Skocz do zawartości

lubo69

Rekomendowane odpowiedzi

Hiltle są i w Olsztynie. Chciałem dołączyć do grona użytkowników, bo spodnie naprawdę dobrze uszyte i wykonane z ładnych tkanin, ale niestety krój niekompatybilny z moją sylwetką :cry:.  Pocieszyłem się więc ładną marynarką :twisted:.

Z butów: wciąż są santosy, jeszcze parę par barkerów (webby i austerity brouge). Doszły gordonbrosy, jakieś paskudne melvin and hamiltony i kilka par ładnych granatowych deck shoes Sebago.

Panowie prośbą o podpowiedź. Czy mając 2m wzrostu i nr buta 46 jest czego szukać w tk? Przyznam szczerze że jestem pod wrażeniem niektórych cen, ale akurat oba tk w mojej okolicy są w dużych centrach handlowych i nie mam ochoty jechać tam i nic nie załatwić :)

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

7 minut temu, LabuddaM napisał:

Panowie prośbą o podpowiedź. Czy mając 2m wzrostu i nr buta 46 jest czego szukać w tk? Przyznam szczerze że jestem pod wrażeniem niektórych cen, ale akurat oba tk w mojej okolicy są w dużych centrach handlowych i nie mam ochoty jechać tam i nic nie załatwić :)

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Musisz próbować i jeździć.Ja mam 192 cm i nosze buty 45 i czasami coś się trafi jednak większość rzeczy jest dla niższych i szczuplejszych osób.Chociaż w Gdańsku TK ma półkę nawet z rozmiarami butów 46+ ale nie widziałem tam nic ciekawego.

Z ciekawostek - paolo vandini z linii handcrafted - desert shoes. Bardzo ładny ciemny brąz. Co do jakości to się nie wypowiem teraz - ale skóra w dotyku fajna. W Poznańskim City Center były rozm 44 i dwie pary 45. Zostały 44 i jedna para 45. Cena 199zł. Z tego co znalazłem na forum - Immune kiedys pisał, że to poziom herring graduate. 

Na Marszałkowskiej i w Blue City (więc może i jeszcze gdzieś) pojawiły się ciekawe marynarki dwurzędowe "Without Prejudice" - nic o marce wcześniej nie słyszałem, ale szybkie googlowanie daje obiecujące rezultaty (firma założona przez Anglików, używają tylko włoskich tkanin, część kolekcji jest half-canvas). W tym modelu tkanina to bawełna-len, generalnie fajny krój, staranne wykończenie w środku, minus to poliesterowa podszewka w rękawach, ale to łatwo wymienić. Widziałem rozmiary 48, 50 i 52, przy czym raczej zawyżone (tj. jak ktoś zwykle nosi 48 to niech przymierza 50). Cena 330 zł (na oryginalnej metce 325 funtów).

Zdjęcie trochę zaburza perspektywę, w rzeczywistości rękawy nie są dłuższe od korpusu marynarki.

wpre1.jpg

Tak wygląda tkanina (to chyba tzw. hopsack, bardzo gruby splot) i wykończenie szwów/kieszeni wewnętrznych (100% bawełna).

wpre2.jpg

• Oceniam pozytywnie 1

52 minuty temu, dziko napisał:

Na Marszałkowskiej i w Blue City (więc może i jeszcze gdzieś) pojawiły się ciekawe marynarki dwurzędowe "Without Prejudice" - nic o marce wcześniej nie słyszałem, ale szybkie googlowanie daje obiecujące rezultaty (firma założona przez Anglików, używają tylko włoskich tkanin, część kolekcji jest half-canvas). W tym modelu tkanina to bawełna-len, generalnie fajny krój, staranne wykończenie w środku, minus to poliesterowa podszewka w rękawach, ale to łatwo wymienić. Widziałem rozmiary 48, 50 i 52, przy czym raczej zawyżone (tj. jak ktoś zwykle nosi 48 to niech przymierza 50). Cena 330 zł (na oryginalnej metce 325 funtów).

Z

Mi od razu wpadła w oko- bardzo fajna. Jednak w moim rozmiarze (standardowe 50) okazała się trochę zbyt kusa i oddałem, choć z żalem. Mam wrażenie, że ta Twoja jest o rozmiar za duża dla Ciebie (choć długość wygląda w tym wypadku zdecydowanie lepiej). Może to ja jednak wziąłem rozmiar za małą ;-):

dwurząd.jpgdwurząd jeans.jpg

• Oceniam pozytywnie 1

19 godzin temu, Jamjest napisał:

Z ciekawostek - paolo vandini z linii handcrafted - desert shoes. Bardzo ładny ciemny brąz. Co do jakości to się nie wypowiem teraz - ale skóra w dotyku fajna. W Poznańskim City Center były rozm 44 i dwie pary 45. Zostały 44 i jedna para 45. Cena 199zł. Z tego co znalazłem na forum - Immune kiedys pisał, że to poziom herring graduate. 

20160723_145423.jpg

20160723_145334.jpg

20160723_145323.jpg

20160723_145310.jpgi jeszcze żeby oddac kolor i kopyto - dla porównania z barker nevis walnut i yanko 692 marron

20160723_150909.jpg

20 godzin temu, Tanatos70 napisał:

Mi od razu wpadła w oko- bardzo fajna. Jednak w moim rozmiarze (standardowe 50) okazała się trochę zbyt kusa i oddałem, choć z żalem. Mam wrażenie, że ta Twoja jest o rozmiar za duża dla Ciebie (choć długość wygląda w tym wypadku zdecydowanie lepiej).

No one niestety za długie nie są, u mnie jeszcze OK, ale mogłaby być nawet z 1-2 cm dłuższa. Ja wziąłem rozmiar 48, rękawy oczywiście za długie i odrobinę za duża w ramionach - ale Pan Józef Mazur powinien sobie z tym poradzi (skracałem już u niego i zwężałem) - marynarka jest na tyle fajna, że warto zainwestować nawet w poważniejsze poprawki. Swoją drogą myślę, że jeszcze lepiej by wyglądała, jakby wymienić guziki na jasną masę perłową lub metalowe, nad tym też pomyślę, jeśli przeróbki wyjdą zadowalająco.

Godzinę temu, Pan Matty napisał:

Oprawki Persol już ze szkłami widziałem w Bydgoszczy za bodajże 200 zł. 

Wszystkie oprawki które są pod szkła w TK są z "tymczasowymi" imitacjami szkieł, tylko po zakupie trzeba je wymienić przeważnie na korekcyjne lub tak jak ja zrobiłem na przeciwsłoneczne.

13 godzin temu, Rafix napisał:

W TK zaczyna się wymiana asortymentu a co za tym idzie większe przeceny np. takie oprawki Persol były w Łodzi za 100 zł (na zdjęciu już po wstawieniu szkieł przeciwsłonecznych u optyka)

"Macałem" kilka razy ten egzemplarz i zastanawiałem się czy wyginanie przy tych dwóch metalowych, poprzecznych w zausznikach jest celowe czy to wada tych oprawek.
Ile wyniosło Cię wstawienie szkieł przeciwsłonecznych?

• lubo69 changed the title to TK Maxx