mr.vintage Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Hmmm, moim zdaniem to łóżko dalekie jest od stylu minimalistycznego. Ryzykowny wybór, który pewnie szybko się znudzi. Jeśli podobają się się detale skórzane, to warto rozważyć prostą konstrukcję łóżka z naturalnego drewna, a za nim zrobić zagłówek składany ze skórzanych modułów. Można je zamówić w różnych kształtach i wymiarach. Jest to tanie i estetyczne rozwiązanie, w dodatku łatwo można zmienić ich pokrycie po kilku latach (nawet samodzielnie). Tutaj przykład z takimi modułami, ale tu akurat z tkaniny: http://s2.domideco.pl/f/f0/f0343ca234c1a43aad25f3444d377c1b_1024.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 jak drewno to polecam zrobić samemu projekt (lub skorzystać z gotowych mebli) i zamówić coś tutaj www.manufakturadrewna.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 @White Haven, jest niestety wiele czynników degenerujących tzw. sztuczne skóry - na ich żywotność bardzo duży wpływ ma bezpośrednia ekspozycja na promienie słoneczne i usytuowanie w bezpośrednim sąsiedztwie źródła ciepła (grzejnik, kominek, lampka emitująca ciepło, itp.). W ty konkretnym przypadku istnieje bardzo duże ryzyko, iż po kilkunastu miesiącach wystąpią spore różnice tonalne między skórą naturalną a sztuczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Lepiej odłóż w czasie zakup nowego łóżka, niż kupuj meble z ekoskóry. Po około 5 latach skóra (eko-skóra) na sofie zaczęła pękać i odchodzić płatami. Całość wyglądała tak, jakby ktoś tarką ścierał skórę aż do następnej warstwy dwoiny. Nauczyło mnie to, aby jak nie chcę wydawać na mebel większej kwoty z natuarlnej skóry, jednak lepiej pójść w drewno i materiałowe wykończenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Dzięki wszystkim za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Przy okazji remontu odkopałem w garderobie taki skórzany "koziołek". Najpierw chciałem go wywalić, ale po głębszym namyśle zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej byłoby go poddać lekkiej renowacji. Ewentualnie oddać komuś z naszych formowych speców od skór. Generalnie sam bym się pobawił, ale nie mam bladego pojęcia jakich środków należałoby użyć - ktoś może odnawiał stare skórzane meble i może coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Wymyj mydłem, nie załuj. Oprócz czyszczenia musisz to odtłuścić. Pamiętaj żeby myć właściwie sama pianą. Zobacz jak bardzo zszedł pigment. Moim zdaniem sprawę załatwi renowator na spękania (do tych głębszych pomóż sobie papierem ściernym) , i juvacuir. na sam koniec możesz machnąć kolorstopem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Za @Skalpelem (robiłem już tak ze starym fotelem) jednak myśląc rozsądnie, warto byłoby w trakcie prac nad skórą wymienić środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Z tego wszystkiego mam chyba tylko mydło do skór A co do odtłuszczenia to mam tarrago cleaner, renomat i creme universelle - coś z tego by się nadało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Renomat jak najbardziej do odtłuszczania. Juvacuir jeśli chcesz odzyskać kolor, creme universelle jak chcesz tylko odżywić izostawić efekt "vintage". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koondu Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 No to przetestuję czy mi to da rezultat skoro polecane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Dołóż do Yanko. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Zastanawiam się nad wykonaniem jakiegoś napisu na ścianie w sypialni. Macie jakieś pomysły co można napisać w sypialni ? http://www.stylowenaklejki.pl/product,pl,_nap004,1617.html ? Śniła mi się we śnie rzeczywistość. Z jaką ulgą się obudziłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Zastanawiam się nad wykonaniem jakiegoś napisu na ścianie w sypialni. Macie jakieś pomysły co można napisać w sypialni ? http://www.stylowenaklejki.pl/product,pl,_nap004,1617.html ? a nie lepiej jakiś obraz? to kwestia gustu, ale dla mnie te napisy są bardzo kiczowate - takie naciąganie i wmawianie sobie "och jak jest wspaniale", "ale jestem piękny", "dziś jest cudowny dzień". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 "Po przekroczeniu progu sypialni obowiązuje samoobsługa" jako subtelny substytut "boli mnie głowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Jutro wstanę wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Zastanawiam się nad wykonaniem jakiegoś napisu na ścianie w sypialni. Macie jakieś pomysły co można napisać w sypialni ? http://www.stylowenaklejki.pl/product,pl,_nap004,1617.html ? Też nie zdecydowałbym się na żaden napis i wyklejanki. Oczywiście, to kwestia gustu i stylu całego mieszkania. Raczej celowałbym w np. wysoki zagłówek, miękkie panele Fluffo (które są genialne), względnie obraz/grafikę lub po prostu elegancką tapetę na ścianie za łóżkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Czy ktoś mógłby mi polecić stolarza/specjalistę od mebli, który podejmie się wykonania i montażu lady kuchennej (w stylu jak na zdjęciach) w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuzetta Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 @Karol G. Śmiało mogę polecić Pana Juszczaka z Krakowa. Zakład mieści się przy ulicy Powstańców (numeru nie pamiętam). Tutaj masz kontakt: 783-29-87-94 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Panowie taka trochę nietypowa sprawa - mam problem z kolorystyką wnętrza. Zasadniczo skończyłem remont, ale ewidentnie przesadziłem z ilością bieli w swoim pokoju - muszę to trochę ocieplić. Zostały mi jeszcze do kupienia zasłony (i firany), jakieś grafiki na ściany, ozdobny dywan i pufa (podnóżek) do fotela, bo obecny futrzak jak widać poniżej średnio wpisuje się w konwencję W stosunku do zdjęć doszło jeszcze białe stojące lustro z Ikei między oknami. Kanapa docelowo ma zostać zastąpiona przez łóżko. Początkowo planowałem dobrać te dodatki pod kolor fotela (koniak wpadający w pomarańcz), ale nie mogę znaleźć niczego w tym kolorze. Zastanawiam się nad żółtym, ale nie jestem pewien czy wprowadzenie kolejnego mocnego koloru nie będzie już lekką przesadą? Doradzicie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 To będzie biuro czy mieszkanie(kawalerka)/?Co spowodowało,że wybrałeś kolor niebieski na ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Trudno będzie Ci ocieplić pokój z niebieskimi ścianami, białym meblami i białą podłogą. Kolor ścian, design mebli, płytki na podłodze i jeszcze punktowe oświetlenie w suficie nie ma IMO nic wspólnego z "ocieplaniem" wnętrza. To kroki ewidentnie w drugą stronę, co nie znaczy, że w złą. Kierunek mi się podoba. Co ja bym zrobił to dobrał łóżko, fotel ( i drzwi ) również chłodne - drzwi np. białe lub szklane, fotel i łóżko czarne lub białe. Wtedy możesz w takim "purystycznym" wnętrzu dać duży, miękki, wzorzysty dywan ( byle się nie gryzł z niebieskim). Ocieplić je można dobierając barwę światła + instalując dodatkowe punkty świetlne np. lampę stojącą, jakąś fajną grafikę. Niestety takie intensywne ściany tak mocno determinują wnętrze, ze ciężko o rewolucje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 spróbowałbym pokombinować z szarym kolorem rzuć na podłogę jakąś szarą marynarkę i zobacz jak to będzie wyglądać pod kątem ściany i podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 To będzie biuro czy mieszkanie(kawalerka)/?Co spowodowało,że wybrałeś kolor niebieski na ściany? Mieszkanie i domowe biuro (klientów nie zamierzam tu zapraszać ). Co do koloru to zwyczajnie lubię niebieski i zawsze chciałem sobie takie sprawić. @Klapouch - na podłodze są białe panele. Co do wymiany drzwi to myślałem o tym, ale to poniemiecki zabytek, mają dobrze ponad 100 lat i wolałbym się ich nie pozbywać. Odmalowałem je przy okazji remontu na kolor zbliżony do fotela żeby się aż tak nie gryzły, ale nadal trochę odstają od reszty koncepcji. @djmakus - dzięki, o szarym akurat nie pomyślałem - wrócę z roboty to wypróbuję Generalnie wydaje mi się, że przesadziłem instalując białe panele (pierwotnie miały być miodowe, ale w ostatniej chwili zmieniłem zdanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 OK - nie zauważyłem na monitorze. Drewno nieco ociepla. I tak proponuję zrobić wszystko na biało (chyba że ten fotel jest jakiś must-have) i jako kontrapunkt zagrać dywanem, grafiką na ścianach, i światłem Może jakieś rośliny do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi