kappa Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Też bym się nie nastawiał. Ostatnio otworzyli outlet 11 stycznia, przed rokiem 4 lipca. Dziś odebrałem newsletter, ale zaproszenia do outletu brak. Obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Outlet to pierwszy tydzień lipca. Już zdarzało się, że go nie otwierali (pomiędzy innymi otwarciami), choć bodajże było to w zimie. Może teraz brak towaru i dopiero otworzą w zimie 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 11 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2017 Hello Mariusz, We are not hosting an outlet this year. Perhaps in the future but not this summer. No niestety... Złe wieści lepsze od niewiadomej. Nowa kolekcja - początek sierpnia. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 U mnie pozostawili cień nadziei Dear Suitsupply, is there any chance you will be running an outlet this season? And if the answer is yes - what is the most probable launch date? Dear Szymon, Thank you for your email. Unfortunately the date of the outlet is unknown now. Once it is known, the date will be in the newsletter. Please let me know if you need any further assistance. I will be more than happy to help you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Ja się również spytałem jakieś 1,5 roku temu o outlet i dostałem informację na czacie, że outletu nie będzie, a za parę dni otworzyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Nie mają żadnego interesu mówić komukolwiek, że będzie otworzony i kiedy. Chyba każdy to rozumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Panowie, pytacie się studenta z call center kiedy sieć zamierza otworzyć outlet? A skąd oni mają to wiedzieć? Panią kasjerkę w supermarkecie też się pytacie kiedy i jakie promocje planuje sklep? Z całym szacunkiem dla pracy zarówno kasjerek jak i pracowników infolinii, to jednak nie są osoby do których powinno się kierować takie pytania. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Z punktu widzenia SuSu otwieranie outletu regularnie co roku, albo nawet co pół to biznesowy strzał w kolano. Cała ich strategia polega na polityce sprzedaży bez organizowania sezonowych obniżek i wyprzedaży. Klient ma wiedzieć, że kupując produkt nie przepłaca i nie warto czekać. Jeśli przyzwyczają klientów, że outlet jest co roku albo co pół to czym to się właściwie będzie różniło od wyprzedaży w Zarze? To jest kierunek od którego oni od początku uciekają i jak widać po rozwoju firmy ta strategia się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 30 minut temu, cichosza napisał: Z punktu widzenia SuSu otwieranie outletu regularnie co roku, albo nawet co pół to biznesowy strzał w kolano. Cała ich strategia polega na polityce sprzedaży bez organizowania sezonowych obniżek i wyprzedaży. Klient ma wiedzieć, że kupując produkt nie przepłaca i nie warto czekać. Jeśli przyzwyczają klientów, że outlet jest co roku albo co pół to czym to się właściwie będzie różniło od wyprzedaży w Zarze? To jest kierunek od którego oni od początku uciekają i jak widać po rozwoju firmy ta strategia się sprawdza. Dokładnie, potem nikt nie kupuje w regularnej cenie tylko czeka na wyprzedaże ...najgorzej mają Ci w typowej rozmiarówce bo na wyprzedażach już często i tak nie ma ich rozmiarów. Zresztą chyba widać to po wpisach wyżej .. chętnych na zakup wielu ale każdy czeka że będzie jeszcze taniej ... ja taki outlet traktuje jako ewentualny zakup czegoś czego normalnie bym nie kupił nie ze względu na cenę ale zwyczajnie nie jest mi niezbędne, będę nosił rzadko ale jak się trafi taka okazja to czemu nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin C Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 No raczej nie można tego porównać do Zary czy innych bo w ich outlecie próżno szukać towarów które są akurat w sprzedaży tj. aktualnej kolekcji. Raczej są to kolekcje sprzed roku, czasem nawet starsze. I to wg mnie jest właściwy zamysł outletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Tak, ale jeśli outlet miałby być dwa razy do roku, otwierany zawsze o tej samej porze, tak jak oczekują niektórzy to już naprawdę niedaleko do wyprzedaży z Zary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 16 minut temu, cichosza napisał: Tak, ale jeśli outlet miałby być dwa razy do roku, otwierany zawsze o tej samej porze, tak jak oczekują niektórzy to już naprawdę niedaleko do wyprzedaży z Zary. Herring Shoes dwa razy do roku robi promocje, a bynajmniej nie kojarzy się z Zarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Warto przeczytać moje obie wypowiedzi, a nie wyrywać jedną z kontekstu. Odnoszę się do modelu biznesowego SuSu, a nie do jakości produktów. Miałem wrażenie, że jest to oczywiste, ale skoro nie to potwierdzam, że jakość zarówno Herringa jak i SuSu nie kojarzy się z Zarą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Zawsze pozostaje opcja outletu stacjonarnego w pobliżu Amsterdamu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Jeśli na forum jest ekspert od zarządzania sprzedażą, to mógłby wytłumaczyć teorię outletu SS, z podaniem modelu matematycznego, czyli równań różniczkowych opisujących dynamikę systemu. Na zdrowy rozum - jeśli po kolekcji zostają resztki, to najlepiej je oddać na przemiał. Nie da się kupić takiej, niż w cenie regularnej. Jeśli zostaje więcej, to jest dylemat. Przemiał to spora strata. Sprzedaż za pół ceny oznacza minimalizację strat (a może nawet zysk) i albo dalszą stratę (ktoś już kupił i nie kupi w cenie regularnej), albo zyski (komuś się tak spodoba towar, że zostanie stałym klientem i kupi więcej, już w cenie regularnej). Ciężko to wypośrodkować. Natomiast utrzymywanie napięcia (otworzą czy nie? i kiedy?) to jest oczywiście mistrzowska zagrywka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 8 godzin temu, FONos napisał: ja taki outlet traktuje jako ewentualny zakup czegoś czego normalnie bym nie kupił nie ze względu na cenę ale zwyczajnie nie jest mi niezbędne, będę nosił rzadko ale jak się trafi taka okazja to czemu nie mam dokładnie takie same podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Outlet jest czynny, ale nie dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Otwarty w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 kod: FINALSALE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wimon Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Może dla niektórych jest to oczywiste, ale z kronikarskiego obowiązku napisze: jeśli ktoś chciałby przejrzeć amerykański outlet, ale odbija się od dostępu z uwagi na polską lokalizację, wystarczy wejść na normalną stronę SuSu, zmienić lokalizację na USA, a potem w drugiej karcie odpalić link do outletu. U mnie działa Wybór, przynajmniej w moim rozmiarze 46, bardzo dobry, sporo letnich klimatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Pewnie niebawem ruszy OL dla Europy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 W zeszłym sezonie majpierw był ten Europejski a następnie w USA. I z tego co pamiętam, asortyment nie pokrywał się - tzn. to co było już wyprzedane na starym kontynencie, w USA było dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 nabyłem taką oto marynarkę: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-jasnoniebieski-kratka/C112321.html Jestem zaskoczony wysoką gramaturą tego lnu, materiał ma dużą grubość. Rozmiar 26 jest dla mnie mocno dopasowany. Len ma tendencję do kurczenia się po praniu, czy powinienem obawiać się skurczenia po praniu w pralni chemicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 Nie może się pokrywać przecież oni mają inną rozmiarowke Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Osoba Napisano 18 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 A pamiętajcie czy w ostatnim outlecie też nie było zwrotów dla USA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi