Skocz do zawartości

Ślub studniówka chrzciny i inne - dyskusja i porady

PrzemoC

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za offtop, ale będzie okazja aby zainteresowani kawalerowie mogli swój strój ślubny pokazać.

zainteresowanym podsyłam linka

uspokajam ciekawskich (i żonę!) znalazłem na Mistrzowie.org, a nie przeglądając oferty matrymonialne ;)

Nie takie dziwne. O kilku podobnych przypadkach już słyszałem...

• 3 weeks later...

Przypinka a butonierka

Myślałem o gozdziku w butonierce, w marynarce mam otwór jakby na guzik ale prawie calkiem zasszyty - tylko na koncu jest okragła dziurka. Ale okazało się że w kwiaciarniach robią takie przypinki na agrafce - cos takiego jak tu

http://www.rafia.com.pl/przypinka-dla-pana-mlodego-butonierka-zielona-2-5-cm-x-5-cm.htmli na tym mini bukiecik (myślę o takim naprawdę mini)

Co będzie lepszym rozwiązaniem ? Dopuszczalna jest taka przypinka ?

Gdzie ją przypiąć - na miejscu butonierki czy poniżej ?

Plusem jest to że taka przypinka raz przyczepiona jest tam na stałe - napewno nie odpadnie i nie zmieni położenia - z kwiatkiem w butonierce to już bywa różnie.

Znalazłem taki obrazek - http://www.slublog.pl/wp-content/uploads/2011/08/Prezentacja11.jpg czy to się zgadza ( w sensie wysokośc na jakiej jest przypinka) ?

• 3 months later...

Witam mam problem jaką koszulę wybrać na studniówkę. Moja partnerka ma czerwoną sukienkę. Ja mam Czarny garnitur , czerwony głatki krawat śledź i koszule : błękitna w delikatne białe paseczki , i cała biała w delikatne paseczki. Obie to koszule marki Klasyka, rodzaj: slim. Proszę o podpowiedź którą koszulę wybrać? Czy na 100 trzeba iść koniecznie w białej koszuli ?

Proponuje na przyszłość zadawać takie pytania w tym viewtopic.php?f=1&t=823 wątku. Może jakiś życzliwy moderator połączy :)?

Odpowiadając na twoje pytanie. Obie są odpowiednie, choć bardziej ta biała, jako ze studniówka to dość uroczysta okazja. Dopowiadając na niezadane pytania, czarny garnitur to zły pomysł. Oraz - prawdziwie elegancki mężczyzna nie ubiera się pod kolor ubrań partnerki.

krawat mam taki : http://allegro.pl/czerwony-krawat-gotti ... 44510.html

a błękitna koszula jest taka: http://www.e-koszule.pl/product_info.ph ... ts_id=1023

garnitur jest czarny, zrobiony z bardzo dziwnego materiału (bardzo delikatne prążki z daleka niezauważalne)

biała koszula to: http://www.e-koszule.pl/product_info.ph ... cts_id=921

Zohn, pod żadnym pozorem nie przejmuj się uwagami o niestosowności czarnego garnituru. Mógłbyś, gdybyś przygotowywał się do studniówki za rok, ale to chyba jakoś na dniach, więc tylko upewnij się, czy garnitur dobrze leży. Najlepiej weź w zęby coś twardego i trudnego do przegryzienia i wrzuć tu zdjęcia, w temacie poradnia stylistyczna. Zdążysz z poprawkami w razie czego.

Ubiór męski to głównie garnitur. Należy się zastanowić nad wielofunkcyjnością, ponieważ oprócz studniówki będzie służył do przyszłej matury. Najlepiej wybrać ciemne kolory tj. czerń, granat i grafit. W jasnych garniturach panowie mogą, co najwyżej karmić łabędzie w parku. Do ciemnego garnituru pasuje jasna koszula z długim rękawem. Najbardziej elegancka jest biała, ale można ją (oraz krawat) dobrać do koloru sukni partnerki. Do spodni garniturowych zawsze powinien być pasek. Buty powinny być w czarne lub brązowe, a pasek przy spodniach w kolorze identycznym jak buty. Niedopuszczalne są tzw. borsuki, czyli buty z mocno wystającą podeszwą. Męskie dodatki to spinki do koszuli, ale te do krawata niech jeszcze parę lat zostaną w domu. Jedyną dopuszczalną biżuterią męską jest zegarek. Gruby łańcuch na szyi bądź na ręce pasuję do dresów, a nie do garnituru.

Ubiór męski to głównie garnitur. Należy się zastanowić nad wielofunkcyjnością, ponieważ oprócz studniówki będzie służył do przyszłej matury. Najlepiej wybrać ciemne kolory tj. CZERŃ, granat i grafit. W jasnych garniturach panowie mogą, co najwyżej karmić łabędzie w parku.

Najbardziej elegancka jest biała, ale można ją (oraz krawat) dobrać do koloru sukni partnerki.

Męskie dodatki to spinki do koszuli, ale te do krawata niech jeszcze parę lat zostaną w domu. Jedyną dopuszczalną biżuterią męską jest zegarek.

say whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat ?!

(...) co prawda pani która sprzedawała powiedziała że jest idealny ale ja sie obawiam że jest ciut za duży (przy wyprostowanych rękach rękaw sięga 0,5cm za nadgarstek ;/

nie wierz nigdy kobiecie,

dobrą radę ci dam

bo przepadłeś z kretesem

nim zrozumiesz swój błąd

(w latach 8o-tych był taki blues )

A poważnie: w ostatnim numerze Maxima jest artykuł o tytule "Jak nie dać się oszukać w sklepie" autorstwa b. prominentnego forumowicza ;-)

Autor opisuje w nim na co zwrócić uwagę aby kupić dobrze dopasowany garnitur.

Oczywiście może się tak okazać, że żaden gotowy garnitur nie będzie na Ciebie pasował - wtedy zostają poprawki krawieckie, o ile masz na nie jeszcze czas.

Pozdr,

wojvv