1403294 Czy patki na kieszeniach nakładanych dyskwalifikują tę marynarkę całkowicie czy mimo wszystko nada się do stylizacji typowo casualowych (głównie z t-shirtami, polo ale i koszulami lnianymi/jeansowymi bez krawata)? Nie znalazłem w internecie konkretnej wzmianki o takim typie kieszeni, choć wspomina o nich krótko Szymon Jeziorko, więc pewnie gdzieś da się znaleźć informacje. Waszym zdaniem: bardzo casualowa wstawka czy koszmarkowe udziwnienie? "Mi się nie podoba ale ujdzie" czy "fuj, fuj, nie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Jeśli Tobie to nie przeszkadza, to mi również nie Casual wybacza wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Skórzane łokcie - fuj, fuj, ale marynarka ujdzie. Nakładane kieszenie kwalifikują marynarkę jako casualową - to czy mają patki, czy nie, jest bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Mnie bardziej martwią pseudozapinane mankiety, o ile dobrze widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Mnie bardziej martwią pseudozapinane mankiety, o ile dobrze widzę. MD robi takie we wszystkich marynarkach, żeby ułatwić krawcom regulacje długości rękawów. Dziurki można rozciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 Nie miałem doświadczenia z marką, może i ma to sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
splasz Napisano 22 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2016 Cześć, jeszcze raz zwracam bardzo Was proszę o radę. Tym razem zamówiłem garnitur Athletic w rozmiarze 44 i 46: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/athletic-niebieski-g%C5%82adki/P2529A.html?cgid=Suits&srule=PriceAsc Dla porównania daję też Napoli rozmiar 44: http://eu.suitsupply.com/pl/blue-line/napoli-niebieski-g%C5%82adki/P3753.html?cgid=Blue-Line&utm_campaign=brand&sz=40&utm_medium=affiliate&utm_source=230027 Czy któryś z tych garniturów leży na mnie na tyle dobrze, że mogę go sobie zostawić? Ewentualnie jakie poprawki krawieckie byłyby wskazane, oprócz skrócenia nogawek spodni (do zdjęć je podwinąłem)? Athletic rozmiar 44: Athletic rozmiar 46: Napoli rozmiar 44 (proszę nie zwracać uwagi na spodnie, są od modelu Lazio wełna+len): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 23 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2016 Muszę przyznać, że model Athletic ma całkiem zacne klapy (to tak na marginesie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R@fał Napisano 24 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2016 (edytowane) A co sądzicie na temat jakości materiału. Skóra czy jakiś inny materiał, bo ja osobiście wole torby skórzane, mają fajny elegancki wygląd i są bardzo wygodne. Ostatnio na przykład kupiłem torbę firmy Baron, jestem zadowolony z zakupy a wy co sądzicie na ten temat? Edytowane 25 Czerwiec 2016 przez mosze ortomoderacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 24 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2016 Skurzane są zdecydowanie lepsze niż skórzane, potwierdzam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 24 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2016 Skurzane są zdecydowanie lepsze niż skórzane, potwierdzam. Gratulacje, Twój uwaga wniosła wiele do tematu. Zupełnie nie rozumiem wytykania jednego błędu w poście, skoro jest on w pełni zrozumiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2016 Gratulacje, Twój uwaga wniosła wiele do tematu. Zupełnie nie rozumiem wytykania jednego błędu w poście, skoro jest on w pełni zrozumiały. Jestem za wytykaniem. Nie tolerujmy bylejakości w żadnej postaci, inaczej każdy garnitur bedzie jedynie przebraniem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Przyszły do mnie 3 garnitury z SS Poniżej rozmiarówka: NAPOLI rozmiar 26: LAZIO 26: WASHINGTON 25 (tutaj musiałem trochę brzuch wciągnąć co zresztą widać : Wszystkie 3 garnitury oddaje, ale zastanawiam się który model i rozmiar będzie dla mnie najlepszy. Zastanawiam się nad washington 26, co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 2 minuty temu, krc napisał: Przyszły do mnie 3 garnitury z SS Poniżej rozmiarówka: NAPOLI rozmiar 26: LAZIO 26: WASHINGTON 25 (tutaj musiałem trochę brzuch wciągnąć co zresztą widać : Wszystkie 3 garnitury oddaje, ale zastanawiam się który model i rozmiar będzie dla mnie najlepszy. Zastanawiam się nad washington 26, co sądzicie? Zaden:) Masz mocno zaznaczona lordoze ( czyli takie wglebienie w nad pupa) i niestety, zaden z tych modeli sie nie nadaje. Jesli chodzi o klatke i plecy to ciekawie wyglada pierwsza opcja, ale rekawy sa za dlugie i niestety, przy skracaniu, zwezi Ci sie kula i rekaw moze wygladac koszmarnie. Poza tym, patrzac na zachowanie marynarek widze problem z kregoslupem, ktory jest spowodowany wybitym biodrem ( w prawo ) a takze zaznaczona lordoza. Prawy bark wraz z reka masz wybity do tylu stad tez inaczej uklada sie rekaw, ale to wszystko jest do skorygowania u fizjoterapeuty:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 czyli co t-shirt i shorty :D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Trzeba pamiętać, że zabezpieczone rozcięcia marynarki mają wpływ na jej układanie się. Według mnie model Washington odpada w tym rozmiarze, jest za mały. Nie miałem nigdy aż takich marszczeń na plecach, ale niektóre egzemplarze (różne modele) mocno załamywały się w dolnej części pleców. Pomagało w tej sytuacji poszerzenie marynarki za pomocą szwa na plecach lub jednego ze szwów bocznych (z tego co pamiętam tego położonego bardziej z tyłu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 29 minut temu, krc napisał: czyli co t-shirt i shorty :D? Az tak zle to chyba nie ma;) Wystarczy rozmiar wiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 18 minut temu, Aron napisał: Trzeba pamiętać, że zabezpieczone rozcięcia marynarki mają wpływ na jej układanie się. Według mnie model Washington odpada w tym rozmiarze, jest za mały. Nie miałem nigdy aż takich marszczeń na plecach, ale niektóre egzemplarze (różne modele) mocno załamywały się w dolnej części pleców. Pomagało w tej sytuacji poszerzenie marynarki za pomocą szwa na plecach lub jednego ze szwów bocznych (z tego co pamiętam tego położonego bardziej z tyłu). To zalamywanie sie to wlasnie wynik zbyt waskiej marynarki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Wydaje mi się , że wszelki slim odpada , poszukałbym czegoś w sylwetce regular . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 30 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2016 Zdecydowanie najpierw wydać stówkę u dobrego fizjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi