sestriere Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Naszym zadaniem jest pomóc a nie oceniać. Ciężko jest na odległość pomóc w doborze tych dwóch dodatków. Może bordowy krawat? Lub jakiś fiolet głęboki (gładki krawat), a wtedy "wypustka" na przykład taka: http://www.poszetka.com/product-pol-66- ... isley.html. Z ecru ostatecznie jakiś zgaszony błękit by chyba dobrze wyglądał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 ...że cały w szarości będzie wyglądał jak żałobnik a nie świadek. Jakie kolory poza szarością by pasowały? Kolorem żałoby jest czarny (edit: a w pewnych kulturach biały). Jakby koszula była biała to by pasował dowolny kolor krawata. Tak wiem mówimy o koszuli kremowej co tworzy pewne komplikacje. Najlepiej udać się z tą koszulą do sklepu z dużym wyborem krawatów i poeksperymentować. Szary garnitur jest dość tolerancyjny dla krawatów edit: Naszym zadaniem jest pomóc a nie oceniać. Chyba że masz na myśli ocenę białej, lnianej poszetki jako najbardziej eleganckiej. No ale na to to już nic nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 poszetka biała lniana (tv fold) pasuje na wszystkie formalne okazje aktualnie brakuje nam 2 osób do zamówienia kolejnej partii. vide dział kupię, sprzedam - temat: wstępnie - lniane poszetki. sam hober jest niewarty swojej ceny imho. goździk w butonierce 'siądzie'. Kset, ale biała poszetka do koszuli ecru? Jeśli byście zamówili to kiedy będzie dostawa? Możesz mi napisać na priv co i jak? Koszty, terminy, link do sklepu itp? Będę wdzięczna Biała poszetka do koszuli kremowej - zdecydowanie nie! To chyba jedyna sytuacja, kiedy biała, lniana poszetka złożona w TV fold właśnie nie pasuje. Zestawienie biały + ecru sprawia, że ten drugi kolor wygląda jak brudny, niedoprany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 ... [biały] wygląda jak brudny, niedoprany.ale przecież koszula będzie czysta, a świadek umyty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Chyba że masz na myśli ocenę białej, lnianej poszetki jako najbardziej eleganckiej. No ale na to to już nic nie poradzę. Chodziło mi raczej o ocenę koncepcji ubioru narzuconą przez PMłodych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Sestiere, mam duszę anarchisty i nie lubię jak ktoś coś komuś narzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Dlatego Panowie ciężko radzić, bo z pustego i Salomon nie naleje. Skoro zaczyna się od złego wyboru (koszula w kolorze ecru) to później są już tylko pół środki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Takie pytanie ogólne, czy szary garnitur pasuje na ślub? Bo ja osobiście jakoś tego nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 ale próbujemy; może coś się da uratować; na szczęscie nie kazali im jakiegoś gotowego ślubnego koszmarka z poliestru nabyć Pirat: ja też mam duszę lekko kosmatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 ... [biały] wygląda jak brudny, niedoprany.ale przecież koszula będzie czysta, a świadek umyty... Przypuszczam, że fizyka (a to ona powoduje takie złudzenie "brudnej koszuli") nie jest zainteresowana tym, czy świadek będzie umyty, czy nie Poza tym, nie biały, tylko kremowy wygląda jak brudny, w zestawieniu z białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Mam około 0,8 m2 włoskiego lnu w kolorze kremowym, z którego szyłem dla siebie poszetki. Jeżeli ktoś chce to mogę podrzucić - wówczas problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Takie pytanie ogólne, czy szary garnitur pasuje na ślub? Bo ja osobiście jakoś tego nie widzę... A czemu ma nie pasować? Np taki jak tu: http://macaronitomato.blogspot.com/2009 ... sluby.html Chyba, że na ślub uznajesz tylko żakiet - wtedy żaden garnitur nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Ulubione zdjęcie Tomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Może Tomek to Tomek Mahon i lubi być podziwiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Może Tomek to Tomek Mahon i lubi być podziwiany Miałem okazję poznać osobiście i rzeczywiście jakiś tam stopień podobieństwa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Rzeczywiście wiele razy "ewangelizowałem" tym zdjęciem - ale to nie ja Obiecuję znalezienie innego zdjęcia, które będę wklejał w przyszłości w miejsce tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolcia Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Widzę, że dyskusja trochę zeszła na boczny tor. Czy szary garnitur pasuje do ślubu? Mój luby ślubu nie bierze, będzie tylko świadkiem. Czy zły wybór koszuli? Jakbym wam opowiedziała o reszcie wyborów pary młodej to pewnie byście padli trupem, więc już zostawmy to, jaką koszulę kupiliśmy na prośbę młodych, co by się świadek nie odróżniał... Szczegół, że moim zdaniem, skoro już koszule takie same to i krawaty powinny być w jednym "klimacie". Ale znów, za młodymi nie nadążysz. Tak myślałam, że fiolet może dobrze wyglądać, więc na pewno poprzymierzamy fiolety. Błękit? Też brzmi ciekawie, sprawdzimy. Jakieś inne pomysły? A złoty/złotawy krawat? Koszula ecru, garnitur ze złotawym połyskiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Z jakiego miasta jesteś? Myślę, że najszybciej byłoby się wybrać na dwugodzinne zakupy z jednym z forumowiczów. Błękitny krawat absolutnie nie pasuje do koszuli ecru. W połączeniu z białą koszulą oraz garniturem w kolorze, który zaprezentowałaś wyglądałoby to jednak bardzo dobrze. Do tej nieszczęsnej koszuli i na tę uroczystość widzę jedynie możliwość wyboru pomiędzy wiśnią, bordowym oraz oberżynowym lub odcieniami fioletu wpadającymi w głęboki granat (w tym wypadku odradzam krawaty gładkie - kolor fioletowy sam w sobie średnio pasuje, ale może służyć jako baza dopełniona wzorami o innej barwie). Na pewno byłoby łatwiej gdybyś zrobiła zdjęcie rozłożonej koszuli okrytej marynarką. Nawet uwzględniając bardzo złe odwzorowanie kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Czy zły wybór koszuli? Jakbym wam opowiedziała o reszcie wyborów pary młodej to pewnie byście padli trupem, (...), skoro już koszule takie same to i krawaty powinny być w jednym "klimacie". Ale znów, za młodymi nie nadążysz. moim zdaniem nie powiniście dokonywać złych wyborów tylko dlatego, że młodzi tak chcą. Tak myślałam, że fiolet może dobrze wyglądać, więc na pewno poprzymierzamy fiolety. Błękit? Też brzmi ciekawie, sprawdzimy. Jakieś inne pomysły? A złoty/złotawy krawat? Koszula ecru, garnitur ze złotawym połyskiem... fiolet nie, złoty nie. garnitur szary o złotej poświacie i koszula kremowa to z pewnością coś czego bym nikomu nie polecał. cała sylwetka kolegi będzie w ten sposób zdominiowana przez mdłe i jednolite tonacje z grupy brązów. w takim wypadku żeby ratować sytuację konieczne jest rozbicie tego monolitu zdecydowanymi akcesoriami. poszetka biała wydaje mi się ciekawym rozwiązaniem. o efekt brudnego/czystego nie obawiam się w tym przypadku, gdyż krem z białym będą przedzielone szarym (o złotej poświacie ). biała poszetka będzie wręcz świecić swoją bielą, wyraźnie wyróżniać się na tym tle i o to chodzi. drugi element to krawat, który proponuję wyrazisty niebieski. wyrazisty co nie znaczy w wyraziste wzory, lecz kolorystycznie, ewentualnie delikatny deseń np te: http://www.ctshirts.co.uk/men's-ties/vi ... ||&ppp=116 http://www.ctshirts.co.uk/men's-ties/vi ... ||&ppp=116 te dwa elementy rozbiją monotonię. a buty muszą być czarne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 A złoty/złotawy krawat? Koszula ecru, garnitur ze złotawym połyskiem... Bedzie dobrze, zestwy monochromatyczne sa popularne juz od lat 50, a złoty nigdy nie wyszedł z mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 może taki: http://www.tmlewin.co.uk/MensTies/MensT ... ow%2fCream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maliboo Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Mam około 0,8 m2 włoskiego lnu w kolorze kremowym, z którego szyłem dla siebie poszetki. Jeżeli ktoś chce to mogę podrzucić - wówczas problem rozwiązany. Sam również ostatnio poszukiwałem poszetki w kolorze ecru (kość słoniowa). Najlepszą znalazłem w Vistuli (bodajże w Złotych Tarasach), ale dopiero przy drugiej wizycie, 100% jedwab, ok.40-50zł, pasowała idealnie. W Bergu są bardzo ładne, ale wszystkie przechodziły w bardziej żółty kolor, no i były jedynie w kropy. Poszetka w kolorze ecru była także w Peek Cloppenburg, jednak mniej mi się podobała, była też gorzej wykonana niż ta w Vistuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolcia Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Krawat i poszetka zakupione. Pewnie mnie zlinczujecie, ale pochwalę się wyborem. Krawat jest pomarańczowy w drobne kropki ecru. Poszetka w kolorze ecru, jedwabna. Całość wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 18 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Bedzie dobrze, zestwy monochromatyczne sa popularne juz od lat 50, a złoty nigdy nie wyszedł z mody. Jesteś okrutny (mam na myśli załączniki) pzdr montalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2011 Krawat i poszetka zakupione. Pewnie mnie zlinczujecie, ale pochwalę się wyborem. Krawat jest pomarańczowy w drobne kropki ecru. Poszetka w kolorze ecru, jedwabna. Całość wygląda super Nikt nikogo linczować nie będzie. Natomiast znamienne jest że to Pani, a nie Pani partner jest tutaj, na forum. Innymi słowy: mu to lotto, jak będzie wyglądał... choć może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi