Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzuc zdjecie swojego zestwu do odpowiedniego watku z poradami, to wtedy cos pomyslimy.

Co do zasady, to slub jest okazja formalna i brazowe buty tez nie wchodza w gre, ale nikt nie umrze, ani nie aresztuje Cie fashion polizei, jesli ubierzesz buty inne niz czarne.

Opublikowano

Mokasyny na ślub? W dodatku niebieskie?! Nie. Brązowe buty też odpadają. Kup sobie np. czarne oxfordy z nakładanym noskiem.

Mokasyny zdecydowanie nie. Ja jestem mniejszym formalistą i dopuszczam brązowe oraz wiśniowe wiedenki (oksfordy z nakładanym noskiem). Mam nieodparte wrażenie, że brązowe buty świetnie pasują do szarego garnituru, a wiśniowe do granatu. W każdym razie lepiej niż czarne.

Opublikowano

wracajac do mody slubnej, jest jakies rozroznienie miedzy sytuacja, gdy jestesmy bratem pana mlodego a weselem, na ktorym jestesmy w charakterze osoby towarzyszacej u dalekiej rodziny naszej partnerki? nie mowie o tym, ze ta druga sytuacja zwalnia nas z elegancji, ale chocby o tym, ze brazowe buty nie staja sie czyms az tak strasznym?

Opublikowano

Witam. Nie chciałbym, aby Mój brak wiedzy "bił po oczach", ale niestety tak się zapewne stanie. W końcu nie można znać się na wszystkim. Mam 24lata w sierpniu mam Swój ślub i wesele. Typ budowy atletyczny, raczej standardowy, może poza odrobinę przydługimi kończynami, szatyn, karnacja nie za jasna nie za ciemna- więc z dopasowaniem garnituru nie powinno być wielkich problemów. Powtarzam- garnituru. Nie fraka itp. Żal byłoby mi pieniędzy na strój, który nałożę raz na Siebie. Do wydania max. 1500zł (więc suma jak i czas nie pozwala myśleć o bespoke). Ostatnio zauważyłem niezłe promocje w Vistuli na Lantiera. Czy moglibyście poradzić, który z garniturów na ich stronie wydaje się być najbardziej odpowiedni? Najlepiej granat lub stal-szary? Jak wg. was prezentuje się zestaw na drugim zdjęciu(ten z butelką szampana) http://www.we-dwoje.pl/kolekcja;ceremon ... 18317.html . Chodzi mi przede wszystkim o krój kołnierza(nie wiem jak się nazywa) i kolorystykę dodatków. I czy dobrze wyglądałoby takie połączenie z granatowym garniturem? Jaki kolor dodatków w przypadku stalowego garnituru (tak, widziałem te zdjęcie z blogu Macaroniego z jakąś znaną personą ze swiata mody w błękitnym krawacie:) )? Uprzedzam pytania- czytałem wskazówki na forum i blogu Macaroniego i nie zadaję wg. Was idiotycznych pytań o dostosowanie ubioru kolorystyką do P.M.:) pozdrawiam.

Opublikowano

Uważam, że ten garnitur Lantiera byłby bardzo zacny: http://sklep.vistula.pl/product-pol-100 ... ntier.html ., inna kwestia jak z jego dostępnością obecnie.

Odnośnie tego czy granat, czy szary, to w zasadzie nie ma to jakichś zasad, więc sam musisz zdecydować w czym się lepiej czujesz. Odnośnie stylizacji, to gdybym ja brał ślub to ubrałbym się następująco (stylizacja raczej dandy ;) ): granatowy garnitur, śnieżnobiała koszula, taki krawat: http://www.samhober.com/solid-fermo-fos ... ie-10.html (może trochę jeszcze ciemniejszy) , do tego biała lniana poszetka i czerwony goździk w butonierce. Jeżeli chodzi o buty to oczywiście wypolerowane na wysoki połysk czarne oksfordy. Może Cię to w jakiś sposób zainspiruje, bo ja osobiście nie lubię stosowanych zestawów, fajnie gdy się go czymś ożywi ;) Dodatki które wymieniłem będą równie dobrze pasować do szarego garnituru.

Opublikowano

Gdy pomyślę o granatowym garniturze z bordowym krawatem to do głowy przychodzi mi trochę konduktor z PKP:) (być może nie słusznie- dawno nie jeździłem pociągiem). Pewnie goździk i poszetka trochę "rozweseliłyby" ten układ. W każdym bądź razie dziękuję za opinię. Napewno poważnie się zastanowie nad Twoją propozycją.

Opublikowano

Gdy pomyślę o granatowym garniturze z bordowym krawatem to do głowy przychodzi mi trochę konduktor z PKP:) (być może nie słusznie- dawno nie jeździłem pociągiem). Pewnie goździk i poszetka trochę "rozweseliłyby" ten układ. W każdym bądź razie dziękuję za opinię. Napewno poważnie się zastanowie nad Twoją propozycją.

Konduktor z PKP? Nie wiedziałem, że są tak gustownie ubrani ;)

Opublikowano

Gdy pomyślę o granatowym garniturze z bordowym krawatem to do głowy przychodzi mi trochę konduktor z PKP:)

Ja swego czasu miałem skojarzenia z I Komunią :) Jednak dziś to mój ulubiony kolor marynarki. Pamiętaj, że konduktorzy zapewne ubrani są w garnitury z poliestru, kiepsko wyglądające (od samego początku), robiące wrażenie tanich i byle jakich. Materiał robi ogromną różnicę.

Opublikowano

Z tym konduktorem to był żart:) Niestety dzisiejszy dzień rozpoczął się od rozczarowania. W salonie Vistuli Pani powiedziała, że nie ma ŻADNEGO garnituru w Moim rozmiarze (180 wzrost, 100 klatka) ponieważ promocja trwa już 3(słownie trzy) tygodnie! Jakieś jaja dosłownie. Pytam się ile mieli tych garniturów?- po 2 z każdego rodzaju?(nie sprzedawczyni tylko tak retorycznie:) ). Pozatym Pani niemiła i lekko opryskliwa co mnie zdziwiło, gdyż jak bywałem tam wcześniej to było zupełnie inaczej (galeria Alfa w b-stoku). Dwa dni wcześniej byłem w Próchniku i Bytomiu i nic ciekawego nie było. Zaszedłem do P.Carrdin no i wybrałem...nie granatowy (nie było w moim rozmiarze), ale grafitowy(P.M. twierdzi, że nie jest czarny) w delikatny prążek z lekkim połyskiem. Chyba to ten: http://www.e-pierrecardin.pl/produkt/ga ... 2011__.php Nieźle leży, moze delikatnie szeroki w barkach(lekkie załamanie na gąbce), ale mniejsza marynarka była moze ciut lepsza w barkach, ale za to mała w klatce i ściągała się na plecach...Podsumowując: z koloru może nie jestem w 100% zadowolony, ale z kroju i ogólnego wyglądu raczej tak. Teraz ponawiam pytanie o dodatki. Cały czas chodzi Mi po głowie ten zestaw z mojego poprzedniego postu (szary, srebrny?) plus proponowana przez Nereusza biała koszula, biała poszetka, czerwony goździk i buty typu oxford. Boję się jedynie o to, że "popłynę" jak oprócz garnituru dołożę jeszcze kolejną warstwę materiału w postaci kamizelki (a sierpień ma być gorrrrący). Będzie grało i huczało? Czy coś innnego?

Opublikowano

Najlepsze rozwiązanie - nie zakładaj kamizelki.

Srebrny krawat z jedwabiu, resztę napisał Nereusz.

Srebrny będzie pasował do zimnych typów urody, do ciepłych powinien być złoty. Proponuję przyłożyć folie srebrną i złotą do twarzy a wtedy wszystko będzie jasne. Ja w srebrnym krawacie wyglądam jak śmierć, a w złotym żyje :)

Opublikowano

Najlepsze rozwiązanie - nie zakładaj kamizelki.

Srebrny krawat z jedwabiu, resztę napisał Nereusz.

Srebrny będzie pasował do zimnych typów urody, do ciepłych powinien być złoty. Proponuję przyłożyć folie srebrną i złotą do twarzy a wtedy wszystko będzie jasne. Ja w srebrnym krawacie wyglądam jak śmierć, a w złotym żyje :)

Dokładnie, zrób jak prawi Zaki ;)

Opublikowano

Odradzałbym niezakładanie kamizelki do garnituru na ślub, zwłaszcza własny. ;) Nie wiem jak to rozwiążesz, bo wątpię, żeby tam, gdzie szukasz, były dobre garnitury letnie.

Pozdrawiam, Dr

Opublikowano

Ja na mój ślub latem kamizelki nie założyłem - mimo, że miałem ją w szafie, bo garnitur był uszyty z kamizelką ;) Uważam, że dobre samopoczucie to podstawa udanej uroczystości, a w kamizelce byłoby za gorąco w upalny letni dzień. Tym niemniej lepiej wyglądałoby w kamizelce ;)

Opublikowano

Dodam, że dobrze wyglądać można tylko w ubraniu, w którym się dobrze czujesz. Ja rok temu w lipcu nawet nie rozważałem kamizelki na swoim ślubie i byłem bardzo zadowolony z tej decyzji (upał ponad 25 st.)

Ja na mój ślub latem kamizelki nie założyłem - mimo, że miałem ją w szafie, bo garnitur był uszyty z kamizelką ;) Uważam, że dobre samopoczucie to podstawa udanej uroczystości, a w kamizelce byłoby za gorąco w upalny letni dzień. Tym niemniej lepiej wyglądałoby w kamizelce ;)

Opublikowano

Grudzień: miło chłodno ;) i szybko się robi ciemno więc smoking jak znalazł :)

A w podróż poślubną na Antarktydę żeby móc nosić się w dwurzędowym płaszczu z wełny wielbłądziej ;)

Opublikowano

marzec byłby świetny...rześka pogoda, przeciętna temperatura- tylko niewiem jak pasowałyby gumaki do garnituru...:) Ok- zrobię z tym krawatem tak ja radzicie- dodatki pozostają takie same w obu przypadkach? A kamizelkę jednak Sobie daruje- z Moją potliwością to mogłaby być masakra. Jeszcze takie pytanie- podkoszulek? Nakładać czy nie? Jednak wchłania pot zamiast koszuli to plus, a minus to kolejna warstwa materiału.

Opublikowano

A co ma marynarka do podkoszulka? Zdarza się, ale raczej okazjonalnie niż codziennie. Mniejsza o to. Lepiej powiedzcie gdzie w b-stoku można dorwać jakieś ładne i w miarę klasyczne oxfordy? No i w cenie do ok. 300zl. Obszedłem dzisiaj z 8 sklepów i wszędzie jakies pokraki z przedłużanymi czubami albo wogóle brak butów w takim stylu.

Opublikowano

A co ma marynarka do podkoszulka? Zdarza się, ale raczej okazjonalnie niż codziennie. Mniejsza o to. Lepiej powiedzcie gdzie w b-stoku można dorwać jakieś ładne i w miarę klasyczne oxfordy? No i w cenie do ok. 300zl. Obszedłem dzisiaj z 8 sklepów i wszędzie jakies pokraki z przedłużanymi czubami albo wogóle brak butów w takim stylu.

Klasyczne oksfordy do 300zł, do tego w Białymstoku? zapomnij...Co najwyżej może znajdziesz coś przypominającego oksfordy, ale generalnie jeżeli widziałeś na fotkach jak wyglądają porządne buty, to zawsze coś tam dobierzesz w miarę klasycznego w Ryłko, czy właśnie może w Wojasie.