Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, -Bay- napisał:

Jak to pielęgnować ?? :-o

Ja bym to pielęgnował poprzez wrzucenie do śmietnika, ale jeśli pytasz poważnie to przecież saphir ma środki do gadów wszelakich. 

• Oceniam pozytywnie 1
  • 7 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Według patyny Silvano Sassetti,gdyż patynuje ręcznie buty w taki sposób ,że nowe wyglądają jak noszone przez dwa pokolenia.Z drugiej strony kształt kopyta  nie jest udziwniony a brogowanie i ogólny design przypomina bardziej estetykę anglosaską niż włoską to Fratelli Rossetti

Opublikowano
21 minutes ago, pi_senny said:

Na serio podobają Ci się te buty?

Bardzo. Uwielbiam skórę krokodyla i jej fakturę. Dodam że buty są nie nienoszone i vintage podejrzewam z późnych lat 80tych. 

@mayor dobre rozumowanie ale nie trafiłeś.

Próbujcie dalej ;)

• Like 1
Opublikowano

Też mi się podobają krokodyle, sam bym nie nosił, no ale się podobają. Tylko trochę inna część skóry niż flanki, tutaj na bucie kompletnie traci urok ta skóra :D

Opublikowano

@Midlife-Crisis nie ;)

@Andells mamy dobry gust ?

@Pepo I agree to disagree. Tak piękne buty z krokodyla robi ostatnio tylko Carmina. Mój model trzewików z krokodyla od nich jest dość niezniszczalny. Niestety tak się klimat ocieplił że w NYC ostatnio wcale nie ma zimy więc nie ma okazji ich nosić za często.

Model powyżej to POLO Ralph Lauren. Amerykańska marka ale buty szyte były we Włoszech.

Z mojego researchu wynika że uszyte były w okolicy 1989 roku. W późnych latach 80tych POLO Ralph Lauren sprzedawał piękne loafersy z krokodyla których już trochę widziałem. Nie mogłem uwierzyć że znalazłem mój rozmiar tych oxfordów i do tego nienoszone co się praktycznie nie zdarza.

4903C40B-6052-4B4E-90E8-F718219A8797.jpeg

3D0AC0E9-DF48-4D77-9B7F-4774064F55C6.jpeg

A2763345-198B-4387-8147-BC1F4CBB962F.jpeg

10EFD905-CB88-45D1-AA33-07884AB6B332.jpeg

D067B831-1538-452A-8B00-A341D349BD99.jpeg

• Like 7
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzisiaj kupiłem nienoszone vintage czarne bucksy Allen Edmonds z rekina i cielaka.

Przepiękna faktura skóry w idealnym stanie. 

Kolekcja butów z egzotycznej skóry rośnie w niespodziewanym tempie.

Kilka lat temu nigdy nie kupiłbym butów ze skóry egzotycznej. Kwarantanna robi swoje ;)

FC5D0458-5A61-45E8-9610-96794264D435.jpeg

1EC437D0-075D-4616-BDC6-4B59BE199487.jpeg

77BA0777-F4D8-45BC-A4BD-B9E0AEBB409C.jpeg

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dziękuję @Beny23 za odzew. Trafić nienoszone buty Tuczka w swoim rozmiarze to jak wygrać w lotto. Nie wiadomo tylko czy potem nosić czy postawić w gablocie... Przy okazji: fajne te rekiny z siodłami z cielaka. 

Opublikowano

Ascot Shoes takie cuda z niebieskiego aligatora u Vasa tworzy.
Karl Chu mój dobry kolega i właściciel Ascot Shoes ma dostęp do skór z garbarni Hermesa które uważane są za najcenniejsze egzotyki na rynku.

1B208ADE-1FA8-4F35-9ECD-949E62058534.jpeg

• Like 5
Opublikowano
W dniu 15.05.2020 o 20:14, Beny23 napisał:

Ascot Shoes takie cuda z niebieskiego aligatora u Vasa tworzy.
Karl Chu mój dobry kolega i właściciel Ascot Shoes ma dostęp do skór z garbarni Hermesa które uważane są za najcenniejsze egzotyki na rynku.

1B208ADE-1FA8-4F35-9ECD-949E62058534.jpeg

moim zdaniem to najlepszy model na krokodyla, żadnych zbędnych cięć, zdobień, symetria pomiędzy prawym i lewym butem.

• Oceniam pozytywnie 1
  • 4 lata później...
Opublikowano

Gdzie obecnie polecilibyście zamówić buty ze skór egzotycznych u nas? A jak nie u nas to gdzie za granicą? I dalej, kupować skórę samodzielnie czy szewcy będą mieli? Jeżeli samodzielnie to ktoś z Was może w tym  pomóc? Nie mam sprecyzowanego póki co ani modelu ani skóry. To miałyby być moje pierwsze buty z takiej skóry i pewnie jedyne. Chętnie posłucham propozycji co do modelu i skóry.