O.v.K. Napisano 11 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2016 8 godzin temu, Miler Spirits&Style napisał: Przy przesunięciu górnego guzika maksymalnie o centymetr oraz guzika poniżej o pół centymetra, plisa dalej pozostaje w linii prostej, a kołnierzyk układa się bardzo dobrze. Większe przesunięcie z pewnością skutkowałoby efektem, o którym Pan mówi. Przyznam, że takiej operacji wolałbym uniknąć - przeprowadziłem ją w dwu koszulach i efekt nie był zbyt zadowalający. Jak rozumiem - na razie nie mają Państwo w planach doszycia partii 39tek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 18 godzin temu, O.v.K. napisał: Przyznam, że takiej operacji wolałbym uniknąć - przeprowadziłem ją w dwu koszulach i efekt nie był zbyt zadowalający. Jak rozumiem - na razie nie mają Państwo w planach doszycia partii 39tek? Z pewnością będziemy jeszcze doszywać rozmiar 39, jednak w tym momencie nie jestem w stanie podać Panu dokładnej daty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 20 godzin temu, O.v.K. napisał: Przyznam, że takiej operacji wolałbym uniknąć... Biorąc pod uwagę tabelę rozmiarów, a także wypowiedzi Sklepu, można założyć, że zarówno rozmiary 39 i 40 są szyte dokładnie tak samo, a 'personalizacja rozmiarowa' następuje dopiero na etapie przyszywania guzików, więc chyba niewiele ryzykujesz, kupując rozmiar 40 i prosząc sklep o ich przeszycie do 39 ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 12 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2016 Ja wielokrotnie zmniejszałem w ten sposób rozmiar kołnierzyka o 1 cm - i było ok - a pod krawatem czy muchą to już w ogóle nie ma o czym mówić. Tak samo powiększałem o 0.5-1 cm. Można proporcjonalnie przesunąć 2-3 górne guziki, ale nawet przesunięcie tylko górnego (bo też tak raz czy dwa razy zrobiłem) nie zdefasonowało mi koszuli. Jeśli zmieniamy obwód o ok. 0.5 cm, to wystarczy przesunąć najwyższy guzik. Jeśli o ok. 1 cm - to dla pewności dwa górne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 5 godzin temu, Miro napisał: Ja wielokrotnie zmniejszałem w ten sposób rozmiar kołnierzyka o 1 cm - i było ok - a pod krawatem czy muchą to już w ogóle nie ma o czym mówić. Cóż, myślę, że zaryzykuję, idąc za głosem doświadczeńszych Kolegów. Mam nadzieję, że będzie w porządku, bo do białych koszul nie mam szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 13 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2016 11 godzin temu, O.v.K. napisał: Cóż, myślę, że zaryzykuję, idąc za głosem doświadczeńszych Kolegów. Mam nadzieję, że będzie w porządku, bo do białych koszul nie mam szczęścia Proszę się nie martwić nie oferowalibyśmy takiej przeróbki, jeżeli nie bylibyśmy pewni efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Rozpoczynamy przedsprzedaż kamizelek! Dostępne są w tym miejscu: Kamizelki MILER Nasze kamizelki charakteryzują się: wysoką jakością odszycia oraz tkaniną - wełna z domieszką kaszmiru; przedłużonym i estetycznie zakończonym przodem, dzięki czemu można je nosić do spodni z niższym stanem; klasycznym krojem - kamizelka jednorzędowa bez klap; plecami wykonanymi z tkaniny, co pozwala na noszenie kamizelki solo; ściągaczem do regulacji rozmiaru; guzikami z rogu bawolego! Przedsprzedaż trwa do 27.10.2016 - kamizelki będą wysyłane na początku grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Ja dostałem maila o zniżce na "kamizelki z kaszmiru", a w mailu kupon na "kamizelkę wełnianą", wyglądającą identycznie jak pokazana powyżej "wool and cashmere blend". W związku z powyższym chciałem zapytać, czy kamizelki są z "marynosa", bo kupon na wyroby z takiej oryginalnej tkaniny (literówka nie jest moja) też otrzymałem. Kiedy piszę te słowa, przygrywa mi Genesis "Land of Confusion". Edit: chyba dzianiny nie tkaniny, chociaż marynos go tam wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 6 minut temu, lubo69 napisał: Ja dostałem maila o zniżce na "kamizelki z kaszmiru", a w mailu kupon na "kamizelkę wełnianą", wyglądającą identycznie jak pokazana powyżej "wool and cashmere blend". W związku z powyższym chciałem zapytać, czy kamizelki są z "marynosa", bo kupon na wyroby z takiej oryginalnej tkaniny (literówka nie jest moja) też otrzymałem. Kiedy piszę te słowa, przygrywa mi Genesis "Land of Confusion". Edit: chyba dzianiny nie tkaniny, chociaż marynos go tam wie. Kamizelki są wykonane z tkaniny o składzie 95% wełna i 5% kaszmir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Czy rozmiar kamizelek odpowiada rozmiarowi garnituru phoenix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo102425 Napisano 14 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2016 Czy jest możliwość zamiany guzików z rogu na np. orzech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2016 Przebywam obecnie na