roter6 Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 @Jakbog bosmanek nie mierzyłem. Patrzyłem na płaszcze, np. te: https://eu.suitsupply.com/en/coats/navy-overcoat/J626.html?cgid=Coats, https://eu.suitsupply.com/en/coats/navy-overcoat/J461.html?cgid=Coats. Do 300 EUR są moim zdaniem całkiem fajne. Żona mierzyła z kolei kamelowy płaszcz w SuiStudio za ok 2000 zł i nie był naszym zdaniem wart tej ceny. Tak już generalnie pisząc to poza marynarkami/garniturami mają fajne koszule, niektóre kamizelki i płaszcze. Dzianiny mnie nie powalają. Spodnie za drogie. Ciekawe sprawa u mnie z ich butami. Zawsze byłem na nie, ale te: https://eu.suitsupply.com/en/shoes/dark-brown-oxford/FW1605.html?cgid=Shoes na żywo wyglądały bardzo fajnie. I ich nie kupiłem bo jednak tyle pieniędzy za buty SuSu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 Panowie, Czy ktos moglby polecic jakas marke garniturow porownywalna do SS, ktora dostane w Polsce? Moje zamowienie z SS powinno do mnie dotrzec w zeszla srode, a do dzisiaj nie potrafia go dostarczyc. W sobote mam wesele (nie swoje) i nie mam zadnego sensownego garnituru ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2018 @Anachronis, Oscar Jacobson w Royal Collection Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 23 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2018 @Anachronis Jeśli jesteś z Warszawy to polecam wybrać się do któregoś ze sklepów Albione. Mają ładne wzornictwo, dobrą rozmiarówkę (do tego można robić mix & match) i używają bardzo przyzwoitych materiałów. Mój garnitur od nich nosi się super, a smaczki takie jak podszewka z cupro czy guziki funkcyjne są niespotykane w takich pieniądzach. Jedyny mankament u mnie to za wąskie klapy, ale to bolączka większości garniturów obecnie, może zresztą w obecnej kolekcji wygląda to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 23 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2018 6 godzin temu, me.spoke napisał: @Anachronis Jeśli jesteś z Warszawy to polecam wybrać się do któregoś ze sklepów Albione. Mają ładne wzornictwo, dobrą rozmiarówkę (do tego można robić mix & match) i używają bardzo przyzwoitych materiałów. Mój garnitur od nich nosi się super, a smaczki takie jak podszewka z cupro czy guziki funkcyjne są niespotykane w takich pieniądzach. Jedyny mankament u mnie to za wąskie klapy, ale to bolączka większości garniturów obecnie, może zresztą w obecnej kolekcji wygląda to lepiej. Mam mozliwosc wstapienia do Albione w Galerii Kazimierz w Krakowie, nie wiem tylko, czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 23 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2018 Uważam, że warto, garnitury z wyższej serii są w granicach 1200-1400 zł, mój już od roku nosi się bez zarzutu. Szukałem w wielu innych sklepach z tej półki cenowej i dopasowanie było beznadziejne, tu dzięki mix and match tego problemu nie ma, linia ramion super. Jeśli miałbyś większy budżet to stawiałbym na Zack Roman, ale do soboty mógłby nie dojść. Zresztą w Twoim przypadku chyba lepiej pójść, przymierzyć i od razu wziąć jeśli Ci podejdzie, a nie na siłę zatrzymywać nie do końca dobry rozmiar Zapytaj tylko w jakiej wersji mają teraz te lepsze garnitury (full- lub half-canvas wchodzi w grę jak najbardziej, klejonki raczej bym się wystrzegał, choć z tego co pamiętam garnitury szyją przynajmniej na półpłótnie). Edit: @Anachronis ich włoska strona jest dużo bardziej zachęcająca w stosunku do tego co można znaleźć na pierwszy rzut oka w google. Poniżej przykładowy obrazek i link do katalogu, uważam że np. ten garnitur jest bardzo poprawny. http://www.albione.eu/catalog/suits/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 28 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2018 @me.spoke Niestety zbyt pozno dotarlem do Twojej odpowiedzi i zdazylem wm iedzyczasie kupic Bytomia. Niby 120tka, niby ladny granat, ale oswietlenie w tych salonach jest tak przejaskrawione, ze moja blekitna koszula na zdjeciach wygladala na biala i po wyjsciu z salonu garnitur juz tak "zjawiskowo" sie nie prezentowal. Ta sama prymitywna sztuczke sprzedazowa stosuje zreszta SS i (z tego co widzialem na zdjeciach) rowniez manufaktura Miller - zdjecia na stronie internetowej sa mocno przeswietlone, przez co produkt sprawia swietne wrazenie, a potem ogladajac na forum albo na zywo rzeczywiste zdjecia garniturow bylem przekonany, ze komus pomylily sie nazwy marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 29 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2018 @Anachronis Nie chcę robić offtopu, więc krótko. W Bytomiu nigdy nie mogłem znaleźć rozmiaru, lata temu kupiłem tam mój pierwszy garnitur i niestety od początku nie nadawał się do użytku przez złe dopasowanie (choć oczywiście uświadomiłem to sobie po dłuższym czasie ;). Co do MiMe i SuSu nie wypowiem się, bo nie mam, ale jeśli chodzi o użyte materiały i proporcje to są raczej przyzwoite, wielu kolegów z forum z dużym doświadczeniem je zachwala (szczególnie SuSu). Ja ze swojego Albione jestem bardzo zadowolony, więc na przyszłość polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 Takie coś, macaliście? Wygląda z daleka jak marynarka, a z bliska jak sweter... https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-zielony-marynarka/C5581.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefn2=size&prefv1=green&prefv2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 53 minuty temu, Krzysiek_W napisał: Takie coś, macaliście? Wygląda z daleka jak marynarka, a z bliska jak sweter... Macałem coś takiego z innych firm, np. Eleventy. Zasadniczo jest to sweter z konstrukcją Zalety - rozciągliwy i niemnący. Wady - rozciągliwy i bardzo casualowy. By dobrze wyglądał wymaga też raczej wzorcowej sylwetki, chyba że materiał jest bardzo ciężki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 52 minuty temu, dziko napisał: Wady - rozciągliwy i bardzo casualowy. Masz na myśli, że rozciąga się i z czasem traci fason? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 Godzinę temu, dziko napisał: Macałem coś takiego z innych firm, np. Eleventy. Zasadniczo jest to sweter z konstrukcją Zalety - rozciągliwy i niemnący. Wady - rozciągliwy i bardzo casualowy. By dobrze wyglądał wymaga też raczej wzorcowej sylwetki, chyba że materiał jest bardzo ciężki . Trochę się obawiam też że będzie się mechacił, bo wygląda właśnie jak sweter z jakiejś sieciówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 @Krzysiek_W, zrób taki test - wyobraż sobie, że ta marynarka jest granatowa, szara lub brązowa - czy wtedy przykułaby Twoją uwagę? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 Panowie, Noszę normalnie ss 50, choć lazio jest na styk. Zastanawiam się czy powinienm kupić płaszcz w rozmiarze 50 czy może 52. Jakie są wasze doświadczenia z rozmiarówką płaszczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 19 minut temu, lubo69 napisał: @Krzysiek_W, zrób taki test - wyobraż sobie, że ta marynarka jest granatowa, szara lub brązowa - czy wtedy przykułaby Twoją uwagę? Próbuję to sobie wyobrazić...., ale nie potrafię, mam coś innego przed oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 Panowie, Noszę normalnie ss 50, choć lazio jest na styk. Zastanawiam się czy powinienm kupić płaszcz w rozmiarze 50 czy może 52. Jakie są wasze doświadczenia z rozmiarówką płaszczy ?Kojarze, że już tu ten temat się pojawiał. Powinieneś znaleźć odpowiedzi we wcześniejszych wpisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 58 minut temu, astaroth napisał: Panowie, Noszę normalnie ss 50, choć lazio jest na styk. Zastanawiam się czy powinienm kupić płaszcz w rozmiarze 50 czy może 52. Jakie są wasze doświadczenia z rozmiarówką płaszczy ? Havana się zmieści pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Lazio już nie z uwagi na wypełnienie ramion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 17 godzin temu, Sigmund napisał: Havana się zmieści pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Lazio już nie z uwagi na wypełnienie ramion. A to z czego i ile jest tego wypełnienia w tym modelu???? Zabrzmiało jakby marynarka miała wszyte ochraniacze barkowe. Wybacz, wprawdzie nie mam tego modelu garnituru, ale zaciekawiła mnie Twoja teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 Lazio ma delikatne wypełnienie ramion. Po prostu już Havana (model bez wypełnień) wchodzi na styk pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 Z tego co ja przymierzalem ostatnio w salonie, to i Havana i Lazio pasowały pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Ale są różne preferencje, jesli ktoś woli więcej luzu, to rozmiar większy płaszcz też będzie dobry. Kwestia tego, jakie dopasowanie się woli. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 Który model garnituru SS polecacie dla osoby w średnim wieku o wzroście ok. 175 cm z "brzuszkiem"? Chodzi mi głównie o to, aby wymagało to jak najmniej przeróbek, których, wg mnie i tak się nie uniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 4 minuty temu, Karol G. napisał: Który model garnituru SS polecacie dla osoby w średnim wieku o wzroście ok. 175 cm z "brzuszkiem"? Jeśli jest "brzuszek", to większość ich krojów wypada z gry. Generalnie oferują fitslimy. Ew. można popatrzeć po wymiarach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 2 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2018 Napoli jest krótkie i obszerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 4 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2018 Koledzy, czy ktoś z Was ma tę marynarkę? Czy kolor na zdjęciach na stronie sklepu oddaje dosyć wiernie faktyczną barwę? Szukam ciemniejszej marynarki od jakiegoś czasu i teraz ta mi wpadła w oko. Za wszelkie opinie/sugestie będę niezmiernie wdzięczny.https://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-granatowy--marynarka/C1130.html?cgid=Jackets&prefn1=colorID&prefv1=blue&prefn2=size&prefv2=48&srule=SalePriceAsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 Kolor na zdjęciach na stronie sklepu u ciebie i innych użytkowników forum może różnić się w zależności od ustawień monitora, więc nawet osobie, która widziała marynarkę na żywo może być ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na postawione pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi