Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Klient sam wybrał taki staroświecki fason?

Nie, zmusiłem go przy użyciu whisky :) A tak poważnie to nie wiem gdzie widzisz staroświecki fason. Aby uniknąć jałowej dyskusji, wklejam zdjęcie staroświeckiej kozerki. Różnica dość ewidentna (choć wcale nie uważam, że w staroświeckiej kozerce jest coś złego) ;)

post-210-0-80405400-1448309509_thumb.jpg

A skoro już mowa o staroświeckich kozerkach, to zupełnie przypadkiem zdecydowałem się ostatnio na umieszczenie trochę obniżonej i nieco bardziej rozwartej kozerki w jednej ze swoich marynarek z łososiowej tkaniny vintage Holland & Sherry. Wszystko dlatego, że marynarka będzie na 2,5 guzika, ale pod klapą dołożymy jeszcze guzik nr 4. Marynarka będzie wyglądać jak na 2 guziki, ale jeden dodatkowy guzik oraz obniżona kozerka pozwolą mi zapiąć się pod samą szyję jeśli będzie zimno. Zobaczymy jak to wypadnie :D

Opublikowano

Wydaje mi się, że drugie zdjęcie, jakby robione z górnej perspektywy, przekłamuje proporcje i że marynarka jest krótsza, niż się na nim wydaje. Również położenie kozerki trafniej ilustruje pierwsze zdjęcie, na którym wygląda w sam raz (moim zdaniem, oczywiście) .

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Chyba dotarłem o jeden most za daleko ;) Kontrafałdy po bokach pleców i zaszewki nad i pod pasem wyznaczającym talię. (Dla pełni obrazu: z przodu nakładane kieszenie i 11cm klapy :D) Nie chciałbym rezygnować z kontrafałd po bokach ponieważ jestem bardzo ciekaw jak będą się nosić więc zacznę wycofywać swoje oddziały przez usunięcie zaszewek nad i pod pasem i zobaczymy co się stanie - mam nadzieję, że efekt "spódniczki gladiatora" zniknie.

BTW marynarka jest z czystego jedwabiu, który jest tkaniną naprawdę unikatową ponieważ przy swojej cienkości jest niezwykle stabilny, a nieformalna kratka sheperd's check w sposób bardzo nieoczywisty łączy się z połyskliwą fakturą tkaniny. Później pokażę zdjęcia w lepszhym świetle :D

post-210-0-92025800-1448610072_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kilka słów o nowościach dotyczących Miler Luxury Shirts :D

1. Jeszcze w tym tygodniu w sklepie pojawi się koszula formalna w kolorze "ivory" skierowana do mężczyzn, którzy chcą przejść na mniej oczywistą strategię gry w ubraniach wieczorowych. 

2. Niedługo w sprzedaży pojawi się także koszula "Pin Collar", której odszycie zleciliśmy już jakiś czas temu. Stalowy pin do kołnierzyka z odkręcaną główką będzie w cenie koszuli :D

3. Mniej więcej w tym samym czasie pojawi się także różowa koszula półformalna o kroju identycznym jak biała i błękitna. Tym samym zamkniemy kolekcję "Classic Shirts", w której skład wchodzą: 

- biała koszula półformalna

- błękitna koszula półformalna

- różowa koszula półformalna

- biała OCBD

- błękitna OCBD

- formalna koszula do krawata

- formalna koszula do muchy

- formalna koszula do muchy w kolorze ecru

- candy stripe

- vichy check

4. A do tego wszystkiego dokładamy jeszcze trzy modele koszul tworzących kolekcję "Checks & Cutaways", która połączy nietuzinkowe kraty z mocno rozwartymi kołnierzykami włoskimi (do tej pory nie było ich w MLS)  :)

Oto jakie kraty wybraliśmy z naszymi klientami:

• zielona vichy o dużym raporcie - głęboka zieleń i duży raport kraty; doskonale połączy się z dodatkami we wszystkich odcieniach brązu, czerwieni i bordo.
  • jasnofioletowa Prince of Wales - wzór stosunkowo rzadko spotykany w koszulach w kolorze wciąż jasnym, ale wystarczająco nasyconym, alby się nie zlewał pozostając widocznym; doskonale sprawdzi się z dodatkami w odcieniach granatu, popielu i grafitu.
  • graph multicolor - delikatna kratka w wielu kolorach, która z daleka nie jest krzykliwa, ale z bliska potrafi pokazać bardzo delikatny pazur; doskonała do wszystkich dodatków w kolorach: czerwony, zielony, błękitny.

Oto one na zdjęciu :D

post-210-0-32008100-1448901716_thumb.jpg

Najprawdopodobniej jutro, kiedy już uda nam się wysłać wszystkie zamówienia z Black Friday, otworzymy preorder na opisane powyżej koszule :D Wtedy podam też dokładne terminy realizacji. Już nie mogę się doczekać! 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W jakim kolorze będzie koszula "pin collar"?

Jeszcze mam pytanie dotyczące kołnierzyków:

1. Candy stripe - z opisu wynika, że półwłoski, na zdjęciu samej koszuli też wydaje się półwłoski, ale na modelu to chyba kent.

2. Winchester - z opisu wynika, że kent, na zdjęciu samej koszuli wydaje się półwłoski, na modelu to chyba kent.

Jeszcze mogłaby być biała koszula w różowe paski begal stripe. :)

Opublikowano

W jakim kolorze będzie koszula "pin collar"?

Jeszcze mam pytanie dotyczące kołnierzyków:

1. Candy stripe - z opisu wynika, że półwłoski, na zdjęciu samej koszuli też wydaje się półwłoski, ale na modelu to chyba kent.

2. Winchester - z opisu wynika, że kent, na zdjęciu samej koszuli wydaje się półwłoski, na modelu to chyba kent.

Jeszcze mogłaby być biała koszula w różowe paski begal stripe. :)

1. półwłoski

2. półwłoski

Koszule na zdjęciach ze mną mogą mieć inne kołnierze ponieważ to zwykle prototypy. 

Myślę o jakimś bengal stripe bo też strasznie mi się podoba, ale nie wiem jeszcze jaki kolor i kiedy dokładnie. Prawdę mówiąc wahałem się bardziej między granatem a bordo (takim jak kiedys pokazywałem --> http://milerszyje.pl/bengal-stripe-i-flanelowe-spodnie.html)

Opublikowano

W takim razie opis koszuli winchester do poprawienia. :)

Bordowa bengal stripe też ładnie się prezentuje. :) Jeszcze jeden pomysł, aby w innych modelach niż OCBD pojawiły się tkaniny oxford lub royal oxford. W sensie coś z bardziej wyrazistą strukturą niż twill.

Opublikowano

W takim razie opis koszuli winchester do poprawienia. :)

Bordowa bengal stripe też ładnie się prezentuje. :) Jeszcze jeden pomysł, aby w innych modelach niż OCBD pojawiły się tkaniny oxford lub royal oxford. W sensie coś z bardziej wyrazistą strukturą niż twill.

Thx! Wezmę pod uwagę :D Jestem bardzo zadowolony ponieważ wraz z różową koszulą dopiąłem celu stworzenia kolekcji "Classic Shirts", które stanowią filar MLS i teraz nastał czas żeby poszaleć :D Oczywiście z tej przyczyny wszystkie propozycje są mile widziane :D 

Opublikowano

BTW Panowie, mamy na sklepie kilka nowych butelek --> 

BenRiach 18yo LATADA (1szt.)

https://www.whiskybase.com/whisky/71708/benriach-18-year-old-latada

Caol Ila 17yo Unpeated CS, 55,9 ABV (3 szt.)

https://www.whiskybase.com/whisky/73366/caol-ila-1997-unpeated-style

Lagavulin 12yo CS, 56,8 ABV, vintage 2015 (3 szt.) 

https://www.whiskybase.com/whisky/73371/lagavulin-12-year-old-15th-release

Zainteresowanych zapraszam na priv :D 

Opublikowano

Koszula MTM z tkaniny "multicolor graphcheck", krawat grenadyna garza fina, poszetka z nowej kolekcji MILER, kamizelka MTM Harris Tweed i płaszcz z alpaki Miler Bespoke Tailoring :D

Kolor płaszcza świetny , zakładam ze taki jest w całości . Tomek mozesz wrzucić lepsze zdjęcie , na którym go widać w całej okazałości