Koval Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Ale jak 'w grzbietowej'?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 @Koval, ja piszę o paskach do zegarka, a Ty?;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2016 Hmmm... i co mam Ci odpowiedzieć, że skóra na podbrzuszu jest bardziej miękka i elastyczna?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KIERMAN Napisano 4 Sierpień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Produkowane między 1998 a 2000 r., Barkery na kopycie 142 fitting E z linii The Ambassador Range / Custom Grade Handfinished, wylicytowane za 350 zł na rodzimym alledrogo, z ustaleń z barker custom service i przemiłą Panią o imieniu Julie wynika, że ówczesna linia Ambassador była jedną z dwóch najwyższych i jest to odpowiednik dzisiejszej Anniversary Collection. Buty to New Old Stock, zachowały się jeszcze naklejki na podeszwie z symbolami skóry. Moje pierwsze wrażenie - znakomite cap toe, wygodne od pierwszego założenia, bardzo mięsista skóra, przyda się im małe spa, trochę oczyszczę skórę i standardowo kremy. Wnioski: Klasyczne buty nie wychodzą z mody i się nie starzeją. Czasami warto prześledzić używki na portalach aukcyjnych. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 ? Prześledzić używki w celu znalezienia NOSów - myślałem, że łatwo to wywnioskować z moich wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Kolejny pasek, który wyszedł z pracowni mistrza Filipa. Tym razem, żeby nie popadać w nudę i przewidywalność dwie dziurki Wszystkie brzegi w kolorze butelkowej zieleni Jeszcze rygielki od wewnętrznej strony A tak prezentuje się na ręku I sam zegarek. Nigdy nie byłem fanem amfibii, ale ta urzekła mnie od pierwszego wejrzenia. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LONG STORY SHORT Napisano 21 Sierpień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2016 Znalezione w vintage shopie za 3£ - tradycyjna szczotka do kapeluszy. Zakrzywiony kształt wymusza czesanie zawsze w tym samym kierunku - przeciwnym do wskazówek zegara. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 4 Wrzesień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Włoszczyzna której detale mnie urzekły. Wełna z domieszką kaszmiru. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 4 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2016 Dobre oko zawsze wychwyci coś wartościowego:),jeżeli to kogoś zainteresuje to widziałem wczoraj tą marynarkę w TK Bonarka w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Też widziałem i nawet przymierzałem tę marynarkę w Warszawie, 90% wełna + 10% kaszmir, podszewka pikowany poliester. Niestety, była tylko w wersji krótkiej (50S). To zdaje się nie jest stricte włoszczyzna (chyba Made in Romania), ale daje radę. Generalnie wygląda na to, że firma robi porządne i całkiem niedrogie rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Używana teczka Longchamp foulonné, w dobrym stanie (a będzie w jeszcze lepszym), bardzo lekka i poręczna. Nie, żebym potrzebował teczek, ale za symboliczną kwotę trudno się było nie skusić. Wersja prawdopodobnie z lat 90-tych, kiedy Longchamp jeszcze dzielnie produkował wszystko we Francji (i nawet nie uważał, żeby to był powód do chwalenia się i tłoczenia w skórze "made in France"). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 4 godziny temu, dziko napisał: Generalnie wygląda na to, że firma robi porządne i całkiem niedrogie rzeczy. Aktualnie na stronie producenta są wyprzedaże. Ich rozmiarówka jest dziwna - noszę małe rozmiary, ale zawsze jest to regular - u nich pasuje mi idealnie short. Ten ich short dotyczy tylko długości rękawów i marynarki, nie ma zmian w obwodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. waski Napisano 7 Wrzesień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Mistrz Filip nie chwali się na forum swoimi pracami (a szkoda), więc pochwalę się za niego. Długo zastanawiałem się jak podejść do kultowej (przynajmniej dla miłośników ruskich) czerwonej 12. Jest to mniejsza linia Pabied, choć ciągle męska, jednak nawet na moim wątłym nadgarstku wyglądająca na trochę zbyt małą. Między uszami 16mm, średnica bez koronki 30mm, L2L 37mm Jednym słowem potwór. Tym razem postanowiłem postawić na nieszlifowaną płaszczkę koloru burgundowego. Nieszlifowana płaszczka to jedna z moich skórzanych miłości od pierwszego wejrzenia. Kapitalna faktura, powodująca, że skóra pięknie się mieni. W celu optycznego powiększenia całości lub bardziej uniknięcia skojarzenia z damskim zegarkiem, Mistrz zaproponował pasek o stałej szerokości 16mm. Tradycyjnie kilka detali Przy tym projekcie postanowiłem wrócić do koncepcji jednej dziurki I jeszcze raz sama skóra Tak prezentuje się na ręku A tak w zestawieniu z wintydżowym żółwiem 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Bardzo gratuluję. Też uwielbiam i płaszczkę i paski Filipa, tylko jakoś do ruskich nie mogę się przekonać;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 8 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Dobre oko zawsze wychwyci coś wartościowego:),jeżeli to kogoś zainteresuje to widziałem wczoraj tą marynarkę w TK Bonarka w Krakowie. Już jej nie ma Dokładnie wczoraj wieczorem wróciła ze mną do domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 16 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2016 Widziałem u Vassa w sklepie bądź w folderze. Reszta to już zasługa amazona. Pora na solidną dawkę teorii... po niemiecku. No dobra- i tak obrazki najważniejsze . Roetzel przy okazji: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 25 Wrzesień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2016 Ha, i znowu ja . IMO bardzo ciekawe i wyjątkowo nietuzinkowe choć nie mam bladego pojęcia, czy je kiedykolwiek wykorzystam. Wczoraj w "tikeju" wśród spodni znalazłem takie cudeńka: getry, gamasze, sztylpy ?. Były trzy pary: granatowe, melanż- sól z pieprzem i te moje. Jakoś nie mogłem sobie odmówić przyjemności zakupu. Może kiedyś wyjdę w nich na ulicę 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avallach Napisano 25 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2016 Wyglądają trochę jak elegancka wariacja na temat stuptutów, czyli ochraniaczy do poruszania się w trudniejszym terenie jak błoto itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 25 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2016 Bardziej do dziennych strojów formalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D.T. Napisano 26 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2016 @Tanatos70 Jaka była ich cena? Też ostatnio rzuciły mi się w oczy ale nie sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 26 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2016 17 minut temu, D.T. napisał: @Tanatos70 Jaka była ich cena? Też ostatnio rzuciły mi się w oczy ale nie sprawdziłem. 80 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 Kolejny nietuzinkowy, moim zdaniem nabytek. Pasek ze szwedzkiej ładownicy z surowymi, niewykończonymi brzegami. W miejscach, których przechodzi on przez teleskopy został ścieniowany, żeby nie podnosił się zbytnio na nadgarstku. Spatynowana mosiężna klamra z surowym przeszyciem oraz szlufki ze śladami oryginalnych szwów oraz mała wisienka na torcie Całość tak prezentuje się na ręku. I kilka słów o samym zegarku, bo sam w sobie wart wystąpienia w tym temacie. Wojskowy Longines, roczniki '48, z czasów wojny koreańskiej, stalowa koperta, przepięknie spatynowana tarcza i termicznie barwione niebieskie wskazówki, radzieckich katalogach opisywane "w kolorze ultramaryny". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 I jeszcze kilka słów o samym zegarku. Średnica bez koronki 32mm, między uszami 16mm, L2L 42mm jednym słowem idealny na mój nadgarstek. Bez wątpienia wart uwagi jest sam przepiękny mechanizm, z pięknymi szlifami na kołach i z rubinami w szatonach. A teraz po amatorszczyźnie, czas na profeskę. Zdjęcia autorstwa Mistrza Filipa. I na koniec małe wyznanie. Autorem pomysłu na pasek jest Filip, zrobił go dla siebie, a ja nabyłem go razem z zegarkiem. Niemniej uważam, że jest to bardzo nietuzinkowy nabytek, który w pełni zasłużył na występ w tym temacie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 8 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2016 To od tego typa z Pruszkowa co wyczyścił wszystkie szwedzkie demobile? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi