bart87 Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 3 minuty temu, MarcinJarosz napisał: W Rzeszowie spory wybór białych OCBD od Ralph Lauren. A tak na marginesie, jaka jest w ogóle jakość tych koszul? Nigdy nie miałem nic od PRL. Czy ich OCBD są warte te 200 zł? 200 zł to cena już od TK Maxx czy wyjściowa na metce? Możesz coś napisać o rozmiarach jakie widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 TKjowa cena. Rozmiary byly 16 i chyba większe oraz 15,5. Fason raczej slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 16 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2017 9 godzin temu, MarcinJarosz napisał: W Rzeszowie spory wybór białych OCBD od Ralph Lauren. A tak na marginesie, jaka jest w ogóle jakość tych koszul? Nigdy nie miałem nic od PRL. Czy ich OCBD są warte te 200 zł? IMO jakość bdb. Mam kilka koszul Ralph Lauren (bawełna, len) i jestem bardzo zadowolony. Warto kupić za 199 PLN. 8 godzin temu, MarcinJarosz napisał: TKjowa cena. Rozmiary byly 16 i chyba większe oraz 15,5. Fason raczej slim. Fasony są trzy: standard, custom fit oraz slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 17 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Chociaż zacząłem mieć wątpliwości, czy to oryginał. Konik ma metce na karczku jakiś taki zdeformowany. Podałem do weryfikacji. Czy to możliwe, żeby w TKju były podróbki? Co do fasonu tych koszul z TKja, to właśnie nie ma informacji jaki jest. Ani metki na karczku, ani na innych metkach. W Czeladzi również wysyp koszul i troche lnianych marynarek w kolorze khaki od PRL. A na wieszakach wyprzedażowych koszule Van Laack i Hackett chyba za 120zl. Edytowane 17 Sierpień 2017 przez MarcinJarosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 17 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 W TK nie spotkałem się z podrobionymi produktami PRL, ale z drugiej strony jeszcze nie widziałem oryginału z konikiem na metce na karczku. Metki na karczku mają tylko napis Polo Ralph Lauren. Tu jest fajny wpis na którym widać jak powinny wyglądać oryginalne metki na karczku : http://www.modit.pl/index.php?main_page=page&id=31 Co prawda wpis o polówkach PRL ale metki w koszulach, polówkach, bluzach itd są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steppenwolf Napisano 17 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 8 godzin temu, MarcinJarosz napisał: Dzięki za odpowiedź. Chociaż zacząłem mieć wątpliwości, czy to oryginał. Konik ma metce na karczku jakiś taki zdeformowany. Podałem do weryfikacji. Czy to możliwe, żeby w TKju były podróbki? Może to być też po prostu druga jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 17 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 @Rafix no akurat na tych białych były metki takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 17 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 Teraz jak spojrzałem na stronę RL to tam niektóre koszule też mają takie metki jak z twojego zdjęcia więc wychodzi na to, że takie też mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 17 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 No właśnie też przejrzałem. Czekam jeszcze co napiszą ludzie z allekicz. Chociaż jak się przyjrzałem koszuli, to co do wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń. Nawet lepiej niż w OCBD od Osovskiego (w tej było trochę sterczących nitek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 17 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 Metka jest taka jak powinna być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 17 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2017 Panowie, nie wietrzcie spisków tam, gdzie ich nie ma. Przyjmijmy jednak, że TK Maxx nie bierze RL od Mirka z bazaru, więc sensacji nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 19 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2017 Ja raz widziałem podróbkę, taką ewidentną. Nie wiem czemu i jak się tam znalazła, ale jej nieoryginalność biła po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 21 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2017 Czy ktoś może nabył rozmiar 16/5 PRL OCBD i byłby uprzejmy podać niektóre wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n0claf Napisano 7 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2017 Kilka osób z tego forum kupiło w tikeju kurtkę field jacket John Partridge inspirowaną M65. Gdyby ktoś zauważył te kurtki ponownie w sprzedaży w tikeju, to bardzo prosiłbym o info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 Nowy nabytek prosto z warszawskiego tikeja z Marszałkowskiej. Trzewiki camel toe z patynowan noskiem, szyte GYW, z podeszwą a'la Dainite nieznanej mi dotąd firmy London Brogues. Cena - 270 zł. Jeszcze było kilka 7, jedna 9 i... para pół na pół 8/9. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Szydlowsky Napisano 11 Wrzesień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 @MWojtylak camel toe to chyba coś innego Te to raczej split toe 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 Teraz, secondhand_man napisał: @MWojtylak camel toe to chyba coś innego Te to raczej split toe Fakt, mój błąd. Przeziębienie daje się we znaki i część mózgu odpowiedzialna za nomenklaturę nie działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 24 minuty temu, MWojtylak napisał: Fakt, mój błąd. Przeziębienie daje się we znaki i część mózgu odpowiedzialna za nomenklaturę nie działa jak należy. Nomenklatura powiadasz 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 11 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2017 GYW? A to nie jest tylko ozdobny szew podeszwy? Wydawało mi się że te buty są klejone. Ale i tak wydaje się, że są to dobrze wydane pieniądze. Czy do butów tego typu nie powinno się nosić bardzo krótkich spodni? Te haczyki na sznurowadła muszą zaczepiać o spodnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 10 godzin temu, Awopiotr napisał: Te haczyki na sznurowadła muszą zaczepiać o spodnie! Moje Yanko tego nie słyszały i nie zaczepiają 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 W dniu 11.09.2017 o 19:45, MWojtylak napisał: Nowy nabytek prosto z warszawskiego tikeja z Marszałkowskiej. Trzewiki camel toe z patynowan noskiem, szyte GYW, z podeszwą a'la Dainite nieznanej mi dotąd firmy London Brogues. Cena - 270 zł. Jeszcze było kilka 7, jedna 9 i... para pół na pół 8/9. Widziałem je u siebie - skóra mało jakościowa, a pod wkładka w bucie... uwaga... werble... karton! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 No ale są to buty GYW czy nie? Są bardzo kształtne, na gumie, skóra jest bardzo sucha (ale wg mnie nie wygląda plastikowo) - wydają się dobrą propozycją na błoto i sól. Jeżeli nawet ulegną zniszczeniu solanką to przy tej cenie nie jest to jakiś duży problem. Widzialem je w moim TK i przymierzam się do kupna. Ale chciałbym wiedzieć czy są szyte czy klejone (co wcale ich nie przekreśla). Czy ktoś bardziej doświadczony może zweryfikować moje podejrzenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Nie wydaje mi się, żeby te London Brogues były GYW. Dziś oglądałem i się nie zdecydowałem.Kupiłem za to takie:Skóra średnia, ale fajna podeszwa:A cena jeszcze fajniejsza I jeszcze IMO fajne teczki Fossil były:To wszystko w Łodzi, na Al. Jana Pawła II 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lafayette Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Widziałem je w sobotę w pasażu właśnie (jeszcze po nieco wyższej cenie), ale odpuściłem, bo mi się strasznie "trepowate" wydały. Tych London Brogues natomiast nie zauważyłem, pamiętasz czy było dużo par i jakie rozmiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santino Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Nooo, to nie są buty do eleganckiego garnituru Mam zamiar je nosić z grubymi sztruksami jesienią.London Brogues oglądałem w Manufakturze - na półkach z rozmiarami 43-45 gdziś stały. Granatowe i brązowe widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi