swordfishtrombone Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Nie chcę polemizować w wątku do tego nieprzeznaczonym, ale kupowanie butów o cały numer za dużych (w długości) po to tylko, żeby zeszła się przyszwa brzmi jak kiepski pomysł. Z drugiej strony to prawda że na zdjęciu "nie schodzi się" dość dramatycznie; mnie się nigdy w nowych RTW nie schodzi, ale szczelina nie jest aż tak dużo i nierzadko po czasie znika (w Yanko jeszcze nie zniknęła). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 w modelu 306 rozbija się but w okolicy zapięcia w podbiciu ?Pytam bo czuję trochę koniec języka na stopię .Taki uścisk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Miał na myśli ,że wkłada buty przy zapiętej jednej klamrze .górną tą elastyczną ma odpiętą .Przy obu odpiętych jak założy buta to tej nie elastycznej nie zapnie .Jest tam jedna dziurka .Też tak mam :)Ale pewnie się rozbiję Otóż to. Na szczęście zakłada się bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 No to ja zakupiłem o numer większe niż zwykle, gdyż uciskały mnie jeszcze po bokach, a nie jedynie dlatego, że przyszwa się nie schodziła. Urok przymiarek butów których nie ma w tabeli rozmiarów. Buty, tak jak napisałem, na długość i szerokość są dobrze dopasowane, problemem jest dopasowanie w podbiciu. Obawiam się, że w przypadku 1/2 lub rozmiaru większych pogorszyłoby się dopasowanie w pięcie... To bardzo dziwne, że pasowały, zważywszy, że napisałeś że szerokość Twojej stopy wynosi 262 mm, a tabela pokazuje szerokość rozm. 9,5 na 255 mm. 7 mm różnicy to bardzo dużo. Pomimo większego rozmiaru pięta mi nie lata. Trochę luźniejsze są, ale wolę by były za luźne niż za obcisłe. Zobaczymy jak to będzie się zachowywać jak już się rozbiją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Weź pod uwagę, że ten wymiar nie definiuje szerokości, a obwód stopy, a w takim przypadku różnica między obwodem mojej stopy a kopyta, na którym zostały buty wykonane, inaczej się rozkłada. Inna sprawa, że obwód stopy podany jest w najszerszym miejscu u nasady palców i ten wymiar nijak się ma do obwodu w podbiciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Witam. Jestem zainteresowany monkami Yanko 306. Jaki rozmiar będzie odpowiedni gdy w Meerminach noszę 43 (UK 9)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Tu ciężko o uogólnienia, ale najczęściej ludzie celują (z powodzeniem) w ten sam rozmiar. W razie potrzeby wymiana jest bezpłatna, także spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Panowie czy mieliście problem z uciskiem pod językiem w modelu 306 ? Chodzi mi o to że mam taki ucisk który tworzy(odcisk na stopie) taka linie u dołu i góry stopy jakby od tego zapięcia nad językiem a w zasadzie od ich brzegów ..Pojawia się od wewnętrznej strony stopy .Jak u was wygląda sprawa rozbicia właśnie w tym miejscu ?Dodam że but bez problemu wchodzi mi na stopę.Tylko czuje narazie delikatny dyskomfort w miejscu podbicia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Czy gdzieś w Barcelonie można znaleźć sklep z butami Yanko? Sprawdzałem na ich stronie - nie mają sklepu firmowego, ale może gdzieś są dostępne? Będę za parę dni i chętnie bym przymierzył parę lub dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Mayol i el corte ingles, nie pamietam adresów, musisz w Google poszukać. Jest tez sklep firmowy Carmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 24 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2016 Niedawno forumowicz @Parmigiano pytał w innym wątku, czy są jeszcze jakieś buty Yanko, których nie mam. Są, ale tak wygląda zgromadzony zbiór. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 24 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2016 Zboczeniec! PS nie żebym sam chciał taki mieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 24 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2016 Niedawno forumowicz @Parmigiano pytał w innym wątku, czy są jeszcze jakieś buty Yanko, których nie mam. Są, ale tak wygląda zgromadzony zbiór. A jak wygląda sprawa modelu 666 ? .Lepiej trzymają stopę niż 498 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2016 Nie ma ich na zdjęciu, więc nie wiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Eeee, wszystkie takie same;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Intrygujące. Mam Yanko rozmiar 8,5 w tęgości G (choć powinienem zmieścić się w normalne F) i są obszerne (mogą bardzo swobodnie poruszać palcami w bucie), ale przyszwa się nie schodzi (w żadnych nowych butach mi się jeszcze nie zeszła, czy G czy F) - na górze jest jakieś 5-7 mm odstępu, który systematycznie się zmniejsza w miarę noszenia, choć nie wiem, czy kiedyś całkiem zniknie (przyszwa się zejdzie). Teraz interesują mnie monki na kopycie 915 w tęgości F, w tym samym rozmiarze - byłbyż to zły pomysł? Jestem skazany na to, że się nie zapną? Tytułem informacji - dotarły do mnie zamszowe moki 915 i w ogóle nie odczuwam, żeby były jakieś ciasne, choć mierzyłem na "normalną" skarpetę (a planuję nosić bez, bądź z jakąś cieniutką niewidoczną). Wszystko się wkłada i zapina jak trzeba, kopyto jest wręcz bardzo wygodne i chyba zostanie "moim" kopytam w Yanko. Buty w tęgości G też są dobre. Są luźne w palcach, ale to miłe uczucie, nic nie lata i dobrze trzymają się stopy. Wniosek: różnica w tęgości jest nieduża. Drugi wniosek: w porównaniu do marek francuskich (mam tu na myśli głównie Markowskiego i Prince Jorge) "standardowe" Yanko jest szersze. Może to kwestia rynku (tzn. Yanko na polski rynek robi szerze buty, niż by robiło na rynek francuski), ale nie wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbie1991 Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 @Aron Bosko! przy takiej kolekcji to już chyba się jakiegoś rabatu w patine.pl doczekałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Z każdym zamówieniem przychodzi 5%. Stałym rabatem nie dysponuję, śledzę okazje dostępne też dla innych klientów. Możesz zapisać się do newslettera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czwo Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Poradźcie proszę jaki rozmiar Yanko 742 Niger powinienem wybrać jeśli noszę Berwicki 43/9; Scarosso 43,5; Shoepassion oraz Loake 9,5? Zamówiłem kiedyś meerminy 101198 - BLACK CALF w rozmiarze 9/43 i na długość były ok lecz były zbyt wąskie. Długość mojej stopy to 28,0 cm, obwód lewej 24 cm prawej 24,5cm. Tęgość G jest dla mnie jak do tej pory odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2016 Loake na kopycie Capital oraz 026 noszę w tym samym rozmiarze co Yanko na kopycie 915, czyli 7UK. Obwód mojej stopy, to 23,5 cm. Scarosso miałem 40,5, ale ta firma ma chyba trochę inną rozmiarówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Czy monki na 915 są trochę większe niż oxfordy? Jeśli tak, to czy dotyczy to długości, czy szerokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Tak, są luźniejsze. Na długość są takie same, bo w tej kwestii nie ma co się zmienić. W moim odczuciu monki lżej trzymają piętę i generalnie z racji braku sznurowania jest większy luz w podbiciu. Cofnij się kilka stron w tym wątku, bo ostatnio były dyskusje na ten temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 A czy różnica jest na tyle duża, by uzasadnić zejście z rozmiarem o 1/2? W sumie oxfordy wziąłem w rozmiarze 11, dlatego że lepiej pasowały na szerokość niż 10.5; może spróbuję z monkami 10.5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Różnica jest w podbiciu i pięcie. Na szerokość w palcach i tuż za nimi raczej nie ma różnicy. Poza tym jeżeli nosisz buty w rozmiarze 11, to 10,5 mogą być za krótkie. Przy takich szczegółach dopasowania znaczenie też ma budowa stopy i mogę mieć inne odczucia niż Ty, chyba nie odpowiem jednoznacznie, czy możesz spróbować buty o 0,5 rozmiaru mniejsze. Może to miałoby rację bytu gdybyś zastanawiał się na monkami zamszowymi, bo ten rodzaj skóry jest według mnie bardziej miękki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 26 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2016 Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi