saphir.pl Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Skontaktuj się proszę ze sklepem, załączając fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Ciąg dalszy ostatnich zakupów. Razem z opisanymi ostatnio trzewiki mi, zamówiłem również model 743 w wersji Testa de Moro. Mocno wahalem się nad łączenie burgundowej skóry z granatowym zamszem, ale zdecydowała większa uniwersalność tego modelu. Na bardziej "dandy" buty pewnie przyjdzie jeszcze czas Krótko mówiąc, buty wyglądają rewelacyjnie. Bardzo podoba mi się dynamika kopyta 915, a TdM to jeden z ciekawszych kolorów skóry jakie widziałem. Muszę dodać, że jeden z butów miał niewielkie skazy (żyłki na skorze), ale Patine wzorowo rozwiązało sytuację. W takim sklepie zakupy to czysta przyjemność Na koniec dwa zdjęcia: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Bardzo ładne!!! TdM to rewelacyjny kolor. Również planuję zakup: - faworyt - opcja nr II - mam monki w tym kolorze, więć chyba odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Sam najbardziej bym wolał opcję nr 2, ale z zamszem w kolorze brązowym. Może kiedyś się coś takiego pojawi . Powiem szczerze, że nie do końca dostrzegam "sens" tego ostatniego modelu. Rozumiem, gdy buty są uszyte z dwóch różnych skór, ale w tym wypadku są praktycznie takie same jak "zwykłe" oksfordy, poza szwem oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Sens? Balmoral oxford to bardzo ładny fason. Nie widzę problemu w dokupieniu sobie takich butów mając fason klasycznego oxforda w takim samym kolorze. Ten szew robi dla mnie sporą różnicę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Balmoral Oxford w TdM są super. Posiadam jednak Monki w tym kolorze więc, jedyne opcje to nr 1 lub nr 2. Brałbym pod uwagę Balmorale Oxford w TdM w połączeniu z zamszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Gdyby była opcja TdM (albo inny brąz) z brązowym albo granatowym zamszem, to pewnie ja bym wybrał. A co do sensu, to zgadzam się z Filipem - dla mnie fason robi sporą różnicę w porównaniu do klasycznych oxfordów cap-toe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Panowie, walczę o poprawę jakości sznurowadeł w niektórych modelach Yanko. Jeżeli macie gdzieś w swoich archiwach fotografie z przetartymi sznurowadłami, bardzo proszę o priv z obrazkiem lub podesłanie fotki na e-mail sklepowy. Z góry podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Zrobię fotkę w piątek oksfordom, a w trzewikach cordo wymieniłem już przed sezonem, nie fotografując przetartych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Panowie, walczę o poprawę jakości sznurowadeł w niektórych modelach Yanko. Jeżeli macie gdzieś w swoich archiwach fotografie z przetartymi sznurowadłami, bardzo proszę o priv z obrazkiem lub podesłanie fotki na e-mail sklepowy. Z góry podziękował Fajnie byłoby coś z tym zrobić, bo w moich trzewikach po jednym założeniu już widać przetarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Kiedyś miałem już o tym wspomnieć. Mam to samo...skręcają się i szybko przecierają, sztywne jakby były zbyt mocno nawoskowane. Zdjęcia wysłane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Ponieważ wszyscy dołożyli(śmy) do Yanko, spodziewajcie się zalewu zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Już coś dotarło. Dziękuję! Ale cały czas mi mało Także zachęcam do wysyłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Panowie. Potrzebuję porady i sugestii. Mam stopy o wymiarach 28,2/10,2 cm i 27,9/10,1 cm z dość wysokim podbiciem. W przypadku marki Meermin noszę rozmiar 8,5, choć żeby stały się wygodne potrzebowałem kilku miesięcy. Obecnie pomagam przyjacielowi, który bierze ślub, w skompletowaniu garderoby. Mierzył moje monki 8,5 na Hiro od Meermina i stwierdził, że są idealne. Szczęśliwie ma on głębsze kieszenie ode mnie i udało mi się go przekonać do Yanko. Przeszukując ten wątek i czytając porady, wydaje mi się, że rozmiar 8,5 na 915 będzie odpowiednim wyborem. Czy słusznie wywnioskowałem czy jednak są użytkownicy mający odmienne zdanie? Drugie pytanie dotyczy już samego modelu. Czym różni się w szczegółach 272 i 433? Czy chodzi jedynie o skórę? A czy 433 i 558 mają taką samą skórę, a różnią się tylko tęgością, czy czymś jeszcze? Z uwagi na tęgość chyba od razu powinienem odrzucić 558? Ostatecznie chyba najodpowiedniejszym wyborem będzie 272 lub 433, jednak nie wiem, który model będzie miał głębszy kolor czerni. Wybaczcie niemądre pytania, jeśli takie się wydają, ale już tych elementów nie udało mi się wyszukać w wątku. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Przeszukując ten wątek i czytając porady, wydaje mi się, że rozmiar 8,5 na 915 będzie odpowiednim wyborem. Czy słusznie wywnioskowałem czy jednak są użytkownicy mający odmienne zdanie? Statystycznie tak, ale bywają odchylenia. W razie potrzeby bezpłatnie wymieni na lepiej pasujący rozmiar, także nie ma się czego bać Czym różni się w szczegółach 272 i 433? Czy chodzi jedynie o skórę? Różnią się liczbą dziurek Skóra ta sama. A czy 433 i 558 mają taką samą skórę, a różnią się tylko tęgością, czy czymś jeszcze? Liczbą kopytem, liczbą dziurek, tęgością. Skóra ta sama. jednak nie wiem, który model będzie miał głębszy kolor czerni. Głębia będzie taka sama. Można nad nią popracować za pomocą kremów i past. Z uwagi na tęgość chyba od razu powinienem odrzucić 558? 558 robione są na szerszym kopycie niż 272 i 433, także jeżeli stopa szeroka lub wysokie podbicie 558 powinny leżeć lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Panowie taka sytuacja. Pękła mi skóra prawej przyszywy w prawym bucie na przeszyciu "wzmocnienia" (rygiel?). Czy jest jakaś szansa, by to zszyć? Drugie pytanie czy moja podeszwa wygląda normalnie ?. Pytam, bo pierwszy raz coś takiego widzę na skórzanej podeszwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Podeszwa jest chyba w normie - takie "łuszczenie się" wierzchniej warstwy powierzchni to normalne zachowanie przy podeszwie z zamkniętym kanałem szycia.Tutaj to samo w C&J oraz w Meermin Linea Maestro: http://www.styleforum.net/t/191166/shoe-construction-behind-the-veil/450#post_7900237 http://www.styleforum.net/t/277707/meermin-mallorca-shoes/12750#post_7768680 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Mam to samo na podeszwie w moich meerminach, również odchodzi mi skóra na krawędzi i nawet odsłoniła trochę szwy, nie przejąłem się tym zbytnio i widać, że to normalne, skoro u Ciebie jest to samo. Pękniecie nie pomogę, bo nie wiem, pewnie dobry szewc będzie wiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Mam takie samo łuszczenie podeszwy w jednych Yankach. Pojawiło się już po paru dniach użytkowania. Minęło kilka miesięcy, zjawisko prawie zanikło i nic nie zapowiada, żeby miało to negatywny wpływ na podeszwę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Jeżeli uszkodzenie skóry niepokoi, najlepiej pokazać Szewcowi, by ocenił na żywo czy trzeba to zabezpieczyć. Spód w normie. Chodzić dalej, aż się wyrówna i przestanie niepokoić, albo pomóc ręcznie, jeżeli powoduje jakiś dyskomfort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Ok. dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 @saphir.pl Bardzo dziękuję za pomoc i informacje. To dużo pomogło. Mam jeszcze pytanie typowego Krakusa. Czy wiadomo jak często są wyprzedaże na Yanko i czy w ogóle jest to regularny trend? Ostatnio coś pamiętam, ale nie wiem czy to nie było epizodyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 @saphir.pl Bardzo dziękuję za pomoc i informacje. To dużo pomogło. Mam jeszcze pytanie typowego Krakusa. Czy wiadomo jak często są wyprzedaże na Yanko i czy w ogóle jest to regularny trend? Ostatnio coś pamiętam, ale nie wiem czy to nie było epizodyczne? przypominam sobie ze w czerny piatek byla przecena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Wyprzedaże, nie są raczej regularne. Czasami za pomocą newslettera rozsuwane są kody rabatowe. Chyba jedyna regularność, jaką zauważyłem to wyprzedaż trzewików po nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 No przecież na stałe zagościł OUTLET, do którego co jakiś czas trafiają pojedyncze okazje. Prawdziwy KRAKUS postępuje jak Chińczyk... siada nad brzegiem rzeki i czeka, aż zwłoki... tfu... promocja spłynie z jej nurtem Cierpliwości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi