Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miesiąc temu kupiłem trzewiki Yanko gdy je kupiłem były widoczne przebarwienia. Poradziliście że kremem i pastą da się je zakryć i tak było w istocie jednak dziś zrobiłem im czyszczenie i aż żal mi się zrobiło gdy te przebarwienia wyszły na światło dzienne.Rozumiem że skóra ma swoje prawa. Ale czy da się je jakoś zlikwidować?

post-4789-0-38486100-1448822815_thumb.jp

post-4789-0-70585600-1448822894_thumb.jp

Opublikowano

w skórze Cambridge Cuero

Chyba nie :)

@nereus456, nie pamiętam sprawy. Czy po zakupie zgłaszałeś problem w sklepie? Jeżeli nowe buty w jakikolwiek sposób niepokoją, bardzo proszę kontaktować się ze sklepem zanim zaczną być eksploatowane. Wtedy łatwiej znaleźć optymalne rozwiązanie z pomocą producenta. Plamy, odbarwienia, uszkodzenia mechaniczne ... zgłaszane po miesiącu użytkowania to bardzo trudny temat :(

Miejsce nie jest specjalnie eksponowane i patrząc na fotografie, które dodatkowo uwydatniają takie sprawy domyślam się, że odbarwienia widać dopiero, kiedy spojrzy się na nie pod określonym kątem lub odpowiednio się skórę doświetli. Jeżeli opcja: Renomat (odtłuszczenie) / Pommadier / Wosk nie spełnia oczekiwań, można spróbować podobnej kombinacji, ale z mocniejszym (ale łatwym w użyciu) środkiem koloryzującym JUVACUIR - czyli RENOMAT / JUVACUIR / POMMADIER / WOSK. Jeżeli są obawy przed obuwniczym ShoeShine we własnym zakresie, proszę sprawę zgłosić do sklepu. Wtedy wspólnie zastanowimy się jak dopomóc. 

Opublikowano

Chyba nie :)

@nereus456, nie pamiętam sprawy. Czy po zakupie zgłaszałeś problem w sklepie? Jeżeli nowe buty w jakikolwiek sposób niepokoją, bardzo proszę kontaktować się ze sklepem zanim zaczną być eksploatowane. Wtedy łatwiej znaleźć optymalne rozwiązanie z pomocą producenta. Plamy, odbarwienia, uszkodzenia mechaniczne ... zgłaszane po miesiącu użytkowania to bardzo trudny temat :(

Miejsce nie jest specjalnie eksponowane i patrząc na fotografie, które dodatkowo uwydatniają takie sprawy domyślam się, że odbarwienia widać dopiero, kiedy spojrzy się na nie pod określonym kątem lub odpowiednio się skórę doświetli. Jeżeli opcja: Renomat (odtłuszczenie) / Pommadier / Wosk nie spełnia oczekiwań, można spróbować podobnej kombinacji, ale z mocniejszym (ale łatwym w użyciu) środkiem koloryzującym JUVACUIR - czyli RENOMAT / JUVACUIR / POMMADIER / WOSK. Jeżeli są obawy przed obuwniczym ShoeShine we własnym zakresie, proszę sprawę zgłosić do sklepu. Wtedy wspólnie zastanowimy się jak dopomóc. 

Napisałem na forum jako że sklep się tu udziela :) post #949 48 strona tematu. Powiedzieli mi że to normalne. To przyjąłem to za prawdę i zrobiłem wedle zaleceń to jest kosmetyki załatwiają sprawę przebarwienia stają się nie widoczne. Problem jest widoczny gdy skóra jest goła. Teraz @piquille pisze że jest to wada podlegająca w tej klasy butach reklamacji i dostaję sporego dysonansu poznawczego. 

Opublikowano

Napisałem na forum jako że sklep się tu udziela

Co nie znaczy, że widzi wszystko i to załatwia sprawę. Staramy się, jak możemy, ale nie jesteśmy w stanie monitorować forum non-stop. Kontakt ze sklepem w podobnych sytuacjach to absolutna podstawa. 

post #949 48 strona tematu. Powiedzieli mi że to normalne.

A nie dziwię się, bo akurat na tej fotce niewiele widać. Poza tym "Oni" nie pracują dla sklepu, to są subiektywne opinie Forumowiczów. 

Teraz @piquille pisze że jest to wada podlegająca w tej klasy butach reklamacji i dostaję sporego dysonansu poznawczego. 

Często mam to samo, jak czytam skrajnie różne opinie na forach.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Czy Yanko ma w ofercie inne buty na kopycie 919 poza loafers 14666?

@maciato, przepraszam. Byłem pewien, że odpisałem :)

Na tę chwilę nie, ale odnotowałem sobie kwestię i przy najbliższym spotkaniu roboczym (sierpień/wrzesień) poruszę temat. Może jednak pojawią się jakieś opcje, albo coś wspólnie wykreujemy.

Optymalne kopyto dla Twoich stóp?

Czy są jakieś wieści w tym temacie? Ewentualnie czy mogę zamówić któryś z modeli na tym kopycie?

Opublikowano

Właśnie przymierzyłem moje pierwsze Yanko i obawiam się, że ostatnie:/. Siedzę na razie, aby nie zaginać cholewki, ale jest wąsko. 

Ten model http://patine.pl/yanko-184-niger.html. Szkoda, bo to świetne buty.

Jak jest wąsko bez zginania cholewek, to lepiej już nie będzie. To widocznie nie jest kopyto na Twoją stopę.

W którym miejscu czujesz ucisk?

Opublikowano

Kupiłem Yanko 080Y i mam pytanie co do cholewki, otóż w miejscu gdzie kończy się usztywnienie pięty, a zaczyna miękka cholewka wyściółka wewnętrzna nie przylega do skóry zewnętrznej ( tak jak by nie były razem "sklejone", na zdjęciu widać ,że skóra wewnątrz jest lekko pomarszczona a na zewnątrz w tym samym miejscu gładka, między nimi jest "wolna przestrzeń". Czy to normalne w Yanko z wyższą cholewką ? Mam trzewiki np Loake zamszowe i w nich cholewka jest jak by jednym kawałkiem skóry, tylko być może skóra zamszowa tak ma ?

post-3380-0-45751000-1449692018_thumb.jp

Opublikowano

To może się zdarzać. Yanko nie stosuje tam klejów, a podszewka jest bardziej elastyczna. Nie jest to defekt. No chyba,  że powoduje dyskomfort, wtedy proszę o kontakt ze sklepem. W takim przypadku możemy wysłać buty do producenta w celu zredukowania nadmiaru. O ile dobrze pamiętam robi się to za pomocą ciepłego powietrza. 

Opublikowano

Właśnie przymierzyłem moje pierwsze Yanko i obawiam się, że ostatnie:/.

W niedzielę na Hush Warsaw miałem okazję przymierzyć trzy pary, lecz nie byłem zdecydowany. Byłem pewien natomiast, że kopyto 962 jest lepsze dla mnie niż 777. Niestety monki 663, a dokładnie lewy but, brzydko marszczył się na podbiciu.  Oxfordy wydawały się być OK. Przyszwa się nie schodziła, ale u mnie to reguła. Nie wiedziałem tylko , czy chcę czarne  :oops:

Wczoraj kurier przywiózł moje drugie "pierwsze" Yanko i wygląda na to, że zostaną :)  (http://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted-374.html)

Jeśli dobrze się dopasują, to mogę myśleć o monkach  :mrgreen: