Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Denior napisał:

"Macałem" kilka razy ten egzemplarz i zastanawiałem się czy wyginanie przy tych dwóch metalowych, poprzecznych w zausznikach jest celowe czy to wada tych oprawek.
Ile wyniosło Cię wstawienie szkieł przeciwsłonecznych?

Wstawienie z robocizną 50 zł.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
2 godziny temu, Szego napisał:

Są ,,szkła" i szkła. 

To prawda. Mi się spieszyło bo za dwa dni wyjeżdżałem więc wziąłem to co mieli na miejscu i mogli założyć "od ręki" są to soczewki plastikowe z polaryzacją. Na soczewki szklane przeciwłoneczne trzeba było czekać tydzień więc to odpadło i wtedy cena miała by wynieść 100 zł. Po sezonie mam zamiar wstawić sobie "szkła" Transitions więc te są tymczasowe. Te soczewki które mi wstawili porównywałem w domu do okularów Police (bo takie do tej pory miałem) to nie widzę specjalnie różnicy, ale fachowcem od soczewek nie jestem. :)

Opublikowano
8 minut temu, Jaann6 napisał:

Jestem zaskoczony że zaproponowali szklane soczewki, bardzo łatwo się tłuką.

To nawet nie tyle że oni zaproponaowali tylko ja niezorientowany poszedłem i mówię chciałbym szkła przeciwsłoneczne do tych oprawek, a oni ok za tydzień bo muszą sprowadzić - koszt 100 zł; a ja na to że zależy mi na czasie, więc oni to może "plastiki" mamy na miejscu, dotniemy i za godzinę będzie do odbioru - koszt 50 zł. 

Opublikowano

Ja sobie kupiłem w Tikeuju aviatory od Sain Laurent, model Classic 11 i tam właśnie były szklane soczewki przeciwsłoneczne, które nie dalej jak dwa tygodnie później rozbiłem. Postanowiłem sobie w takim razie zrobić mały upgrade i wstawiłem korekcyjne przeciwsłoneczne z cylindrem. Koszt takiej operacji to było coś koło 300zł z badaniem. Do samochodu rewelacja :)

Opublikowano

Z cyklu "trafiło się ślepej kurze ziarno"  - dziś na Marszałkowskiej w moim rozmiarze marynarka jesienna Salvatore Piccolo, full canvas, hand made Napoli, 549 zł :-)

20160804_123600-1.jpg

Jest też trochę koszul tegoż producenta (bo firma właśnie z tego jest znana) i Zegny - ceny od 199, ale materiał/wykończenie super.

Była też bardzo ładna kladyczna szara marynarka Carl Gross 48 z wełny Reda 110s za 199 zł.

Opublikowano

Czy któryś z kolegów znajduje się w pięciominutowej strefie dojścia lub dziś będzie w poznańskim TKmaxx w City Center, i do piętnastej podrzuci mi dostępność jednego z interesujących mnie płaszczy?

Opublikowano

Nie wiem jak w innych TKMaxxach, ale na Marszałkowskiej jest wielka wymiana kolekcji na jesienną i masa fajnych okazji - dziś zgarnąłem dwie włoskie marynarki (Savaltore Piccolo, podobna do tej wyżej, tylko ciemny granat, i Boglioli bez konstrukcji bawełna-jedwab) oraz jakiś fajny shawl-collar cardigan nieznanej marki. Jest bardzo dużo płaszczy Trussardi w różnych krojach (sporo dwurzędówek) i śmiesznych cenach, niektóre oczywiście bardziej w stronę "fashion" ale coś w miarę klasycznego też się znajdzie.

Opublikowano

We wrocławskich Bielanach są jeszcze dwie pary czarnych półbrogsów Webb`a by Barker; 43,5 i 46 za 285 zł.

Swoją drogą jest to TKej który z reguły omijam szeroko, nie tylko dlatego, że mam tam dość daleko - przede wszystkim z tego powodu, że z reguły nic tam nie ma... Akurat dziś coś mnie podkusiło  i wyszedłem z koszulą Rene Lezard`a. Niy nic szczególnego, ale koszula jest w ciemnoZIELONY PRĄŻEK!  :shock: :-D

Ile ja się za takowym nachodziłem, a tu masz! 

Opublikowano
Dnia 6.08.2016 o 15:07, lubo69 napisał:

Było wcześniej, poczytaj.

Szczerze to znalazłem tylko jakieś mieszane informacje na 15 stronie. Także podbijam, warto? Mowa o koszuli Bernard W.

Opublikowano
Dnia 6.08.2016 o 23:46, O.v.K. napisał:

We wrocławskich Bielanach są jeszcze dwie pary czarnych półbrogsów Webb`a by Barker; 43,5 i 46 za 285 zł.

W Łodzi (Manufaktura) jedna para w wersji oksford brąz rozmiar bodajże 46 ,cena taka sama. Lniane marynarki Hackett, o których była już mowa po 200 parę zł (215 chyba) , ale mały rozmiar.   

Opublikowano

Na Marszałkowskiej upolowałem zamszowe full-brogsy Prime Shoes za 329 zł na niezbyt dynamicznym, ale bardzo wygodnym szerokim kopycie (coś a la ich obecny model Graz). Zwykle noszę 43, tu bez problemu zmieściłem nogę w 42. Niestety, nie widziałem w pobliżu innych egzemplarzy, więc nie wiem, czy to pojedynczy traf czy "większy rzut".

W dziale wyprzedaże na pierwszym piętrze parę ciekawostek, np. marynarka smokingowa Hacket rozm. 52 wełna-moher za bodaj 200 zł, marynarka bawełniana Boglioli rozm. 52 w której ktoś oderwał guziki z rękawa, też za ca 200 zł, świetne wełniane spodnie Boglioli w kratkę Księca Walli rozm, 54 za 80 zł, czy sporo całkiem ładnych włoskich koszul Cassera za śmieszną cenę 15-35 zł (większe rozmiary, od 41).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W bezguzikowym Boglioli za 200 zł to bym chętnie zainwestował w wymianę wszystkich guzików (inna rzecz, że oryginalne są wyjątkowo ładne) :-) W ogóle bardzo lubię tę markę i aż czasem serce mi się kraje w TKMaxxie, jak widzę świetne marynarki właśnie 52-54, których nikt nie chce i przeceniane są na jakieś śmieszne kwoty, podczas gdy w moim istotnie mniejszym rozmiarze trafiają się rzadko i szybko znikają...   

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Tak, tylko przy okazji obrywania tkanina jest często uszkodzona. A te rozmiary 52-54 bywają naprawdę bardzo obszerne.

Tak przy okazji, ich rozmiarówka to jest loteria - być może, jak w przypadku outletu SS, towar w tkmaxx pochodzi z różnych lat i kolekcji.

Opublikowano

Udało mi się zakupić kilka rzeczy, między innymi:

beżowe chino 7forallmankind za 13 zł

marynarkę firmy Berna za 23 zł (www.bernaitalia.it)

koszulę gagliardi za 19zł

buty chatham za około 34 zł (https://www.chatham.co.uk) - są wygodne, kiedyś może się przydadzą, żal było nie kupić ;)

• Oceniam pozytywnie 2