Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! 

To mój pierwszy post na tym forum i od razu zwracam się do Was z prośbą o pomoc, ponieważ moja wiedza w temacie mody, a tym bardziej mody eleganckiej jest równa 0. 

W lipcu mam swój ślub i szukam garnituru na tą okazję. Z różnych źródeł czytałem pozytywne opinie o SuSu i właśnie stamąd chciałbym zamówić na próbę jeden garnitur, jednak boję się, że nie trafię z rozmiarem. 

Załóżmy, że chciałbym mieć garnitur granatowy. Mój wzrost to 194 cm, obwód klatki to 108 cm, biodro około 106 cm i pas około 99 cm. 

W oko wpadł mi m. in. ten model: 

https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-napoli--granatowy/P5339M.html

I tutaj pytanie: czy rozmiar XL (108) tego modelu dla moich wymiarów byłby dobry? Czy spodnie w tych wszystkich garniturach faktycznie są takie krótkie (do kostek), czy będą dłuższe, klasyczne, opadające na obuwie? 

Wiem, że moje pytania mogą być głupie, ale nie jestem w stanie poradzic sobie nawet z tabela rozmiarów na tej stronie. 

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i odpowiedzi. 

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów. 

Opublikowano

Zapewne masz na myśli rozmiar 106.
Spodnie powinny być wystarczająco długie. Kupuję rozmiar 98 przy 185 cm i zawsze jest do ucięcia koło 8 cm.

Modele na zdjęciach mają aktualnie modne "kuse wszystko".

Weź pod uwagę to, że model Napoli jest szerszy w barkach od innych garniturów SuSu.

Jeśli jesteś z tych chudszych i mniej "przypakowanych", to Napoli niekoniecznie będzie pasował.
Przy 194 cm spróbowałbym Washingonów - mają dłuższe marynarki. Niestety to najbardziej "wyslimowany" model pasujący tylko niektórym. Jak teraz patrzę na obwód Twojego pasa to chyba się nie nada:)

Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedzi/podpowiedzi - tak jak mówicie, zamówię ze 2-3 modele w rozmiarze 106 (dzięki @Aras) i najwyżej odeślę. Może wezmę też dla przykładu jeden w rozmiarze 102.

Czy Wysyłka i zwrot faktycznie bez odbywa żadnych problemów? 

Opublikowano

SuSu ma raczej slim-owe kroje, więc jeśli nie jesteś bardzo szczupły, to nie schodź z rozmiarem w dół. Raczej weź rozmiar większy - 110. Przy 194 cm spróbowałbym rozmiaru 110 w Washingtonie - P6036.

Ja mam jakieś 100-101 cm w klatce i rozmiar 98 nie ma zbyt dużo zapasu (Havana, Sienna, Lazio). Przy 108 cm raczej nie zmieścisz się w 102... choć nie wiem jak to jest w kroju Napoli.

Opublikowano
Opublikowano

Jak chcesz mieć pełen pogląd, to jest jeszcze Lazio (chociażby standardowy C2778M-S). Nie tak wyslimowany jak Washington ale węższy w ramionach niż Napoli.

Opublikowano
2 godziny temu, babicz999 napisał:
5 godzin temu, eduardo napisał:
Jak u nich z rozmiarówką butów?
Zgodne z tabelą?
Suitsupply-buty-meskie-skorzane-R-44-Oryginalne-opakowanie-producenta-brak

Uważaj z ich butami, bo są bardzo kiepskiej jakości.

Potwierdzam. Mam od nich monki, wyglądają tragicznie po kilku użyciach, jakby je pies pogryzł. Kupiłem je razem z pierwszym garniturem, bo to był szybki i łatwy wybór, pod ręką, ale jak widać bardzo nietrafiony. 

Opublikowano

Dzięki, właśnie o taką opinie chodziło.

Rozważam z gumową podeszwą, a jeżeli w tej cenie są wyżej niż rylko i inne tego typu to już sukces.

To tylko prośba o info odnośnie rozmiarówki? Zgodna z tabelą?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, 

Przeleciał mi jakiś czas temu post poruszający kwestię daty rozpoczęcia outletu - bodajże lipiec. Czy ktoś z Was orientuje się jak z obecną w tym okresie rozmiarówką? Czy można liczyć na marynarki w R98, spodnie R102 i koszule R38-L? Jak z cenami - na jaki % zniżek można liczyć? 

Niestety nie miałem jeszcze tej przyjemności załapania się na wyprzedaż w SuSu.

Marynarkę już jedną mam, ale nie wiem czy inwestować teraz w spodnie i koszule. Byłem wczoraj w TK Maxxie i niczego ciekawego nie znalazłem. ;(

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Z outletem nie jest nic przesadzonego, że będzie ponownie. Ostatnie dwa były raczej ze względu na covid.
Rozmariowki było sporo, lecz rzeczy we wiekszosci takie sobie, te lepsze wzory/ kolory szybko znikały.
Ceny koszul były z tego co pamiętam 120/150/200 w zależności od wysokości linki blue/purple/jort.

• Like 1
Opublikowano

Ceny w outlecie to coś między 1/2 a 1/3 oryginalnych. 
Nie ma gwarancji, że Polska znów będzie w outlecie... ostatnio dwa razy była, ale wcześniej nie.

Spodni longów o ile pamiętam było mało. Z koszulami SuSu się nie polubiliśmy: nie moja rozmiarówka.

• Like 1