Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ja mam pytanie odnośnie garnituru.

Rozmiarówka podaje. że marynarka w rozmiarze 176/96 ma pod pachami 100 cm, a w talii 90 cm. Tymczasem moje garnitury Vistuli w rozmiarze 92/176 mają pod pachami ok.101-102, a w talii ok. 92.

Jaka jest Wasza metoda pomiaru, bo nie chce mi się wierzyć, by różnica wynosiła ponad rozmiar, zwłaszcza że kilka postów wyżej polecono koledze o klatce 98 rozmiar 96 cm.

Proszę o wyjaśnienie, bo chciałbym zamówić do końca sierpnia :) A marynarki noszę z reguły 92 - 46, czasem mniejsze 48.

Opublikowano
4 godziny temu, Miro napisał:

Ja mam pytanie odnośnie garnituru.

Rozmiarówka podaje. że marynarka w rozmiarze 176/96 ma pod pachami 100 cm, a w talii 90 cm. Tymczasem moje garnitury Vistuli w rozmiarze 92/176 mają pod pachami ok.101-102, a w talii ok. 92.

Jaka jest Wasza metoda pomiaru, bo nie chce mi się wierzyć, by różnica wynosiła ponad rozmiar, zwłaszcza że kilka postów wyżej polecono koledze o klatce 98 rozmiar 96 cm.

Proszę o wyjaśnienie, bo chciałbym zamówić do końca sierpnia :) A marynarki noszę z reguły 92 - 46, czasem mniejsze 48.

Nasz garnitur z pewnością jest mocniej dopasowany od garnituru Vistuli, jednak ciężko powiedzieć, czy różni się aż o rozmiar. Marynarki były mierzone na płasko. Najlepszym wyjściem byłaby przymiarka - oczywiście może Pan zamówić garnitur do końca sierpnia i jeżeli rozmiar okaże się nieodpowiedni - wymienić go na właściwszy :) 

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Zatem zdecyduję się chyba na 92, bo w 92 Vistuli mam trochę luzu. A w razie czego wymienię. Świetna sprawa z tym osobnym dobieraniem marynarki oraz spodni, bo spodnie na pewno w pasie będą pasować 92.

Boli mnie tylko wąska nogawka - 17 cm. Jest jakiś zapas do poszerzenia poniżej kolana?

A czy kamizelki pojawią się w ofercie do końca sierpnia?

Opublikowano

Tomku,

Jeśli odpowiedź na to już padła - bardzo przepraszam. Przekopałem kilka stron wątku i nie znalazłem :) Po przejrzeniu tabel rozmiarów z góry zakładam, że rozmiaru nie ustrzelę. Czy można u Was kupić i poprawić wszystko co trzeba już w pracowni, czy trzeba sobie radzić samemu? :) Budżet za cholerę nie przewiduje teraz zakupów, z drugiej strony - naprawdę trudno się oprzeć. Byłaby okazja, by zawitać od Poznania, o czym się od bardzo dawna (bez pokrycia) odgrażam.

Dzięki!
M.

Opublikowano

@4inHand,

w tabeli rozmiarów marynarki największy to 194 podczas gdy przy wyborze rozmiaru marynarki największy to 192. Czy to błąd czy zle odczytuje rozmiary? Czy najlepszym rozwiązaniem będzie dla mnie zebranie pomiarów i wysłanie ich do Was w celu ustalenia dobrego rozmiaru?

Opublikowano
8 godzin temu, Beny23 napisał:

@4inHand,

w tabeli rozmiarów marynarki największy to 194 podczas gdy przy wyborze rozmiaru marynarki największy to 192. Czy to błąd czy zle odczytuje rozmiary? Czy najlepszym rozwiązaniem będzie dla mnie zebranie pomiarów i wysłanie ich do Was w celu ustalenia dobrego rozmiaru?

Największy rozmiar jest na wzrost 194 - 192 jest błędem, który właśnie poprawiamy ;) Dziękujemy za czujność!

Opublikowano

Dwa pytania:

1. Czy podane w tabeli rozmiarów garnituru liczby dotyczą rzeczywistych wymiarów marynarki/spodni, czy też sugerowanych dla tego rozmiaru wymiarów osoby? Innymi słowy, czy garnitur ma np. 104 w klatce (2x52 pod pachami) czy też pasuje na 104 w klatce?

2. Na jakiej wysokości mierzone są uda? Sądzę, że pod krokiem, bo różnica między udem a kostką jest bardzo duża, co wskazywałoby, że spodnie szyte są "w trójkąt".

Opublikowano
Godzinę temu, lubo69 napisał:

Dwa pytania:

1. Czy podane w tabeli rozmiarów garnituru liczby dotyczą rzeczywistych wymiarów marynarki/spodni, czy też sugerowanych dla tego rozmiaru wymiarów osoby? Innymi słowy, czy garnitur ma np. 104 w klatce (2x52 pod pachami) czy też pasuje na 104 w klatce?

2. Na jakiej wysokości mierzone są uda? Sądzę, że pod krokiem, bo różnica między udem a kostką jest bardzo duża, co wskazywałoby, że spodnie szyte są "w trójkąt".

1. Rozmiar w tabeli to rzeczywisty wymiar marynarki i spodni, mierzony na płasko. 

2. Zgadza się, jest to najszersze miejsce.

Opublikowano
8 minut temu, Miler Spirits&Style napisał:

1. Rozmiar w tabeli to rzeczywisty wymiar marynarki i spodni, mierzony na płasko. 

2. Zgadza się, jest to najszersze miejsce.

Dziwne, różnica pomiędzy SuSu a Miler wynosi na udzie 10cm...

Opublikowano
Dziwne, różnica pomiędzy SuSu a Miler wynosi na udzie 10cm...

Właśnie, też to zauważyłem. Wygląda na to, że spodnie Miler są nienaturalnie szerokie w udach i nienaturalnie wąskie w kostce (ach, czy ktoś jeszcze pamięta te wpisy Tomka jakoby "męskie" spodnie miały mieć w kostce min. 20 cm?;-))

Opublikowano
2 godziny temu, lubo69 napisał:

Dwa pytania:

W sklepie zostałem zmierzony i mając około 103cm w klatce (z t-shirtem), rozmiar 104 slim pasował idealnie. Mierzyłem też rozmiar 100 i był lekko opięty, ale bez tragedii.

Jeśli to jest jakiś punkt odniesienia, to mam marynarkę SuSu Hudson z tegorocznej kolekcji w rozmiarze 50 i znajduje się gdzieś pomiędzy slimowym 100-104 MS&S.

Opublikowano

Oj widzę po ostatnich zdjęciach, że moje obawy co do wąskich na dole nogawek były słuszne :( 

Coraz bardziej widzę włoski styl tego garnituru, więc z wielkim żalem chyba sobie odpuszczę :(

Zaskoczony trochę jestem taką stylistyką, bo na stronie Miler Szyje na ogól jest nieco odmienna stylistyka propagowana.

Opublikowano

Ani mnie nie strasz :)

Rzeczywiście, to jest classic, zauważyłem w opisie, ale zapomniałem, że przecież slim są węższe w nogawce...

Te ze zdjęć są jeszcze akceptowalne (wg mnie), ale węższe to już zbyt "modern".

Ja noszę Vistule 92/176 super slim i tam nogawki mają 19 cm (czasem z malutkim haczykiem). I to jest szerokość wg mnie proporcjonalna i godna - że tak powiem. W omawianym garniturze ten rozmiar ma nogawkę 17 cm :( Dokładnie tyle mają wąskie fasony H&M.

Więc niestety odpadam, zbyt chudy jestem, by się jeszcze wyszczuplać ;)

A szkoda, bo w tej cenie garnitur jest bardzo OK.

Opublikowano

Niestety, moja opinia opiera się tylko na wrażeniach wizualnych na podstawie zdjęć - więc jest tylko wrażeniem :( Daleko mam do Poznania.

Popełniłem spore nadużycie opiniując go całościowo - bez naocznego i "namacalnego" zapoznania się z produktem.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
17 godzin temu, Caporegime napisał:

Ile jest zapasu materiału w talii - inaczej mówiąc - jest z czego puścić i jeżeli tak to o ile maksimum? 

Kieszenie wewnętrzne są na wysokości talii czy klatki piersiowej? 

Jest z czego wypuścić - nie powinno być problemu z poszerzeniem talii o 2-3cm.

Kieszenie są trochę poniżej klatki piersiowej.

16 godzin temu, Miro napisał:

Ani mnie nie strasz :)

Rzeczywiście, to jest classic, zauważyłem w opisie, ale zapomniałem, że przecież slim są węższe w nogawce...

Te ze zdjęć są jeszcze akceptowalne (wg mnie), ale węższe to już zbyt "modern".

Ja noszę Vistule 92/176 super slim i tam nogawki mają 19 cm (czasem z malutkim haczykiem). I to jest szerokość wg mnie proporcjonalna i godna - że tak powiem. W omawianym garniturze ten rozmiar ma nogawkę 17 cm :( Dokładnie tyle mają wąskie fasony H&M.

Więc niestety odpadam, zbyt chudy jestem, by się jeszcze wyszczuplać ;)

A szkoda, bo w tej cenie garnitur jest bardzo OK.

Nasze nogawki są faktycznie wąskie poniżej kolana, ale udało nam się dopasować spodnie w zasadzie na wszystkich klientów - z tego powodu uważam, że naprawdę warto przymierzyć spodnie ;) jeżeli nie ma takiej możliwości, oczywiście po preorderze cały czas będzie możliwość wymiany rozmiaru.

Opublikowano
A mi pasuje taka rozmiarówka. Mam bardziej sportową sylwetkę, rozbudowane uda, więc takie zwężanie to dla mnie bomba.

Przyznam szczerze, że nie rozumiem. Mając rozbudowane uda i zapewne łydki twierdzisz, że mocno wąskie nogawki są dla Ciebie idealne. Nie widzisz tu jakiejś sprzeczności?

• Oceniam pozytywnie 2