Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Machiavelli Napisano 24 Sierpień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2020 Jak zauważyłem swego czasu, że SuSu stopniowo usuwa dla kolejnych krajów tabele z wymiarami ubrań, profilaktycznie porobiłem screeny (przynajmniej dla tych najpopularniejszych krojów). Niech Wam służą. 21 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrzejnowicki Napisano 24 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2020 Ok, wracam z tematem dwurzędowej Havany! Doszedł rozmiar 94, więc prosze o opinie Spodnie wiadomo - do skrócenia. Rozmiar 94: https://ibb.co/cCm5FN0 https://ibb.co/P9ft6ZM https://ibb.co/Wtk7LX1 Rozmiar 48: https://ibb.co/RzG2Zzf https://ibb.co/Sf8sGcW https://ibb.co/jHNJcPF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 24 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2020 94 zostawiamy, 48 niech sobie leci do Holandii. Bardzo ładnie leży. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2020 Zdecydowanie 94. I widzisz, koszula dobra, to nawet rękawów nie trzeba skracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 25 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2020 @Machiavelli 21 godzin temu, Machiavelli napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 25 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2020 21 godzin temu, Machiavelli napisał: Jak zauważyłem swego czasu, że SuSu stopniowo usuwa dla kolejnych krajów tabele z wymiarami ubrań, profilaktycznie porobiłem screeny (przynajmniej dla tych najpopularniejszych krojów). Niech Wam służą. Posiadasz może rozmiarówkę spodni i kroju La Spaliła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 25 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2020 Niestety nie, mam tylko to co wstawiłem wyżej. Natomiast wiem, że tzw. "custom made experts" mają dostęp do tabel rozmiarowych bezpośrednio ze szwalni i na życzenie mogą je udostępnić. Może oni będą w stanie pomóc. Tutaj mail do człowieka, który mi pomógł: edebie@suitsupply.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2020 Czy któryś z forumowiczów posiada Havane w rozmiarze 52 lub 54 i mógłby podać szerokość w cm w bicepsie oraz na szekość w klatce? Jestem pomiędzy rozmiarami stąd prośba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Idzie nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Idzie nowe...Ładna, tylko klapy mógłby być szersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 ... niżej guzik i być dłuższa o parę centymetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Myslalem ze chodzi o modela- ewidentnie nowa fryzura. Garnitur jak garnitur- w kazdej kolekcji jest taka szarosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Pewnie na wyprzedaży w Vistuli kupili i tylko metki przeszywajo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Myslalem ze chodzi o modela- ewidentnie nowa fryzura. Garnitur jak garnitur- w kazdej kolekcji jest taka szarosc.Otóż nie, szerokość klap w havanach jest różna. Standardowa szerokość to circa 8cm, wide lapel to jakoś 10cm, a moim ideałem jest takie 9-9,5cm które mam w dwóch marynarkach susu. Nie wiem czy to przypadek czy celowa zagrywka ale wspominane 9-9,5cm mam w marynarkach fabrycznie wycenianych wyżej od standardowej havany ( circa 1900-2000zl).Możliwe, że to jakaś "wyższa" linia produkcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Standardem to raczej, odkąd pamiętam, było 9,5 cm dla klasycznej 50-tki. Mam szarą, flanelową Havanę (podobną do tego zdjęcia) zł z zeszłego sezonu (rozmiar 98; 1200 zł) i ma klapy 10 cm. Wide to lapel to raczej 12 cm. Nie mam ani jednej marynarki SuSu (a mam ich całkiem sporo) z klapami węższymi niż 9 cm. Aktualny standard "custom-made" to 9.2 cm dla standardowych klap, 7 cm dla wąskich i 11.5 cm dla szerokich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 9 godzin temu, Aras napisał: Standardem to raczej, odkąd pamiętam, było 9,5 cm dla klasycznej 50-tki. Mam szarą, flanelową Havanę (podobną do tego zdjęcia) zł z zeszłego sezonu (rozmiar 98; 1200 zł) i ma klapy 10 cm. Wide to lapel to raczej 12 cm. Nie mam ani jednej marynarki SuSu (a mam ich całkiem sporo) z klapami węższymi niż 9 cm. Aktualny standard "custom-made" to 9.2 cm dla standardowych klap, 7 cm dla wąskich i 11.5 cm dla szerokich. Może to kwestia zdjęcia ale tu klapy wyglądają na jeszcze węższe niż 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Bez żartów, model ma pewnie 185+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mish78 Napisano 29 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2020 Pytałem support zaraz po prezentacji jesiennych nowości. Twierdzą, że nie ma zmian w konstrukcji i szerokości klap.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 1 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2020 Może komuś pomoże. Zamówiłem dwa garnitury Napoli i Lazio w rozmiarze 52 wg tabel powyżej i niestety są za ciasne. Wg moich pomiarów , szerokości klatki oraz długości rękawa w rozmiarze 52 równa się rozmiarowi 50 z tabeli, którą wstawił @Machiavelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2020 Śledzę temat i widuję sporo ofert sprzedaży marynarek w rozmiarze 50 z wymiarami pokrywającymi się z noszonym przeze mnie rozmiarze 48. Albo przeróbki, albo idzie nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 1 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2020 Może być, że idzie nowe - już pisałem ze tegoroczny Madison Traveller (z nowej dostawy, bo długo były pustki w rozmiarówce) w rozmiarze 50 ma wymiary jak 48. Trzeba chudnąc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 2 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2020 Śledzę temat i widuję sporo ofert sprzedaży marynarek w rozmiarze 50 z wymiarami pokrywającymi się z noszonym przeze mnie rozmiarze 48. Albo przeróbki, albo idzie nowe. Moim zdaniem większość travellerow z wełny od cerutti wypada na mniejsze o jakieś 0,5 do 1 rozmiara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Czy ktoś z forumowiczów posiada garnitur Sienna i mógłby powiedzieć jak wypada szerokość w bicepsie w stosunku do np. Havany w tym samym rozmiarze? Wg. specyfikacji Sienna jest szersza w klatce, ale czy w bicepsach również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Już to kiedyś pisałem... moim zdaniem "regular fit" Sienny polega na tym, iż mniejsza jest szansa na talię o 1 rozmiar za małą w stosunku do tabeli oraz dostajesz spodnie w kroju Brescia zamiast Soho czy Berescia Slim Fit. Przymierzałem ze 3 garnitury Sienna i każdy z nich był węższy w ramionach i pod pachami niż Lazio. Uknułem nawet taką teorię, iż "regularność" Sienny polega na tym, iż można wziąć o jeden rozmiar za duży garnitur i w razie czego go taliować. Nie zaobserwowałem wielkich różnic w szerokości rękawów czy nogawek między Sienną a Lazio czy Havaną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Jak wypadają rozmiary płaszczy w SuSu względem garniturów? Mam garnitur Napoli 24 który jest lekko za szeroki w ramionach ale bardzo dobry w pasie i zastanawiam się nad rozmiarem tego modelu: https://suitsupply.com/pl-pl/men/coats/plaszcz--jasnoszary/J775.html Ktoś ma doświadczenie z rozmiarami płaszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi