Krzysiek_W Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 Godzinę temu, dziko napisał: Macałem coś takiego z innych firm, np. Eleventy. Zasadniczo jest to sweter z konstrukcją Zalety - rozciągliwy i niemnący. Wady - rozciągliwy i bardzo casualowy. By dobrze wyglądał wymaga też raczej wzorcowej sylwetki, chyba że materiał jest bardzo ciężki . Trochę się obawiam też że będzie się mechacił, bo wygląda właśnie jak sweter z jakiejś sieciówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 @Krzysiek_W, zrób taki test - wyobraż sobie, że ta marynarka jest granatowa, szara lub brązowa - czy wtedy przykułaby Twoją uwagę? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 Panowie, Noszę normalnie ss 50, choć lazio jest na styk. Zastanawiam się czy powinienm kupić płaszcz w rozmiarze 50 czy może 52. Jakie są wasze doświadczenia z rozmiarówką płaszczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 19 minut temu, lubo69 napisał: @Krzysiek_W, zrób taki test - wyobraż sobie, że ta marynarka jest granatowa, szara lub brązowa - czy wtedy przykułaby Twoją uwagę? Próbuję to sobie wyobrazić...., ale nie potrafię, mam coś innego przed oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 Panowie, Noszę normalnie ss 50, choć lazio jest na styk. Zastanawiam się czy powinienm kupić płaszcz w rozmiarze 50 czy może 52. Jakie są wasze doświadczenia z rozmiarówką płaszczy ?Kojarze, że już tu ten temat się pojawiał. Powinieneś znaleźć odpowiedzi we wcześniejszych wpisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 30 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2018 58 minut temu, astaroth napisał: Panowie, Noszę normalnie ss 50, choć lazio jest na styk. Zastanawiam się czy powinienm kupić płaszcz w rozmiarze 50 czy może 52. Jakie są wasze doświadczenia z rozmiarówką płaszczy ? Havana się zmieści pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Lazio już nie z uwagi na wypełnienie ramion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrwawa Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 17 godzin temu, Sigmund napisał: Havana się zmieści pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Lazio już nie z uwagi na wypełnienie ramion. A to z czego i ile jest tego wypełnienia w tym modelu???? Zabrzmiało jakby marynarka miała wszyte ochraniacze barkowe. Wybacz, wprawdzie nie mam tego modelu garnituru, ale zaciekawiła mnie Twoja teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 Lazio ma delikatne wypełnienie ramion. Po prostu już Havana (model bez wypełnień) wchodzi na styk pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 Z tego co ja przymierzalem ostatnio w salonie, to i Havana i Lazio pasowały pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Ale są różne preferencje, jesli ktoś woli więcej luzu, to rozmiar większy płaszcz też będzie dobry. Kwestia tego, jakie dopasowanie się woli. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 Który model garnituru SS polecacie dla osoby w średnim wieku o wzroście ok. 175 cm z "brzuszkiem"? Chodzi mi głównie o to, aby wymagało to jak najmniej przeróbek, których, wg mnie i tak się nie uniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2018 4 minuty temu, Karol G. napisał: Który model garnituru SS polecacie dla osoby w średnim wieku o wzroście ok. 175 cm z "brzuszkiem"? Jeśli jest "brzuszek", to większość ich krojów wypada z gry. Generalnie oferują fitslimy. Ew. można popatrzeć po wymiarach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 2 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2018 Napoli jest krótkie i obszerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 4 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2018 Koledzy, czy ktoś z Was ma tę marynarkę? Czy kolor na zdjęciach na stronie sklepu oddaje dosyć wiernie faktyczną barwę? Szukam ciemniejszej marynarki od jakiegoś czasu i teraz ta mi wpadła w oko. Za wszelkie opinie/sugestie będę niezmiernie wdzięczny.https://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-granatowy--marynarka/C1130.html?cgid=Jackets&prefn1=colorID&prefv1=blue&prefn2=size&prefv2=48&srule=SalePriceAsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 Kolor na zdjęciach na stronie sklepu u ciebie i innych użytkowników forum może różnić się w zależności od ustawień monitora, więc nawet osobie, która widziała marynarkę na żywo może być ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na postawione pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 @AndreGłowy nie dam sobie uciąć, natomiast wydaje mi się, że jest to marynarka z mojego zdjęcia. Kupowałem ją ze 3 sezony temu, ale jest to moja ulubiona marynarka i częściej ją zakładam niż granatową (ciemniejszą). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galibart Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 @Andre kolor na żywo jest bardzo zbliżony do zdjęcia ze strony, model C 1130 Od najciemniejszej wygląda to tak: C 847 - granatowa C 1130 - ciemnoniebieska C 848 - niebieska, to będzie raczej ta co podał kolega @alabuz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 [mention=9077]Andre[/mention] kolor na żywo jest bardzo zbliżony do zdjęcia ze strony, model C 1130 Od najciemniejszej wygląda to tak: C 847 - granatowa C 1130 - ciemnoniebieska C 848 - niebieska, to będzie raczej ta co podał kolega [mention=2930]alabuz[/mention] Mam model C847 i w mojej opinii jest to idealny kolor na blezer. Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 5 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2018 Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi - wiem, że kolory mogą się różnić w zależności od monitora, ale zawsze to jednak jakaś wskazówka @alabuz - bardzo ładna marynarka, ale też mi się wydaje jak @galibart mówi, że to jest trochę jaśniejszy model. Chyba ostatecznie będzie trzeba zamówić z dwie marynarki i je porównać na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzioch Napisano 8 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 Ma ktoś porównanie wyżej wspomnianej marynarki C847 i tej z wełny traveller: C1284 Przymierzam się do kupna jednej i zastanawiam, która lepiej posłuży jako "ta uniwersalna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 8 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 Ma ktoś porównanie wyżej wspomnianej marynarki C847 i tej z wełny traveller: C1284 Przymierzam się do kupna jednej i zastanawiam, która lepiej posłuży jako "ta uniwersalna".Ja mam.Zamówiłem obie marynarki jakiś czas temu, bo sam stałem przed takim dylematem.Wybrałem C847. Klasyczny blezer. Idealny w połączeniu z jeansami, chino etc.Traveler pasował mi do chinosów z kantem. Jednak do jeansów czy chinosów bez kantów był zbyt formalny. Faktura i grubość (a raczej cienkość ) materiału powodują, że marynarka traveler wyglądała jak sierota od garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzioch Napisano 8 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 @michau Dzięki za odpowiedź , a jak wygląda sprawa z klapami? Nie są lekko za małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 Nie znam C847, ale traveler to faktycznie typowy garnitur, ew. do połączenia ze spodniami od innego garnituru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 8 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2018 [mention=1544]michau[/mention] Dzięki za odpowiedź , a jak wygląda sprawa z klapami? Nie są lekko za małe?Mają niemalże 8 cm. Dla mnie jest to jak najbardziej ok. Klasycznie.Wydaje mi się też, że szerokość klap jest stała w modelu Havana.Szersze klapy mają np. marynarki Lancerto&mr.V. Mają w stałej ofercie marynarkę granatową. Możesz sprawdzić. Mi się jednak mniej podobała się faktura materiału. Możliwe, że to efekt dodatku lnu (25%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 Czy ktoś wie czy poza literka B przy kodzie produktu jest jakaś różnica pomiędzy: https://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461.html?cgid=Coats a https://eu.suitsupply.com/pl/coats/granatowy-płaszcz/J461LB.html?cgid=Coats Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mds Napisano 12 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2018 @astaroth Wg mojej wiedzy wersja J461 jest na 2 guziki, podczas gdy J461LB na 2,5 (sam posiadam ten drugi model). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi