The-Bigwig Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Również nie byłem i nie wiem, ale wiem, że japonki pisane z małej litery to na pewno nie mieszkanki Japonii tylko rodzaj lekkiego obuwia. "japonki" pisane z małej litery to błędnie napisane określenie na mieszkankę Japonii. Nie znam takiego obuwia, jestem na BwB. 1 Cytuj
Osoba Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 "japonki" pisane z małej litery to błędnie napisane określenie na mieszkankę Japonii. Jeśli rzeczywiście dbasz o poprawność językową, proponuję "małą literą" zamiast "z małej". Do reszty: garnitut to Suitsuppy Lazio, chcę zamówić Washington, który w tym samym rozmiarze ma centymetr więcej w ramionach i zastanawiam się czy nie będzie za szeroki. Jeśli dobrze kojarzę, to ramiona są elementem trudnym to poprawienia. Cytuj
123 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 "japonki" pisane z małej litery to błędnie napisane określenie na mieszkankę Japonii. Nie znam takiego obuwia, jestem na BwB. Nie wiem gdzie jesteś i jakie znasz obuwia ale w 10 sekund to porządnie sandałów (mam nadzieję, że takie obuwie znasz) nie założysz, co dopiero coś eleganckiego. Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Nie wiem gdzie jesteś i jakie znasz obuwia ale w 10 sekund to porządnie sandałów (mam nadzieję, że takie obuwie znasz) nie założysz, co dopiero coś eleganckiego. Ja loafersy założę w 7,2 sek przy użyciu łyżki, bez liczenia czasu potrzebnego na wyciągnięcie ich z pudełka. Z resztą, EOT, nie śmiecimy tu więcej. Jeśli rzeczywiście dbasz o poprawność językową, proponuję "małą literą" zamiast "z małej". Ty kolego to powinieneś uderzyć się w pierś i przyznać się, że gołe stopy były tutaj nie na miejscu. No ale jednak "negatyw za negatyw", choćbyś tu goły tyłek pokazał, którego widok by zraził wielu z nas. Coś się zatraciło u tych ludzi... 4 Cytuj
Hargin Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 takie czasy... "ważny ja, brawo ja"... otoczenie się nie liczy, ma służyć 5 Cytuj
mcdonald Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Będę wdzięczny za ocenę garnituru. Tak, wiem - brakuje butów, ale przepraszać za to nie będę. Z góry dzięki Cytuj
Egonax Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Marynarka jest ok, spodnie nie są Ci za duże w biodrach? Rękawy w koszuli do skrócenia. Co do braku butów - nie podzielam Twojego stanowiska. Skoro udało się zasłonić głowę można było zrobić to samo ze stopami. Pomijając estetykę, po prostu słabo to wygląda. Cytuj
Aron Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Wydaje mi się, że marynarka mogłaby być dłuższa, wtedy pewnie też górny guzik byłby niżej. Cytuj
mcdonald Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 No problem, stopy zasłonięte. Dzięki za opinię. Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Niezbyt podoba mi się załamanie przy prawym barku, zaznaczyłem w kółku. Podzielam też zdanie Arona, że marynarka mogłaby być odrobinę dłuższa. Ogólnie jednak dopasowanie garnituru wygląda według mnie dobrze. Cytuj
TomiW01 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgadzam się z @Aronem. Obecnie górny guzik wydaje się za wysoko, chyba trochę za mała. Może lepiej wziąść rozmiar większą i dopasować taliowanie? Cytuj
mrkaramba Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Nie uważacie że brązowe podwójne monki są jednak zbyt formalne do chino i jeansów? swego czasu miałem fazę na nie, ale po tym jak pooglądałem masę stylizacji oraz przymierzyłem takowego, stwierdzam że znacznie lepiej wyglądają z garniturem niż w luźnej stylizacji. Podobnież się zastanawiam nad brązowymi lotnikami, ale już raczej jasnobrązowymi. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Monki dobrze wyglądają do chino i jeansów, chyba że jeansy wyglądają jak spodnie mc Hammera, albo popularne wśród młodzieży spodnie z krokiem w kolanach i obcisłych w łydce. Cytuj
mrkaramba Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 OK, może też zależy dużo od kopyta. Ja miałem u siebie wyglądające mocno poważnie C&J. Shoepassion faktycznie ok. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Wg mnie pojedyncze monki, z paskiem zapinanym bliżej kostki (bardziej poziomym, niż te z paskiem w poprzek) gorzej wyglądają do jeansów, ale też ujdą. Edit: o te mi chodzi: Cytuj
Kewin Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Co sądzicie o marynarce z trzema guzikami, kicz, czy ujdzie? I jak oceniacie rękawy? Ujdą czy minimalnie za krótkie? Zastanawiam się, czy zostawić, czy na handel Cytuj
MarcinJarosz Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Możesz spróbować zaprasować na 2,5 guzika. Rękawy wg. mnie mogły by być odrobinę dłuższe ale tragedii nie ma. Cytuj
123 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Moim zdaniem, prawy rękaw powinien zakryć jeszcze 2-3 paski z mankietu. Nie wygląda to ciekawie. 1 Cytuj
Hush Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Co myślicie o kolorze/stopniu formalności tego krawata? Ładny? Znalazłem w szafie przy weekendowych porządkach. To szeroki Lantier (błyszczący jedwab "hand made") sprzed paru dobrych lat. Na plus, że ładnie się wiąże. Zdjęcie w dużym zbliżeniu, żeby lepiej oddać kolor. Cytuj
Aron Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Według mnie całkiem fajny, tylko wygląda na trochę sfatygowany. Chyba średnio formalny (paski). Ze względu na kolor o wzór będzie pasował chyba tylko do białej koszuli. 2 Cytuj
Hush Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Dzięki. Przeleżał swoje zwinięty w szafie, więc z pewnością wymaga odświeżenia. No własnie, dziwny ten wzór w połączeniu z błyszczącym jedwabiem. Też mi się wydaje, że biała tylko koszula + granatowa/szara marynarka. Do zestawów koordynowanych w ciąg dnia się nada? Cytuj
Aron Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jeżeli przez zestaw koordynowany rozumiesz wełnianą i marynarkę i wełniane spodnie, to myślę, że się nada. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi