Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Gość sancho

Rekomendowane odpowiedzi

Kup szelki. 

Podciagnij maksymalnie to sie podniosa i nie bedzie tego widac. Fakt, w kroku beda smyrac, ale .... czego nie robi sie dla dobrego wygladu:)

Nie wiem, czy smyranie w kroku nie wiąże się przypadkiem z marszczeniami w jego okolicach, a więc z niezbyt dobrym wyglądem :P

Nie wiem, czy smyranie w kroku nie wiąże się przypadkiem z marszczeniami w jego okolicach, a więc z niezbyt dobrym wyglądem :P

Smyranie w kroku + marszczenie, ciekawe doświadczenia ze spodniami macie ;) 

Szelek używam często i chętnie, ale to są spodnie na pasek i tak zostanie.

Co do podciągania, rada dobra, ale zbytnio podciągać nie lubię, bo muszę wówczas, podciągnąwszy, opowiedzieć się jasno, że tak to ujmę, po jednej ze stron. Co więcej, jest to widoczne dla otoczenia, a ja nie chcę się afiszować z poglądami politycznymi.

Swoją drogą, jest w tym coś dziwnego, że przy wzroście 182 cm, czyli bądź co bądź nieco wyższym od przeciętnego, powinienem brać najmniejszą długość spodni u Benevento. Normalna rozmiarówka nie przewiduje kogoś z nogami krótszymi od moich?...

• Oceniam pozytywnie 1

No bo tak jest, jestem tego świadom. Tak samo świadom jestem tego, że wielu chodzi po świecie na nogach jeszcze krótszych od moich, stąd trochę mnie taki stan rzeczy dziwi mimo wszystko. Ale to tylko taka dygresja, skoro Benevento tak ustawiło rozmiarówkę, to widocznie tak jest (fakt, że większość nosi spodnie sporo za długie i chyba takie lubi, też nie jest tu bez znaczenia).

No bo tak jest, jestem tego świadom. Tak samo świadom jestem tego, że wielu chodzi po świecie na nogach jeszcze krótszych od moich, stąd trochę mnie taki stan rzeczy dziwi mimo wszystko. Ale to tylko taka dygresja, skoro Benevento tak ustawiło rozmiarówkę, to widocznie tak jest (fakt, że większość nosi spodnie sporo za długie i chyba takie lubi, też nie jest tu bez znaczenia).

Nie wiem czy większość o której mówisz powinna być wyznacznikiem czegokolwiek, bo moim zdaniem większość nie ma pojęcia, że harmonijka przy kostkach wygląda jakby byli ofiarą skomplikowanego złamania. Również rozmiarówka przyjęta przez producenta nie wiem czy powinna być wyznacznikiem czegokolwiek. Mi odpisali w taki sposób, że teraz się boję kupić spodnie od nich bo może wyjść, że nie jestem prawdziwym Polakiem;)Pozdrowienia od właściciela nie tylko krótszych ale sporo grubszych nóg od Twoich :)

http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3426-garnitur-jz15-ass-4.html

Panowie czy ten garnitur jest poprawny? Od miesiąca bujam sie z zakupem garnitur, mam tak nietypowa sylwetkę ze SuSu, Bytom oraz Vistula już padły, prochnik ma czasami dobre rozmiary na mnie, ma byc na oficjalna okazje - jako gość na ślubie plus bal magisterski

Panowie, jakiś czas temu kupiłem w EoE błękitny krawat z mieszkanki lnu i jedwabiu. Spodobał mi się na tyle, że teraz chcę kupić kolejny, tylko zastanawiam się nad kolorem. Tutaj widać dostępne kolory: https://embassyofelegance.com/pl/c/LENJEDWAB/104

Mam już trochę krawatów w stonowanych kolorach, dlatego zastanawiałem się nad czymś bardziej letnim i "szalonym" - beżowym. Tylko, że chyba brakuje mi wyobraźni i... nie mam pojęcia z czym mógłbym go łączyć. Macie jakieś propozycje?

Beżowy to dość uniwersalny kolor, choć nie bardzo typowy dla krawata. Jasne krawaty bywają problematyczne, ale można coś wykombinować. Granatowa marynarka nasuwa się sama, może też jasnoszara, ale tego nie jestem pewien. Poza tym zielona, bordowa. Koszule białe, błękitne (ale raczej nie gładkie), fioletowe (paski). Może lepiej ten fioletowy, a jak chcesz szalony, to weź zielony. :)

• Oceniam pozytywnie 1

a od kiedy jeden guzik to problem? zwłaszcza jeśli będzie w dobrym miejscu przyszyty?

ten ma 6 guzików http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3765-garnitur-sondrioadam-s-1.html i też jest beznadziejny na ślub jako gość?

bez przesady

Ten to klasyczna dwurzędówka i w tym przypadku te 6 guzików jak najbardziej pasuje.

A czy chodzi o jakąś szczególną okazję? Wzór sugeruje raczej nieformalny charakter i o ile w zestawie koordynowanym wyglądałoby to nieźle, mam wątpliwości jak będzie komponować się z garniturem.

Co do samego pytania...

1. Krawat będzie łatwiej jednolity, bez wzoru z tym zestawić. Ciemniejszy niż koszula, klasyczny. Może jakaś zieleń butelkowa, bordo, czerwony, granat.

2. Poszetka zarówno gładka, jak i ze wzorem, byle większym niż ten na koszuli. Rozpoczynając od gładkiej białej, na różnych dużych kratach kończąc. Wybór szeroki.