Lathlaer Napisano 24 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2017 Swoją drogą wielki plus dla Pana Czesława za dołączenie do paczki karteczki z instrukcją dot. czyszczenia rękawiczek z irchy - nie była mi potrzebna, ale pewnie komuś może pomóc Natomiast jeśli będę zamawiał następne w przyszłości, to pewnie poproszę o nieco krótsze - jedyna wada wszystkich trzech par polega na tym, że wybierając długość rękawiczek w ogólnie nie wziąłem pod uwagę zegarka i w konsekwencji nie jestem w stanie wygodnie sprawdzić godziny w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Fant Napisano 19 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2017 Pierwsze zamówienie od Pana Czesława. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Widzę że ten kolor jest chyba pierwszym wyborem na rękawiczki poniżej zdjęcia mojego zamówienia złożonego przy okazji styczniowego spotkania warszawskiego BwB. Dokładnie 6 stycznia 2017 r. (zapiszę sobie tę datę na potrzeby przyszłych zamówień ) Jedynie ja brałem bez żadnego zapięcia: p. Czesław odradził też jakiekolwiek ściągacze czy gumki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Kolega @D.T. ostatnio podsumował swoje dotychczasowe zamówienia u Pana Jamrozińskiego. Poniżej kilka zdjęć: 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Kolejny blog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 42 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Kolejny blog? Ale zobacz jaki zacny zespół go prowadzi: http://theeleganceof.pl/o-nas Poza tym, jak mówi Pismo: po owocach ich poznacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 57 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Kolejny blog? Temu cieżko coś zarzucić, można poczytać, oby chłopaki nie stracili weny. Obczaj np. ten: http://timefordesign.pl/, zwłaszcza oferowane w sprzedaży produkty, ale ostrzegam - "co się zobaczy to się nie odzobaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 20 minut temu, pirat napisał: Ale zobacz jaki zacny zespół go prowadzi: http://theeleganceof.pl/o-nas Koledzy młodzi, pełni dobrych chęci - powstrzymam się od złośliwych komentarzy na temat wklejonego linka. Może z czasem wyjdzie im coś fajnego, życzę wszystkiego dobrego. @bodzixonTak prawdę mówiąc to nawet się nie wczytywałem. Nie podoba mi się wrzucenie kilku rzeczy "na zajawkę" i potem "jeżeli chcesz zobaczyć i przeczytać więcej, zapraszam na bloga". Innymi słowy i bez owijania w bawełnę - potraktowanie forum jako słupa reklamowego. Można to było chyba zrobić w nieco bardziej nomen omen elegancki sposób. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 1 minutę temu, Zajac Poziomka napisał: @bodzixonTak prawdę mówiąc to nawet się nie wczytywałem. Nie podoba mi się wrzucenie kilku rzeczy "na zajawkę" i potem "jeżeli chcesz zobaczyć i przeczytaj więcej, zapraszam na bloga". Innymi słowy i bez owijania w bawełnę - potraktowanie forum jako słupa reklamowego. Można to było chyba zrobić w nieco bardziej nomen omen elegancki sposób. Racja, nie skojarzyłem, że wrzucający link to współtwórca bloga. Myślałem, że ktoś niezwiązany z blogiem go wrzucił. Niemniej, tym akurat "blogerom" będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Panowie, dziękuję za życzenia i posypuję głowę popiołem. Rozumiem, że można zinterpretować to jako "przemyconą" reklamę, ale myślę, że można też poszukać w takim czynie nieco dobrej woli. Nie zamierzam teraz spamować Wam linkami do TEO. Po prostu skojarzyłem, że na forum dużo się pisze o p. Jamrozińskim i jego pracach, więc pomyślałem, że mogą tu być osoby, których taka fotorelacja zainteresuje. Nie ukrywam, że jeśli przy okazji znalazłby się ktoś, kto zwróciłby uwagę na nasze treści i zainteresował się inicjatywą (która, jakby nie patrzeć, jest w połowie stworzona przez osoby dość mocno związane z BwB ), to byłoby nam bardzo miło. PS. Link z poprzedniego posta usunąłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Czy ktoś jest wstanie porównać irchowe rękawiczki z sarniej skóry i ze skóry jelenia (wizualnie na podstawie zdjęć użytkowników nie widzę specjalnie różnicy) i które tak naprawdę są bardziej klasyczne czy inaczej która skóra była wykorzystywana historycznie w tego typu rękawiczkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 13 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2017 Przerabiałem zapięcie w rękawiczkach i przy okazji zamówiłem model na zimę. Skóra z jelenia norweskiego, zapięcie boczne podpatrzone kiedyś przeze mnie u jakiegoś klienta, ocieplina z wełny z domieszką. Tym razem poprosiłem p. Jamrozińskiego o głębsze wcięcie kciuka i efekt jest znacznie lepszy niż przy pierwszej zamawianej parze. To chyba nie jest koniec zamówień! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 22 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 Moje zamówienie od p. Jamrozińskiego sprzed prawie pół roku. Były to moje pierwsze rękawiczki bezpoke i chciałem postawić na coś podstawowego. Niedługo wybieram się po kolejne, nieco bardziej odważne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 24 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2017 Dnia 13.04.2017 o 22:13, Awopiotr napisał: Przerabiałem zapięcie w rękawiczkach i przy okazji zamówiłem model na zimę. Skóra z jelenia norweskiego, zapięcie boczne podpatrzone kiedyś przeze mnie u jakiegoś klienta, ocieplina z wełny z domieszką. Tym razem poprosiłem p. Jamrozińskiego o głębsze wcięcie kciuka i efekt jest znacznie lepszy niż przy pierwszej zamawianej parze. To chyba nie jest koniec zamówień! Mam rękawiczki z tej samej skóry, bez ocielenia i są rewelacyjnie miękkie. Najlepsze jest to, że prawie siłą musiałem przekonywać Pana Czesława do znalezienie koniakowej skóry i mimo wielu zapewnień, że nie ma. Okazało się, że ma taki rarytas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TomiW01 Napisano 15 Lipiec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2017 A mi Pam Czesław stworzył na jesienne dni takie cudo... Najpiękniejsze jakie mam... Jeleń nowozelandzki czy inny, bez podszewki... 😂 piękne są... I wspaniałe dopasowanie Dziękuję Panie Czesławie... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damiance Napisano 23 Wrzesień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2017 najnowsze zamówienie, brązowe na podszewce 7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Witam wszystkich. Pierwsze moje zamówienie Pan Czesław szył w lutym. Rękawiczki ze skóry koźlęcej, bez ocieplenia. Przypomina jeden z modeli Dents. Noszę już drugi sezon i jestem bardzo zadowolony. Idealne nawet na deszczową pogodę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Koniakowej skóry Pan Czesław miał jak widać dużo więc w śierpniu zamówiłem sobie na jesień ten model, bez ocieplenia - miękkie i dopasowane. Lubię dziwactwa - tym razem chciałem "points" (jak po polsku?) ze strzałkami. Wczoraj złożyłem trzecie zamówienie - rękawiczki z pekari, czarne. Skóra pochodzi z Peru. Odbiór pod koniec listopada. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 Czy to na pewno pękari? Pan Jamroziński zawsze mi mówił, że oryginalne peksri jest praktycznie nie do zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 4 hours ago, torunianin said: Czy to na pewno pękari? Pan Jamroziński zawsze mi mówił, że oryginalne peksri jest praktycznie nie do zdobycia. @torunianin, tak, tym razem na 100% pekari z Peru; ma jeszcze skórę na kilka par. Faktycznie jest praktycznie nie do zdobycia... Na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 27 minut temu, Renè napisał: @torunianin, tak, tym razem na 100% pekari z Peru; ma jeszcze skórę na kilka par. Faktycznie jest praktycznie nie do zdobycia... Na wagę złota. Ile kosztują u pana Jamrozińskiego takie rękawiczki, bo rozumiem że odpowiednio więcej niż standardowe 150-180 zł, które bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 @Velahrn Za poprzednie (koniakowe) zapłaciłem 210 zł - było dużo szycia ręcznego, cena rękawiczek z pekari będzie ustalona dopiero przy odbiorze. W każdym razie będzie to mniejsza kwota w porównaniu z ceną np Scarosso, Dents lub Lavabre Cadet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 2 godziny temu, Renè napisał: @torunianin, tak, tym razem na 100% pekari z Peru; ma jeszcze skórę na kilka par. Faktycznie jest praktycznie nie do zdobycia... Na wagę złota. Dzięki. Ma tylko czarnà czy w naturalnym kolorze pekari też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renè Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 @torunianin W naturalnym kolorze pekari? Czyli jakim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 Beż / kamel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi