pablocito Napisano 20 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2019 @Midlife-Crisis dziękiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Bargiełowski Napisano 20 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2019 I have Oirish blood in me😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 21 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2019 W dniu 18.11.2019 o 21:21, danizelij napisał: @eduardo jaki przedział cenowy? tam wielkiego przedziału cenowego nie ma, ale mówię o tych skórzanych z serii Premium ~ 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Bargiełowski Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 Okazało się że słońce Cheaney'a świeciło sztucznym światłem bo skóra licowa zaczęła się przecierać.Pożegnałem się z butami.Shame on You Joseph Cheaney za herb Appointed to Queen na butach z takiej podłej skóry. Tylko że mi teraz pozostał głód doskonałego buta. Tbc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Bargiełowski Napisano 23 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2019 W dniu 15.11.2019 o 19:54, naphozord napisał: To już nie wiem , jestem w stanie zapłacić 400 zł maksymalnie za trzewiki lub sztyblety. I mimo usilnych starań ciężko znaleźć cokolwiek wartego uwagi Może Clarks Lord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol L Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 Witam Które z poniższych butów brogue byście wybrali i dlaczego: Grenson - Dylan Cordwainder - Tirin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 Gdyby ktoś był zainteresowany to przy obecnym dodatkowym rabacie na buty na zalando takie trzewiki Grenson Fred można dostać za nieco ponad 500 zł. Zostało jeszcze trochę rozmiarów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goodfella Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 Panowie, jak oceniacie stosunek jakości do ceny jeżeli chodzi o buty Massimo Dutti? Wpadł mi w oko następujący model: https://www.massimodutti.com/pl/mężczyzna/buty/kozaki-i-botki/brązowe-skórzane-botki-górskie-c1313040p8664089.html?colorId=700 Warte swojej ceny? A może jesteście w stanie polecić coś podobnego w podobnych pieniądzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 25 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2019 Za 300-350 zł będą ok, teraz to marny zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Bargiełowski Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 17 godzin temu, me.spoke napisał: Gdyby ktoś był zainteresowany to przy obecnym dodatkowym rabacie na buty na zalando takie trzewiki Grenson Fred można dostać za nieco ponad 500 zł. Zostało jeszcze trochę rozmiarów. Dzięki ,w drodze.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 50 minut temu, Antek Bargiełowski napisał: Dzięki ,w drodze.:) Czyżby rozmiar 43, ostatnia dostępna para przy wyborze, a której przy próbie dodania do koszyka już dla mnie nie było?😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Bargiełowski Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 10 minut temu, kolekcjoner21 napisał: Czyżby rozmiar 43, ostatnia dostępna para przy wyborze, a której przy próbie dodania do koszyka już dla mnie nie było?😂 Bad luck.Sorry.Nice hat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Bargiełowski Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 https://www.zalando.pl/cheaney-trafalger-v-light-botki-sznurowane-burnished-dark-leaf-c7812k001-o11.html Jeszcze małe nr.Miałem brać 9 ale to nie mój cup of tea Został 40 i 44 w cenie 840zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 Poszukuję butów eleganckich do pracy (czarne, oxfordy/debrby/inne koszmarki), chodzi mi o oddychalność, jestem w butach na nodze dosyć długo, wygląd się nie liczy Nie widać ich raczej. Mam dwa typy, możecie coś polecić: 1. Najtańsze buty na skórzanej podeszwie? 2. Buty z jakąś wentylacją w podeszwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 A czemu nie kupisz normalnych butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 Skórzana podeszwa buta, wbrew pozorom, nie przepuszcza powietrza. Jednak w dobrych jakościowo butach (ze skóry nielakierowanej) we właściwym rozmiarze powinno być wygodnie i bez problemu z poceniem się stóp. Koszmarków tutaj nikt Ci nie doradzi, nie zajmujemy się nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 Ciężko coś doradzić, nie mając wiedzy o jakim budżecie w ogóle mówimy- generalnie tanie buty mają tanie materiały i nie są komfortowe w długim użytkowaniu.Jak pracowałem mając jedne buty na stopach przez 14h, to Yanko dawały radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2019 Skórzana podeszwa buta, wbrew pozorom, nie przepuszcza powietrza.Nie przepuszcza dosłownie, ale skórzana podpodeszwa bardzo dobrze chłonie wilgoć, a potem ta wilgoć łatwiej odparowuje przez skórzaną podeszwę w porównaniu z gumową. Tak jest przynajmniej u mnie. Nie czuję natomiast różnicy pomiędzy cholewką ze skóry lakierowanej/ polerowanej i licowej. Tanie buty ze skórzaną podeszwą i tak mają zamiast porządnej podpodeszwy zwykłą wkładkę podklejoną pianką i to jest moim zdaniem powodem pocenia się stóp w takich butach. Spędzam regularnie w butach po 12h na dobę w jednych butach, czasem nawet w trzewikach i to w 90% we wnętrzach i wieczorem wyciągam z buta suchą stopę. W tanich piankowych butach po godzinie już czułem dyskomfort.Moja rada dla kolegi, który pytał najtańsze oddychające buty- kup na próbę na Ebay tanie( np Meerminy seconds) buty szyte metodą blake, lub goodyear welted i sam zobaczysz.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 Nie sądzę by cokolwiek przedostało się z wkładki (wnętrza buta) do podeszwy. W większości przypadków wszystko jest solidnie klejone i raczej jest średnio możliwe by przez warstwę elastycznego kleju pot sobie wchodził w podeszwę. Wpisz w Youtuba frazę: 'A Crockett & Jones Repair' i masz jak to mniej więcej wygląda w Crockett & Jones. Wzmocnienie jest klejone, a później masz syntetyczną masę z korkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
303 Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 11 godzin temu, Jarek napisał: Poszukuję butów eleganckich do pracy (czarne, oxfordy/debrby/inne koszmarki), chodzi mi o oddychalność, jestem w butach na nodze dosyć długo, wygląd się nie liczy Nie widać ich raczej. Mam dwa typy, możecie coś polecić: 1. Najtańsze buty na skórzanej podeszwie? 2. Buty z jakąś wentylacją w podeszwie? Jeśli masz możliwość, to spróbuj w tk-max. Można trafić niezłe klasyczne buty w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ciasteczkowy Napisano 27 Listopad 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 2 minutes ago, 303 said: Jeśli masz możliwość, to spróbuj w tk-max. Można trafić niezłe klasyczne buty w dobrej cenie. ...przy t →∞ 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 Nie sądzę by cokolwiek przedostało się z wkładki (wnętrza buta) do podeszwy. W większości przypadków wszystko jest solidnie klejone i raczej jest średnio możliwe by przez warstwę elastycznego kleju pot sobie wchodził w podeszwę. Wpisz w Youtuba frazę: 'A Crockett & Jones Repair' i masz jak to mniej więcej wygląda w Crockett & Jones. Wzmocnienie jest klejone, a później masz syntetyczną masę z korkiem.Pisałem o PODPODESZWIE i o moich organoleptycznych doświadczeniach. To systematyzując, moim zdaniem:1) skórzana, garbowania roślinnej podpodeszwa ma kluczowe znaczenie.2. But GYW o skórzanej podeszwie dochodzi do siebie szybciej niż podobny z gumową. To tylko moje subiektywne spostrzeżenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antek Bargiełowski Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 W Anglii wysyp Loake w TK Max więc zaraz będą w Polsce. Teraz dobry okres na zakupy. Zalando możesz póbować do woli bo mają darmowy return. Nie kupuj tanich.Jest takie powiedzenie."Za ile zapłacisz to to będziesz mieć" ;)w luźnym tłumaczeniu Takie znajdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 Dodpowiadając ogólnie, chodzi mi o buty które wyglądają na pantofle, lecz w jakiś sposób, komfort higieniczny jest w nich lepszy, niż w zwykłych butach ccc/deichman. Budżet mały, ponieważ buty są narażone na ciągłe otarcia i wyginanie, nie widać ich prawie, ale być muszą. Mam aktualnie i czasem zakładam do rozchodzenia oxfordy mayfair herringa i subiektywne obserwacje, również z innych skórzanych butów, mówią mi że stopa czuje się w nich lepiej, tzn mniej się poci... Cóż, popatrzę w tikeju, może w ecco coś takiego bardziej wentylowanego znajdę, może wypróbuje królewski herb albo po prostu dołożę do butów jakąś wkładkę.... Droższych butów mi po prostu szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 27 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2019 Z innej beczki, aktualizując temat mojej obuwniczej kolekcji trafiłem na stronę Norda i całkiem ciekawą promocjęhttps://nord-shoes.com/index.php?go=item&item_id=122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi