Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacekzx napisał:

Duże grono  forumowiczów szuka teraz jak wygląda star 266

Star 25 jest bardziej znany, gdyż brał udział w oblężeniu Kamieńca Podolskiego .Star 266 tylko wziął udział w rajdzie Paryż-Dakar

• Like 2
Opublikowano

Przecież 266 jest piękny! :) Choć już pogodziłem się z myślą, że marzenie o zrobieniu kampera wyprawowego na bazie 266 pozostanie niespełnione.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No faktycznie mocno przebrane, ale jeszcze można coś wybrać.

Nie miałem jednak okazji nigdy mierzyć butów tej firmy,  do jakiej innej marki można przyrównać rozmiarówkę (pytam, bo z ich strony nie działa mi tabela rozmiarów)?

Opublikowano
22 godziny temu, Koval napisał:

Zagwozdka...

Ciekawe czy kazaliby Ci dopłacić do ceny butów (301PLN), czy nominalnej ceny bonu (250PLN)?

Biorąc na logikę, skoro promocje nie łączą się, wybieram wariant bez bonu. A jak już mam bon, bo np. dostałem w prezencie, to wychodząc z założenia że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, nie mam wyjścia i szukam czegoś w regularnej cenie. Ostatnio kupiłem właśnie tam świetne ręcznie szyte loafersy Berwicka i to poniżej 500 zł https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-3016-Florence-Testa-Loafer/5859 

Opublikowano
1 godzinę temu, Arkadijus napisał:

Biorąc na logikę, skoro promocje nie łączą się, wybieram wariant bez bonu. A jak już mam bon, bo np. dostałem w prezencie, to wychodząc z założenia że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, nie mam wyjścia i szukam czegoś w regularnej cenie. Ostatnio kupiłem właśnie tam świetne ręcznie szyte loafersy Berwicka i to poniżej 500 zł https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-3016-Florence-Testa-Loafer/5859

a kto je ręcznie szył?

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
1 godzinę temu, flozbi napisał:

a kto je ręcznie szył?

Chyba krasnoludki.Metoda wynaleziona przez L.R. Blake'a raczej wyklucza ręczne szycie, gdyż główny ścieg przechodzi prosto przez wewnętrzną wkładkę.Nawet najlepszy pianista nie ma tak chudych rąk i cienkich palców żeby operować igłą wewnątrz buta. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

dobra Panowie, to poproszę o poradę.

widzę że u Macaroni jest promka na Berwicki (a tak się składa że cały czas poluję na monki o tym pisałem o tutaj).

Czy Berwicki 3637 będą ok na pierwsze double monki i start w lepsze obuwie?

Moim zdaniem na zdjęciach wyglądają na dość szeroko i masywnie.

Ma ktoś jakieś sugestie/doświadczenia?

Opublikowano

Jest tylko jeden sposób, aby się przekonać... Zamów, najwyżej zwrócisz jak radzi kolega Flozbi. Jeśli ma Cie to utwierdzić w decyzji, to dodam, ze posiadam dwie pary 3637, jedne zamszowe na skórzanej  podeszwie (tez kupione w promo u Macaroniego), drugie brązowe na podeszwie Danite i z obu jestem bardzo zadowolony. Zarówno wygoda jak i aspekt wizualny zdecydowanie na plus. 

Opublikowano

Moi drodzy,

właśnie zakupiłem taką oto parę butów. Nie ukrywam, że skusiła mnie cena. W zaistniałych okolicznościach zwyczajnie nie stać mnie na Berwicki. Czekam z niecierpliwością na przesyłkę.

Ktoś miał styczność, ktoś może ma? Chciałbym mieć buty na specjalne okazje i ciekawi mnie wasze zdanie na temat wyglądu i trwałość ?https://www.wittchen.com/buty-meskie,p7135473?utm_source=facebook&utm_medium=display&utm_content=lp-wittchen_cpc_facebook-ros_feed_display_wittchen_ogolna-00000006&utm_term=ogolna&utm_campaign=23059654-wittchen-feed&vmp=facebook-cpc&mp_item_id=00000006&gclid=CMrWpNOi-OgCFTxAHgIdtvIDAw&gclsrc=ds#892265

Opublikowano
6 godzin temu, john220 napisał:

Moi drodzy,

właśnie zakupiłem taką oto parę butów. Nie ukrywam, że skusiła mnie cena. W zaistniałych okolicznościach zwyczajnie nie stać mnie na Berwicki. Czekam z niecierpliwością na przesyłkę.

Ktoś miał styczność, ktoś może ma? Chciałbym mieć buty na specjalne okazje i ciekawi mnie wasze zdanie na temat wyglądu i trwałość ?https://www.wittchen.com/buty-meskie,p7135473?utm_source=facebook&utm_medium=display&utm_content=lp-wittchen_cpc_facebook-ros_feed_display_wittchen_ogolna-00000006&utm_term=ogolna&utm_campaign=23059654-wittchen-feed&vmp=facebook-cpc&mp_item_id=00000006&gclid=CMrWpNOi-OgCFTxAHgIdtvIDAw&gclsrc=ds#892265

Z tego co się zorientowałem tu nikt nie poleci Ci tych butów - są zbyt słabej jakości. Przeczytałem ten temat od początku i najtańsze buty jakie sa tu polecane to Gordon&Bros. Wszystko poniżej to indywidualna decyzja - kwestia budżetu jak i gustu. Jak to zwykle bywa - to tobie maja się podobać i ty w tym będziesz chodził.

Abstrahując od ogólnego wyglądu - o jakości się nie wypowiem - to mnie jednak od samego patrzenia na ten model nogi bolą. Wyglądają na bardzo ciasne w podbiciu i palcach.

Dodam tylko jeszcze że jak dla mnie zdecydowanie za drogie jak na takie buty - nawet pomimo promocji - lepiej poczekać na promocje G&B

Lub kupić tu: https://kh-shoes.com/pl/c/Buty-meskie/104

Opublikowano
3 godziny temu, Forto napisał:

Z tego co się zorientowałem tu nikt nie poleci Ci tych butów - są zbyt słabej jakości. Przeczytałem ten temat od początku i najtańsze buty jakie sa tu polecane to Gordon&Bros. Wszystko poniżej to indywidualna decyzja - kwestia budżetu jak i gustu. Jak to zwykle bywa - to tobie maja się podobać i ty w tym będziesz chodził.

Abstrahując od ogólnego wyglądu - o jakości się nie wypowiem - to mnie jednak od samego patrzenia na ten model nogi bolą. Wyglądają na bardzo ciasne w podbiciu i palcach.

Dodam tylko jeszcze że jak dla mnie zdecydowanie za drogie jak na takie buty - nawet pomimo promocji - lepiej poczekać na promocje G&B

Lub kupić tu: https://kh-shoes.com/pl/c/Buty-meskie/104

Dziękuję. Mniej więcej takiego feedbacku się spodziewałem. Buty, które zamówiłem mają deklarację produkcji w Hiszpanii i ciekawość wygrała. Zobaczę jak z jakością i czy będą mi wizualnie odpowiadać, na żywo. Co do KH shoes, naczytałem się o nich paskudnych opinii, chociaż nie wiem czy osoby komentujące nie miały zbyt wygórowanych wymagań względem butów za 400 pln. Jakieś własne doświadczenia z butami KH?