Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że w tym wątku (albo "Monk Shoes forever and ever...") był już poruszany temat tych butów (chyba nawet ze zdjęciami po zakupie) i to nie było aż tak dawno, także spokojnie możesz sobie poszukać. Co do samej jakości butów premium w H&Mie to niewiele pomogę, bo sam takich nie posiadam, ale z tego co naoglądałem się w sklepie, to wypadają gorzej jakościowo od butów MD, a już na pewno od tańszych, ale w miarę sprawdzonych marek butów szytych (chodź samo porównanie nie ma zbyt wielkiego sensu, bo to w sumie inna półka cenowa). Myślę, że to poziom podobny do butów w Mango czy Zarze. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie,

Znalazłam lotniki od Gordon&Bros za 199zł w TK Maxxie w Rivierze w Gdyni, akurat rozmiar 10 UK, ale mój chłopak zraził się do rys jakie są na bucie i powiedział, że woli kupić "nienaruszone". Mimo wszystko pytam, warto je kupić? Gdyby były jednolite, bez tych ażurowych zdobień, to bym je mu wcisnęła na siłę... IMG_1720.JPG

Opublikowano

Jak dla mnie to lotniki powinny być "nieskazitelne" tj. bez łączeń, szwów, dziurkowań...

A tutaj, niestety, urokliwość butów została "zepsuta". Tak właśnie powstają brogsowane lotniki, wiązane loafersy, sznurowane sztyblety i oksfordy z odkrytą piętą (klapki)... 

Ale ja jestem stary, konserwatywny i nie znam się na współczesnych trendach. Może te buty są jednak cool i wyczesane?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
5 godzin temu, Bacio napisał:

Jak dla mnie to lotniki powinny być "nieskazitelne" tj. bez łączeń, szwów, dziurkowań...

Nie koniecznie. Kolega jest lekko konserwatywny i tej wypowiedzi nie należy traktować jako wyroczni.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
59 minut temu, toolong napisał:

Warto prosić o radę i pomyśleć dwa razy. Może trafi się coś lepszego gdzieś indziej :) Dziękuję 

Pisałem to już na tym forum kilka razy, ale i tak powtórzę po raz kolejny:) W mojej opinii nie ma ładnych budżetowych lotników. Poniżej poziomu Yanko/Carlos Santos/Carmina nie ma w ogóle co schodzić (a i tym wg. mnie "czegoś" jeszcze brakuje). Dużo taniej można za to kupić ładne oksfordy (choćby Meerminy czy Shoepassion), a jeszcze prościej derby. Jeżeli zakupy mają być bardziej budżetowe, to polecam poszukać innego rodzaju obuwia niż lotniki :) A jeżeli koniecznie mają być buty z jednego kawałka skóry, to lepiej te dwie stówki włożyć do skarbonki i cierpliwie zbierać na coś wartego wydanych pieniędzy.

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano
8 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

Pisałem to już na tym forum kilka razy, ale i tak powtórzę po raz kolejny:) W mojej opinii nie ma ładnych budżetowych lotników. Poniżej poziomu Yanko/Carlos Santos/Carmina nie ma w ogóle co schodzić (a i tym wg. mnie "czegoś" jeszcze brakuje).

Piszesz o kwestiach czysto estetycznych czy też masz jakieś inne doświadczenia/wiedzę?Faktem jest, że poważnie rozważam zlecenie uszycia lotników, ale raczej ze względu na obawy przed dopasowaniem do stopy (tego typu buty podobno specyficznie się rozbijają) niż estetycznych.

Opublikowano
5 minut temu, mrkaramba napisał:

Alergia na polskie produkty cały czas w modzie.

ciekawy jestem który z was ostatnio kupił cokolwiek i nosił z Kazara czy GR i dbał tak samo jak o pozostałe ktore macie.

Ja kupiłem buty Kazar, dbam i jestem zadowolony.