Robert M Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Kup szelki. Podciagnij maksymalnie to sie podniosa i nie bedzie tego widac. Fakt, w kroku beda smyrac, ale .... czego nie robi sie dla dobrego wygladu:) Nie wiem, czy smyranie w kroku nie wiąże się przypadkiem z marszczeniami w jego okolicach, a więc z niezbyt dobrym wyglądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Nie wiem, czy smyranie w kroku nie wiąże się przypadkiem z marszczeniami w jego okolicach, a więc z niezbyt dobrym wyglądem Smyranie w kroku + marszczenie, ciekawe doświadczenia ze spodniami macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Szelek używam często i chętnie, ale to są spodnie na pasek i tak zostanie. Co do podciągania, rada dobra, ale zbytnio podciągać nie lubię, bo muszę wówczas, podciągnąwszy, opowiedzieć się jasno, że tak to ujmę, po jednej ze stron. Co więcej, jest to widoczne dla otoczenia, a ja nie chcę się afiszować z poglądami politycznymi. Swoją drogą, jest w tym coś dziwnego, że przy wzroście 182 cm, czyli bądź co bądź nieco wyższym od przeciętnego, powinienem brać najmniejszą długość spodni u Benevento. Normalna rozmiarówka nie przewiduje kogoś z nogami krótszymi od moich?... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 Może masz takie proporcje ciała i dość krótkie nogi w porównaniu do tułowia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 No bo tak jest, jestem tego świadom. Tak samo świadom jestem tego, że wielu chodzi po świecie na nogach jeszcze krótszych od moich, stąd trochę mnie taki stan rzeczy dziwi mimo wszystko. Ale to tylko taka dygresja, skoro Benevento tak ustawiło rozmiarówkę, to widocznie tak jest (fakt, że większość nosi spodnie sporo za długie i chyba takie lubi, też nie jest tu bez znaczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 19 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2016 No bo tak jest, jestem tego świadom. Tak samo świadom jestem tego, że wielu chodzi po świecie na nogach jeszcze krótszych od moich, stąd trochę mnie taki stan rzeczy dziwi mimo wszystko. Ale to tylko taka dygresja, skoro Benevento tak ustawiło rozmiarówkę, to widocznie tak jest (fakt, że większość nosi spodnie sporo za długie i chyba takie lubi, też nie jest tu bez znaczenia). Nie wiem czy większość o której mówisz powinna być wyznacznikiem czegokolwiek, bo moim zdaniem większość nie ma pojęcia, że harmonijka przy kostkach wygląda jakby byli ofiarą skomplikowanego złamania. Również rozmiarówka przyjęta przez producenta nie wiem czy powinna być wyznacznikiem czegokolwiek. Mi odpisali w taki sposób, że teraz się boję kupić spodnie od nich bo może wyjść, że nie jestem prawdziwym Polakiem;)Pozdrowienia od właściciela nie tylko krótszych ale sporo grubszych nóg od Twoich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Nie wiem, czy smyranie w kroku nie wiąże się przypadkiem z marszczeniami w jego okolicach, a więc z niezbyt dobrym wyglądem Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3426-garnitur-jz15-ass-4.html Panowie czy ten garnitur jest poprawny? Od miesiąca bujam sie z zakupem garnitur, mam tak nietypowa sylwetkę ze SuSu, Bytom oraz Vistula już padły, prochnik ma czasami dobre rozmiary na mnie, ma byc na oficjalna okazje - jako gość na ślubie plus bal magisterski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Wydaje się w porządku, chociaż ta marynarka taka krótka. Ale może to kwestia takiego dobrania dla modela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 1 guzik i niezbyt ładne stebnowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Nie zauważyłem, że ma 1 guzik. W takim razie jestem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 a od kiedy jeden guzik to problem? zwłaszcza jeśli będzie w dobrym miejscu przyszyty? ten ma 6 guzików http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3765-garnitur-sondrioadam-s-1.html i też jest beznadziejny na ślub jako gość? bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Panowie, jakiś czas temu kupiłem w EoE błękitny krawat z mieszkanki lnu i jedwabiu. Spodobał mi się na tyle, że teraz chcę kupić kolejny, tylko zastanawiam się nad kolorem. Tutaj widać dostępne kolory: https://embassyofelegance.com/pl/c/LENJEDWAB/104 Mam już trochę krawatów w stonowanych kolorach, dlatego zastanawiałem się nad czymś bardziej letnim i "szalonym" - beżowym. Tylko, że chyba brakuje mi wyobraźni i... nie mam pojęcia z czym mógłbym go łączyć. Macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Beżowy to dość uniwersalny kolor, choć nie bardzo typowy dla krawata. Jasne krawaty bywają problematyczne, ale można coś wykombinować. Granatowa marynarka nasuwa się sama, może też jasnoszara, ale tego nie jestem pewien. Poza tym zielona, bordowa. Koszule białe, błękitne (ale raczej nie gładkie), fioletowe (paski). Może lepiej ten fioletowy, a jak chcesz szalony, to weź zielony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Kolor fioletowy bardzo lubię ale fatalnie w nim wyglądam. Może faktycznie wezmę zielony albo czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Fatalnie wyglądasz w fioletowym? Niemożliwe. Może sobie coś wkręciłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Raz na jakiś czas, kiedy jestem w jakimś sklepie z ubraniami przymierzam coś fioletowego, żeby sprawdzić czy jednak sobie czegoś nie wkręciłem (bo ja naprawdę bardzo lubię ten kolor). Za każdym razem efekt jest tak samo zły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jamjest Napisano 24 Maj 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Hmmm nie jest tak źle;) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 a od kiedy jeden guzik to problem? zwłaszcza jeśli będzie w dobrym miejscu przyszyty? ten ma 6 guzików http://sklep.prochnik.pl/garnitury/3765-garnitur-sondrioadam-s-1.html i też jest beznadziejny na ślub jako gość? bez przesady Ten to klasyczna dwurzędówka i w tym przypadku te 6 guzików jak najbardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanciakowaty Napisano 24 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2016 Witam, dostałem od dziewczyny koszulę, która mniej więcej ma taki wzór: http://imgur.com/Uc46qjMGarnitur mam granatowy. Pytanie jaki krawat i poszetka do tego będą pasować?Jestem jak najbardziej początkujący... Więc z góry dziękuję za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 A czy chodzi o jakąś szczególną okazję? Wzór sugeruje raczej nieformalny charakter i o ile w zestawie koordynowanym wyglądałoby to nieźle, mam wątpliwości jak będzie komponować się z garniturem. Co do samego pytania... 1. Krawat będzie łatwiej jednolity, bez wzoru z tym zestawić. Ciemniejszy niż koszula, klasyczny. Może jakaś zieleń butelkowa, bordo, czerwony, granat. 2. Poszetka zarówno gładka, jak i ze wzorem, byle większym niż ten na koszuli. Rozpoczynając od gładkiej białej, na różnych dużych kratach kończąc. Wybór szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 25 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2016 Ja byłbym za ciemno niebieskim lub granatowym granatem, żeby nieco stłumić tą wyróżniającą się koszule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Co sądzicie nad rozkompletowaniem tego garnituru np w zestawie z dżinsami ? http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-niebieski-kratka/P4858.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Klasyczne-Lazio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Można rozklompletować, aczkolwiek moim zdaniem lepiej będzie wyglądała z chinosami w kant, niż z dżinsami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 26 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2016 Wydaje się mi się, że krój Lazio i użyty materiał są zbyt formalne na jeansy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi