Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 3/31/2018 o 00:52, n0claf napisał:

To samo w Katowicach. Zabrze wypada o wiele lepiej na przykład.

W Kato nigdy nie znalazłem rzeczy, o których ludzie piszą np. tutaj na forum. ;) Ba - występuje tam największe natężenie szrotu.

Mam dokładnie tak samo, jeszcze można zajrzeć do Czeladzi. Przynajmniej powierzchnia jest tam większa i nie ma takiego skupiska ludzi. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ciekawostka. Bylem przejazdem w TK w Getyndze, asortyment butow jest niemal identyczny jak przy Marszałkowskiej. To trochę przeczy tezie o lepszych i gorszych lokalizacjach tylko sugeruje że towar jest równomiernie dystrybuowany po całej Europie. Ale przykład zawiera n=2 obserwacji ;)

Z fajniejszych rzeczy widziałem kilka zbyt dużych na mnie spodni Hiltl. Krawaty Joop i Baldessarini (ten drugi wziąłem jako pamiątkę) i w sumie niewiele więcej, ale też nie miałem dużo czasu. 

Opublikowano

Na Bielanach Wrocławskich widziałem 2 baracuty g9 (Made in England) po 85 zł. Biorąc pod uwagę retail tych kurteczek (350 euro za nówkę) to chyba steal. Kremową wziąłem, ta w kratkę jeszcze powinna być.

IMG_20180419_195438.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 20.04.2018 o 16:25, popescu napisał:

Na Bielanach Wrocławskich widziałem 2 baracuty g9 (Made in England) po 85 zł. Biorąc pod uwagę retail tych kurteczek (350 euro za nówkę) to chyba steal. Kremową wziąłem, ta w kratkę jeszcze powinna być.

Zazdro. 

Opublikowano

@popescu też przytuliłem taką jak ta po lewej. Szkoda było nie wziąć bo faktycznie jakość materiałów i wykonania bardzo w porządku. A przy okazji czy ktoś wie czy te konkretne kurtki z TK to wersje europejskie czy amerykańskie?

Opublikowano

Mierzyłem takie. Wypadają nieco większe niż rozmiar. Ogólnie wszędzie pojawiły się Loake. Co ciekawe te z serii L1 kosztują tyle samo co 1880-tki. Niemniej za jedne i drugie warto dać te 4 setki.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, TDab napisał:

Takie loake z serii 1880 za 399 zł to dla mnie steal. Tym bardziej, że ciężko mi znaleźć na moją nogę sztyblety.

Super!

• Like 1
Opublikowano

Dzięki wszystkim, to tylko potwierdza regułę, że w tikeju coś znaleźć jest naprawdę ciezko.

Co do rozmiaru, niby to 11 G, miałem już takie tylko niska seria lifestyle i te są krótsze i węższe. Ale skóra robi ogromną różnicę.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

W Wola Parku kilka par Filling Pieces 43-44, takie bardziej premium sneakersy, made in Portugal. Regularnie po ~200 eur, w TK 350 PLN. 

Raczej „młodzieżowe”:) jak niżej + całe białe.

86F83460-881C-4020-8A16-7CC2F675642D.jpeg

Opublikowano

Dzisiaj zajechałem do czeladzi planując znalezienie kurtek Baracuda g9, zachęcony postem @popescu i jakże mogłoby być inaczej żebym z wieszaka nie zdjął ich 6 modeli/wzorów w moim rozmiarze :) biała/kremowa?, kratka brązowa, fioletowa i jeszcze kilka innych. Niestety, wg mnie ten wzór był modny dawno temu a teraz rozmiar np. rękawa bardziej pasuje do kogoś kto ma bardzo wypchany biceps. W rozmiarze S wyglądałem jakbym miał łapy Papaja, mimo że na długość i w ramionach był ok, do tego ściągacze jakoś dziwnie się układały. Zniechęcony odwiesiłem wszystkie. Jedno co zauważyłem, te opisane Baracuda Oryginal jakoś lepiej na mnie leżały, niż te bez Original :)

Żebym jednak nie wyszedł z pustymi rękoma, przygarnąłem fajne, granatowe jeansy Lagerfeld (na otarcie łez ;))

Opublikowano

Na Marszałkowskiej całkiem sporo wspomnianych Filling Pieces, nota bene mają tak specyficzną konstrukcję, że osoba z wysokim podbiciem nie jest nawet w stanie wsadzić stopy, nie mówiąc o przymiarce :-)  Na marynarkach pojawiły się nawet niebrzydkie Profuomo (tej firmy od koszul) len i jedwab-len, nic specjalnego, ale za 199 zł może komuś podpasują. 

Na kurtkach jedna Baracuda się ostała (M-ka w kratkę) ale na mnie też jakoś dziwnie leżała, np. bardzo ciasny ściągacz na dole, więc odpuściłem. Jest też jeden prezentowany wcześniej w tym wątku przeuroczy fisherman vest Barboura, M-ka.

Opublikowano

Przymierzyłem kilka tych kurtek Baracuta i wydaje mi się, że to jest linia młodzieżowa. Stąd te obcisłe ściągacze w pasie, ale na bardziej muskularnych sylwetkach kurtki leżą bardzo dobrze!

Opublikowano

To klasyczne harringtonki, więc kroju slim raczej nie maja i rękawy rzeczywiście jak na Pudziana. Na pakerach wyglądają dobrze, tylko trzeba uważać bo z łysą głową zaczyna się już w nich wyglądać lekko skinheadzko.

Zawsze można komuś opchnąć na ebay/grailed za 100-150 jurków jak sie komuś chce bawić w resell.

Opublikowano

Wrocław Aleja Bielany jeansy Edwin ED-80 za jakieś 130 zł. Rozmiary 29/32, 30/34, 33/34 - jeśli dobrze pamiętam. A tak to nic ciekawego. 

Natomiast w Magnolii takiej biedy to dawno nie widziałem.