urlopie, ale wtrącę się na moment ponieważ mam wrażenie, że mój zespół marketingowy nie położył odpowiedniego nacisku na detale techniczne dot. tkaniny, a forumowicze BWB oczywiście są tym zainteresowani. W tym wypadku tkanina to prawdziwy rarytas: Jest to flanela wyprodukowana w szkockiej tkalni Kynoch z wełny owczej wzbogaconej 5% domieszką kaszmiru. Tkanina ma naprawdę świetny chwyt i właściwości termiczne dzięki wysokiej gramaturze wynoszącej 350g i ciasnemu splotowi twill (2/2). Link do tkalni --> http://kynoch1788.com Dodam jeszcze, że (niestety) tkanina tej klasy wpływa na cenę kamizelki z uwagi na konsumującą przędzę gramaturę (to gramatury raczej bespoke'owe, konfekcja zwykle porusza się w lżejszych tkaninach) oraz faktu wykonania pleców kamizelki z wełny z zamiarem wykorzystania jej jako ubranie solo, do noszenia z chinosami bez marynarki. Tutaj pojawia się pytanie do osób, które chciałyby nosić kamizelkę w ten sposób --> czy nosilibyście ją do chinosów gdyby plecy były z dobranej kolorystycznie podszewki, a nie z tkaniny, z której wykonano przód? Krój kamizelki został zdefiniowany w pracowni Miler Bespoke Tailoring --> pogłębiony dekolt pozwalający na atrakcyjne ukazanie krawata, delikatnie przedłużone przody do "czystego" noszenia ze spodniami na pasek oraz wykończenie przodów inspirowane krawiectwem z Savile Row gdzie, dolny guzik można zapiąć jeśli się chce, ale kamizelka ułożona jest tak, żeby guzik nie zachodził na dziurkę. Guziki to róg bawoli. Dodam jeszcze, że normalnie flanela tego typu kosztowałaby na kupony u krawca około 400-500 zł/mb z wysyłką ze Szkocji. Udało mi się kupić po jednym wałku z tkaniny co pozwoli na wyprodukowanie ograniczonej liczby kamizelek w każdym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Dla przykładu na mnie, biała ocbd w rozmiarze 39. 180 cm wzrostu, jakieś 76 kg wagi, może komuś pomoże w wyborze/przeróbkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 @The-Bigwig Super slim czy Classic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 19 godzin temu, metius napisał: @The-Bigwig Super slim czy Classic? Superslim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 21 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2016 Czy aktualny preorder na Berwicki obejmuje tylko buty widocznie na stronie sklepu, czy na całą kolekcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2016 17 godzin temu, gratek napisał: Czy aktualny preorder na Berwicki obejmuje tylko buty widocznie na stronie sklepu, czy na całą kolekcję? Są tam wszystkie buty jakie obecnie można od nich kupić. Nie wszyscy zauważają, że na sklepie jest paginacja i są 4 strony z butami Berwick... bit.ly/preorder-butow-berwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 22 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2016 Czy w przypadku nietrafienia z kopytem/rozmiarem jest mozliwosc zwrotu butow zamowionych w preorderze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 22 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2016 4 godziny temu, 4inHand napisał: Są tam wszystkie buty jakie obecnie można od nich kupić. Nie wszyscy zauważają, że na sklepie jest paginacja i są 4 strony z butami Berwick... bit.ly/preorder-butow-berwick Konkurencja ma 7 modeli trzewików, w większości w pełnej rozmiarówce, u Was jest chyba tylko jeden model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 22 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2016 8 godzin temu, 4inHand napisał: Są tam wszystkie buty jakie obecnie można od nich kupić. Nie wszyscy zauważają, że na sklepie jest paginacja i są 4 strony z butami Berwick... bit.ly/preorder-butow-berwick @4inHand @Miler Spirits&Style Na drugiej stronie nie wyświetlają się linki do zmiany strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Październik 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2016 42 minuty temu, Kostek napisał: @4inHand @Miler Spirits&Style Na drugiej stronie nie wyświetlają się linki do zmiany strony. Rzeczywiście, ale na szczęście można wejść z pierwszej na trzecią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McQueen Napisano 22 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2016 10 godzin temu, 4inHand napisał: Są tam wszystkie buty jakie obecnie można od nich kupić. Nie wszyscy zauważają, że na sklepie jest paginacja i są 4 strony z butami Berwick... bit.ly/preorder-butow-berwick Są 4 strony, ale np modelu 3561 w tym 3561 dark brown brak. 7 godzin temu, wielgol napisał: Czy w przypadku nietrafienia z kopytem/rozmiarem jest mozliwosc zwrotu butow zamowionych w preorderze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Link nie dziala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Czy jest w planach preorder carminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi