Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosiłbym o pomoc w wyborze składanego zamówienia, planują zakupić ślubny garnitur od SuitSuply.

Po wnikliwym prześledzeniu forum waham się nad:

1. https://eu.suitsupply.com/pl/lazio-classic/garnitur-lazio%2C-granatowy/C2778M-S.html?cgid=lazio-classic&prefn1=colorID&prefn2=pattern&prefv1=blue&prefv2=Plain&pdp=true

2. https://eu.suitsupply.com/pl/lazio-classic/garnitur-lazio%2C-granatowy/P5797V.html?cgid=lazio-classic&prefn1=colorID&prefn2=pattern&prefv1=blue&prefv2=Plain ( tu braki w rozmiarach)

Moje rozmiary: wzrost 182cm

• Klatka : 100 cm
  • Talia : 90 cm
  • Biodra: 104 cm
  • Szerokość ramion: 48 cm

Według asystenta mój rozmiar to 50 i wydaje mi się, ze całkiem dobrze wpasowuje się w jego rozmiary.

Porównałem też wymiary Lazio rozmiar 50 i garniturem Vistuli, który posiadam i w większości te rozmiary się zgadzają.

Mam jednak pewne wątpliwości co do szerokości ramion.

Lazio 50 wg. rozmiaru ze strony ma szerokość w ramionach: 46cm, ja mam 48 i mnie trochę niepokoi, że będzie za ciasny w ramionach??!!

Poza ramionami wszystko wskazuje na rozmiar 50,

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc co do wyboru rozmiaru, czy może mam spróbować z większym, lub innym modelem?

1 godzinę temu, Servetch napisał:

Niestety w moim rozmiarze nie ma nic ciekawego ;(

U mnie 42 +/-L w koszulach, 52 w marynarkach i 54 w płaszczach.

Jest sporo ciekawych koszul. Albo przecenione z 79 na 29, albo np. flanela Jort za 49. Był bardzo ładny klasyczny płaszcz wełna jedwab moher, ale akurat granatowy mam, więc się wstrzymałem. Kupiłem polo z długim rękawem Jort z czystego kaszmiru i po raz pierwszy denimowy popover 42L, bo w denimie SuSu już dwukrotnie brakowało mi długości w odróżnieniu do regularnych koszul.

Moim zdaniem warto czekać na ich outlet i celowo nic sobie nie kupiłem na święta i Black Friday. Wrzucę zdjęcia jak wszystko przyjdzie.

18 minut temu, Żorż Ponimirski napisał:

Kupiłem polo z długim rękawem Jort z czystego kaszmiru i po raz pierwszy denimowy popover 42L....

Niestety w rozmiarze 40-7 polo i popoverów nie uświadczyłem, a szkoda. Nie wiem jak one wyglądają w przypadku rozmiaru nie long , a np. w stosunku do 40-7 ( mam denimową koszulę).

21 hours ago, michau said:

Dokładnie.
Ale przynajmniej można sobie przejrzeć i się powkurzać, że się mieszka po złej strony Odry czy Bałtyku emoji23.png

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Można ewentualnie skorzystać z oferty jakiegoś przekierowywania paczek, sprawdziłem, że np. u mygermany kosztuje to ok 20 euro (cena zależy chyba od wartości i rozmiaru paczki).

• Like 1

No dobra Sienna już kupiona, gdy dojdzie to jeśli ktoś będzie ciekaw różnic w kroju to podzielę się spostrzeżeniami.   Mam tylko jedną myśl,  oferta damska już dużo bardziej różnorodna i w lepszych cenach niż męska (mam na myśli outlet). Moja żona jest w każdym razie szczęśliwa, zobaczymy czy równie szczęśliwa będzie po przyjściu przesyłek  :grin: