Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie anulowali dzisiaj 2 rzeczy te na których oczywiście najbardziej mi zależało, marynarkę i kurtkę puchową, postępowanie typowe po polski, brak towaru na magazynie, zwrócimy pieniądze u przepraszanie, mogli by jakiś bon dać w ramach rekompensaty to bym się zdecydował na zakup kurtki z bieżącej kolekcji 😔

On 12/3/2020 at 1:42 PM, yetonek said:

Panowie, mieliście może taki "problem" że SuSu wysłał do was jedną rzecz a reszta jest wciąż In Progress?

Bo mi przysłali 1ną koszulę, a reszta cały czas jest w trakcie realizacji :smile:

do mnie doszło już wszystko w środę 9/12. 

Jakościowo bez zarzutów, na szczęście nie miałem żadnych plam, brudnych ciuchów itp., dlatego też wszystko zostaje.

Są ok, ale  zastanawiałem się czy z przeniesieniem produkcji spadła jakość.  Mam jednego Jorta wyprodukowanego Macedoni i mam wrażenie, że wszycie rękawów jest w nim lepsze (może sugeruję się metką :), stąd pytam)

Oczywiście w cenie 270 PLN, to dalej jest dobry stosunek jakość od ceny. Choć w tej cenie można znaleźć ciekawe koszule na wyprzedaży u innych producentów, dlatego się zastanawiam. Zwłaszcza, że moje zapotrzebowanie na koszule spadło drastycznie ostatnim czasem i jak zostawię Jorty, to raczej szybko nic innego nie kupię.

Jeśli ci się podabją i dobrze leżą to dlaczego nie miałbyś ich zostawić?. Nie obraź się, ale sprawdzanie każdej nitki wszycia rękawa to trochę natręctwo. :). Koszula to przedmiot użytkowy, który będzie się zużywał podczas normalnego użytkowania i prania. Więc ciesz sie że udało Ci się kupić bardzo dobrej jakości koszule za niewielki pieniądze. 

14 minut temu, astaroth napisał:

Są ok, ale  zastanawiałem się czy z przeniesieniem produkcji spadła jakość.  Mam jednego Jorta wyprodukowanego Macedoni i mam wrażenie, że wszycie rękawów jest w nim lepsze (może sugeruję się metką :), stąd pytam)

Nie znam koszul Susu, ale jeżeli sam nie jesteś w stanie stwierdzić, czy wszycie rękawa w innych koszulach od nich było lepsze, czy tylko Ci się daje, że takie było, tzn. że żadnej różnicy nie ma i na moje oko nie ma co komplikować sobie życia szukając gdzieś czegoś licząc na szczęście, że uda się to kupić taniej. Ja bym zostawił, jeżeli nie mają żadnych niedoróbek (co umówmy się, zdarza się nie tylko w przypadku produkcji w Chinach u wielu firm).

Dziękuję Panowie, koniec dyskusji, koszule zostają
Chciałbym mieć takie dylematy. Ja swoje Jorty musze odesłać, jednocześnie odnoszę wrażenie, że susu robi koszule coraz mniejsze/ ciaśniejsze względem poprzednich lat i niestety, ale ktoś z muskulaturą nie może w ofercie holenderskiej firmy znaleźć pasującej dla siebie koszuli. Na łącznie 16 koszul, 8 w rozmiarze 39 i 8 w 40 tylko 2 pasują rozmiarowo. Jedna r39 z roku 2018 i jedna 40 z 2019.

Poza obwodem kołnierzyka, koszule w rozmiarach 39 i 40 mają identyczne wymiary...
Niestety Kolego, ale nie moge zgodzić się z tym zdaniem, mam ze starszych wydań kilka koszul w 38/39 i do dzisiaj na mnie pasują. Outletowa rozmiarowka susu to nieco hazard i słuchając głosów to nie tylko moje zdanie.

W ramach kończenia z mojej strony tematu outletu . Dwa garnitury.

Zimowa flanela. Bardzo fajny materiał, ale pionowe paski nie pomagają w ukryciu wąskości spodni... Zapas materiału tamże minimalny. Raczej nie nadaje się do rozkompletowania ale za to jest "całkiem casualowa" i powinna zagrać nawet z jakimiś golfami.

669315834_P5548-SuSuFlanela-final.thumb.jpg.e503547f59f67bdc3c7c5a418192c745.jpg

Letnia Havana - mieszanka wełny, jedwabiu i lnu. Bardzo lubię serię tych tkanin - tym razem udało się kupić ciekawszy (ciemniejszy) kolor niż w poprzednim outlecie.
Niestety ten egzemplarz jest ciaśniejszy niż przewiduje norma... Muszę się zastanowić, czy warto powalczyć o trochę więcej miejsca w talii i nogawkach...

1327568622_P5738-gajerHavana-final.thumb.jpg.560f4ce1dc74843461b055f424fa9e94.jpg

• Like 6
  • Oceniam pozytywnie 3

Witam wszystkich,

Niedawny outlet był dla mnie pierwszą okazją do nabycia czegokolwiek z SuSu. Dlatego chciałbym się poradzić Was tutaj - czy ta marynarka jest na mnie odpowiednia ?

Głównie chodzi mi o długość. Nie wiem czy to przez to, że całe życie nosiłem przykrótkie marynarki i stąd takie wrażenie, czy też ta marynarka naprawdę jest zbyt długa 😶 Wrażenie może też trochę spotęgowane tym, że zamówiłem jeszcze Washingtona w tym samym rozmiarze - 94 ( a mam 193 wzrostu więc zasugerowałem się rozmiarówką ze strony), który jest już długości damskiej sukienki 😅

Wiem, że na pewno rękawy byłyby do skrócenia. Ale nie wiem czy leży to na tyle akceptowalnie, abym się zdecydował i robił przeróbki czy też odsyłać - więc byłbym bardzo wdzięczny za sugestie :) 

1608736482126.jpg