Wodzu Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 alabuz: Mam odmienne zdanie. Mam kilka marynarek Lantier i nie narzekam na nie. Nie uważam żeby pomiędzy nimi a SS była przepaść (SS są trochę lepsze, ale za to Lantiery są o połowę tańsze, a na pewno nie dwa razy gorsze). Jedyne co mi w nich naprawdę przeszkadza, to paskudne guziki, które trzeba od razu wymieniać na porządne i 5 guzików zamiast 4 przy rękawie marynarki. Tak na marginesie, to wspominana przeze mnie SS Copenhagen również ma 5 guzików. Coś mi nie pasowało i z ciekawości sprawdziłem ceny marynarek Lantier. Krótko mówiąc - nie są one o połowę tańsze od marynarek SS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Moje ostatnie podejścia do Vistuli były tak nieudane, że nawet nie chce mi się polemizować z powyższym. SS nie jest idealny - marynarki bawełniane są zbyt drogie, nawet w cenach outletowych są zbyt drogie, nie zawsze leżą idealnie, ale leżą o niebo lepiej, a poza tym projektanci firmy "czują bluesa" - czego nie da się powiedzieć o rodzimych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 SuitSupply wygrywa wg mnie nie tylko krojem i jakoscia, ale takze wyborem tkanin i krojow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Porównywanie SS i Vistuli jest jak porównywanie Mercedesa i Volkswagena. Trzeba zestawiać VW Phateona z E-klasą, a golfa GTI z podstawową A klasą, żeby dojść do wniosku, że tak w sumie VW nie odstaje jakoś od Mercedesa. Szkoda tylko, że to porównanie delikatnie mówiąc nieproporcjonalne. Na pewno niejedna Copenhagen może budzić wątpliwości, zdarzają się wtopy jak przy garniturze Hargina. W nowej letniej kolekcji była niebieska marynarka, która się względnie szybko rozsypie, bo moher nie pokochał dobrze jedwabiu. Ale cóż z tego? Ja mogę porównać dwa identyczne produkty: pinstripe flanelowy Lantiera vs pinstripe flanelowy SS za 299 euro. Może nie przepaść, ale wyraźny skok w dal na korzyść SS. Mimo że Lantier to z kolei przepaść od Bytomia i Próchnika (choć kroje Bytomia są znacznie lepsze od Vistuli). Materiał delikatniejszy, guziki słabe, krój gorszy, za to dobrze taliowany (podobnie jak SS), ramiona dobrze wypełnione. Niestety mimo że w środku włosianka, to słabsza od SS i będzie gorzej pracować. Mam też wrażenie, że jest tam dorzucona fizelina przy tej włosiance. Pod wpływem Waszej dyskusji chyba aż po nóż pójdę i zajrzę do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 W połowie zeszłego roku zamawiałem w SS bawełnianą marynarkę w kroju Copenhagen i po wszystkich pochwałach jakich naczytałem się na tym forum byłem nią mocno zawiedziony... Według mnie nie była warta 200 euro które zapłaciłem a co najwyżej połowę tej kwoty. Od tego czasu nic już w SS nie zamawiałem... aż tydzień temu postanowiłem dać im drugą szansę i zamówiłem szarą wełnianą marynarkę Havana (wełna z kaszmirem)... dziś przyszła i jestem zachwycony. Bardzo dobrze wykonana, bardzo przyjemny materiał a na dodatek świetnie na mnie leży, praktycznie wystarczy tylko skrócić rękawy o 1 cm. To żeby ostudzić odrobinę temperaturę dyskusji chciałbym poprosić o fotkę materiału tej Havany - zastanawiam się nad nią, nie wiem tylko czy nie jest w rzeczywistości za jasna jak dla mnie. Jeżeli uda Ci się pstryknąć w wolnej chwili będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Jest u krawcowej, wrzucę zdjęcia w przyszłym tygodniu (o ile wcześniej któryś z kolegów tego nie zrobi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Wracając do tematu płaszcza poruszanego kilka postów wcześniej - na podstawie opinii forumowiczów chciałem zamówić płaszcz w rozmiarze większym niż noszę marynarki czyli 48. Niestety był niedostępny, i konsultant zapytał mnie jaki rozmiar marynarek noszę. Odpowiedziałem, że noszą rozmiar 46. Zapytał mnie dlaczego w takim razie chce zamówić płaszcz w rozmiarze 48? Powiedziałem, że podobno konsultanci tak zalecają. Uzyskałem odpowiedź, że nigdy ani on ani żaden z jego kolegów nie zalecali aby kupować płaszcze w rozmiarze większym niż marynarka, i jeśli mój rozmiar w SuSu to 46, to płaszcz też powinienem zamówić w tym rozmiarze. Proszę aby ktoś kto nosi płaszcze SuSu wypowiedział się w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Wyślij jeszcze raz to samo pytanie mailem, zamiast pytać za pomocą Live Chat. Niektóre płaszcze są węższe w ramionach niż marynarki w tym samym rozmiarze, więc nie wiem, czy jest dobrym pomysłem zamówienie tego samego rozmiaru. Jakiś czas temu ktoś tutaj napisał, że ma płaszcz w tym samym rozmiarze co marynarka, ale nosi go na lekkie swetry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Wracając do tematu płaszcza poruszanego kilka postów wcześniej - na podstawie opinii forumowiczów chciałem zamówić płaszcz w rozmiarze większym niż noszę marynarki czyli 48. Niestety był niedostępny, i konsultant zapytał mnie jaki rozmiar marynarek noszę. Odpowiedziałem, że noszą rozmiar 46. Zapytał mnie dlaczego w takim razie chce zamówić płaszcz w rozmiarze 48? Powiedziałem, że podobno konsultanci tak zalecają. Uzyskałem odpowiedź, że nigdy ani on ani żaden z jego kolegów nie zalecali aby kupować płaszcze w rozmiarze większym niż marynarka, i jeśli mój rozmiar w SuSu to 46, to płaszcz też powinienem zamówić w tym rozmiarze. Proszę aby ktoś kto nosi płaszcze SuSu wypowiedział się w tym temacie. A to ciekawe, bo nie dalej jak 2 dni temu rozmawiałem na czacie z jednym z konsultantów, który zalecił mi zamówienie płaszcza o rozmiar większego od rozmiaru marynarek, które mi pasują, upewniając się wcześniej, że będę pod owym płaszczem nosił coś grubszego. Inna sprawa, że z tą zagwozdką można sobie bardzo łatwo poradzić - wystarczy zamówić dwie sztuki w zbliżonych rozmiarach, przymierzyć i zdecydować. Skoro SS oferuje darmowe zwroty, to czemu nie skorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Ja już mam po problemie bo 48 też się sprzedał Kwestii tych kosultantów to zauważyłem każdy mówi co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Cześć. Dzisiaj dotarł do mnie garnitur z SuSu. Zastanawiam się nad dopasowaniem marynarki. Co sądzicie o rękawach i ramionach? Na coś jeszcze zwrócić uwagę przed wybraniem się do krawca? A może zapakować go i wymienić na inny rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 A może zapakować go i wymienić na inny rozmiar? Zwariowałeś? Gdyby gotowe marynarki tak na mnie leżały nie bawiłbym się w szycie. Jedyne co można poprawiać (pomijam nogawki, to oczywiste) to fałda pod kołnierzem ("fałda poznańska") ale chyba bym sobie darował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Ernestson: Chyba można by też jeszcze delikatnie wytaliować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 @PanJohnon, "pochwal" się jeszcze swoimi wymiarami oraz podaj proszę rozmiar garnituru, jaki zamówiłeś. Marynarka leży bardzo ładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Ernestson: Chyba można by też jeszcze delikatnie wytaliować? Trochę pewnie można ale uważałbym żeby się od tego plecy nie popsuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 @WoDzu rozmiar garnituru to 52. Które wymiary Ci podać? Dzięki Panowie za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Wzrost, szerokość w ramionach, obwód klatki piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Wzrost: 188 cm Szerokość w ramionach: 52-53 cm Obwód klatki: 107 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistake Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Czy w SuitSupply jakikolwiek krój zapewnia spodnie biodrówki? Wszystkie spodnie tak noszę, a niestety spodnie z SS wyglądają dobrze dopiero jak się je wsunie pod pępek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Pytałem obsługę sklepu o wysokość w stanie różnych modeli spodni. W większości garniturów jest ten sam model - Brescia. W garniturze Washington są spodnie o jeszcze wyższym stanie, fason zastosowany tylko w tym modelu garnituru. Niższy stan mają chino Porto oraz chino z kolekcji Jort. Spodnie w modelu garnituru Copenhagen mają niższy stan (widać w opisie) i chyba jest to model Porto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Koledzy, Zamówiłem Havanę Navy, bez konstrukcji i z miękkimi ramionami. Planuję ją odesłać, bo wydaje mi się, że jest zbyt dopasowana do mojej sylwetki - brak poduszek sprawia, że optycznie mam szerokie biodra i nieproporcjonalnie wielki łeb w stosunku do wątłych ramion. Mam rację? Jest to rozmiar 94, czy waszym zdaniem następnym razem lepiej brać 98? Zdjęcia oddają w miarę nieźle rzeczywisty kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 W ramionach coś faktycznie nie gra, jest zdecydowanie za bardzo opięta w talii i ma chyba trochę za długie rękawy. W okolicy bioder wszystko moim zdaniem gra. Spróbuj rozmiar większy, ewentualnie coś zbliżonego z rozmiarów regular a nie long, może będzie lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 W ramionach coś faktycznie nie gra, jest zdecydowanie za bardzo opięta w talii i ma chyba trochę za długie rękawy. W okolicy bioder wszystko moim zdaniem gra. Spróbuj rozmiar większy, ewentualnie coś zbliżonego z rozmiarów regular a nie long, może będzie lepiej. Myślę, że regular będzie zbyt krótka. Zaryzykuję z 98, rękawy i tak do skrócenia, problem tylko z ramionami - będzie jeszcze szerzej. Muszę chyba pomyśleć nad czymś z niedużym, ale jednak wypełnieniem. Jest jakiś model w SS z takimi ramionami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 O kwestii układania się marynarki decydują też zabezpieczone szlice, po rozcięciu nitek zawsze jest mi wygodniej. W przypadku mojej ostatniej Havany krawcowa wypuszczała materiał ze szwów właśnie w talii, może to jest rozwiązanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 7 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2015 Zgadzam się z Aronem - ja również po 'uwolnieniu' szlic/szliców? zmieniłem zdanie o komforcie mojej marynarki, a (na podstawie tych zdjęć) uważam, że w tym przypadku łatwiej marynarkę 'odtaliować' niż korygować wszystkie wymiary w większej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi