maciejj Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Wyczytałem w jakichś opiniach, (chyba o Chanelu Egoiste, o który pytałem kilka stron wcześniej), że najlepszym komplementem dobrych perfum jest krytyka od ludzi nieobeznanych w temacie, bo nie potrafią docenić kompozycji, która odbiega od oklepanych słodkich ulepków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 Wyczytałem w jakichś opiniach, (chyba o Chanelu Egoiste, o który pytałem kilka stron wcześniej), że najlepszym komplementem dobrych perfum jest krytyka od ludzi nieobeznanych w temacie, bo nie potrafią docenić kompozycji, która odbiega od oklepanych słodkich ulepków Zaś znawcy motoryzacji nad Jaguara XJ wyżej stawiają Forda T. Którym Ty wolałbyś jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2014 @eye_lip, to wersja najnowsza, ta od 2008 roku? Myślę, że to aktualna wersja. z roku 2008 jest Kouros Body (ciemna butelka); biały miał premierę chyba w 1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2014 To było pytanie o reformulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 16 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2014 Powąchałem dziś Kourosa, którego próbkę domówiłem do Encre Noire i spodziewałem się, że mnie wykrzywi, odrzuci. Ale przystawiłem nadgarstek do nosa i... cholera, skądś znam ten zapach ! Nie czuć tu szaletu, moczu, czy innych cudów, o których przeczytałem na Fragrantice. Sprawdziłem też dekant Tobacco Vanille od Toma Forda. Powąchałem i osłupiałem. Piękne, zrównoważone połączenie, w sam raz na taki deszczowy dzień, jak dzisiaj. Zachoruję, jak nie kupię chociaż 20 ml od jakiegoś uprzejmego kolekcjonera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 16 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2014 Na forum np. Perfuforum.pl po rejestracji jest dostępny dział z ofertami forumowiczów. Ktoś pewnie to cudo sprzedaje... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Warsztaty w Warszawie: http://www.perfumeriaquality.pl/warsztaty-zapachowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Jeżeli nie zauważyliście, na naszym FB pojawił się wczoraj link do ciekawego wywiadu ,,, http://biznes.newsweek.pl/kilian-hennessy-wywiad-perfumy-newsweek-pl,artykuly,343290,1.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 5 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2014 Chyba polubimy się na dłużej Urzekający, korzenny zapach drzewa cedrowego i sandałowego, wzbogacony subtelną nutą jaśminu. Inspiracją do nazwy była wielka bitwa morska, która rozegrała się 21 sierpnia 1805 u przylądka Trafalgar. Dokładnie w tym roku William Francis Treufitt otworzył swój zakład. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2014 Fajny zapach. Używałem kremu do golenia z tej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 5 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2014 Maciato, na spotkaniu stowarzyszenia bardzo spodobał mi się ten zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 5 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2014 Maciato, na spotkaniu stowarzyszenia bardzo spodobał mi się ten zapach Mi też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Koledzy, znacie sprawdzone miejsce gdzie można kupić klasyczne Gucci Pour Homme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Koledzy, znacie sprawdzone miejsce gdzie można kupić klasyczne Gucci Pour Homme? Nie jestem pewien czy znajdziesz tam właściwy dla siebie ale sprawdź tu: http://crystaline.pl/pol_m_Gucci_Linia-Meska-468.html To mój sprawdzony i od wielu lat jedyny dostawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Gucci Pour Homme jest jeden, tam go nie ma, jest wersja 2. Dzięki tak czy inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Michał, nie zgadujmy, pytam o konkret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Są różne: Gucci PH i Gucci by Gucci PH Ten zapach, z tego co wiem, nie jest produkowany i szansa na sprawdzonego sprzedawcę jest MSZ nikła. To co można znaleźć to np. worek próbek ale chyba nie o to chodzi. Inna opcja to szukać przez google https://www.google.co.uk/search?hl=pl&tbm=shop&q=gucci+pour+homme&oq=gucci+pour+&gs_l=products-cc.3.0.0l5.1573.4656.0.6041.11.7.0.4.4.0.162.645.6j1.7.0...0.0...1ac.1.5cbCrbJm3DE i wtedy można dostać coś takiego http://beauty.krmiller.co.uk/Product_i936594 ale sklepu nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Koledzy, znacie sprawdzone miejsce gdzie można kupić klasyczne Gucci Pour Homme? Wydaje mi się, że w pytaniu Filipa istotne jest słowo 'sprawdzone'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Wybrzydza i kombinuje, jakby nie mógł sobie kupić nowego Taka już specyfika użytkowników forum - kombinujemy i wybrzydzamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Polecam odwiedzenie miejsca lub strony http://moodscentbar.com/pl/ Naprawdę niszowe zapachy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Koledzy, znacie sprawdzone miejsce gdzie można kupić klasyczne Gucci Pour Homme? Długo szukałem tego zapachu i nie znalazłem. Jakiś czas temu został mi sprezentowany flakon Federico Mahora FM162. Jest to "odpowiednik" Gucci PH. Nie wiem, na jakiej to wszystko jest zasadzie, jedni twierdzą, że te zapachy to odpowiedniki, zamienniki oryginałów inni, że podróby w każdym razie ja jestem mocno zaskoczony trwałością i samą kompozycją. Nie wyczuwam różnicy z oryginałem (tester). Żeby było jasne, nikogo nie namawiam ani nie zachwalam perfum FM, daję tylko informację, że jest taka opcja. Pour Homme naprawdę ciężko znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Gucci PH można jedynie upolować u sprawdzonych sprzedawców na ebay'u. Niestety ceny są zabójcze. Ja bardzo lubię zapach ROCHAS LUI , którego produkcja też się zakończyła. Rownież mam ogromny problem z jego zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Gucci PH są dostępne przez amazon.com, wprawdzie nie bezpośrednio od amazona, ale raczej nie są tam tolerowani nieuczciwi sprzedawcy. Ceny oczywiście dość wysokie, w szczególności jak na amerykańskie standardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, nie sądziłem, że to taki trudny temat. Kilkanaście lat temu miałem też Gucci Rush, ciekawe czy to też teraz takie mission impossible. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 Rush to super zapach, zresztą damska wersja też fantastyczna (oczywiście "jedynka"). Niemniej nie chce mi się ścigać dawnych wspomnień, zwłaszcza za takie pieniądze, jakie trzeba na nie wydać. Tyle jest fajnych zapachów, moim ostatnim odkryciem jest Lanvin dostępny w Superpharm poniżej 100 zł za 100ml, dotyczy to wersji Homme oraz Sport, wersja Oxygene jest bardziej "pospolita". Na lato używam jednak przede wszystkim zupełnie nieklasycznego, hipsterskiego i metroseksualnego Abercrombie Fierce. Nic nie poradzę, że bardzo mi się podoba. Poza tym, choć jest w wersji Cologne, to trzyma się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi