adamW Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Myslalem ze chodzi o modela- ewidentnie nowa fryzura. Garnitur jak garnitur- w kazdej kolekcji jest taka szarosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Pewnie na wyprzedaży w Vistuli kupili i tylko metki przeszywajo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Myslalem ze chodzi o modela- ewidentnie nowa fryzura. Garnitur jak garnitur- w kazdej kolekcji jest taka szarosc.Otóż nie, szerokość klap w havanach jest różna. Standardowa szerokość to circa 8cm, wide lapel to jakoś 10cm, a moim ideałem jest takie 9-9,5cm które mam w dwóch marynarkach susu. Nie wiem czy to przypadek czy celowa zagrywka ale wspominane 9-9,5cm mam w marynarkach fabrycznie wycenianych wyżej od standardowej havany ( circa 1900-2000zl).Możliwe, że to jakaś "wyższa" linia produkcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Standardem to raczej, odkąd pamiętam, było 9,5 cm dla klasycznej 50-tki. Mam szarą, flanelową Havanę (podobną do tego zdjęcia) zł z zeszłego sezonu (rozmiar 98; 1200 zł) i ma klapy 10 cm. Wide to lapel to raczej 12 cm. Nie mam ani jednej marynarki SuSu (a mam ich całkiem sporo) z klapami węższymi niż 9 cm. Aktualny standard "custom-made" to 9.2 cm dla standardowych klap, 7 cm dla wąskich i 11.5 cm dla szerokich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 9 godzin temu, Aras napisał: Standardem to raczej, odkąd pamiętam, było 9,5 cm dla klasycznej 50-tki. Mam szarą, flanelową Havanę (podobną do tego zdjęcia) zł z zeszłego sezonu (rozmiar 98; 1200 zł) i ma klapy 10 cm. Wide to lapel to raczej 12 cm. Nie mam ani jednej marynarki SuSu (a mam ich całkiem sporo) z klapami węższymi niż 9 cm. Aktualny standard "custom-made" to 9.2 cm dla standardowych klap, 7 cm dla wąskich i 11.5 cm dla szerokich. Może to kwestia zdjęcia ale tu klapy wyglądają na jeszcze węższe niż 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Bez żartów, model ma pewnie 185+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mish78 Napisano 29 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2020 Pytałem support zaraz po prezentacji jesiennych nowości. Twierdzą, że nie ma zmian w konstrukcji i szerokości klap.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 1 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2020 Może komuś pomoże. Zamówiłem dwa garnitury Napoli i Lazio w rozmiarze 52 wg tabel powyżej i niestety są za ciasne. Wg moich pomiarów , szerokości klatki oraz długości rękawa w rozmiarze 52 równa się rozmiarowi 50 z tabeli, którą wstawił @Machiavelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 1 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2020 Śledzę temat i widuję sporo ofert sprzedaży marynarek w rozmiarze 50 z wymiarami pokrywającymi się z noszonym przeze mnie rozmiarze 48. Albo przeróbki, albo idzie nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 1 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2020 Może być, że idzie nowe - już pisałem ze tegoroczny Madison Traveller (z nowej dostawy, bo długo były pustki w rozmiarówce) w rozmiarze 50 ma wymiary jak 48. Trzeba chudnąc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 2 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2020 Śledzę temat i widuję sporo ofert sprzedaży marynarek w rozmiarze 50 z wymiarami pokrywającymi się z noszonym przeze mnie rozmiarze 48. Albo przeróbki, albo idzie nowe. Moim zdaniem większość travellerow z wełny od cerutti wypada na mniejsze o jakieś 0,5 do 1 rozmiara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Czy ktoś z forumowiczów posiada garnitur Sienna i mógłby powiedzieć jak wypada szerokość w bicepsie w stosunku do np. Havany w tym samym rozmiarze? Wg. specyfikacji Sienna jest szersza w klatce, ale czy w bicepsach również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 18 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Już to kiedyś pisałem... moim zdaniem "regular fit" Sienny polega na tym, iż mniejsza jest szansa na talię o 1 rozmiar za małą w stosunku do tabeli oraz dostajesz spodnie w kroju Brescia zamiast Soho czy Berescia Slim Fit. Przymierzałem ze 3 garnitury Sienna i każdy z nich był węższy w ramionach i pod pachami niż Lazio. Uknułem nawet taką teorię, iż "regularność" Sienny polega na tym, iż można wziąć o jeden rozmiar za duży garnitur i w razie czego go taliować. Nie zaobserwowałem wielkich różnic w szerokości rękawów czy nogawek między Sienną a Lazio czy Havaną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Jak wypadają rozmiary płaszczy w SuSu względem garniturów? Mam garnitur Napoli 24 który jest lekko za szeroki w ramionach ale bardzo dobry w pasie i zastanawiam się nad rozmiarem tego modelu: https://suitsupply.com/pl-pl/men/coats/plaszcz--jasnoszary/J775.html Ktoś ma doświadczenie z rozmiarami płaszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Jak wypadają rozmiary płaszczy w SuSu względem garniturów? Mam garnitur Napoli 24 który jest lekko za szeroki w ramionach ale bardzo dobry w pasie i zastanawiam się nad rozmiarem tego modelu: https://suitsupply.com/pl-pl/men/coats/plaszcz--jasnoszary/J775.html Ktoś ma doświadczenie z rozmiarami płaszczy?Ja zawsze biorę jeden rozmiar w górę, tj. marynarka 48, płaszcz 50 i leży idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 19 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2020 Godzinę temu, babicz999 napisał: Godzinę temu, michasacuer napisał: Jak wypadają rozmiary płaszczy w SuSu względem garniturów? Mam garnitur Napoli 24 który jest lekko za szeroki w ramionach ale bardzo dobry w pasie i zastanawiam się nad rozmiarem tego modelu: https://suitsupply.com/pl-pl/men/coats/plaszcz--jasnoszary/J775.html Ktoś ma doświadczenie z rozmiarami płaszczy? Ja zawsze biorę jeden rozmiar w górę, tj. marynarka 48, płaszcz 50 i leży idealnie. Szkoda że nie mają rozmiaru 25 na stanie, najlepiej by było zamówić dwa i jeden zwrócić 🤔 Jeszcze jedno pytanie, mam 175cm wzrostu, w moim Napoli r24 rękawy są na styk is wyglądaj bardzo dobrze. Jak jest z długością rękawów w płaszczach? Może zaryzykować z 48/50? Mierzyłem kiedyś havane 46 i była trochę za ciasna w talii i na długość idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 Zamawiał ktoś płaszcz polo (Merano) z opcji Custom Made? Jak wygląda jakość w porównaniu do płaszczy poszetki.com? Cena 1649 PLN za podstawowe materiały wydaje się atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 12 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2020 Jakościowo będzie to to samo, ponieważ obydwie firmy szyja w tej samej szwalni. Różnic się to może krojem/wymiarami/detalami.Opcja custom made dla płaszczy pojawiła się jakiś tydzień temu, niemożliwe, żeby ktoś miał takowy fizycznie na ten moment.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 A wiecie jak znaleźć tabelę rozmiarów w opcji Custom Made? Ja widzę tylko wybór rozmiaru, bez podglądu jakie ten rozmiar ma wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 SuitSupply wywaliło zewsząd tabele z rozmiarami ubrań. Może mieli za dużo zgłoszeń o nietrzymaniu wymiarów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 38 minut temu, Servetch napisał: A wiecie jak znaleźć tabelę rozmiarów w opcji Custom Made? Ja widzę tylko wybór rozmiaru, bez podglądu jakie ten rozmiar ma wymiary. Przejrzyj watek. Kilka stron wczesniej byly wklejane screeny z tabelami rozmiarow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Znam te tabele, myślałem, że da się gdzieś podejrzeć oficjalne wymiary produktów Custom Made. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 Nie wiem czemu to nie jest pierwszy wybór miejsca do pytań, ale naprawdę polecam pytać supportu SuSu na fb/whatsappie. Odpowiadają szybko i podadzą Ci chyba każdy wymiar, jaki chcesz. Ja tam ich męczę co jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 13 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2020 9 godzin temu, Nawrot napisał: Nie wiem czemu to nie jest pierwszy wybór miejsca do pytań, ale naprawdę polecam pytać supportu SuSu na fb/whatsappie. Odpowiadają szybko i podadzą Ci chyba każdy wymiar, jaki chcesz. Ja tam ich męczę co jakiś czas Potwierdzam, dla Custom Made coat Merano otrzymałem dane dla rozmiarów: Size 52 Waist 103 cm sleeve 67 cm chest 114 cm shoulder width 47.2 cm total back length 97 cm Size 26 Waist 103 cm sleeve 65 cm chest 114 cm shoulder width 47.2 cm total back length 94 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 15 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2020 On 10/12/2020 at 11:30 PM, Nawrot said: Jakościowo będzie to to samo, ponieważ obydwie firmy szyja w tej samej szwalni. Różnic się to może krojem/wymiarami/detalami. Opcja custom made dla płaszczy pojawiła się jakiś tydzień temu, niemożliwe, żeby ktoś miał takowy fizycznie na ten moment. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Roznica polega na tym, ze SS szyje w kilku szwalniach, nie tylko w Chinach, ale i w Birmie, Wietnamie. W szwalni w ktorej szyje poszetka.com SS szyje tylko najwyzsze linie produktow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi