Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z mojego (niewielkiego) doświadczenia wynika, że bawełna się gniecie i żaden odpoczynek tu nie pomoże. Inaczej jest w przypadku wełny. Ale jeśli "Twoja" bawełna zachowuje się inaczej, to miło wzbogacić się o nową wiedzę.

No właśnie. Mam dwie marynarki bawełniane i odpoczynek tu niewiele daje. Trzeba sięgnąć po żelazko. Tak samo z marynarką mieszanką bawełna/len.

Jak pochodzę dłużej niż 3 razy to dam znać - na razie nie jest źle ale pewnie po kilku razach odprasowanie będzie nie od rzeczy.

Opublikowano

Witam,

Garnitur dojechał, niestety chyba przestrzeliłem z rozmiarem. Wziąłem 110 i wydaje się lekko za ciasne. Postaram się w najbliższym czasie wrzucić zdjęcia.

A wziąłeś zgodnie z wytycznymi na stronie? Zmierzyłeś się i wyszło 110, czy więcej i zszedłeś z rozmiaru w dół?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak więc po dyskusji i analizie tego co oferuje SS postanowiłem i ja złożyć zamówienie. Zdecydowałem się na marynarkę i inne drobiazgi (pasek i takie tam).

I przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczony. Poniżej konkrety:

1. Zamówienie złożone w środę było u mnie w piątek rano.

2. Zapakowane tak, że powiedziałem łał. Karton chyba specjalnie zaprojektowany do transportu marynarek. Taka deska serfingowa w kształcie, a w środku marynarka przymocowana tak, że nie ma prawa nic się pognieść. Starannie zapakowana. I dodatkowo - futerał (porządny) w zestawie.

3. Co ciekawe - od razu w kopercie naklejka do zwrotu (dla kuriera), gdybym chciał zwrócić.

4. I oczywiście najważniejsze - sama marynarka. Jakość przyznam, że naprawdę doskonała. Materiał bardzo, ale to bardzo porządny. Jakość wykończenia - zdecydowanie przewyższa to co proponuje V.

5. Jakość wykończenia to inna historia - wszystko porządnie zrobione, guziki funkcjonalne, żadnych wystających nitek.

Podsumowując - ja osobiście jestem bardzo zadowolony z zakupu i jestem pewien, że to nie jest ostatni zakup u nich. Mam już kilka rzeczy na oku, ale również czekam na to co pojawi się w "new arivals".

Aha - i jeszcze jedna fajna rzecz na stronie - asystent rozmiaru. Fajne, funkcjonalne i pamięta rozmiary.

T.

Opublikowano

Przeczytałem cały wątek, obejrzałem asortyment i stronę i podsumuje tak - wkurza mnie, że mają sklepy na Litwie, na Łotwie i nawet w Białorusi a u nas nie!

Fajnie byłoby się dowiedzieć, czemu nie ma ich w Polsce.

Brak potencjalnych klientów? Brak środków na taką inwestycję?

Opublikowano

Zapomniałem wczoraj dopisać (to przez tą Białoruś), że na wiosnę wybieram się do Hamburga a tam zgodnie z info ze strony SS mają wkrótce otworzyć |sklep, mam nadzieję, że już będzie otwarty, mam zamiar zrobić zakupy "zegarkowe" ale i do nich bym wpadł.

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników:)

Mam pytanie, zwłaszcza do tych osób, które zamawiały garnitur przez stronę SS.

Czy aby na pewno tabela rozmiarów jest dobrze opisana ? Mam tutaj na myśli szerokość w pasie spodni.

Po "zmierzeniu się" advisor zaproponował mi rozmiar 46 (mimo wszystko zamówię chyba rozmiar wyżej, czyli 48.) Przyrównałem potem wymiary podane przy rozmiarze 46 i 48 na "sucho" i jeżeli chodzi o marynarkę, to wygląda na to, że wszystko się zgadza.

Ale spodnie ? przy rozmiarze 46 Waist trouser = 82, przy rozmiarze 48 = 86. Ja natomiast, w pasie mam 92 cm... czy ja jestem jakiś niewymiarowy, czy coś jest tutaj źle podane ? :) A może istnieje możliwość zamówienia spodni z innego rozmiaru.. hehe.

Mam ny myśli rozmiarówkę tego modelu http://eu.suitsupply.com/suits/suit-blu ... e=PriceAsc