Remy Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 mam 2 marynarki ss 181 cm w klatce mniej więcej tyle co Ty i noszę rozmiar 48 http://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dzi%C5%9B-na-sobie/page-408 Też zastanawiam się nad zakupem. Mam podobny wzrost. Masz jakąś marynarkę Vistuli (chodziłoby mi o wymiary)? A mógłbyś podać wymiary marynarki od SS: Interesowałby mnie w szczególności D,C,B,G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dwaputin Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 181 centymetrów i 105 w klatce, z tej strony. Rozmiar 50 leży na mnie przyzwoicie (choć w talii mam więcej od Ciebie o blisko dychę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Też zastanawiam się nad zakupem. Mam podobny wzrost. Masz jakąś marynarkę Vistuli (chodziłoby mi o wymiary)? A mógłbyś podać wymiary marynarki od SS: Interesowałby mnie w szczególności D,C,B,G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Też zastanawiam się nad zakupem. Mam podobny wzrost. Masz jakąś marynarkę Vistuli (chodziłoby mi o wymiary)? A mógłbyś podać wymiary marynarki od SS: Interesowałby mnie w szczególności D,C,B,G Niestety jedyna marynarka lantier (176 104 90) jest dla mnie już za duża, szczególnie "C" ramiona w miarę ok, rękaw minimalnie za długi ale zdecydowanie za szeroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Przymierzam się do zakupu marynarki w SS. Trochę zdziwiłem się rozmiarem jaki mi "zaproponowano" - dla wzrostu 182cm, klatki 106cm i talii 80cm formularz wygenerował proponowany rozmiar 52. Obawiam się, że to trochę za dużo bo zgodnie z tabelą zamieszczoną na str. SS 52 to kolejno: klatka 114cm, talia 103cm, rękaw 65,1cm i długość pleców 77cm. Co do długości nie mam zastrzeżeń ale ta klatka i talia spędzają mi sen z powiek. Czy ktoś o gabarytach zbliżonych do moich zamawiał garnitur/marynarkę w SS? Jeśli tak, to byłbym wdzięczny za podanie zamówionego rozmiaru i podzielenie się opinią "jak leży" Nie mam żadnych doświadczeń z SS, ale sądząc z wymiarów 52 prawie na pewno będzie za duża. Co do tego, jak taka marynarka będzie leżeć, to, cytując piosenkę, "jeden Bóg tylko wie". Zbyt dużo zależy od ramion, kształtu klatki itp. Mam marynarki tej samej firmy, ten sam rozmiar, ale różne modele; różnice w look & feel są znaczne. Jeśli uważasz SS za dobrą ofertę, po prostu z góry załóż, że trzeba będzie wykonać kilka prób i ewentualnie (nie znam szczegółów oferty) zapłacić za zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leopolis Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Dzisiaj przyjechała do mnie koszula i garnitur z suitsupply. Garniak jak w linku http://eu.suitsupply.com/suits/suit-blue-stripe-sevilla-p3474/P3474,en,pd.html?start=66&cgid=Suits zamawiałem rozmiar 46 ( mój wzrost 185 cm, pas 84cm). Trochę za bardzo uwierzyłem doradcy rozmiaru na stronie i garnitur trzeba będzie wymienić na większy rozmiar. Chciałem jeszcze zwrócić uwagę na świetne zabezpieczenie ubrania podczas podróży i szybką przesyłkę ( 3 dni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dwaputin Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Czy zwróciłeś uwagę na to z czego wykonana została podszewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leopolis Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Marynarka acetat i wiskoza po 50 % , spodnie bawełna i poliester też po 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 27 Maj 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Jeżeli ktoś jest/był klientem Suit Suppy, warto zapisywać na bieżąco wymiary zamawianych przedmiotów. Zamawiając bezpośrednio u producenta w Chinach można zaoszczędzić od 35% do nawet 70% w przypadku garniturów (wyłączając koszt wysyłki towaru; wysyłka FOB według Incoterms). Prodcent konfekcji dla SS realizuje również zlecenia dla retailera pod dobrze znaną na forum nazwą Howard Yount. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Zamawiając bezpośrednio u producenta w Chinach można zaoszczędzić od 35% do nawet 70% w przypadku garniturów (wyłączając koszt wysyłki towaru; wysyłka FOB według Incoterms). Jakieś namiary na producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 27 Maj 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Dopóki nie otrzymam możliwości realizacji zamówienia (wg przekazanej informacji nie ma MOQ), nie będę przekazywał na forum żadnych szczegółowych danych producenta. Firma jest zlokalizowana w Szanghaju. Przykładowy garnitur, o który pytałem (letnia tkanina Holland&Sherry, podszewka Bemberg, guziki z rogu, marynarka na 2-guziki, full canvas) kosztuje ok 180$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 27 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2013 Czekamy na informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 28 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2013 Dopóki nie otrzymam możliwości realizacji zamówienia (wg przekazanej informacji nie ma MOQ), nie będę przekazywał na forum żadnych szczegółowych danych producenta. Firma jest zlokalizowana w Szanghaju. Przykładowy garnitur, o który pytałem (letnia tkanina Holland&Sherry, podszewka Bemberg, guziki z rogu, marynarka na 2-guziki, full canvas) kosztuje ok 180$. Jeżeli w związku z zamówieniem będziecie czegokolwiek potrzebowali "na miejscu" tj. w Szanghaju to slużę pomocą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 2 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2013 Dopóki nie otrzymam możliwości realizacji zamówienia (wg przekazanej informacji nie ma MOQ), nie będę przekazywał na forum żadnych szczegółowych danych producenta. Firma jest zlokalizowana w Szanghaju. Przykładowy garnitur, o który pytałem (letnia tkanina Holland&Sherry, podszewka Bemberg, guziki z rogu, marynarka na 2-guziki, full canvas) kosztuje ok 180$. Bardzo cenna informacja. Jeśli będzie wiadomo coś więcej, to znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 "Ciekawe" nowości w ofercie: http://eu.suitsupply.com/suits/suit-grey-check-san-diego-p3501/P3501,en,pd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Dziś nie zakładam poszetki, w końcu i tak jej nie widać . "Ciekawe" nowości w ofercie: http://eu.suitsupply.com/suits/suit-grey-check-san-diego-p3501/P3501,en,pd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Czy to jest "klasyka" czy "moda"? Wydaje mi się, że za 5 lat będzie wyglądać jak dziś marynarki z bardzo wąskimi klapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Jaki krawat dobrać do takich klap?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 6 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Niektórzy już przerabiali podobne dylematy. Tak jak już zostało napisane, były wąskie klapy, teraz przyjdzie moda na szerokie. Ja tylko czekam, aż moda na wąskie nogawki zmieni się na "oxford bags". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cet Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Czy to jest "klasyka" czy "moda"? Wydaje mi się, że za 5 lat będzie wyglądać jak dziś marynarki z bardzo wąskimi klapami. Suitsupply trendsetterem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek4 Napisano 5 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2013 +Immune+, czy może coś więcej wiadomo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 +Immune+, czy może coś więcej wiadomo? Niby jest możliwość pojedynczego zamówienia, ale komunikacja z fabryką idzie jak po grudzie, czemu się specjalnie nie dziwię. Udało mi się namierzyć jedną z dwóch chińskich fabryk, które szyją garnitury dla SS: Shanghai Conqueror Enterprise Co., Ltd. No. 11, 225 Jinxiang Road, Pudong New District, Shanghai, China Wyższa linia jest produkowana we Włoszech przez: Scuderi Via Cassia, 38 - Cura di Vetralla (Viterbo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Lipiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2013 W tym temacie podałem link do tego artykułu. Myślę, że dobrze potraktować to jako wstęp do szerszego zagadnienia związanego z warunkami pracy i kosztami zatrudnienia w fabrykach odzieżowych na dalekim wschodzie (i nie tylko). Swego czasu Kacper na swoim blogu opublikował taki post w temacie, który jak zaobserwowałem został różnie odebrany. Niektórym wystarcza, że Suit Supply w odpowiedniej zakładce na stronie firmowej potwierdzi wszem i wobec, że tego typu problemy tej firmy nie dotyczą. A tutaj bardziej realne spojrzenie na kwestię fenomenu tej marki pod względem tzw. value for money. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał1969 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 W tym temacie podałem link do tego artykułu. Myślę, że dobrze potraktować to jako wstęp do szerszego zagadnienia związanego z warunkami pracy i kosztami zatrudnienia w fabrykach odzieżowych na dalekim wschodzie (i nie tylko). Swego czasu Kacper na swoim blogu opublikował taki post w temacie, który jak zaobserwowałem został różnie odebrany. Niektórym wystarcza, że Suit Supply w odpowiedniej zakładce na stronie firmowej potwierdzi wszem i wobec, że tego typu problemy tej firmy nie dotyczą. A tutaj bardziej realne spojrzenie na kwestię fenomenu tej marki pod względem tzw. value for money. Lubię firmy, które implementują politykę przyjaźniejszego podejścia do pracownika w krajach rozwijających się (szczególnie jak dbają nie tyle o płace, ile o zdrowie pracowników). Z drugiej strony, jeśli już szafujemy terminem "gentlemen" jak w blogu Kraina Gryfa, to czy nie mówimy przypadkiem o "gentlemenach" z XIX wieku, którzy chodzili w pięknych drogich garniturach, podczas gdy naokoło nich po kilkanaście godzin dziennie pracowali robotnicy, którzy żyli w znacznie, ale to znacznie gorszych warunkach niż dzisiejsi robotnicy w Chinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Byłem kilka dni temu w jednym ze sklepów Suit Supply i spędziłem prawie godzinę na mierzeniu garniturów. Żaden na mnie nie leżał choćby poprawnie (co oczywiście wynika z tego, że nie mam sylwetki ichniego modela),a różnice między "fitami" są bardzo duże: na przykład London w rozmiarze 102 wymagałby delikatnego dotaliowania, a w większość pozostałych w tym samym rozmiarze ledwie się dopinałem. Pogłoski o przykrótkich rękawach uważam za przesadzone - prawie w każdym garniturze konieczne byłoby dla mnie skracanie. Jeżeli chodzi o wrażanie artystyczne, to na zdjęciach na stronie www wyglądają wg mnie lepiej niż w rzeczywistości, wręcz niektóre materiały robiły "tanie" wrażenie, były dość sztywne i niezbyt miłe w dotyku. Jednak Suit Supply nie będzie moim dostawcą biurowych wołów roboczych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi