StyleSkill Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Lazio 46 dotarł. Ale idzie już 48, ponieważ ten okazał się ciut za mały. mnie zaskoczył. To jest model lniany w kratę? Jeśli tak, to jak się sprawuje w użytkowaniu codziennym i czy dbanie i prasowanie jest konieczne codziennie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Dwurzędowa marynarka Blue Plain będzie dobra w rozmiarze 48 na moje wymiary? Klatka piersiowa: 97cm Talia: 85cm Wzrost: 186cm Barki: 45cm Size advisor poleca mi właśnie 48, jednak mam wątpliwości, czy 94 nie byłoby lepsze... @Ma ktoś może którąś z poniższych marynarek? http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/boston-blue-plain/C565I.html?prefn1=size&cgid=C_Jackets http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/double-breasted-blue-plain/C574.html?cgid=C_Jackets Z mojego doswiadczenia - mam podobne wymiary jak Ty, z tym ze zamawialem inny model: - Havana 48 byla na mnie za szeroka. 44 byla za waska. Koniec koncow wymienilem na 46 - okazala sie w porzadku w ramionch. Jednak jesli chodzi o dlugosc, to jednak jest troszeczke za krotka. Ale poniewaz traktuje ja jako sportowa marynarke, wiec moge sie z tym pogodzic Jak lezy na mnie - mozesz zobaczyc na stronie 51 tego watku. - teraz z okazji wyprzedazy zamowilem zimowa havane 94 (nie bylo juz 46)- zobaczymy jak bedzie pasowac... Widze ze Ty masz chyba nieco szersze barki od moich - moze 94 bedzie Ci lepiej sie ukladac. Najlepiej zamow dwie i jedna zwroc jak sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Mam wrażenie, że pojawiły się "nowe" modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Faktycznie, pojawiły się, ktoś ma doświadczenie z krojem Sienna? kiedyś mierzyłem marynarkę Havana i była ok, jak się ma Sienna do Havana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 @arsen - porównaj w size advisor. Można wyciągnąć kluczowe wnioski. Wysłane za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Czy ten model to jedno czy dwurzędówka? W linku są dwa różne zdjęcia... http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/boston-blue-plain/P3645.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Dzięki, zanim sie zebrałem z decyzjami to co mnie interesowało zostało mi sprzątniete sprzed nosa, a raczej z koszyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Czy ten model to jedno czy dwurzędówka? W linku są dwa różne zdjęcia... http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/boston-blue-plain/P3645.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=48 Boston jest dwurzędowy. Jeżeli chodziło Ci o film informacyjny, to z tego co zauważyłem aktor niekoniecznie nosi ten model, na którego stronie jest film.-- Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Pojawiły się nowe pozycje w outlecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Ja dziś dostałem maila, że pomimo tego, iż ściągnęli mi gotówkę z konta, to niestety garnitur, który zamówiłem jest out of stock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Miałem tak przy poprzednim zamówieniu grupowym i skończyło sie na innym, podobnym, ktory jeszcze był dostępny. Tym razem na szczęście order confirmation przyszło. -- Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Miałem tak przy poprzednim zamówieniu grupowym i skończyło sie na innym, podobnym, ktory jeszcze był dostępny. Tym razem na szczęście order confirmation przyszło. -- Michał Ale mi też przyszło Tylko w zakładce orders się nie pojawiło niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Ja na szczęście tu też mam wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 No i proszę - jednak i ja uległem . Więcej tam nie zaglądam w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Boston jest dwurzędowy. Jeżeli chodziło Ci o film informacyjny, to z tego co zauważyłem aktor niekoniecznie nosi ten model, na którego stronie jest film. -- Michał Na filmie też jest dwurzędowy. Modele są te same, w innych kolorach zazwyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JBJ Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Ja wczoraj wieczorem kupiłem 2 marynarki, dostałem rano potwierdzenie od SS, a w południe info że jedna z nich jest out of stock i proponują zwrot pieniędzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Jak nie trafię z rozmiarem, zwroty w outlecie nadal są darmowe?I jeszcze jedno, w "ficie" Madison Size advisor proponuje mi rozmiar 44 przy wymiarach 175cm wzrostu, 96 w klacie i 90 cm w talii. Myślicie że to dobry strzał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Madison 44 ma w klatce 98 cm, czyli masz dwa cm zapasu. Czyli narażasz się na niedotlenienie, bo oddychać raczej się nie da;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 jak często są wyprzedaże w SS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 do tej pory dwa razy w roku, a teraz chyba po raz pierwszy z dostępnością dla polskich klientów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Jak nie trafię z rozmiarem, zwroty w outlecie nadal są darmowe? I jeszcze jedno, w "ficie" Madison Size advisor proponuje mi rozmiar 44 przy wymiarach 175cm wzrostu, 96 w klacie i 90 cm w talii. Myślicie że to dobry strzał? Strzał dobry, tylko się nie zapniesz. Mam znacznie mniej w talii i Soho 48 (Madison ma identyczne wymiary) jest na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Madison 44 ma w klatce 98 cm, czyli masz dwa cm zapasu. Czyli narażasz się na niedotlenienie, bo oddychać raczej się nie da;-) Mam płaszcz próchnika bodajże 96cm i z nawet z marynarką daję radę (nie wiem, czy to nie przypadkiem twoja osoba zalciła mi ten rozmiar zamiast 100-102cm ), mierzone w bytomiu 170/96 jest okej, nawet rękawy bym skrócił, ale te unoszenie się marynarki przy podniesieniu ręki jest nie do przyjęcia, ale to rozmowa na inny czas Ogólnie pytam się obeznanych w temacie, bo przy 93 cm w pasie będę miał zapewne problem ze spodniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 OK, ale to jest płaszcz NA 96 cm, czy MIERZĄCY 96 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Próchnik ma zaniżoną rozmiarówkę, zawsze brałem mniejszy rozmiar. Ich rozmiarówka nie ma nic wspólnego z SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2015 Ogólnie pytam się obeznanych w temacie, bo przy 93 cm w pasie będę miał zapewne problem ze spodniami? Ze spodniami masz dużo większe pole do popisu dla krawcowej/krawca, niż z poszerzaniem marynarki. Ja w "swoim" rozmiarze SS mam spodnie z zapasem w pasie, ale staram się nosić do nich szelki, co niweluje problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi