zaki Napisano 23 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Witamy na oddziale specjalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glenn Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Witam wszystkich serdecznie, od dawna czytam blog kolegi Macaroni, i dzięki temu trafiłem na to forum. Cieszę się bardzo, że takie miejsce powstało...było moim zdaniem bardzo potrzebne. Pozdrawiam Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 2 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2011 Witam! Trafiłem tutaj dzięki blogu Mr. Vintage. Będę Wam towarzyszył, mam nadzieję, przez długi okres. Problem jest taki, że szafę dopiero kompletuję, więc niestety nie ujawnię się póki czas i fundusze na to nie pozwolą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 2 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2011 Ależ ujwniaj się! To nie jest tak, że na tym forum jest tylko wątek "co mam dziś na sobie". Witamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Losaris Napisano 8 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2011 Dzień dobry, zgłasza się nowy użytkownik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2011 Witam serdecznie Szanowne Gremium, jestem nowym uczestnikiem tego forum, choć do tej pory byłem tylko "czytającym", ale czas dodać coś od siebie pozdrowienia dla Filipa eye_lip'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Panowie, i ja po długim okresie przeglądania forum postanowiłem się zarejestrować. Przede wszystkim po to, by mieć dostęp do przewodnika miejskiego, ale i dlatego że często korciło mnie, aby dodać swoje 3 grosze. W swoim młodym środowisku jestem postrzegany jako przesadnie (!) dbający o garderobę (ukochane pytanie "z jakiej okazji tak się ubrałeś?", na które odechciewa się już odpowiadać, bo ile można wymyślać dowcipnych bon motów), w porównaniu do części forumowiczów jestem obdartus i każualowiec Natomiast fakty są takie, że z powodów, o których dżentelmeni nie rozmawiają, zmuszony jestem jeszcze do wielu kompromisów podczas kompletowania garderoby, ale staram się, by była ona jak najbardziej elegancka. Dotychczasowa lektura forum pozwoliła mi już usystematyzować i pogłębić pewną wiedzę, którą wcześniej traktowałem raczej intuicyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jfk Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Nie jesteś sam. Witamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos Napisano 16 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2011 Witam. Adam z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Witam i od razu mówię dziękuję. Za co? A za nawrócenie mnie na wiarę przodków. Starałem się zawsze być eleganckim, ale to dzieki wam dowiedzialem sie jakie popełnialem faux pas. Nagle zacząłem zauważać ze wszystkie marynarki nadają się do przeróbek a spodnie są zdecydowanie za długie, zacząłem zauważać jaka ogromna jest róznica między marynarką z wełną a wełnianą ( nie myślałęm ze jest az tak duża). Moja skromna a właściwie nijaka "elegancka" wiedza poszerzyła się o takie wyrażenia jak kozerka, środek ciężkości, brustasza itd. Wiem że jescze dużo przedemną i nie ukrywam będę liczył na konstruktywną krytyke i pomoc z waszej strony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Witamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Witam i od razu mówię dziękuję. Za co? A za nawrócenie mnie na wiarę przodków. Starałem się zawsze być eleganckim, ale to dzieki wam dowiedzialem sie jakie popełnialem faux pas. Nagle zacząłem zauważać ze wszystkie marynarki nadają się do przeróbek a spodnie są zdecydowanie za długie, zacząłem zauważać jaka ogromna jest róznica między marynarką z wełną a wełnianą ( nie myślałęm ze jest az tak duża). Moja skromna a właściwie nijaka "elegancka" wiedza poszerzyła się o takie wyrażenia jak kozerka, środek ciężkości, brustasza itd. Wiem że jescze dużo przedemną i nie ukrywam będę liczył na konstruktywną krytyke i pomoc z waszej strony. Pozdrawiam Pocieszę Cię, że to działa w dwie strony. Czasem jest "cholera, jak to możliwe, że jeszcze pół roku temu byłem tak głupi, by uważać to za eleganckie", ale czasem też: "mam ten ciuch od lat i zawsze uważałem go za spudłowany zakup, a teraz jest moim ulubionym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cubanlink Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Męską elegancją zainteresowałem się szerzej z racji wykonywanego zawodu, który wymaga ode mnie codziennego noszenia garnituru. Początkowo traktowałem to jako zło konieczne, z czasem uświadamiając sobie, że bardziej formalny strój wcale nie musi kojarzyć się z nudą. Lektura bloga Macaroniego i forum pomaga mi utwierdzić się w tym przekonaniu, inspiruje, a także dostarcza niezbędnej wiedzy. Pozdrawiam Cubanlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorys Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Witam wszystkich użytkowników oraz bywalców tego forum. Jestem studentem Uniwersytetu Łódzkiego, na forum trafiłem w zasadzie przez przypadek buszując w odmętach internetu. Muszę przyznać, iż ten przypadek był dla mnie o tyle szczęśliwym że tematyka poruszana na tutejszych łamach bardzo przypadła mi do gustu. Teraz, po pewnym czasie biernego przeglądania postanowiłem ujawnić się i uczestniczyć od czasu do czasu w niektórych dyskusjach. Jestem dosyć świeży w temacie - ale się uczę Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamrot Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Podobnie jak kolega post wyżej też jestem studentem UŁ. Moja przygoda z elegancją męską wyglądała mniej więcej tak: "Gentleman. Moda ponadczasowa" - Mr. Vintage - Macaroni Tomato - Bespoke.pl. Po drodze stałem się wielkim fanem poszetek, pastowania butów i golenia się tradycyjnymi metodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koriat Napisano 13 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2011 Witam zgromadzonych Panów Od razu uprzedzę, że zalogowałem się głównie po to, aby móc zadać kilka pytań, bo do miana eleganta nie aspiruję - ot, lubię się ubrać ładnie i po męsku, ale już na przykład chodzenie na zajęcia pod krawatem uważam za pewną przesadę - jakkolwiek śledzenie forumowych dyskusji, także na podobne tematy, sprawia mi pewną przyjemność. Choć jak mi się gusta rozwiną, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2011 Witam zgromadzonych Panów Od razu uprzedzę, że zalogowałem się głównie po to, aby móc zadać kilka pytań, bo do miana eleganta nie aspiruję - ot, lubię się ubrać ładnie i po męsku, ale już na przykład chodzenie na zajęcia pod krawatem uważam za pewną przesadę - jakkolwiek śledzenie forumowych dyskusji, także na podobne tematy, sprawia mi pewną przyjemność. Choć jak mi się gusta rozwiną, zobaczymy Szybko złapie Pan wirusa i krawat na zajęcia nie wystarczy. Zacznie Pan nosić fular Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Witam zgromadzonych Panów Od razu uprzedzę, że zalogowałem się głównie po to, aby móc zadać kilka pytań, bo do miana eleganta nie aspiruję - ot, lubię się ubrać ładnie i po męsku, ale już na przykład chodzenie na zajęcia pod krawatem uważam za pewną przesadę - jakkolwiek śledzenie forumowych dyskusji, także na podobne tematy, sprawia mi pewną przyjemność. Choć jak mi się gusta rozwiną, zobaczymy Szybko złapie Pan wirusa i krawat na zajęcia nie wystarczy. Zacznie Pan nosić fular Nasze najtęższe mózgi już pracują nad szczepionką na tego wirusa. Ma być to antidotum na bazie fuckitolu z dodatkiem antypozeroidów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koriat Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Nasze najtęższe mózgi już pracują nad szczepionką na tego wirusa. Ma być to antidotum na bazie fuckitolu z dodatkiem antypozeroidów Nie można wykluczyć, że będę potrzebował, zgoda. Ale nie sądzę. Kwestie w rodzaju za długie spodnie a marynarka za luźna to jedno, ale mam też w sobie coś z abnegata Fular może po 40? Albo chociaż 30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 14 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2011 Fular może po 40? Albo chociaż 30? Też jestem za tą wersją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voidtec Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 witam, i od razu zadaję głupie pytanie : trzeba mieć ileś postów żeby wysłać PW? Czy po prostu nie umiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 17 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2011 Trzeba. 5 zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warawadina Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Poszukując ciekawych inspiracji dotyczących mody męskiej, trafiłem na to forum. Wiele wątków wessało mnie całkowicie, czytałem je z prawdziwą przyjemnością. Autorom gratuluję ogromnej wiedzy dotyczącej tematu. Mam na imię Kuba i chciałbym się z Wami przywitać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Bardzo nam miło, zapraszamy do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 21 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2011 Dzień dobry wszystkim, od dłuższego czasu czytam to forum, wspaniała kopalnia wiedzy. Uznałem że czas w końcu się zarejestrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi