Zajac Poziomka Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 16 minut temu, cichosza napisał: Tak, ale jeśli outlet miałby być dwa razy do roku, otwierany zawsze o tej samej porze, tak jak oczekują niektórzy to już naprawdę niedaleko do wyprzedaży z Zary. Herring Shoes dwa razy do roku robi promocje, a bynajmniej nie kojarzy się z Zarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Warto przeczytać moje obie wypowiedzi, a nie wyrywać jedną z kontekstu. Odnoszę się do modelu biznesowego SuSu, a nie do jakości produktów. Miałem wrażenie, że jest to oczywiste, ale skoro nie to potwierdzam, że jakość zarówno Herringa jak i SuSu nie kojarzy się z Zarą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Zawsze pozostaje opcja outletu stacjonarnego w pobliżu Amsterdamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Jeśli na forum jest ekspert od zarządzania sprzedażą, to mógłby wytłumaczyć teorię outletu SS, z podaniem modelu matematycznego, czyli równań różniczkowych opisujących dynamikę systemu. Na zdrowy rozum - jeśli po kolekcji zostają resztki, to najlepiej je oddać na przemiał. Nie da się kupić takiej, niż w cenie regularnej. Jeśli zostaje więcej, to jest dylemat. Przemiał to spora strata. Sprzedaż za pół ceny oznacza minimalizację strat (a może nawet zysk) i albo dalszą stratę (ktoś już kupił i nie kupi w cenie regularnej), albo zyski (komuś się tak spodoba towar, że zostanie stałym klientem i kupi więcej, już w cenie regularnej). Ciężko to wypośrodkować. Natomiast utrzymywanie napięcia (otworzą czy nie? i kiedy?) to jest oczywiście mistrzowska zagrywka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 8 godzin temu, FONos napisał: ja taki outlet traktuje jako ewentualny zakup czegoś czego normalnie bym nie kupił nie ze względu na cenę ale zwyczajnie nie jest mi niezbędne, będę nosił rzadko ale jak się trafi taka okazja to czemu nie mam dokładnie takie same podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Outlet jest czynny, ale nie dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Otwarty w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 kod: FINALSALE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Może dla niektórych jest to oczywiste, ale z kronikarskiego obowiązku napisze: jeśli ktoś chciałby przejrzeć amerykański outlet, ale odbija się od dostępu z uwagi na polską lokalizację, wystarczy wejść na normalną stronę SuSu, zmienić lokalizację na USA, a potem w drugiej karcie odpalić link do outletu. U mnie działa Wybór, przynajmniej w moim rozmiarze 46, bardzo dobry, sporo letnich klimatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Pewnie niebawem ruszy OL dla Europy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 W zeszłym sezonie majpierw był ten Europejski a następnie w USA. I z tego co pamiętam, asortyment nie pokrywał się - tzn. to co było już wyprzedane na starym kontynencie, w USA było dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 nabyłem taką oto marynarkę: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-jasnoniebieski-kratka/C112321.html Jestem zaskoczony wysoką gramaturą tego lnu, materiał ma dużą grubość. Rozmiar 26 jest dla mnie mocno dopasowany. Len ma tendencję do kurczenia się po praniu, czy powinienem obawiać się skurczenia po praniu w pralni chemicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Nie może się pokrywać przecież oni mają inną rozmiarowke Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osoba Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 A pamiętajcie czy w ostatnim outlecie też nie było zwrotów dla USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Pamiętacie - nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Outlet w US ruszył dokładnie w tym samym momencie co zawsze, więc niekoniecznie. Swoją drogą spory wybór "normalnych" płaszczy. Inaczej niż w Europie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Za styleforum, z dziś: Cytuj Just wrote to their Facebook customer service and they have informed me there will be no outlet for Europe this season. Quite opposite of what they advised just a couple of days ago .. Ale to oczywiście plotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheilon Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Robił ktoś zakupy na US outlecie? Są jakieś problemy z wysyłką do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Nie ma możliwości wysyłki do PL. Musiałbyś zamówić na adres np. kogoś znajomego w USA i kombinować wysyłkę do Polski we własnym zakresie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Z ciekawostek to raz, zamawiając w sklepie EU (normalnym, nie outlecie) marynarkę z dostawą do Polski, wysłali mi towar z USA. Dotarło bez problemu, bez dodatkowych opłat. Ewentualny zwrot byłby do EU. Więc potrafią słać z USA do PL tylko nie wiadomo od czego to zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Poza tym średnio się chyba opłaca kupować w USA nawet po cenach outletowych i nawet z darmową wysyłką jakby była do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheilon Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Potrzebowałem Soho w rozmiarze, który nie był już dostępny, Pani przez whatsappa sprowadziła go z USA (ostatnia sztuka), co najlepsze płaciłem w euro i wyszło 150zł taniej niż bezpośrednio u nas w złotówkach - oczywiście przez konto walutowe. Im drożej tym różnica korzystniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 Bez szału z nową kolekcją. Jakaś taka strasznie dziwna. Zdaje się że pare modeli wycofali np jest dwurzędówka havana a soho nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 SuSu chyba zmienił/ujednolicił kroje marynarek - nie ma m.in. hudsona. Nadto, te które wcześniej widniały jako hudson, aktualnie widnieją jako havana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 Wg mnie to jakieś błędy po prostu. Wykorzystanie tej samej nazwy do oznaczenia jedno- i dwurzędówki mija się z celem i dotychczasowym podejściem (opisy krojów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi